Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

NEt artikel gelezen:

Het duurt nog een jaar of twintig, maar dan hoeven mensen niet meer dood te gaan. Met die opmerkelijke voorspelling komt superwetenschapper Ray Kurzweil. Het gebeurt niet vaak dat een wetenschapper een wilde voorspelling doet. De meeste onderzoekers houden graag een slag om de arm als het om de toekomst gaat: misschien gebeurt er dit, misschien gebeurt er dat. Maar Ray Kurzweil is geen typische wetenschapper. De 61-jarige specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie laat zich vaak uit over de stand van de wetenschap. Vandaag komt hij met een voorspelling die op zijn minst opmerkelijk genoemd kan worden: we zijn bijna achter het geheim van eeuwig leven. Straks hoeven we niet meer dood te gaan. Minstens zo bijzonder is het medium dat hij heeft gekozen voor zijn kijkje in de toekomst, de Britse schandaalkrant The Sun. Volgens Kurzweil is de wetenschap zo goed geworden in het namaken van ingewanden, dat we ze in de toekomst makkelijk kunnen vervangen door kunstmatige exemplaren. Bovendien verwacht hij veel van nanotechnologie. Die kan op celniveau het menselijk lichaam repareren. Daardoor hoeven mensen niet meer te verouderen. Zo houdt het menselijk lijf op sterfelijk te zijn. Als een andere wetenschapper zoiets zou zeggen, dan was het maar een wilde gok. Maar Kurzweil wordt in de hele academische wereld gerespecteerd. Hij wordt gezien als zeer hoogbegaafd, de opvolger van Einstein en Edisson. Hij heeft een waslijst aan (ere)doctoraten en wetenschappelijke onderscheidingen. Zou deze ’superwetenschapper’ gelijk hebben? Wie het weet, mag uiteraard onder het artikel reageren! Geen goed nieuws voor begravenisondernemers.

Bron: link

Zou dit echt mogelijk zijn? En is dit wel een positieve ontwikkeling?

Is het het leven wat God voor ons bedoeld heeft?

Kortom: Meningen graag smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nee, het is niet mogelijk.

Hebr. 9

27 En zoals het de mensen beschikt is, éénmaal te sterven en daarna het oordeel

Rom. 6

12 Laat dan de zonde niet langer als koning heersen in uw sterfelijk lichaam, zodat gij aan zijn begeerten zoudt gehoorzamen

Daaruit blijkt niet dat het niet mogelijk is..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er zijn nog een paar teksten over.

Gen 6,3

En de HERE zeide: Mijn Geest zal niet altoos in de mens blijven, nu zij zich misgaan hebben; hij is vlees; zijn dagen zullen honderd twintig jaar zijn.

Gen. 3

2 Toen dacht God, de HEER: Nu is de mens aan ons gelijk geworden, nu heeft hij kennis van goed en kwaad. Nu wil ik voorkomen dat hij ook vruchten van de levensboom plukt, want als hij die zou eten, zou hij eeuwig leven. 23 Daarom stuurde hij de mens weg uit de tuin van Eden om de aarde te gaan bewerken, waaruit hij was genomen.

Vóór de zondvloed werden de mensen nog bijna duizend jaar oud; in de tijd na de zondvloed (en tot het offer van Christus) werden de mensen zo'n honderdtwintig jaar oud.

Je zou kunnen stellen dat een gelovige eeuwig kan leven, zoals Elia die zonder te sterven het eeuwige leven inging.

2 Kon 2,11       

En, terwijl zij voortgingen, al wandelende en sprekende, zie, een vurige wagen en vurige paarden! en die maakten scheiding tussen hen beiden. Alzo voer Elia in een storm ten hemel.

Niet-gelovigen liggen echter onder de vloeken van Genesis en kunnen niet op eigen kracht, zonder het werk van Christus, onsterfelijkheid bereiken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Even de heer Raymond Kurzweil gewikipediaat:

Quote:
Raymond Kurzweil (Queens, New York, 12 februari 1948) is een Amerikaans uitvinder en zakenman. Hij is een pionier op het gebied van optische tekenherkenning (OCR of optical character recognition), spraaksynthese, spraakherkenning en de synthesizer. Ook is hij auteur van verschillende boeken over gezondheid, artificiële intelligentie, transhumanisme en de technologische singulariteit.

Kurzweil was de voornaamste uitvinder van het eerste omni-font optisch tekenherkenningssysteem, de eerste CCD flatbed scanner, de eerste text-to-speech synthesizer, het eerste elektronische muziekinstrument dat in staat was het geluid van de vleugel en andere orkestinstrumenten te reproduceren en het eerste commerciële spraakherkenningssysteem met een groot vocabulaire.

Hij heeft negen bedrijven gestart op het gebied van OCR, muzieksynthesis, spraakherkenning, leestechnologie, virtuele realiteit, financiële investeringen, medische simulaties en cybernetische kunst.

Wat de beste man met biomedische wetenschap te maken heeft ontgaat me een beetje. Verder in het artikel staat nog een en ander over 'zich bezighouden met de toekomst van wetenschap en techniek' maar ik zou hem zelf daarom nou niet echt zien als een autoriteit op dergelijke zaken. Hij heeft bedrijven in printers en dat soort zaken. Niet in organen (ja misschien die printbare organen puh2.gif)

Totdat dit ook in kwaliteitskranten verschijnt lijkt het me bijzonder onwaarschijnlijk.

En los daarvan: ik zou het niet willen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Even de heer Raymond Kurzweil gewikipediaat:[...]Wat de beste man met biomedische wetenschap te maken heeft ontgaat me een beetje. Verder in het artikel staat nog een en ander over 'zich bezighouden met de toekomst van wetenschap en techniek' maar ik zou hem zelf daarom nou niet echt zien als een autoriteit op dergelijke zaken. Hij heeft bedrijven in printers en dat soort zaken. Niet in organen (ja misschien die printbare organen
puh2.gif
)Totdat dit ook in kwaliteitskranten verschijnt lijkt het me bijzonder onwaarschijnlijk.En los daarvan: ik zou het niet willen.

Nou ja er staat ook 'transhumanisme','technologische singulariteit' en 'artificiële intelligentie' in de opsomming. Nu zijn de eerste twee nu niet direct zaken waar ik veel in geloof, maar toch is hij niet één of andere printerknutselaar knipoog_dicht.gifDat wil echter niet zeggen dat er binnen verschillende gebieden onderzoekers bezig zijn. Onder andere met de replicatie van genen. Het schijnt dat er een maximum zit aan het aantal genreplicaties, op een gegeven moment stopt dat. Ze onderzoeken nu wat dit doet en hoe dit te fixen is.

Tegenlicht - Eeuwig Leven

Ergens moet ook nog een organisatie zijn die bij houdt welke stappen er nog genomen moeten worden voordat we kunnen gaan denken over eeuwig leven. Ik weet alleen nog dat het hoofd van deze organisatie een soort van dreadlocks had knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik denk dat 'onsterfelijkheid' ongewenst is. Zelf zou ik dat zeker niet willen. Het lijkt me eerder een vloek dan een zegening. Op den duur is het gewoon goed dat je het stoffelijke achter je gaat laten.

Dat is ook precies wat Kurzweil voorspelt;

dat we het stoffelijke/biologische gedeelte van ons grotendeels achter ons laten.

Het lijkt mij iets te utopisch gedacht om te zeggen dat we binnen 20 jaar onsterfelijke cyborgs zullen zijn. De theoretische technologische evolutie gaat niet zo snel, mensen zijn er nog niet klaar voor.

Dat hij uiteindelijk gelijk gaat krijgen lijkt me wel logisch overigens. Als we nog verder gaan evolueren dan zal dat eerder door onze techniek komen dan door de natuur, aangezien we die al op een paar virussen na verslagen hebben. Maar onsterfelijkheid in staat van bewustzijn is nog héél ver weg imho.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het vreemde is dat mensen van God een lang leven kunnen krijgen en dat in de Bijbel staat hoe je een lang leven kan krijgen, maar mensen proberen zelf onsterfelijkheid te krijgen.

Ps. 91

16 Met lengte van dagen zal Ik hem verzadigen,

en Ik zal hem mijn heil doen zien.

Ex 20,12       

Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HERE, uw God, u geven zal.

Gen 24,1

Abraham nu was oud en hoogbejaard, en de HERE had Abraham in alles gezegend.

1 Kron. 29

28 Toen hij in goede ouderdom, verzadigd van leven, rijkdom en eer, gestorven was, werd zijn zoon Salomo koning in zijn plaats.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
dat we het stoffelijke/biologische gedeelte van ons grotendeels achter ons laten.

En ophouden mens te zijn.(?)

Quote:
De theoretische technologische evolutie gaat niet zo snel, mensen zijn er nog niet klaar voor. Dat hij uiteindelijk gelijk gaat krijgen lijkt me wel logisch overigens.

MWAH, dat weet ik om een of andere reden zo net nog niet.

Quote:
Als we nog verder gaan evolueren dan zal dat eerder door onze techniek komen dan door de natuur, aangezien we die al op een paar virussen na verslagen hebben.

Dat maakt het m.i. geen evolutie, geleidelijke verandering van het leven op aarde door natuurlijke selectie

Link naar bericht
Deel via andere websites

Genesis 1:26

Toen zei God: "Laat Ons mensen maken die op Ons lijken en kunnen heersen over alle dieren op aarde, in de zeeën en in de lucht."

Dat zouden wij nooit gekund hebben als God ons niet de gave van technisch inzicht gegeven had.

Doordat wij gereedschappen, wapens en medicijnen ontwikkeld hebben zijn wij de natuur (zo goed als) overstegen en heersen wij inderdaad over de planeet.

Valt het te ontkennen dat wij met onze groeiende capaciteiten qua kennis en techniek de rol van heersers over onze planeet steeds meer over nemen van God? Komen we met onze groeiende macht niet steeds dichter bij Zijn gelijkenis?

Ik zie dagelijks wel tekens van technologische evolutie. Facebook en twitter beginnen dominante vormen aan te nemen in onze sociale cultuur. Misschien is op den duur de Singularity inderdaad wel mogelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid