Spring naar bijdragen

Visser vs Ouweneel


vs  

3 leden hebben gestemd

  1. 1. vs

    • Visser
      10
    • Ouweneel
      7


Aanbevolen berichten

Quote:

[....]

Voor de duidelijkheid: je kan/mag een onderzoek doen / dingen onderzoeken, maar ik vind het ongepast.

En omdat jij het ongepast vindt, ben je overactief in tenminste twee topics om toch vooral te zeggen dat Visser zich met zijn eigen zaken moet bemoeien? Zo langzamerhand is niet alleen de geloofwaardigheid van Ouweneel in het geding maar ook die van jou als deelnemer aan deze discussie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 112
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Dit stond nog in mijn concepten, maar het is maar de helft van mijn post. De rest zal ik nog proberen te reconstrueren. (Over iets anders: @Crew: ik heb een mail gestuurd.)

"Ik spreek mezelf geenszins tegen. Ik schrijf over de waarschuwing van Gamaliël, namelijk dat je moet oppassen niet tegen God te strijden. Daarnaast zeg ik niet dat het (per definitie) verkeerd is om dingen te onderzoeken. Ik verwijt de gesprekspartners geen vooringenomenheid, maar geef aan dat het goed is om kritisch te blijven. Ik vind het onterecht als gezegd wordt dat ik een inhoudelijk gesprek ontneem. Ik ben juist vóór een inhoudelijk gesprek.

Ik schrijf niet dat Visser geen kritiek mag uiten. De tekst 'Onderzoekt alles, maar behoudt het goede' wordt vaak misbruikt. Het betekent bijvoorbeeld niet dat je maar naar de prostituees moet gaan, zodat je ook weet hoe het daar is. (Ik chargeer even.) Het hoeft ook niet te betekenen dat je je moet bemoeien met het werk van anderen. Ik gaf al eerder aan dat Ouweneel zich ook niet met het werk van Visser bezighoudt onder het mom van 'Onderzoekt alles'. 'Onderzoekt alles' houdt in dat je je eigen leven moet toetsen en dat je moet verwerpen hetgeen schadelijk is voor jezelf en je directe omgeving. Ik vind niet dat Ouweneel vuur spuugt. Nogmaals, ik kan me voorstellen dat Ouweneel niet meewerkt met iemand die op een negatieve manier denkt Ouweneel te moeten controleren. In het andere topic gaf ik al een voorbeeld aan dat ik niets te zoeken heb in bv. een klooster om te onderzoeken of er geen misbruik plaatsvindt.

Zoals Jezus mensen naar de tempel stuurde om de genezing te controleren, kan Ouweneel genezen mensen naar een dokter in Birma sturen om de genezing te controleren. Er hoeft geen M. Visser uit Nederland/Thailand te komen.

De hedendaagse wonderen zijn ook controleerbaar en er komen velen door tot geloof, getuige de razendsnelle groei wereldwijd van het charismatisch geloof.

Vooringenomenheid en verwijten van Visser en anderen zijn niet op zijn plaats. Er hoeft helemaal niemand een onderzoek te doen. Ouweneel gaf aan dat hij alleen maar weergaf wat hij zelf vernomen had. Van angst is naar mijn idee geen sprake."

Quote:

En omdat jij het ongepast vindt, ben je overactief in tenminste twee topics om toch vooral te zeggen dat Visser zich met zijn eigen zaken moet bemoeien? Zo langzamerhand is niet alleen de geloofwaardigheid van Ouweneel in het geding maar ook die van jou als deelnemer aan deze discussie.

Ik noem het niet 'overactief', maar 'actief'. Ik houd van discussiëren en nog meer als het om onderwerpen als genezing (of wat daarmee te maken heeft,) gaat. Over zulke onderwerpen zou ik eindeloos kunnen discussiëren. Als anderen al ophouden met de discussie, ben ik het nog lang niet zat. Dat heeft helemaal niets met (on)geloofwaardigheid te maken. Ook al zou ik er in 20 topics actief over zijn, dan mag dat nog niets uitmaken. De een houdt van voetbal, de ander van discussiëren (over dingen die met geloof/genezing te maken heeft). Dat er nu 2 topics zijn, was ook een keuze van de crew.

Ik vind ook niet dat Ouweneel ongeloofwaardig is. Ouweneel is niets verplicht om aan informatie te leveren. De katholieke kerk of protestantse kerken zijn ook niets verplicht om aan informatie aan mij te leveren over het reilen/zeilen in hun kerk.

In de post die was verdwenen, gaf ik nog aan dat de Bijbelse/christelijke manier van onderzoek gebeurt volgens de volgende tekst.

Hand. 17

10 Maar de broeders zonden terstond in de nacht Paulus en Silas naar Berea, die, daar aangekomen, naar de synagoge der Joden gingen; 11 en dezen onderscheidden zich gunstig van die te Tessalonica, daar zij het woord met alle bereidwilligheid aannamen en dagelijks de Schriften nagingen, of deze dingen zo waren.

Op die manier zou Visser de Bijbel kunnen onderzoeken en kunnen zien dat blinden zullen zien, doven zullen horen en lammen zullen lopen en kunnen concluderen dat het klopt. Dan zou hij ook in Thailand zelf handen kunnen opleggen bij blinden zodat deze zouden gaan zien en hij dit zou kunnen opschrijven en op internet publiceren waarop ik er blij van zou worden en het in het "Het-is-wat"-topic kunnen plaatsen.

Ook gaf ik nog aan dat ik het merkwaardig vond dat Visser waarschijnlijk als zendeling leeft van giften en dat hij dan zo'n onderzoeksreis naar Birma kan maken in plaats van werk in Thailand te doen. Ik gaf aan dat dat geen beschuldiging is, maar dat ik het (vooralsnog) niet snap. Ook gaf ik met een knipoog aan dat ik er desondanks geen onderzoek naar zal doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Quote:

Wat sommigen ook niet lijken te beseffen, of misschien wel bewust negeren, is dat het uitmaakt
wie
een onderzoek doet. Als Thorgrem of Visser zo'n onderzoek zouden doen, zou de uitkomst (waarschijnlijk) zijn dat Visser gelijk heeft en dat Ouweneel ongelijk heeft.

Als ik of bv. Mark1987 een onderzoek zouden doen, zou de uitkomst waarschijnlijk zijn dat Visser ongelijk heeft en dat Ouweneel gelijk heeft.

Het gaat mij er niet om wie er gelijk heeft....

Het gaat mij erom dat de feiten en de getuigen aanbod komen zodat een ieder voor zichzelf kan beoordelen wat waar is en wat onwaar is... Ouweneel heeft wat mij betreft hier de plank misgeslagen door hier niet open in te zijn. Of de genezingen waar zijn of niet, hangt wat mij betreft niet van de persoon af, maar van de deiten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 6 months later...

Het heeft even stilgelegen maar:

De methodes van Mattheüs

Geplaatst op10 maart, 2011 doorgoedgelovig

Nadat het een tijdje stil is geweest rond de Birmese blinden, het door een GG-lezer uitgeloofde vliegticket en de rits kandidaten die hier wel belangstelling voor had, zit er nu toch schot in de zaak. Karel Smouter, journalist bij Butch & Sundance en redacteur voor onder meer De Groene Amsterdammer, zet samen met een ervaren tv-maker zijn tanden in TRIN. Op Nieuwspost, een financieringssite voor zelfstandige journalistieke projecten, heeft hij zijn plannen uiteengezet. Geïnteresseerden kunnen het project helpen financieren en krijgen daarmee exclusief toegang tot de publicaties en tussentijdse updates. Het project is volledig transparant opgezet en sponsors kunnen ook tips aandragen. Qua fondsenwerving lijkt een en ander van TRIN te zijn afgekeken, want wie 50 euro doneert krijgt een persoonlijk certificaat en voor 100 euro kun je een miniatuur steunpilaartje tegemoet zien.

Verder te lezen op: http://goedgelovig.wordpress.com/2011/0 ... -mattheus/

Blog nawaar verwezen wordt: http://nieuwspost.nl/projecten/missie-2 ... -mattheus/

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ken het project. Het is een freelance onderzoek, opgezet door degene die hier genoemd worden. Ze zijn dus ook onafhankelijk proberen zo objectief mogelijk onderzoeksjournalistiek te bedrijven. Het project is niet gelieerd aan Goedgelovig. De sponsoren van het project zijn degene die maar bereid waren te geven, dus gewoon anonieme giften. Als het goedgelovig leden waren, dan kan dat natuurlijk, net zoals TRIN ook geld zou kunnen gedoneerd hebben of voor mijn part waren het de forumbezoekers van Credible.

Dat zegt Goedgelovig trouwens zelf ook in hun bericht. Ik benadruk het maar even, omdat ik goedgelovig niet bepaald objectief vind en ik van dit project wel geloof dat ze dat trachten te zijn (in zoverre dat menselijk haalbaar is).

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid