Spring naar bijdragen

Keukenprins(ess)entopic [3]


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 996
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

aha dank voor de tip... er moet zelfs een surinaamse peper in..die dingen zijn zo heet niet normaal.

Cocoç melk weet ik veel dat er verschil zit in melk en water...moest veel vragen in de winkel.

Soepje is wel erg appart... maar daar vroegen ze ook naar... hier in huis

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dat je kan googelen begrijp ik, maar ik was eigenlijk vooral benieuwd naar jouw eigen ervaringen.

Ah oke... dan zal ik t vanavond even aan vriendlief vragen... ze maken het daar thuis wel eens, weet de hoeveelheden niet uit mn hoofd.. En dan hoor je t wel!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vandaag had ik sinds ongeveer twee weken weer eens tijd om te koken! Ik heb dus gelijk een pastasaus gemaakt.

Gewoon tomatensaus zonder iets er in. Daar heb ik in gedaan; ui, knoflook, courgette, aubergine, champignon, tomaten, vegetarische gehakt, pesto, kaas, olijven, zout, peper, Italiaanse kruidenmix en wat extra oregano. We hadden namelijk geen basilicum. Ik vond het heerlijk en mijn familie ook. We hebben nog een heleboel over, dus kan ik er over een paar dagen nog een keer van smullen :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tiramisu zonder ei voor 2 grote eters:

Schaal bedekken met lange vingers gedoopt in koffie (evt met n likeurtje)..

60 gram witte basterdsuiker, 250-375 ml yoghurt, 2 bakjes roomkaas (200g) mengen totdat er geen klontjes meer zijn.

Het goedje over de lange vingers verspreiden en dan een uur in de koelkast..

(excuus, ik had staan 4 grote eters..maar het zijn 2 grote eters..)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar mascarpone is toch geen roomkaas, mascarpone is mascarpone. Gekke Hollanders. :P Ja, die yoghurt kan ik me ook niet zoveel bij voorstellen maar ach, zolang er maar mascarpone in zit is het allemaal goed.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Klinkt erg apart, die tiramisu. Overigens gebruik ik voor tiramisu altijd de roomkaas van de Aldi (50 cent ofzo), gaat prima. Is niet hetzelfde als mascarpone, maar het lijkt er genoeg op. Mascarpone is iets vetter denk ik.

Wij hebben volgens mij ook vaak die van de aldi.

Dat recept was trouwens voor 2 grote eters, maar ik kan het ook alleen op. De hoeveelheid kaas (/mascarpone) weet ik zo niet zeker.

Mascarpone is wel een soort van roomkaas, maar niet helemaal hetzelfde (voornamelijk moeilijker te krijgen en duurder :P).

Link naar bericht
Deel via andere websites

En goddelijk lekker. Maarehm, moeilijk te krijgen? Serieus? Hmmja, volgens mij heb ik dat hier nog nooit gekocht, is dat echt moeilijk te vinden hier? *moet dringend nog eens überlekkere caloriebom-pastasaus met mascarpone maken*

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ooh, dan is het goed. Pasta van drieduizend calorieën per portie, here we come! :#

(Voor wie het wil weten, de klassieke versie van mijn mama is, voor een gigantische pan saus voor een groot en hongerig gezin: 2 gesnipperde uien even glazig bakken in olijfolie, 500 gram gehakt erbij en de boel rul bakken, 2 grote blikken tomatenblokjes erbij, even laten pruttelen, potje rode pesto erbij, bijkruiden naar smaak, pan van het vuur halen en een grote pot mascarpone erdoor roeren. Ik doe het zonder gehakt maar met blokjes rode paprika. Verse basilicum erover vind ik ook erg lekker.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Rabarbertaart, dat klinkt best interessant. Weet eigenlijk niet hoe rabarber smaakt, al heb ik vast wel eens iets met rabarber gegeten.

Ik heb vanavond het eten gemaakt. Ik had een Griekse salade gemaakt met tomaten, olijven, feta, paprika, rode ui, radijsjes, champignon (omdat we die nog over hadden en op moesten, stond niet in het recept) en dan een sausje eroverheen van (olijf)olie en azijn en ik had er nog wat zout en peper bij gedaan. Alles door elkaar geroerd en 10 minuutjes laten intrekken.

Daarbij hebben we pita broodjes gegeten met een blad sla erbij en knoflooksaus.

Was errug lekker!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zo'n slaatjes zijn altijd lekker vind ik. :)

Vraagje, eten jullie graag pesto? Ik ben er ontzettend gek op, ik eet per week wel zo'n potje denk ik: gewoon als broodbeleg, als saus voor pasta (al dan niet met andere meuk erdoor, vandaag bvb met zongedroogde tomaat en pijnboompitten), of een paar lepels als smaakmaker door pastasaus op tomatenbasis (rode pesto dan wel, met groene vind ik dit minder geslaagd.) Maar voor iets dat ik zo graag en veel gebruik, vind ik er eigenlijk wat weinig variatie in zitten. Hebben jullie nog andere recepten waarin pesto echt lekker is?

Link naar bericht
Deel via andere websites

En ik weet niet of je weleens instant noodle hapjes maakt. Maar als je ze bereid en kookt tot ze gaar zijn, afgiet dan de kruiden erbij doet zijn er noodle smaken die erg lekker worden met een eetlepel pesto erdoorheen. Ook een soort pasta natuurlijk. Maar wel lekker als makkelijk middageten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat maak ik eigenlijk nooit, van die noedels, moet ik misschien maar eens proberen want het is wel lekker makkelijk en goedkoop. Tosti's maak ik eigenlijk ook nooit, ik heb geen idee waarom, binnenkort maar eens een tosti'tje mozzarella-pesto proberen! Doe ik ook eens wat met die paar oude boterhammen die ik altijd wel over heb.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid