Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 54
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

VS: Wilders geen vriend

Geert Wilders is 'geen vriend' van de Verenigde Staten, vooral vanwege zijn verzet tegen de verlenging van de Nederlandse missie in Afghanistan. Dat is tijdens een briefing over de Nederlandse politiek gezegd tegen president Barack Obama, blijkt uit berichten van Amerikaanse diplomaten over de PVV-leider die zijn gepubliceerd door klokkenluiderssite Wikileaks

De Britse krant The Guardian schrijft woensdag over de zogeheten cables waarin Wilders voorkomt. Zijn partij is verder een 'doorn' in 'de zij' van de regering, omdat hij munt probeert te slaan uit de integratieproblemantiek rondom moslims. Wilders wordt daarbij omschreven als een 'rebelse parlementariër met een gouden pompadourkapsel'.

In andere berichten rapporteren de diplomaten over de antikoranfilm Fitna, die Wilders in maart 2008 naar buiten bracht. Daaruit blijkt dat het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken alle ambassades waarschuwde voor mogelijke anti-Europese en anti-westerse protesten die de film zou kunnen opleveren.

Een Nederlandse diplomaat zei verder dat hij verwachtte dat de film in het buitenland tot meer ophef zou kunnen leiden, aangezien in Nederland in zekere zin sprake was van 'Wilders-moeheid'.

Bron: fok.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Quote:

Ik vind het hoogstvermakelijk
widegrin.gifyes.gif

Ik niet. Neem bijvoorbeeld die documenten over locaties. Dat is ongeveer hetzelfde als dat de keeper zijn zwakke hoek prijs geeft vlak voor een penalty.. Verder is het niet nodig om dit allemaal te lekken. Wat is de meerwaarde hiervan? Wat heb ik eraan dat ik weet dat ze Berlusconi te ijdel vinden of wat ze van Merkel vinden? Niets! Bovendien, wie zich een beetje in de politiek verdiept weet hoe het er daar aan toe gaat. Van Femke Halsema die een multiculti samenleving propageerde maar haar kinderen van de ellende van een zwarte school afhaalde, tot Job Cohen die extremistische moslimorganisaties subsidieerde toen hij burgemeester was, of tot kamerleden die aan de drugs zitten en met elkaar in bed duiken.

Dat de politiek krom was wisten we allemaal wel, maar ik vraag me toch echt af waarom die documenten naar buiten moesten. Is het echt nodig om bekende zaken weer aan het licht te brengen in de hoop dat het stof doet opwaaien? De ernst van de inhoud valt ook allemaal wel mee, het enige wat het naar mijn mening oplevert is een overdreven potje nieuwsberichten over WikiLeaks, aanvallen op internetsites en gepraat over WikiLeaks zelf. Niet over wat ze naar buiten brengen; dus wat is het praktisch nut?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid