Spring naar bijdragen

Foer

Members
  • Aantal bijdragen

    54
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. Quote: Op vrijdag 18 februari 2011 11:34:37 schreef Machiavelli het volgende: [...] Of de SGP. Die is rechts/ conservatief in haar standpunten. Constructief zijn ze zeker, maar ze nemen geen positie in tussen links en rechts. Quote: En als we de houding van de CU nemen tov. de PVV lijkt zij daarin zich zeker wel meeslepen. Dat is maar 1 partij en de CU keurt de PVV niet af omdat die zo rechts is. Quote: Nee, maar hoe de PvdA en de SP zich lijken te gaan opstellen in de Eerste Kamer is ongeprecendeert. Maar daarmee nog niet slecht of verboden. Er
  2. Thorgrem, je bent wel erg eenzijdig nu. De manier waarop Wilders het vorige kabinet bestreed was veel agressiever dan hoe links zich nu opstelt. Kijk naar D66 en GroenLinks in het Kunduzdebat. Wilders had zoiets nooit gedaan. Als je voor constructieve oppositie bent kan je gewoon ChristenUnie stemmen, de enige partij die zich niet laat meeslepen in dat links vs rechts gedoe.
  3. Nee, maar dit is dan ook een discussieforum. Niet dé plek waar je pastorale vaardigheden toepast lijkt me.
  4. Wat beschouw je als (ver-)oordelen? Het kan een dooddoener worden, of een excuus om elke morele uiting direct de kop in te drukken. Niemand is zonder zonde. Als je een oordeel velt of een mening uitspreekt moet dit altijd vanuit het besef dat je zelf ook geen heilige bent.
  5. Dat dacht ik al. Dwz, toen ik bovenstaande post plaatste, dacht ik al: niemand zal hier vast op reageren.
  6. Foer

    Christenen vs Moslims

    Quote: Op dinsdag 08 februari 2011 11:05:10 schreef ashes het volgende: op basis van welk bewijs keuren moslims de christelijke leer af, en op basis van welk bewijs keuren christenen de moslim leer af? Ik kan geen moslim zijn, zoals ik ook nooit gereformeerd zou kunnen zijn, omdat beide uitgaan van een veel te rechtlijnig, rationeel, versimpeld wereldbeeld en godsbeeld. Ik snap de aantrekkingskracht daarvan wel. Als je houvast zoekt in een leven vol subjectiviteit, individualisme, in een asociale wereld die een hoge druk op de mens legt, dan is het heel fijn als er zich ineens
  7. Quote: Op donderdag 17 februari 2011 12:23:51 schreef annzie het volgende: [...] Ach man, niemand is perfect Spreek voor jezelf.
  8. Kieskompas: dichtst bij CDA, daarna CU, 50plus, D66. Verst van PvdD. Het is natuurlijk heel logisch dat Eulogia in de poll ervoor kiest om een one-issuepartij met 2 zetels wel op te nemen en een one-issuepartij met 24 zetels niet.
  9. Dik 7 miljoen, ze hebben de overheid helemaal niet nodig en hoezo economische crisis? Hoop van harte dat dit veel Afrikaanse weeskindjes gaat helpen. Zalig kerstfeest!
  10. Foer

    Wikileaks

    De "locaties" waren toch al lang bekend? Ik stoor me aan Assanges anarchistische motief, maar zijn onthullingen zijn tot nu toe van het niveau "de paus is katholiek".
  11. De soep wordt weer eens niet zo heet gegeten... begrijp ik uit mediaverslagen rondom dit programma. Ik vind het goed dat de EO Gordon naar God laat zoeken, maar heb moeite met de vrijheden die ze hem hebben gegeven. Omroepen waar God gelasterd wordt en waar christenen in de zeik worden gezet hebben we genoeg. De EO had de regie moeten houden, om uitspraken die niet door de beugel kunnen er desnoods uit te kunnen knippen.
  12. Ik baseer me op wat ik zoal lees. SR kiest goede doelen niet op basis van criteria als "waar helpen we mensen nu écht mee. Ze kijken vooral naar wat het goed doet bij het publiek, waar ze zo veel mogelijk geld mee binnen kunnen halen. Ik moet nog zien of weeskinderen met deze actie echt wat opschieten. Het verdubbelen was de laatste jaren vooral een pr-speeltje van de PvdA. BN-ers laten hun hoofd zien om te laten zien hoe gul en betrokken ze zijn. Verder is het één grote poppenkast ter meerdere eer en glorie van de "weldoeners" die jaarlijks tonnen opstrijken met het (vaak nog op tenenkromm
  13. Het zou leuk zijn geweest als die 3fm mensen niet van die verschrikkelijke verwende ijdeltuiten zouden zijn. En als ze ook zelf drie maandsalarissen zouden overmaken. Want van 9 maanden werken kunnen ze nog steeds als prinsen leven. En verder kiezen ze ook nog eens domme goede doelen en janken als de overheid het geld van de belastingbetaler er dit keer toch maar niet aan wil verspillen. Dus nee, ik geef aan GOEDE doelen en dus niet hieraan.
  14. Dankje voor de uitleg. Maar ben je in het laatste stuk niet heel erg voor/ namens de paus aan het spreken? Misschien bedoelde hij het wel helemaal niet pastoraal.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid