Spring naar bijdragen

Profiel/sectorwerkstuk


Aanbevolen berichten

Het is zover, iedereen die in de examenklas zit moet eraan beginnen: het sector-/profielwerkstuk!

Weet jij al waar je het over gaat houden? Waarom heb je daarvoor gekozen? Hoe ga je het aanpakken? En uiteindelijk het belangrijkste: wat kreeg je er voor cijfer voor?

Begin maar vast met spuien, dan ga ik inspiratie opdoen uit jullie reactieswidegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 66
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik ben nog voor de profielwerkstukken tijd, dus kan niet helemaal meepraten.

Wij moesten zowel voor Natuurkunde als voor Scheikunde een werkstuk schrijven waarbij ook een praktisch deel in zat. Allebei wel in tweetallen.

Voor Scheikunde hebben we het zuurbindend vermogen van twee verschillende maagzuur-remmers onderzocht (Rennie en een andere, met een andere werkzame stof). Kijken of daar verschil in zat.

Voor Natuurkunde hebben we eea gedaan met bloeddruk. Daarvoor gebruik gemaakt van een simulatie-opstelling die ook gebruikt wordt/werd in de studie geneeskunde.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Over de opkomst van Hitler.

Samen met een jongen uit m'n klas, veel werk ingestoken, leuke presentatie inclusief een filmpje met hoe je ons zag 'studeren, zwoegen etc' om het af te krijgen met hét liedje wat toen in was eronder, en we kregen prompt de 3e prijs, allebei euro.png25,-!

Verder kregen we er een 8 voor, met de feedback dat het inhoudelijk ook erg goed was, en zeker op vwo niveau. Altijd leuk om te horen.

Wat mijn orginele plan was, was mijn profielwerkstuk over het profielwerkstuk houden. Wat het eerst was, waarom het profielwerkstuk in het leven is geroepen en alle scholieren die er mee bezig waren erover interviewen en hun mening erover vragen. Dan hopelijk op de presentatie kunnen vertellen hoe we het collectief stom vonden puh2.gif, maargoed dat is het dus niet geworden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wij doen niet aan profielwerkstukken in Vlaanderen (we doen dan ook niet aan profielen), maar ik heb wel een soort eindwerk moeten maken, voor godsdienst out of all things. knipoog_dicht.gif Vond ik wel leuk hoor, ik heb me er goed mee geamuseerd. Mijn onderwerp was wicca, dat vond ik wel boeiend als tiener. Mijn cijfer was, uiteraard, het beste van de klas. clown.gifknipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben nog van de jaren 90tig generatie, wij hadden gewoon voor elk vak gedurende het hele jaar iets, dat voor 50% meetelde en een Centraal examen dat voor 50% meetelde.

Ik deed Nederlands, Engels, Duits, Economie I, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde B en Wiskunde A.

Ik geloof niet dat we iets als werkstukken moesten maken, misschien een jaar voor het examen, maar veel kan het niet geweest zijn want ik kan me er niks van herinneren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn profielwerkstuk destijds(ja, ik wil even oud en volwassen klinken knipoog_dicht.gif ) ging over het surrealisme en de psychoanalyse van Freud.

Een erg interessant en uitdagend onderwerp. Ik meost hem ongeveer drie keer opnieuw inleveren, omdat ze het taalgebruik te ingewikkeld vonden voor mij, terwijl mijn Nederlands docente meerdere malen had bevestigd dat ik zelf toch echt vaak zo schreef in verslagen en zo. En ze vonden het eigenlijk een te hoog gegrepen onderwerp.

Ik heb er toen een website voor gemaakt om hem te kunnen presenteren en uiteindelijk heb ik er een G voor gekregen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn onderwerp was 'Op zoek naar echte schoonheid'. Mode van 1900 tot nu, het schoonheidsideaal, schoonheid & zelfbeeld, de documentaire 'Beperkt Houdbaar' van Sunny Bergman geanalyseerd en nog een geestelijk hoofdstuk n.a.v. de Fascinerende Vrouw (über-Amerikaans zuurstokroze ieder-meisje-wil-een-prinses-zijn-theorie).

Kregen we een G voor, docent was erg enthousiast. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat voor beoordeling is een G?

Trouwens, gelukzak, jij mocht alleen werken. Ik vond groepswerken altijd zo stom, ik werk veel liever gewoon in m'n eentje. Dat wicca-werkstuk was samen met iemand anders, maar gelukkig werkte die iemand ook liever alleen en hebben we dus gewoon het werk in twee gedeeld en rustig elk ons eigen stuk gemaakt. Zij deed als ik me goed herinner over de geschiedenis van wicca en de vermeende claim van wortels in eeuwenoude heidense tradities, ik deed meer gewoon wat de hedendaagse wicca zoal inhoudt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid