Spring naar bijdragen

Weigering communie; het einde zoek?


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 226
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Ik vraag me dan weer af of Dhr. Krol en consorten ook zo dapper boe zullen roepen tijdens een vrijdagsgebed in een Moskee waar verkondigd word dat homo's ter dood gebracht dienen te worden.

Er zijn best een aantal homofiele protesten geweest tegen islamitische uitlatingen. Dat is niet zo gek, want de gemiddelde moslim vind een homo het leukst als hij dood is. Ja, ik weet wel dat er ook moslims zijn die geen probleem hebben met homo's, maar je moet natuurlijk niet de hatende meerderheid gaan afrekenen op de tolerante minderheid.

Dientengevolge is bijvoorbeeld de PVV erg populair bij homo's. Al stem ik zelf niet op de PVV, ik heb alle begrip voor degenen van mijn soort die dat wel doen. De volgende politicus die met een meer reeel antifundibeleid komt krijgt trouwens wel mijn stem. Wat mij betreft is het trouwens allang wij of zij als het om mietjes vs. islamietjes gaat. En wij waren hier eerst dus moslims hebben zich maar aan te passen aan onze normen en waarden lijkt me.

Kom aub uit je slachtofferrol zou ik zeggen. Moslims hebben Geert W. maar christenen hebben geen equivalent, dus ik zie dat niet zo. Natuurlijk krijgen christenen gezeik, hadden ze maar niet 2000 jaar moeten zeiken over ons. Wat dacht je, dat je respect krijgt van een groep die je schofferd? Denk je werkelijk dat het mij nog iets interesseert wie een hosti mag en wie niet? Stop die hosti maar in je k... uhm mond denk ik dan. Ik neem wel een jodenkoek of een mariakaakje of zo.

Het enige wat deze hele affaire aan respect verdient is een liederlijk TV-format van BNN. Iets als "Heilige Hostis en Geilige Homo's" of zo. Waarbij 10 papen en 10 homo's opgesloten worden is een tot homosauna verbouwde kathedraal en waarbij iedere zondag iemand wordt weggestemt aan de hand van spelletjes als "Excomunicatiesensatie" en "hostihappen"

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

OK, jij je zin, wellicht stierf hij wel voor homo's maakte hij zich sterk voor "Koekjes voor iedereen". Maar wat Jezus vond is niet zo relevant vrees ik als ik de geschiedenis van het christendom bekijk in deze.

Dat is wat gebrokenheid nu eenmaal met je doet. widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

er zijn wel degelijk homo's die niet welkom zijn in de kerk. een lesbische kennis van mij mocht van de dominee niet meer in de kerk komen. zij was namelijk een ziekte voor de kerk.

dat is toch belachelijk?

Dat ontkent ook niemand, ik kan daar uit eigen ervaring wel e.e.a. over vertellen. Maar gelukkig zijn er heel veel kerken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Maar in de context van de RKK (wat dit topic betreft), zijn homo's naar ik weet wel degelijk welkom.

Onder de nodige mitsen en maren en dan nog "liever niet" natuurlijk. Het meest irriterende vind ik dus nog dat schijnrespect van alle kanten bij dit soort zaken.

"We hebben niets tegen homo's, maar..."

Als "wel degelijk welkom" meer waarde had, dan waren christelijke homo's nu geen rariteit geweest.

Misschien ben ik wat negatief maar denk van niet, zeker als je de kerk op globale schaal bekijkt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Onder de nodige mitsen en maren en dan nog "liever niet" natuurlijk. Het meest irriterende vind ik dus nog dat schijnrespect van alle kanten bij dit soort zaken.

"We hebben niets tegen homo's, maar..."

Als "wel degelijk welkom" meer waarde had, dan waren christelijke homo's nu geen rariteit geweest.

Misschien ben ik wat negatief maar denk van niet, zeker als je de kerk op globale schaal bekijkt.

Vind ik onzin MC. Homo's zijn naar ik begreep van harte welkom. Alleen zal de kerk niet zo positief tegenover hun leefstijl staan, zoals de kerk ook negatief tegenover de leefstijl van ik vermoed een idioot groot deel van de katholieken staat. Dan heb je drie opties, 1) weg blijven omdat zo'n kerk het in hun hoofd haalt zich niet te conformeren aan de gedachten van iedere Nederlander, blijven in de wetenschap dat de leer kennelijk vindt dat je dingen fout doet terwijl je zelf niet als fout ziet of wilt zien, of niet mee wilt breken, 3) je conformeren aan de leer van de kerk.

Maar wat je keuze ook is, welkom zul je zijn. En vanuit hun paradigma hebben ze het beste met je voor, of je dat nou deelt of niet.

Welkom heten is trouwens niet 'de ethiek van degene die je verwelkomt assimileren'.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Vind ik onzin MC. Homo's zijn naar ik begreep van harte welkom.

Ik ken maar heel weinig homo's die zich ook daadwerkelijk welkom voelen. Waarschijnlijk omdat dat hartelijke welkom redelijk vaak ontzettend rottig uit de christelijke strot komt. Hoe dan ook, homo's zijn significant meer ontkerkelijkt dan de rest.

Verder lijkt het me in dit verband een leuk sociaal experiment om bij bijvoorbeeld de volgende Gaypride openlijk paktizerende papen te weren. Het zou een verfrissende afwisseling zijn op het eerder genoemde schijnrespect wat bij holebiorganistaties mogelijk nog erger is dan bij de weigerpapen. Uiteraard ben ik dan helemaal gelukkig als die Gaypride dan verstoord wordt door een relprocessie of zo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

dat is waar. volgens mij was het een hervormde kerk.

Dat moet dan toch wel een extreem geval van Gekrookt Riet zijn geweest. Geweerd van het Avondmaal komt nog wel voor misschien, in ieder geval wel in de huidige HHK, maar de kerk uit gezet worden in een (voormalige) NHK lijkt mij heel sterk eerlijk gezegd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Mij bekruipt het gevoel dat Weerbaar Homoland bijzonder in zijn nopjes is met deze hele affaire.

Potdikkie, ein-de-lijk weer eens iets om tegen aan te trappen.

Sorry, maar zo zie ik het

Als je homo bent hoef je niet te wachten tot je tegen het christendom kunt trappen. Homotechnisch gezien is het de tweede meest aanstootgevende religie ooit denk ik zo. Heel verrassend is het niet dat het homobestand bij tijd en wijle op de achterste benen staat. Ik ga me niet druk maken dat ik straks van de papen geen smakeloze koekjes meer mag eten op zondagochtend, maar het zou maar net wel je hobby zijn natuurlijk.

Ach christofobe relnicht zijn is in ieder geval eervoller dan je als christen vervolgt voelen door christofobe relnicht. Mietjes. Vooral als je bedenkt dat het de christenen zijn die begonnen met het gezeik. Homo's zijn degenen die zich nog het meest volwassen gedragen. De overgrote meerderheid heeft zich gedistancieerd van de kerk. Mss tijd voor de kerk om zich te distantieren van onze slaapkamers?

Zolang dat bemoeizuchtige gezeur doorgaat gun ik het christendom een incidentele kudde relnichten van harte. En dat moord en brand schreeuwen is nergens voor nodig. In het ergste geval word je kerk smaakvol hergedecoreerd. (De andere wang toedraaien kan wel verkeerd opgevat worden, daar moet je altijd wel rekening mee houden.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Krol zat netjes naast die mevrouw van het COC (waarvan ik de naam even niet meer weet) die juist had opgeroepen om naar de kathedraal te komen en aktie te gaan voeren. Diezelfde mevrouw zei op het nieuws dat ze 'de dienst niet wilde verstoren'. Op de site van de GK staat vervolgens dat de aktie succes heeft gehad en dat de plebaan nu opeens wél open stond voor dialoog 'na zijn harde woorden van zondag'... Ik vind het eerlijk gezegd dus allemaal wat hypocriet en heb er eerlijk gezegd zeer weinig respect voor.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Oh, aangezien ik absoluut respect heb voor homo's an sich (dus geen 'nichten' die het nodig vinden om in de zomer met een roze string op een boot in de grachten van Amsterdam rond te dansen en af en toe eens in een Mis te roepen dat ze gediscrimineerd worden) viel me de actie van het COC, en Krol juist heel erg tegen.

Ik hoop dan ook vurig dat het gesprek van morgenochtend iets oplevert.

Oh, en over het uitdelen en gebruiken van roze driehoekjes laat ik me niet eens uit.. Ik vind dat wel zó laag...

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid