Spring naar bijdragen

Het Marokkanenprobleem


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]Ik vraag mij stellig af of het überhaupt zo is dat die mensen dat doen om te laten zien hoe ze walgen en spugen van en op Nederland.

Dat heeft er volgens mij ook bitter weinig mee te maken. Er is altijd een oorzaak voor iets wat er gebeurd. Zinloos geweld bestaat dan ook niet.

Want uit frustratie ( wat er dan achter die frustratie schuil zit, mag Joost weten ) iets doen is ook een oorzaak van het probleem wat dan eventueel volgt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 102
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Dat heeft er volgens mij ook bitter weinig mee te maken. Er is altijd een oorzaak voor iets wat er gebeurd. Zinloos geweld bestaat dan ook niet.

Want uit frustratie ( wat er dan achter die frustratie schuil zit, mag Joost weten ) iets doen is ook een oorzaak van het probleem wat dan eventueel volgt.

Even kijken: als je van huis uit word geleerd dat je het Islamitische Herrenvolk vertegenwoordigt en je ouders je verder vergeten op te voeden en je er op latere leeftijd achterkomt dat je stiekum toch een parasitaire levensvorm blijkt te zijn, ja, dat levert frustraties op...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Dat moge dan zo zijn, maar dat zijn dan toch eerder argumenten om het juist wel te 'vergoeilijken'?

- Genetisch bepaald

- Omgevingsfactoren

Zijn in elk geval geen dingen waar die persoon an sich heel veel aan heeft kunnen veranderen. Ja ik hang nu even de (fatalistisch) monistische materialist uit
knipoog_dicht.gif

Het maakt toch niets uit of iemand iets onder controle heeft of het anders had kunnen zijn? Ik wil niet, zoals ik meestal doe, weer verzanden in discussies over determinisme, indeterminisme, vrijheid van handelen, verantwoordelijkheid van handelen enzovoort; maar de eindconclusie is toch altijd weer dat het niet uitmaakt wat de aanleiding is geweest tot het gedrag (en of we iemand 'verantwoordelijk' kunnen houden.. wat we eigenlijk bij niemand kunnen) maar dat je kijkt naar een oplossing en op welke manier we of het gedrag van de persoon kunnen beïnvloeden (therapeutisch, strafmiddelen, biologisch) of dat we het niet weten en overgaan tot opsluiten ter bescherming van de samenleving.

Zie niet in waarom het feit dat iemand niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor zijn daden in overkoepelende zin leidt tot 'vergoeielijking'... wat eigenlijk vooral komt door mijn geringe kennis van de betekenis van het begrip vergoeielijking.

Quote:
[...]Dat klopt, het is alleen de vraag of je daar überhaupt uit kunt komen.. Zo ja, waarom dan de persoon straffen die eigenlijk niets meer is dan het gevolg, niet de oorzaak. Zo nee, waarom mensen straffen als we ten diepste niet weten hoe het ontstaat?
knipoog_dicht.gif

Omdat het gedrag dat schadelijk is voor de omgeving en de samenleving wel vertoont is.. op de een of andere manier zul je moeten zorgen dat het geen tweede keer gebeurt, en daar heb je verschillende mogelijkheden voor.


Samengevoegd:

Quote:

Je kunt nou eenmaal niet (imho uiteraard) voor de rechter staan en zeggen: 'wel nee, ik wilde helemaal niet iemand doden, ik heb alleen maar iemand gedood en dat kwam slechts doordat er wat neuronen naar elkaar vuurden'.

Nogmaals snap ik de implicaties niet die jij laat volgen uit de afwezigheid van werkelijke verantwoordelijkheid die bij ons gedrag komt kijken.. het gedrag is simpelweg vertoont, of het nu voortkwam uit een genetische predispositie, kwam door opvoeding, verkeerde vrienden, een vader met losse handjes.. het maakt niets uit.. de persoon heeft gedrag vertoont dat niet wenselijk is in een samenleving; het is schadelijk en dient dus aangepast te worden.. en als aanpassen niet mogelijk is dient deze persoon buiten de samenleving gesloten te worden. Het feit dat je in semantische zin iemand wellicht niet 'verantwoordelijk' kunt houden omdat het duidelijk een factor is in de opvoeding of een of ander gen zorgt er alleen maar voor dat een behandeling meer duidelijkheid met zich mee krijgt.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

maar je bedoelt meer dat marokkanen dat dan vaker met een groepje doen?

Mensen, culturen, gebruiken, religies, normen, waarden.. ze verschillen.. soms al terwijl ze niet eens zo ver uit elkaar zijn ontstaan.. en soms lijken ze heel erg op elkaar terwijl ze duizenden kilometers uit elkaar zijn ontwikkeld..

Het feit dat mensen die opgroeien in een samenleving als de onze en enkel deze normen, waarden, culturele invloeden enzovoort met zich meekrijgen zullen een andere kijk op het leven krijgen dan mensen waarbij er ergens variatie zit in die factoren. Het is zo dat op psychologisch en biologisch niveau er verschillen zijn tussen bepaalde mensen in afrika, india, oostelijk azië, zuidelijk europa, noordelijk europa.. noem het maar op. Ook 'Nederlanders' (in een erg ruime zin van het woord) verschillen op veel vlakken van mensen uit Marokko en omliggende gebieden. Ik discrimineer op dit moment, en maar goed ook. Pas als we iedereen in hetzelfde hokje zouden duwen kwamen er pas problemen.

Dat er problemen zijn met de groepen binnen de autochtone nederlandse jeugd staat niet ter discussie.. die problemen zijn er, stad of dorp; overal. Het is alleen ook een probleem dat er bepaalde groepen zijn met een andere afkomst die zelf problemen hebben, ze ervaren, ervoor zorgen. Je moet hier met twee maten meten, je zult met verschillende aanpakken moeten komen. Het is niet zo dat de ene groep minder rechten heeft dan de ander, of de andere groep 'beter' is, ze verschillen alleen.

Psychische en biologische verschillen in ziektebeelden kunnen bij bijvoorbeeld bepaalde Marokkaanse groepen tot enkele generaties doorlopen hier in Nederland; verhoogde kans op bepaalde aandoeningen, psychische stoornissen.. op andere vlakken een verminderde kans..

Dat jij je opwindt over het feit dat mensen het steeds hebben over de Marokkaanse jeugd snap ik niet echt.. jij doet ze namelijk netzomin recht toe door ze op een hoop te gooien met de rest van de bevolkingsgroepen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
En nu ik na een dag hard werken tevreden achter een pot bier zit, denk ik nog steeds dat NL een stuk beter af is zonder de zogenaamde kutmarrokaantjes.

Net als het beter af zou zijn met rotnazi's, relnichten, pokkekrakers, shitchristenen en terrorprovincialen. Het punt is, het zit hem niet in het woord 'marrokaan' maar in het voorzetsel.

Quote:
En hoe handig, ze hebben een dubbele nationaliteit.

En wij hebben een rechtssysteem wat voor alle bovenstaande voorbeelden ook kan werken.

Quote:
En verder denk ik ook dat er geen plaats meer zou moeten zijn voor mensen die enkel nog met hun koran denken, en dat aan anderen willen opdringen.

Ik heb die nare hangmarrokaantjes nog nooit iets horen over de koran, ze hebben mij dat ook nog nooit willen opdringen. Heb je perongeluk dat artikel in Nrc.next gelezen? Dat geeft behoorlijk inzicht in de zogenaamde 'Marrokaanse' gemeenschap die in tweeën gesplitst is tussen Arabieren en Berbers, de Berbers wantrouwen de Arabieren en vice versa. (Zie Abou Jah Jah, die haalde de kiesdrempel niet eens, waarom? 'We laten ons niet wat aanpraten door een Arabier'). Daarnaast heb je een soort stammencultuur bij de Berbers, de stammen onderling wantrouwen elkaar, wantrouwen de overheid of welke andere vorm van authoriteit dan ook..

Quote:
Nogmaals, ik ga niet op Wilders stemmen, maar reken maar dat mijn stem niet gaat naar de linkse Moslimknuffelaars die met liefde onze tolerante samenleving bij het grofvuil zoudenzetten voor een goedkeurend woord van de baarden die die zelfde links knuffelaars zien als dieren.

Die geslachtsdeelmarrokanen hebben meestal geen baarden en zijn hooguit bij de afsluiting van de Ramadan in de moskee. Dat is net zoiets als zeggen dat de Katholieke Kerk moet worden afgeschaft omdat Guus Meeuwis een rotzanger is en uit Brabant komt..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Net als het beter af zou zijn met rotnazi's, relnichten, pokkekrakers, shitchristenen en terrorprovincialen. Het punt is, het zit hem niet in het woord 'marrokaan' maar in het voorzetsel.

[...]En wij hebben een rechtssysteem wat voor alle bovenstaande voorbeelden ook kan werken.

[...]Ik heb die nare hangmarrokaantjes nog nooit iets horen over de koran, ze hebben mij dat ook nog nooit willen opdringen. Heb je perongeluk dat artikel in Nrc.next gelezen? Dat geeft behoorlijk inzicht in de zogenaamde 'Marrokaanse' gemeenschap die in tweeën gesplitst is tussen Arabieren en Berbers, de Berbers wantrouwen de Arabieren en vice versa. (Zie Abou Jah Jah, die haalde de kiesdrempel niet eens, waarom? 'We laten ons niet wat aanpraten door een Arabier'). Daarnaast heb je een soort stammencultuur bij de Berbers, de stammen onderling wantrouwen elkaar, wantrouwen de overheid of welke andere vorm van authoriteit dan ook..

[...]Die geslachtsdeelmarrokanen hebben meestal geen baarden en zijn hooguit bij de afsluiting van de Ramadan in de moskee. Dat is net zoiets als zeggen dat de Katholieke Kerk moet worden afgeschaft omdat Guus Meeuwis een rotzanger is en uit Brabant komt..

Raido, ben het totaal met je eens. Maar als sommige mensen eenmaal een plaat voor hun kop hebben, wil die er moeilijk van weg gaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Raido, ben het totaal met je eens. Maar als sommige mensen eenmaal een plaat voor hun kop hebben, wil die er moeilijk van weg gaan.

Hum laat ik maar gelijk over moslims beginnen. Het hoogtepunt van de islam bevind zich in Iran en met name in KSA. En wat brengt dat hoogtepunt ons? afgehakte handjes, doodstraf om de meest debiele redenen, legale kinderverkrachting, vrouwenonderdrukking, slavernij.....

Gek heh dat ik die zieke ideologie een beetje verbind met onze kutmarrokaantjes... Een neonazi heeft ook zelden Mein Kampf gelezen, maar kan toch verrassend goed uit de voeten met het bijbehorende gedachtegoed.

En gek heh dat ik na 15 jaar gezeik op straat met onze straatprinsjes eindelijk zo iets heb als: "het zijn minderwaardige klootzakken" Een kwestie van in de goede buurt gewoond hebben denk ik.Denken dat het wel meevalt is naar mijn idee naief gelul uit een gegoede buurt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Die geslachtsdeelmarrokanen hebben meestal geen baarden en zijn hooguit bij de afsluiting van de Ramadan in de moskee. Dat is net zoiets als zeggen dat de Katholieke Kerk moet worden afgeschaft omdat Guus Meeuwis een rotzanger is en uit Brabant komt..

Joh je hebt gelijk: het is allemaal maar ingebeeld. Sorry, maar de Islam is een wereldwijde belediging van de mens. Ook in NL.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

yes.gifyes.gifyes.gifyes.gifyes.gif

Koest, Grefo, terug naar de veluwe jij...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Je mag met je eigen plaat ook best op mijn posts reageren hoor.
flower.gif

Met zoveel platen kun je eigenlijk prima een radiozender beginnen.


Samengevoegd:

Quote:

beeldvorming door de media.

Nou de k-marrokaantjes zijn eigenlijk een stuk beter in de beeldvorming dan de media. Ik heb een paar jaar in zo'n buurt gewoond (Kruiskamp in Amersfoort) en dat ik Marrokanen niet ben gaan haten is eigenlijk een godswonder, maar ik trap niet in dat beeldvormingverhaal. En ze gaan vroeg of laat toch een keer het land uit denk ik. En dan heb ik liever dat het een beetje selectief en beschaafd gaat dan a la holocaust. En ook daarom wil ik van dat tuig af om de goeden te redden.

Ook al was het een marrokanenbuurt, er was nog altijd een meerderheid aan overigen waar maar als er problemen waren: steevast marrokanen. Ik denk eigenlijk dat de media eerder nog te mild is. Dat een vriend van me zonder reden half aan puinpoeier is geslagen met een fietsketting door een roedel Marrokanen heeft de media nooit gehaald. En mijn 3 pogingen tot beroving ook niet.

Gelukkig ben ik verrassend lomp soms...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Hoe dan ook, die straatschoffies zijn vaak alles behalve Islamitisch.

Ga eens googelen op de Islam en mensenrechten. Ze zijn islamitischer dan je denkt. De westerse variant van de islam is meestal goed te doen, maar de mainstream is een van de meest walgelijke ideologien die er is. Nu ja, voor mensen die problemen hebben met 200 stokslagen voor een slachtoffer van verkrachting, legale kinderverkrachting, amputaties en het vermoorden van homo's en zo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

En wie volgt de groep Marokkanen op als we daar een eindoplossing voor hebben? Surinamers hebben we gehad, Antilianen loopt ook op zijn retour. We hebben uiteraard het gewone jonge uitgaanspubliek wat naar megadisco's en parties gaan en zich half dood zuipt of slikt en op weg naar huis de boel sloopt. Kortom, problemen zullen er altijd zijn. En problemen zijn er om opgelost te worden. Dat bereik je niet door politiek correct te doen en te zeggen dat het probleem er niet is. Of gaat komen, ik zie hier al gastjes van onder de 10 die tot 's avonds laat buiten lopen. En dat zijn niet alleen Marokkanen, er wonen hier zeker 10 verschillende nationaliteiten. (En homobashen doen bijna alle culturen, helaas.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Volgens mij heeft het probleem minstens zoveel met postcode te maken als met etniciteit.

Waarmee ik bedoel dat ik ook heel veel deskundigen hoor praten over dat het probleem zich vooral ontwikkelt op basis van het feit dat mensen in achterstandswijken opgroeien.

Vaak een andere sociale code, een andere sociale controle enz.

Het gebrek aan kansen (of het gevoel dat er daaromtrent heerst) komt dan gelijk om de hoek kijken.

Dat er in die achterstandswijken ook sprake is van een hoge variatie in etniciteit (om het maar zo netjes mogelijk uit te drukken), dat staat buiten kijf.

Maar ik ken ook genoeg Marokkanen en Turken en anderen die wel gewoon prima functioneren. Dus etniciteit is overduidelijk niet per definitie de doorslaggevende factor.

Wat wel zou kunnen is dat die "achterstand" optreedt door een gebrek aan integratie. Te weinig passen in de cultuur en de normen en waarden die in Nederland gelden, met daarbij nog eens een mogelijk taalprobleem bij ouders.

En ook sommige argumenten die ik hier hoor passen daar wel in.

1. het kleine dorpjes verhaal. Klopt ongetwijfeld, echter moet je je afvragen of er in die dorpjes niet gewoon veel minder tot helemaal geen sprake is van achterstandswijken e.d.

2. De hooligans. Tja precies. En vaak zijn die hooligans oerhollandse jongens, die nou eenmaal vaak ook uit een bepaald milieu komen.

Oftewel genoeg facetten die volgens mij het "stomme k*tbuitenlanders" enigszins nuanceren

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

ik durf het haast niet te zeggen, maar je gaat haast denken dat Riffijnen een bepaald gen voor misdaad en homofobie hebben....ik worstel hier mee omdat je als christen open moet staan voor de mensen die aan de rand van de samenleving leven, maar wat als dit land nou kapot gaat aan deze etnische minderheid?

Een gen voor misdaad hebben we allemaal...we zijn allemaal overtreders van de Wetten van God...

Ik ben een Marokkaan en ik heb door dat er iets vreemds aan de hand is.

Marokkanen en Nederlanders verharden zich tegen elkaar.

alle twee de groepen baseren zich op dezelfde berichten in de Media.

de media zaait door die signalen ( per ongeluk of expres ? ) tweedracht.

Dat artikel wat je net aanhaalde is daar een voorbeeld van.

veel Marokkanen worden boos omdat ze in een verkeerd daglicht worden gesteld en veel Nederlanders denken vaak ook nog dat alleen marokkanen problemen maken.

De indirecte bron van dit bedrog is Satan.

"Kan een goede boom slechte vruchten voortbrengen?" zei de Heer.

Je bent helaas net als velen misleid door een "dubbel signaal", net als zoveel mensen van mijn afkomsten (half Nederlander en half Marokkaan)...

Wat bij mij werkt, (wil ik niet vol woede zitten omdat ik al die ellende niet kan oplossen) is iets anders kijken of lezen, wat ik leuk vind.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Wat dan wel weer de vraag oproept wat een wijk omtovert tot een achterstandswijk.

Ja, dat is natuurlijk waar.

Daar zullen een hele bult verklaringen voor zijn, die samen voor het resultaat zorgen. Maar roepen dat er alleen maar buitenlanders wonen, gaat imho te ver.

Ik heb ook 2 jaar in een wijk gewoond die nou niet bekend staat als de meest vrolijke uit mijn stad, maar vreemd genoeg had ik meer last van a-sociale autochtonen dan a-sociale allochtonen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

da's waar.

mijn opmerking over het "roepen" was ook niet op jou gericht hoor.

En ik ben het met je eens dat dingen vaak veel gecompliceerder liggen dan slechts een verlkaring over etniciteit, postcode, wat dan ook.

Het zal bijna altijd te maken hebben met een complexe samenwerking van factoren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

(En homobashen doen bijna alle culturen, helaas.)

tegenwoordig ja, en er is een aardige link naar religie te leggen trouwens. En ook dat in een land als Nederland homohaat afneemt terwijl ook religie op zijn gat aan het gaan is, met uitzondering van de import homohaat uit geitenlanden. Maar daar gaat het hier niet om.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

MC, in de oudheid ken ik toch best wat religies waar men niet vies was van homoseksualiteit en waar religie een sterk aspect van de cultuur was.

Neem nou de Grieken bijvoorbeeld... Homoseksualiteit zie je daar zelfs in de kunst naar voren komen.

Klopt, maar ik wilde het topic niet OT laten gaan door te beweren dat het om een bepaalde groep religies ging. Idd zijn er veel religieuze systemen geweest die milder of zelfs positief tegenover het onderwerp stonden. Klakkeloos beweren dat homofobie in de menselijke aard zit is apologetisch en bovenal onjuist... Het is aangeleerd... En als je moslim bent is de kans op homofoob gedachtengoed dramatisch groter...

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid