Spring naar bijdragen

Centraal algemeen paus topic


Aanbevolen berichten

Quote:

Inderdaad jammer dat de FP geen enkele aandacht aan de pausreis schenkt. Nieuws over allerlei gospelbands is blijkbaar belangrijker...

Op zich is dat zeer spijtig ja. Het is een nogal belangrijke gebeurtenis in de christelijke wereld en veel belangrijke dingen zijn aangesneden. Dingen waar we hier op het forum ook over spreken, zoals de aanlagen op het WTC, de verenigde naties, en het kindermisbruik en natuurlijk het pausschap zelf.

Ik denk met deze artikelen aangetoond te hebben dat deze artikelen voor jongeren allemaal goed te lezen en te volgen zijn. Eventueel opgeleukt met wat imposante foto's en wellicht wat video materiaal kan het best wat jongeren aanspreken. Het petrusambt spreekt voor veel jongeren tot de verbeelding. Op deze manier zouden ze wat vooroordelen kwijt kunnen raken.

Maar goed, het heeft niet zo mogen zijn ondanks de feedback die recent nogmaals herhaald is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...

Paus rijdt nu ook op drie wielen

Geplaatst door Ben Lange op donderdag 26 juni 2008 om 09:00u (Bron: De Pers)

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Benedictus XVI stapt over op een trendy levensstijl. Gisteren ontving hij de nieuwste pausmobiel: een hippe driewielscooter van motorfabrikant Piaggio.

Het scootermodel Ape Calessino wordt doorgaans gebruikt om toeristen op het eiland Capri en andere zuidelijke kustplaatsjes rond te rijden. Motorfabrikant Piaggio gaf het cadeautje aan paus Benedictus XVI ter ere van zijn 80e verjaardag.

De paus zal de scooter niet tijdens officiële gelegenheden gebruiken. Dat is een beveiligde wagen van Duitse makelij.

Bron: link

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Sjaloom rainman,

Quote:
zien jullie Jezus ook met al die pracht en praal die zn zg opvolgers hebben verworven:

Die "pracht en praal" is niet van de paus zelf en drukt gewoonweg de luister en majesteit van God uit. Gemaakt door mensen die de gaven daartoe hebben en zo én gavengericht werken én een boterham ermee kunnen verdienen. Het laat juist zien dat de paus niet namens zichzelf optreedt, maar namens Christus. De paus leeft redelijk sober in een appartementje in Vaticaanstad. De rest is allemaal eigendom van de Kerk en staat ook ten dienste van de Kerk.

Quote:
al die politieke macht wat heeft dat uit te staan met bv een bergrede!

De paus heeft geen enkele politieke macht. Het is aan elke politicus en staatshoofd in hoeverre hij of zij naar de paus wil luisteren. Zij bepalen dus hoeveel invloed de paus heeft, niet de paus zelf. Wat is er dan mis mee als politici massaal naar de Kerk, dus naar Christus, zouden luisteren?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 6 months later...

Quote:

Sjaloom Mister_L,

Ze kussen niet de hand, maar de bisschopsring die hij om de vinger heeft. Het is een teken van respect voor zijn ambt, van je verbondenheid met de bisschop, zo begreep ik. "Gewone" bisschoppen worden hier en daar ook nog weleens zo begroet.

Ach zo smile.gif dankje!

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid