Spring naar bijdragen

Pastor Prince


Aanbevolen berichten

Ik ben een tijdje niet meer actief geweest hier en zat een beetje bij te lezen. Leuk om te zien dat er nu toch een discussie ontstaat over PP en zijn boodschap. Ben al enige tijd bekend met zijn prediking en ben het grotendeels ook met hem eens. Ik stond in 1e instantie negatief tegen veel van zijn stellingen maar na het in de bijbel opgezocht te hebben en wat preken geluisterd te hebben ben ik toch tot de conclusie gekomen dat ze zo gek nog niet waren;-) Deze man is niet perfect dus er zullen vast ook foutjes inzitten maar tot nog toe kan ik alleen maar zeggen dat zijn leer een erg positieve invloed op mij heeft gehad. Veel punten waar ik al langer mee zat vielen in één keer op hun plek.

Verder waardeer ik de verfrissende stijl die ze hanteren. Goed om te zien dat er nog predikers zijn die zich niet laten beperken door het christelijke kader, maar er gewoon buiten durven gaan. Dat je dan een stortvloed van kritiek uit de christelijke wereld viel te verwachten. Cool wel om te zien dat vooral niet-christenen door deze boodschap getrokken worden. Het beeld van de Vader die onvoorwaardelijk van je houdt en niet naar je tekortkomingen kijkt, dat is zo ontzettend mooi! Dat geeft mensen de kracht om tot die Vader te komen en hun leven in Zijn handen te leggen.

Het is zo menselijk om gevoelens van angst en afwijzing te hebben als je tot God komt, vooral als je leven gewoon een puinzooi is. De boodschap dat Hij je vergeven heeft, en dat je daardoor zonder enige angst tot Hem mag komen met al je troep. Dat verandert mensen!

Ik denk dat het belangrijk is om naar de kern te kijken van deze prediking. Zaken als welvaart en gezondheid en genezing zijn bijzaken. Je geliefd en vergeven weten door je Hemelse Vader, dat is de kern!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 101
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

copper2.gif
Foei, welvaartsevangelie!
smile.gif

Losse verzen buiten het verband kan overal voor gebruikt worden... nosmile.gif

Belangrijker is een vers binnen het verband van de tekst, rekening gehouden met wat er nog meer in de bijbel staat. Dan lees ik over lijden, vervolging, dood en over wat de blijde boodschap (evangelie dus) werkelijk is... Want het christendom biedt werkelijk een boodschap van hoop, maar die zit niet op het gebied van aards materieel gewin.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid