Spring naar bijdragen

Kleding


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Het grappige is dat mijn meest gelovige vriendinnen eigenlijk helemaal nooit rokken dragen, het zijn toevallig gewoon eerder lange-broek-types. Ze dragen wel altijd een kruisje rond de hals, dus daaraan kan je hun geloof wel merken, en ze zullen ook nooit erg blote of excentrieke kledij dragen, maar dat ligt denk ik niet meteen aan hun geloof, het zijn gewoon meisjes die zich het beste voelen in eenvoudige, nette kledij die niet te opvallend is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 94
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Mensen, om even het misverstand van 'de refo' uit de wereld te helpen:

Ik zit zelf op een strenge reformatorische school. Je moet persé rokjes dragen, en ze mogen niet korter dan tien centimeter boven je knie. Voor de rest geen naveltruitjes, truitjes met een twijfelachtige opdruk en de lage decolleté (ofzo) is helemaal uit den boze. Hieraan hebben sommige mensen de lak, logisch, sommige mensen hebben die kledingprincipes helemaal niet.

Een vriendin van mij is een echte refo, en zij draagt rokken omdat God volgens haar in de Bijbel zegt dat meiden meidenkleding moeten dragen, en jongens jongenskleding. De rok is langer dan kniehoogte omdat ze vind dat ze er niet uitdagend voor jongens uit mag zien.
(lees: als hoer erbij lopen)
Dit vind ik een vrij logisch iets.

Dat refo's alleen maar zwart en donkere kleuren dragen slaat eigenlijk helemaal nergens op. De kleding van 'de refo' moet er netjes uitzien, en heeft geen kleurenregel ofzo. Met andere woorden; refo's zijn net mensen.
hamer.gif

Zoals ik al dacht,kenden veel mensen van de refo's.Enigste keren wanneer ik ze zag met donkere kleren was op zondag.Maar dat was het ook.Ze hebben wel hun eigen stijl van kleren en winkels die daar natuurlijk in voorzien.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Volgens mij is dat het geheime plan om de wereld over te nemen, en niet credible. Die vreselijke refoscholen.
puh2.gif

Verdraaid ze zijn zeker bang dat ik niet mijn mond kan houden, moet ik het weer viavia horen. boosrood.gif

Ze hadden me er toch minstens bij kunnen betrekken toen ze besloten de wereld over te nemen. Leuk zo'n refocommunitee.

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik draag wat ik leuk vind en let absoluut niet op of het wel kan uit Christelijke overwegingen. Maar ik hou van basic kleding, met een leuke touch. draag geen lange rokken, heb nu een korte aan met een legging.

Heeft iemand voorbeelden/foto's van refomatorische kledij, ben wel benieuwd.

Heb wel vaak gewerkt in dorpen waar veel refo's wonen, lange rokken en back to the 90's.

Moest laatst voor school iets doen met forecast, trendsvertalen voor 2009 en in de steekwoorden van Li edelkort (meest invloedrijke trendwachter) wordt het voor dn veel meer bedekking!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik draag gewoon wat ik leuk vind en aanstootgevende dingen vind ik niet leuk
widegrin.gif
dat is dus makkelijk. En als ik ergens te gast ben waar men het belangrijk vindt wat je aanhebt dan pas ik me aan.

Ik vind het best fijn om pakken te dragen. In mijn omgeving is dat redelijk aanstootgevend. widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Aanstootgevende kledij draag ik niet. Ik neem gewoon de goedkoopste dingen, natuurlijk moet het wel passen, geen dingen die afzakken ofzo. Ook draag ik geen blote naveltruitjes. Mijn jeansbroeken spannen wel maar ik zie daar geen problemen in.

Heb ook wel een losse broek, daar moet ik steeds een riem in dragen puh2.gif

Een rok draag ik eigenlijk... nooit tot zelden, ik vind het heel ongemakkelijk om te dragen, je moet opletten wat je doet, lastig op de fiets etc...

Meestal draag ik in de zomer shorts of soms kleedje. Of mijn piratenbroek.

Teksten op kledij dat heb ik niet.

Ohja heb wel zo'n tshirt waar opstaat: be the change you want to see in the world.

Maar dat draag ik dus nooit omdat het de aandacht trekt en daar kan ik niet tegen puh2.gif Dus best stom dat ik dat had gekocht... en onnodig.

Maarja ik ben ook niet perfect.

Vroeger droeg ik wel vaak truitjes met blote navel enzo. Maar dat deed ik dan al vanaf ik klein was...9 jaar ofzo, dus ik was dat redelijk gewend. later (als je een beetje groter wordtpuh2.gif) merk je dan wel wat voor aandacht je krijgt door dat soort kledij en dan ben ik ermee gestopt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

Ik draag, omdat ik me om de een of andere reden nog Christen voel, geen aanstootgevende kleding, geen strakke broeken, geen korte rokjes, geen blote buiken, geen lage halzen, etc. Dit omdat ik vind dat je vanuit Bijbels oogpunt zeker op moet letten wat je draagt.

Maar je zou net zo goed kunnen zeggen dat je juist wél aanstootgevende kleding moet dragen, omdat je vanuit Bijbels oogpunt de opdracht hebt "gaat heen en vermenigvuldigt u". Dat gaat een stuk makkelijker met aanstootgevende kleding rofl.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik draag wat ik fijn vind en leuk vind. Soms kan de hals redelijk diep zijn, maar dan doe ik er een hempje onder (of ik geef er soms ook enits om, ligt eraan waar ik naartoe ga).

Ik draag toch meestal alleen maar strakke broeken, een tshirt en een vest, lekkr makkelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

En wat vinden jullie dan van in je bikini op het strand lopen?! Ik voel me hier zelf altijd best ongemakkelijk bij, wat vast niet voor niks zal zijn. Maar zou dit betekenen 'niet meer zwemmen'? boosrood.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid