Spring naar bijdragen

[Algemeen] Belijdenistopic


Aanbevolen berichten

Ik ga aanstaande pinksteren belijdenis doen en vroeg me af of er nog meer mensen hier belijdenis gaan doen! Zijn er overigens nog mensen die ideetje hebben voor de dienst ^^.

Mijn dienst mag bezocht worden als je intresse hebt.Het is gereformeerd vrijgemaakte kerk, en nee je hoeft niet in een rok of in pak aan te komen zetten. Het word geen kerkmeet. Er kan achteraf wel koffie thee frist ed bij mij worden gedronken.

Wanneer: 27 mei

Waar: Immanuëlkerk te krimpen aan den ijssel

hoelaat: 14:00

Wat: Belijdenis van Tanja (SLL)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 212
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Bij de GKV moet je dat sowieso even aanvragen, geloof ik.

Gefeliciteerd SLL!
party.gif
Echt super
smile.gif
Y

Dat heb ik inderdaad al wel ervaring mee, ben dat ritueel al een paar keer doorgeweest bij de NGK, waar het toen mocht. engel.gif (ik beschouw mezelf als belijdend lid in mijn eigen kerk widegrin.gif)

Maar ik weet nog niet hoe dat aan vrijgemaakte kant zit. knipoog_dicht.gif

En overigens ook nog mijn felicitaties voor Eil elttiL teewS! party.gifparty.gifparty.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

hmm.. ik zit wel op belijdeniscatechesatie, en ben er oorspronkelijk ook heengegaan met het idee om belijdenis te gaan doen.. maar nu ben ik aan het twijfelen geraakt..

de belijdeniszondag is bij ons ook met pinksteren (vanwege n zwangere vrouw in de groep), dus ik heb nog even om te denken, maar op het moment twijfel ik eigenlijk of ik het ga doen..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gefeliciteerd!

Ik heb vorig jaar ook belijdenis gedaan, dus ik heb wel wat ideetjes voor de dienst. Wij mochten namelijk ook zelf een heleboel verzinnen. Zo mochten we een eigen liedje (psalm of iets uit een andere liedbundel) kiezen. Ik had volgens mij psalm 139:9 Verder hadden we een kringgebed met degene die belijdenis deden en de dominee, gewoon voor in de kerk tijdens de dienst. De gemeente bad volgens mij ook mee. Er was een optreden van een interkerkelijk gospelkoor (met leden van onze kerk en nog een aantal anderen) genaamd SIGN. Verder kregen we om de beurt een zegen van de dominee plus een bijbeltekst speciaal voor een ieder van ons uitgezocht door hem en een cadeautje aan het eind, dat we van te voren hebben mogen uitzoeken (meestal een boek).

In de avond na de dienst kwam de gemeente bij de 'belijdenissers' op bezoek, wat op een gegeven moment wel een beetje druk werd, maar toch erg leuk. (Ik ben trouwens Christelijk Gereformeerd, maar we kerken samen met de GKV en er is geen verschil.)

Om even te reageren op Snuffie. Ik kreeg ook twijfels vlak voor belijdenis, terwijl ik wel geloof. Het was bij mij meer de zenuwen. Ik weet niet hoe het bij jou zit. Wat bij mij heeft geholpen is de vraag van een andere kant te bekijken. Dus niet 'geloof je in Jezus?', maar 'Is het voor mij mogelijk om níet in Jezus te geloven?' of 'Geloof ik níet in Jezus?' Ik denk dat het handiger is om je dat af te vragen. Als je het antwoord dan nog niet zeker weet is het niet erg om nog een paar maanden of jaartje te wachten. Het uitstellen van belijdenis is niet meteen zeggen dat je (nog) niet geloofd.

Ook nog een paar boeken die mij hebben geholpen bij het overkomen van twijfels over mijn geloof: 'Moderne wetenschap in de bijbel' van drs Ben Hobrink en 'En jij gelooft dat?!' van Yvan Thomas. 'Ik heb te weinig geloof om een atheist te zijn' schijnt ook erg goed te zijn, maar die heb ik nog niet gelezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Bij de vrijgemaakten mogen in principe toch geen niet-vrijgemaakten aan het avondmaal? (om foutjes zoals eens in de RKK te voorkomen
engel.gif
)

Nee, bij de Gkv mag je als niet-Gkv'er helaas niet mee aan het avondmaal. En als gkv'er uit een andere gemeente krijg je een brief mee van je ouderling waarop staat dat je belijdend lid in die en die gemeente bent van de gkv

Taam

Link naar bericht
Deel via andere websites

@TimonK, wees gerust er is geen avondmaal in de dienst zelf. En voor de rest check Taam d'r reactie.

@Nieke en Mark: Danku flower.gif

@Jeroeno: Krimpen aan de IJssel maar zat zou volgen met de verdere info zoals in de beginpost staat.

@Snuffie: Ik had voor de kerst vakantie een gesprek met mijn dominee over de beweeg redenen tot belijdenis. Ik heb zitten twijfelen of ik het nu wel of niet zou doen. Uit eindelijk zei mijn dominee: Geloof je echt in God? ikke: Ja. dominee: Zou je hem alles willen geven als je dat kon? ikke: Ja. Dominee: Laat dan aan de gemeente zien. En dat was voor mij de stap over de drempel. Nu heb ik niet hevig zitten twijfelen (zoals jij?) maar had toch even een zetje in de rug nodig. Misschien dat je er wat aan hebt.

@Reizigster: Heeel erg bedankt voor je tips! Wij worden inderdaad allemaal gezegent door de dominee met een eigen tekst. Én wij mogen zelfs opwekkingsliedjes party.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gefeliciteerd SSL! big-smile.gif

Quote:

Bij de vrijgemaakten mogen in principe toch geen niet-vrijgemaakten aan het avondmaal? (om foutjes zoals eens in de RKK te voorkomen
engel.gif
)

Maar het lijkt mij leuk om te komen.
knipoog_dicht.gif

Bij ons wel widegrin.gif We zijn een beetje uitzondering geloof ik engel.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

het is niet zo dat ik niet zeker kan zeggen dat God bestaat, nee, daar ben ik van overtuigd. God bestaat en Jezus is aan het kruis gegaan..

Maar ik heb het idee dat belijdenis meer inhoudt dan alleen dat geloven.. ik heb het idee dat het ook voor een deel gaat om dat geloof naar buiten te laten komen (een geloof zonder daden is dood staat ergens in de bijbel dacht ik..) en ik weet niet of ik dat wel kan.. op het moment ben ik daar slecht mee bezig..

ik weet het niet goed.. ik weet dat God bestaat, en ik wil ook geloven, en naar Zijn regels leven, alleen ik heb steeds zo'n enorm gevoel van falen en dat weerhoudt me er op t moment vooral van..

hmm.. dit is misschien niet echt op zn plek hier in t topic..

nouja, ik wil hier wel een korte vraag stellen: aan iedereen die belijdenis gaat doen (en evt iedereen die het heeft gedaan): waarom wil je belijdenis doen? Wat betekent belijdenis doen voor jou?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Ik doe zo'n beetje elke week belijdenis.
smile.gif
Het is een deel van de heilige Mis en voor mij enkel daarom al belangrijk.

Persoonlijk denk ik dat je door je houding naar de mensen om je heen zelfs een belijdenis kunt afleggen. Door Jezus te volgen en dit door te laten werken in je houding/ gedrag.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Persoonlijk denk ik dat je door je houding naar de mensen om je heen zelfs een belijdenis kunt afleggen. Door Jezus te volgen en dit door te laten werken in je houding/ gedrag.

Dat kan natuurlijk ook. Maar het extra uitspreken kan natuurlijk geen kwaad. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid