Spring naar bijdragen

Wat doe je met je kleedgeld?


Aanbevolen berichten

Ik krijg 125 euro zakgeld per maand van mijn moeder (daar komen wel nog regelmatig extra'tjes bij van mijn oma, die verwent haar kleinkinderen wel een beetje), maar dat doe ik natuurlijk niet allemaal op aan kledij. Er gaat al tien euro per maand op aan goede doelen, en verder gaat er een groot deel op aan eten (middageten in de mensa van de faculteit, snoepjes en tussendoortjes die ik vrij regelmatig koop, etentjes met mijn vriend,...), koop ik vrij regelmatig boeken en cd's, en ben ik over het algemeen gewoon niet echt zuinig. Wat ik effectief uitgeef aan kledij verschilt van maand tot maand: hangen er leuke dingen in de winkels? heb ik die maand grote uitgaven? zijn het solden? heb ik dringend iets nieuws nodig? enzovoort. Soms geef ik wel tot 100 euro uit op één maand, als ik genoeg geld over heb om al mijn andere uitgaven te bekostigen.

(Misschien klinkt dat als vrij veel zakgeld, maar ik ben uiteindelijk ook 19, toen ik voor het eerst zo'n budget met kleedgeld inbegrepen kreeg was ik 15 en toen kreeg ik 75 euro.)

Ik let totaal niet op merken. Ik heb wel merkkledij, maar dat zijn dan eerder 'speciale' dingen zoals een baljurk ofzo, dat vind je gewoon niet meteen in de H&M. Voor eenvoudige dingen zoals shirtjes betaal ik nooit veel, die haal ik altijd uit goedkopere winkels. Als ze baljurken enzo zouden hebben in de H&M zou ik ze ook met plezier daar kopen. knipoog_dicht.gif

Ik let eigenlijk gewoon op wat ik mooi vind. Als ik iets echt prachtig vind wil ik daar al eens wat meer voor betalen, maar ja, als het goedkoop kan is dat natuurlijk geweldig.

Kledij moet voor mij absoluut niet in de mode zijn. Ik profiteer er wel van om een voorraad leuke dingen in te slaan als de mode van dat seizoen in mijn ogen erg mooi is, maar ik blijf ze ook gewoon dragen als de mode van het seizoen erna plots heel anders is. Ik heb nogal mijn eigen stijl en die verandert weinig doorheen de jaren, ik vind mode erg leuk en interessant enzo en ik lees de blaadjes wel en ga de nieuwe collecties altijd bekijken, maar ik pik er zelf uit wat bij mijn persoonlijke stijl past, de rest laat ik gewoon aan me voorbijgaan.

Ik ben helemaal gek op tweedehands! Ik vind het geen enkel probleem om afdragertjes van familieleden of vriendinnen te dragen, maar bij mij gaat het ook verder dan dat, ik stop er behoorlijk veel tijd in om te zoeken naar tweedehands kledij. Tweedehands is gewoon om zo veel redenen leuk: op plaatsen als rommelmarkten en kringloopwinkels kan je kledij vinden voor belachelijk lage prijzen, zodat je een heel uitgebreide garderobe kan opbouwen, en ook kan experimenteren (ik koop bvb niet iets duurs als ik niet zeker ben dat ik het draag, maar een gewaagd jurkje van één euro laat ik niet liggen, als ik achteraf besluit dat ik het toch niet durf dragen ben ik nauwelijks geld kwijt). Een andere optie is om tweedehands goedkope kledij te zoeken die je dan zelf 'ombouwt' tot nieuwe kleren door een beetje creatief te zijn met naald en draad. Tweedehands is zeker niet altijd goedkoop, er zijn erg dure tweedehandsboetieks waar ze enkel merkkledij verkopen, maar uiteindelijk is dat nog steeds goedkoper dan wanneer je die kledij nieuw zou kopen. Da's voor mij de ideale manier om wat meer extravagante dingen te kopen die ik nieuw niet zou kunnen betalen. Verder heb je ook winkels die gespecialiseerd zijn in vintage, en ik vind het gewoon veel leuker om originele oude kledij te dragen dan de retro-dingen die je nu kan kopen en die eigenlijk ook geïnspireerd zijn op die oude kledij, maar dan vaak zonder de echt bijzondere details die kledij uit die tijd heeft. Bovendien vind je zo ook kledij die niemand anders heeft, en da's fijn, zo kan je echt unieke dingen kopen zonder dat je de volgende dag iemand ziet lopen in de zelfde jurk. Bovendien ben je ook niet afhankelijk van de mode als je vintage en tweedehands koopt, wat vooral handig is wanneer de mode van dat seizoen echt niet je ding is.

Verder snap ik de aversie die sommigen hebben tegen tweedehands niet zo, die kledij wordt gewassen hoor. Als je iets nieuws koopt hebben er ook al massa's mensen die kledij gepast, maar als je ze gewassen hebt maak je je toch ook niet druk meer om het zweet van de mensen die die kleren daarvoor aangehad hebben?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 65
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Wil je delen hoeveel kleedgeld je krijg/maandelijk uitgeeft aan kleding?

Ik krijg per seizoen (3 maanden dus) 200 eurie kleedgeld. Daarnaast geef ik gemiddeld elke maand van mijn loon ook nog 50 eurie uit aan kleding.

In welke volgorde selecteer jij je kleding (prijs, merk, kleur), wat geef je prioriteit?

Allereerst of ik het leuk vind. Daarna of het lekker zit en het me staat. Vervolgens op de prijs.

Moet je persé je laatste mode en duurste kleding hebben?

Absoluut niet de duurste. Ik ga voornamelijk voor de hoeveelheid kleding haha. Echt de mode volgens doe ik niet ik kies gewoon uit wat ik leuk vind.

Tweede hands kleding, is dat een optie voor jou?

Oja zeker. Ik heb een aantal kleding stukken tweedehands, een paar tassen en 2 paar schoenen. Soms moet je het zelf nog even repareren of verbouwen. in schoenen leg ik altijd nieuwe binnenzoltjes anders zitten ze niet lekker.

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik krijg ook al een aardige tijd geen kleedgeld meer. toen ik 18 was hield mijn zak- en kleedgeld ermee op knipoog_dicht.gif

Ik kréég 50 euro per maand, daar kocht in soms hele goedkope dingen van, kon ik vanalles kopen voor 50 euro, en soms was het met 1 kledingstuk op.

Ik selecteer het op kleur, stijl, prijs, hoe het staat, merk (niet dat ik merken belangrijkl vind maar er zijn bepaalde alternatieve merken waarvan ik vind dat ze erg leuke kleding hebben)

Tweedehandkleding is geen probleem voor mij. Ik heb als ik iets echt moois wil nogal een dure smaak en dan komt marktplaats vaak erg goed uit. Als ik alles nieuw moest kopen wat er in mijn kledingkast hangt was ik wel behoorlijk wat geld lichter. Ik hoop trouwens ook wel vaak nieuwe dingen hoor. nieuw en goedkoop, nieuw en duur en tweedehands.

Ik hoef écht niet perse modekleding te hebben. Soms hangt er wel wat leuks tussen en dan koop ik het ook gerust als het niet te duur is etc. maar ik let er niet op.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik krijg geen kleedgeld. Als ik iets leuks zie, koop ik het, en mijn moeder betaald het me dan terug. Behalve als het óf erg duur is óf heel erg niet kan (een mini-mini-mini-rokje bijvoorbeeld). Ik denk dat ik per maand aan de €30,- kom. Dit omdat ik soms een maand veel koop, en dan weer twee maanden niet ofzo.

Als ik een kledingwinkel inloop scan ik alle rekken eerst op kleur, dan op model, dan op stof, daarna op prijs, en daarna op het feit of ik het ooit zal dragen. Sommige dingen zijn leuk om te hebben, maar draag ik dan nooit, dat is niet zo slim natuurlijk.

Ik hoef niet de laatste mode te dragen. Sterker nog, ik heb geen idee wat de laatste mode is. Vaak vind ik de dingen die 'in' zijn erg lelijk en overdreven. Als het dan weer 'uit' is vind ik het vaak na een jaar heel erg leuk, en dan is het nergens meer te krijgen. Ik snap echt niet hoe dat komt. puh2.gif

Qua merken ben ik echt gek op Only en Mexx. Dat zijn betaalbare merken, met kleding naar mijn smaak!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wil je delen hoeveel kleedgeld je krijg/maandelijk uitgeeft aan kleding?

Echt kleedgeld krijg ik niet en heb het ook nooit gehad. Eerst was het zo wanneer ik kleding nodig had m'n ma meeging om kleren te kopen (m'n ma betaalde dan).

Als ik nu iets nodig heb ga ik zelf op pad en betaal het zelf. Doe dan ook in een keer grote inkoop. Paar weken geleden 2 broeken, 2 blousjes en 1 trui gekocht. Dan kan ik er weer paar maanden tegenaan.

In welke volgorde selecteer jij je kleding (prijs, merk, kleur), wat geef je prioriteit?

Allereerst of de kleur leuk is en of het me staat. Naar merk kijk ik zelden. Wel naar de prijs. Als het me te duur is hang/leg ik het terug.

Moet je persé je laatste mode en duurste kleding hebben?

Waarom zou dat moeten? Om erbij te horen? Dan hoor ik er maar niet bij. Die mode veranderd zo'n beetje met de dag. Ik heb het geld niet ervoor (over) om steeds met de mode mee te gaan.

Tweede hands kleding, is dat een optie voor jou?

Nog nooit geprobeerd....

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wil je delen hoeveel kleedgeld je krijg/maandelijk uitgeeft aan kleding?

ik krijg geen kleedgeld, mijn ouders betalen alles (kleding). hoeveel we dan uit geven per maand is heel verschillend, in januari was het bijvoorbeeld maar 40 euro ofzo maar februari was over de 100. maar dan heb ik ook echt schoenen nodig enzo!

In welke volgorde selecteer jij je kleding (prijs, merk, kleur), wat geef je prioriteit?

ik kijk altijd eerst naar de kleur, ik hou wel van wat donkere kleuren, dat staat mij beter maar rood en groen staat ook wel daarna kijk ik naar de vorm puh2.gif en dan kijken mijn ouders uiteindelijk maar is naar de prij (A)

Moet je persé je laatste mode en duurste kleding hebben?

ik heb wel het liefste kleding van de tijd aan, ik draag wel merken maar dan is het only enzo niet zo ontzettend duur (vind ik) het merk is voor mij niet heel belangrijk.

Tweede hands kleding, is dat een optie voor jou?

nee dat is echt niks voor mij, en waarom ja ik heb daar zo mijn ideeën en meningen over knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik krijg in de maand 100 euro en ik geef het meeste weg aan dingen die ik belangrijk vind zoals dierenorganisaties, mensen of natuur hulp. Ik koop zelden kledij. Als ik dat doe, zo goedkoop mogelijk. tweedehands, ik weet geen tweedehands winkel hier in de buurt. dus dat koop ik niet, anders zou ik het gerust doen.

trouwens ik kan geen kledij kopen als ik het niet echt nodig heb, nouja het kan wel, maar dan voel ik me schuldig en dat is niet prettig.merkkledij heb ik nog nooit gekocht

als ik dan toch iets kies is het meestal bruin, zwart of groen, natuurkleuren. ik hou niet van opvallende dingen

de mode die volg ik niet, ik zie gewoon wat ik wel mooi vind en neem dat

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wil je delen hoeveel kleedgeld je krijg/maandelijk uitgeeft aan kleding?

Ik krijg geen kleedgeld. Eens in de zoveel tijd moet ik met mijn moeder kleren kopen! boosrood.gif

In welke volgorde selecteer jij je kleding (prijs, merk, kleur), wat geef je prioriteit?

Ik hou niet van dure kleding, want ik wil niet dat mijn ouders té veel uitgeven. Verder ben ik anti-merkkleding!!!

Ik hou van felle kleuren en zoek dan wat leuks uit. smile.gif

Moet je persé je laatste mode en duurste kleding hebben?

Like I said, ik hou niet van dure kleding. EN MODE SUCKS!!

Tweede hands kleding, is dat een optie voor jou?

Naah, ik hou er niet van als andermans DNA op mijn lichaam zit.

Dit shirt wil ik! smile.gif

V1322MS~Spiderman-Venom-Logo-Posters.jpg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Wil je delen hoeveel kleedgeld je krijg/maandelijk uitgeeft aan kleding?

0 Euro puh2.gif Wat ik uitgeef verschilt per maand. Soms koop ik niets, soms heel veel tegelijk.

Quote:
In welke volgorde selecteer jij je kleding (prijs, merk, kleur), wat geef je prioriteit?

Merk > Prijs > Kleur

Quote:
Moet je persé je laatste mode en duurste kleding hebben?

Laatste mode niet, het moet wel persé merkkleding zijn (met name Brunotti is erg geliefd bij mij).

Quote:
Tweede hands kleding, is dat een optie voor jou?

Neen, ik wil m'n spullen nieuw.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Wil je delen hoeveel kleedgeld je krijg/maandelijk uitgeeft aan kleding?

Ik krijg geen kleedgeld meer. Ik denk dat ik ongeveer 50 euro per maand uitgeef aan kleren, maar soms ook minder. Soms ook meer, omdat ik dan schoenen of een jas nodig heb en dat maakt het een stuk duurder.

Quote:
In welke volgorde selecteer jij je kleding (prijs, merk, kleur), wat geef je prioriteit?

Model, kleur, prijs, merk.

Quote:
Moet je persé je laatste mode en duurste kleding hebben?

Nee, ik wil gewoon dingen die ik leuk vind en een beetje passen bij wat ik al heb. Het kan me echt helemaal niks schelen of het een merk is.

Quote:
Tweede hands kleding, is dat een optie voor jou?

Toen wij thuis klein waren, kregen we weleens kleren. Ik geloof dat ik dat nooit een probleem vond. Nu zou ik het zelf niet gaan kopen, maar ik vind zeg ook nooit nooit, want wie weet kom je ooit in een situatie terecht dat je geen keus hebt. Wij zijn schandalig verwend in vergelijking met de rest van de wereld en het is fijn dat je daardoor duurdere dingen kunt kopen, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om mijn standaard zo hoog te leggen en belachelijk veel geld uit te geven als het niet nodig is. Dus tsja, tweedehands kleren zijn geen optie op dit moment, maar het andere uiterste ook absoluut niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat ik zo'n 150 a 200 euro per jaar uitgeef aan kleding.

Volgorde van belangrijkheid: Wat heb ik nodig, (ik hou namelijk helemaal niet van winkelen), wat kost het? Past het bij mijn spijkerbroeken clown.gif

Ik neem mezelf al een jaar voor, dat ik eens iets vrouwelijkers wil gaan kopen, maar dat zit er geloof ik niet in muur.gif

Ik geniet er overigens van als ik voor de helft van de prijs kan kopen. 2e handskleding kijk ik ook vaak naar bij de kringloop bijvoorbeeld, maar ja, mijn maat zijn meestal soepjurken uit grootmoeders tijd, nou loop ik zeker niet in de laatste mode, maar ik moet het wel leuk vinden widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Per jaar?? Dat geef ik eens in de twee maanden uit! Word je je kleren nooit zat? Of ben je zo slim dat je op de juiste plek op de juiste tijd bent en vet goeie koopjes vindt?? Ik ben namelijk altijd net te vroeg of net te laat..

Nu krijg ik geen kleedgeld meer maar vroeger wel. Toen had ik het al uitgegeven voordat ik het had, ik wilde altijd een voorschot. Het ging vooral naar kleding.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het hangt er allicht ook gewoon vanaf of je een dure smaak hebt of niet. Iemand die zich prima voelt in eenvoudige shirtjes zonder opdruk vindt er gemakkelijk in de H&M of dergelijke winkels voor minder dan tien euro, maar als je eerder neigt naar speciale stoffen, opvallende snits, enzovoort moet je al meer geld uitgeven om je ding te vinden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Per jaar?? Dat geef ik eens in de twee maanden uit! Word je je kleren nooit zat? Of ben je zo slim dat je op de juiste plek op de juiste tijd bent en vet goeie koopjes vindt?? Ik ben namelijk altijd net te vroeg of net te laat..

Nu krijg ik geen kleedgeld meer maar vroeger wel. Toen had ik het al uitgegeven voordat ik het had, ik wilde altijd een voorschot. Het ging vooral naar kleding.

Uhm... sja, meer geld heb ik eigenlijk niet, en ja ik ben dol op de uitverkoop smile.gif Meestal loop ik dan ook in een spijkerbroek, t-shirt en fleecetrui (hoe on-vrouwelijk ;-))

Maar soms trakteer ik mezelf op een leuke trui, een leuke broek, maar dan wel bij de kringloop of in de uitverkoop bij M&S (grote maten mode)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het hangt helemaal van de kas af. Sommige maanden geef ik nauwelijks of helemaal niets uit aan kleding, andere maanden rustig vijfhonderd euro. Toevallig is nu net mijn bonus over 2006 gestort big-smile.gif dus nu kan ik even wat dingen kopen die al lang in de planning stonden.


Samegevoegd:

Quote:

[...]

Meestal loop ik dan ook in een spijkerbroek, t-shirt en fleecetrui (hoe on-vrouwelijk
;-)
)

Vreselijk! Ik verlang terug naar de tijd dat de vrouwen nog ECHTE vrouwen waren puh2.gif Wat dat betreft vind ik het dragen van rokjes in orthodox-christelijke kringen niet eens zo verkeerd knipoog_dicht.gif


Samegevoegd:

Neem me niet AL te serieus he Samantha knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben een rokjesvrouw! Ik heb er een stuk of 50, in tegenstelling tot een stuk of 5 broeken. knipoog_dicht.gif

Eigenlijk beantwoord ik prima aan de beschrijving die ik hoor van sommige 'extremere' kerken: ouderwetse rok tot onder de knie met zwarte dikke kousen. Help! puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Wil je delen hoeveel kleedgeld je krijg/maandelijk uitgeeft aan kleding?

Ben te oud voor kleedgeld knipoog_dicht.gif

Quote:
In welke volgorde selecteer jij je kleding (prijs, merk, kleur), wat geef je prioriteit?

Kleur, model, merk. Sportief over het algemeen, broeken ruim, shirts en truien wat nauwer aangesloten. Geen zuurstokkleurtjes.

Als ik een merk zou moeten noemen dat me wel bevalt over het algemeen is dat Puma.

Ik ben met name wat schoenen betreft razend lastig, vind schoenen zelden mooi.

Quote:
Moet je persé je laatste mode en duurste kleding hebben?

Absoluut niet. Mode is me worst, al sluit ik niet uit dat ik iets dat toevallig in de mode is, mooi vind. Ik houd niet van dure kleding over het algemeen, heb alleen een italiaans pak dat erg duur was.

Quote:
Tweedehands kleding, is dat een optie voor jou?

Njet. Als ik krap zit, liever goedkopere nieuwe kleding.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik ben een rokjesvrouw! Ik heb er een stuk of 50, in tegenstelling tot een stuk of 5 broeken.
knipoog_dicht.gif

Eigenlijk beantwoord ik prima aan de beschrijving die ik hoor van sommige 'extremere' kerken: ouderwetse rok tot onder de knie met zwarte dikke kousen. Help!
puh2.gif

Straalt zowel vrouwelijkheid als - tja hoe moet ik dat nou zeggen engel.gif - nou ja, laat ik zeggen eerbaarheid uit. Kan ik persoonlijk wel waarderen knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid