Spring naar bijdragen

---Elmer---

Members
  • Aantal bijdragen

    236
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door ---Elmer---

  1. Quote:

    [...]

    Maar jij interpreteert het als de schuld van de katholieke kerk als hedendaags instituut, want anders zou je het niet gebruiken als argument tegen de katholieke kerk van nu. Ik interpreteer die gebeurtenissen als waargebeurd en tragisch en zo, maar niet de schuld van de katholieke kerk van vandaag de dag. Ik zie daarin dus ook geen argument om niet katholiek te worden.

    De katholieke kerk keurde veel onrechtvaardigheden goed.

    Denk aan het feit dat de bisschopen en pausen in enorme rijkdom leefden en de armen massaal verhongerden.

    Of aan de al eerder genoemde aflaathandel en heksenjachten.

    De RKK, als instituut, keurde deze zaken goed. Enkele pauzen hebben ze zelfs gepromoot. Dus dat is wel degelijk een argument tegen de rkk kerk.

    Bovendien noemde ik de onbijbelse tradities als struikelblok voor mij. Eenzelfde met het bidden via Maria, en de bewering zelf de énige kerk te zijn.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Dat jij dergelijke onderwerpen gebruikt om je stelling ermee te ondersteunen maakt het tot een interpretatie van jou. Een papiertje in Duitsland waarin een aflaat gegeven wordt, of een inquisitie rapport uit Frankrijk over een ketter zijn niet meer dan wat papiertjes en teksten. Jij trekt vervolgen verbanden met verbanden met verbanden en vervolgens trek je een verband met dit topic.

    Dat is een enorme hoop interpretatie. En oom eerlijk te zijn, een nogal gekleurde uiterst subjectieve interpretatie, waarvan ik een valide bewijslast van vind ontbreken.

    Overigens zou ik nog steeds graag het jaar en argumentatie voor de stichting van de RKK willen zien.

    Correctie: een heleboel papiertjes uit duitsland en een heleboel inquisitie rapporten. Het is niet op de vage mening van historici gebaseerd maar op de bestudeerbare bronnen. Voorbeeld: zo heb je verslagen van volkspredikers die klagen over de luxe van bisschoppen, schilderijen van de luxe van bisschoppen, en brieven van de adel waarin ze hun rivaliteit ten opzichte van bisschoppen uitten omwille van de luxe.

    Dan kan aangenomen worden dat bisschoppen inderdaad in luxe leefden, en dat is dan niet onderuit te halen door te zeggen dat het slechts de bevooroordeelde mening van de historicus is.

  2. Quote:

    [...]

    Ah, geschiedenis is tegenwoordig een exacte wetenschap. Interessant! Ik dacht altijd dat geschiedenis niks met feiten te maken had, maar slechts met interpretatie van het beschikbare bronnenmateriaal. Maar goed dan zal prof. Te velde mij wel verkeerd ingelicht hebben.

    Dat er aflaten zijn verkocht en ketters verbrand ligt buiten intepretatie.

  3. Quote:

    [...]

    [...]

    Is deze tweede quote ook niet een kwestie van visie (op de geschiedenis), dus in zekere zin ook een "bij je passen"?


    Samengevoegd:

    [...]

    Ik weet eigenlijk helemaal niet wat 'mijn geloof binnen het christendom' is. Ik ga naar een protestantse kerk maar ik had volgens mij net zo goed ergens anders kunnen kerken. Ik zal dus ook niet zo snel beweren dat mijn geloof het juiste geloof is, of dat enig ander geloof het juiste geloof is. Ik lijkt me leuk om zoiets zeker te weten maar ik ben daar vrees ik niet geschikt voor.

    Ik zie het niet als een "visie op de geschiedenis" omdat het feiten zijn. Ik kan er niet voor kiezen om een andere visie te hebben omdat het feiten zijn. Het is dus niet een kwestie van "bij me passen".

  4. Ik denk wel dat mijn geloof beter is. Dat is arrogant maar bekijk het eens van deze manier: als ik niet geloofde dat mijn geloof beter was kon ik evengoed moslim of atheist zijn omdat het dan allemaal een kwestie van "bij je passen" of "aansluitend op de achtergrond" zou zijn. Dat is het hier niet.

    Ik heb God nodig in mijn leven en Zijn werking door Zijn heilige Geest, en die heilige Geest word vrijgelaten om te werken in de evangelische gemeente (gemeenten want ik ga naar meer diensten dan alleen de vaste zondag) waar ik heen ga. Door de doop in de heilige Geest, zoals ook beschreven in de bijbel, ben ik uit de put van ellende gehaald en kan ik nu ernaar streven een geheiligd leven ter ere van God te hebben ipv geketend te zijn aan terugkerende zonden.

    De protestantse kerk (gereformeerden, hervormden, etc) zou voor mij niets zijn omdat de werking van God's heilige Geest daar niet altijd erkend wordt en omdat de gevoelsbeleving sterk op de achtergrond staat; terwijl ik vindt dat voelen én weten belangrijk zijn in het geloof. Bij de katholieke kerk vind ik al helemaal geen aansluiting door alle tradities die onbijbels zijn en het feit dat ik een gekleurd beeld op die kerk heb; ik studeer geschiedenis en zie dat de grootste ellende en corruptie vanuit het christendom kwam toen de katholieke kerk daar werd gesticht.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Mijn graadmeter is de aanwezigheid van de kracht van God. Als in een kerk de kracht van God is, is dat voor mij een teken van Gods aanwezigheid en goedkeuring. Dus als mensen in een kerk krachtig door God worden aangeraakt, genezen en uit een (menselijk gezien) hopeloze situatie worden gehaald, is dat voor mij een teken van een goede kerk. Dat hoeft dan niet per sé míjn kerk te zijn, want er zijn meerdere kerken waarop deze kenmerken van toepassing zijn.

    Dat vind ik een goede maatstaf Eulogia! Aan de vruchten zul je de boom herkennen! Nou is het wel de bedoeling dat het blijvende vruchten zijn ("je zult blijvende vrucht dragen") want korte termijn oplossingen vind je ook bij de valse profeten e.d.

  5. Quote:

    [...]

    Het was de schuld van degenen die de kinderen aan stukken hakten dat de kinderen omkwamen. En natuurlijk was er de nooit bewezen beschuldiging van kinderoffers; zoals iedere genocide werdt ook deze voorafgegaan van demoniserende lulverhaaltjes.

    Maar als Amalek niet goed genoeg is, kunnen we het ook nog hebben over het volk van Jericho. Hun enige fout was dat ze woonden op de plek waar de Israeliers aanspraak op maakten.

    En dat ze zondaars waren in de ogen van de HEER. Misschien niet in jouw ogen maar het maakt de meeste christenen eigenlijk niet zoveel uit of ze in jouw ogen zondaars waren of niet.

    Ook laten de Kanaanitische volken de Israelieten er vaak niet langs hoewel ik uit mijn hoofd niet weet of dat met de mensen van Jericho ook zo is dus ga maar van mijn eerste reden uit.

  6. @ Ursa

    De zonde is dat mannen omgang hebben met mannen.

    Homoseksualiteit wordt niet genoemd.

    Of het nu homo's of orgiënde hetero's zijn die met hetzelfde geslacht omgang hebben; het is beide zonde. Er staat niet "Oh, dit geld niet voor homo's hoor".

    Het oude testament keurt seksuele omgang met leden van hetzelfde geslacht ook af en is dus consistent met het nieuwe.

  7. Homoseksualiteit is in de bijbel een zonde die de dood verdient.

    Maar dat is liegen ook.

    En stelen.

    Iedereen heeft wel eens gelogen dus we zijn allemaal zondaars die de dood verdienen en homoseksuelen zijn niet "slechter" dan wij. Het heeft dus vrij weinig zin te veroordelen want we hebben allemaal genade nodig. We moeten allemaal onze zonde aan God belijden en berouw tonen en om de H Geest vragen zodat die onze zondige wil kan doden met Zijn Geest (staat ook in Romeinen).

    In God's ogen is er geen verschil tussen een homoseksueel en een leugenaar. Er is wel een verschil tussen een berouwvolle leugenaar die vergeving krijgt van zijn zonden en een homoseksueel die nergens berouw van heeft; maar zo is het met alle zondes.

  8. Quote:

    [...]

    Er is maar 1 God, dus ook de oude Grieken en Romeinen en ook de Inca's en alle andere oude godsdiensten (maar ook hedendaagse zoals het hindoeïsme) bedoelden die ene enkele God. Er is immers geen andere God dan God. Dat zij een verkeerd beeld hadden van God, ja ach daar konden ze weinig aan doen.

    [...]

    Er staat nergens letterlijk dat Jezus Christus God is, dat klopt. Er staat overigens ook nergens in de Bijbel dat alles in de Bijbel moet staan, laat staan dat er staat dat het er letterlijk in moet staan.

    Niet mee eens. Adam, Eva, Melchizedek, Mozes, Jesaja, Jezus > de mensen uit dat rijtje hadden het over dezelfde God maar hadden wel een hele andere godsdienst (vergelijk melchizedek met mozes en adam en eva weer met hun tweeen).

    De aztecen, inca's, grieken hielden er vaak meerdere goden op na en gaven hun ook hele andere eigenschappen. Vaak negatieve eigenschappen trouwens zo waren de Griekse goden erg wreed. Afgoden zijn (naar mijn mening!) meestal het werk van demonen die mensen zo van God af willen houden.

  9. Het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van de naald te kruipen dan voor een rijke om het koningkrijk van de hemel te betreden.

    Ik denk dat Jezus dus waarschuwt tegen rijkdom en zijn gevaren. Rijkdom leidt af van God.

    Dit betekent niet dat je arm moet zijn; in het Oude Testament word armoede als iets verschrikkelijks beschreven en Eulogia heeft gelijk als ze zeggen dat het een vloek is (rijkdom word vaak als beloning gebruikt; armoede als vloek voor de goddeloze).

    Is het niet zo dat als je je gewoon niet laat afleiden door rijkdom je de goede weg betreed? Dit hoeft niet per sé de weg van armoede te zijn. Maar ik denk dat de weg wel heel lastig word te bewandelen als je steenrijk bent (want de rijke heeft een hele kleine kans om het koningkrijk van de hemel te betreden volgens Jezus) en juist een stuk gemakkelijker als je alle aardse bezittingen weg doet (zoals de monikken die iemand in dit topic ook beschreef).

  10. Quote:

    [...]

    Ja, het rare was. Ik ging gewoon een keer mee naar haar kerk. Die zit namelijk in Den Haag. Mijn eigen kerk is een kerk van een Pinkstergemeente, maar veel Curacaoenaars en Surinamers wat ik erg gezellig vind. Crossroads is internationaal, met Engelstalige dienst en hoewel ik Engels fantastisch vind(The Message is ook Engels)zit het reizen ernaar toe me dwars. Ik moest toen half 7 mijn bed uit zondag en dat zou ik niet wekelijks trekken. Crossroads is ook in Amsterdam maar ook dat is nog wel reizen in tegenstelling tot die Pinkstergemeente.

    Over die vriend. Nee ik heb wel voor hem gebeden, maar ik ben klaar met hem. Ik krijg nog 140 euro van hem die ik in goed vertrouwen gaf, maar ik hoor nu niets meer van hem. Hij viel me op mijn verjaardag lastig en ik merkte steeds als ik hem in mijn leven weer binnen liet gaat het fout. Het was een hele nare tijd. Een goede vriend van me zei toen: Mensen die paranormaal zijn, zijn eigenlijk paranoide. Ik ben het met hem eens. Ik zag overal opeens dingen en hoorde alles, ik leefde in angst. Zo niet fijn. Hij zei me ook dat ik dingen van zijn 'gaves' over ging nemen en dat ik 'bezoek' kreeg. Nee, dat soort dingen niet meer!
    big-smile.gif


    Samengevoegd:

    [...]

    Het mooie was, elke keer als ik daar aankwam keek hij mij zo aan. Hij zei ook elke keer. Jou ogen lijken net diamentjes. (Terwijl hij zelf hele unieke ogen heeft) Hij heeft mij ook vaak gezegd dat ik hem op het rechte pad hield. Wat ik niet snap is.. iets meer dan een maand geleden belde hij mij eens dronken op. Hij vertelde dat ik HET meisje was. Dat hij ernaar uit keek om samen op 1 continent te zijn. Dat hij mij soms slecht had behandelt dat ik het aller beste verdien en dat hij ipv ik daar, hij hier naartoe zou komen. Volgens mij weet hij heel goed dat God op zijn hart heeft geklopt meerdere malen om hem binnen te halen.. ook door mij. Hij zegt het zelf soms: zonder mijn moeder en haar gebeden was ik nu dood geweest. (Hij heeft 2 autoongelukken overleefd) Maar als ik vroeg: "Waarom ga je niet terug naar Hem." Zegt hij: Ik wil niet straks in de hemel elke keer happy happy zijn en bidden en dat alles een groot feest is. Zijn moeder zegt dat hij kens praat (betekent onzin).


    Samengevoegd:

    P.s. Dank jullie voor jullie gebeden!

    Je hoeft niet voor je vriend te bidden, dat bedoelde ik niet.

    Ik bedoel voor jezelf laten bidden; omdat die vriend je misschien op verkeerde manier beinvloed heeft (ookal is dat onderbewust!). Want hij hield zich bezig met satanisme en was dus een open deur voor duistere geesten. Je kunt altijd voor bevrijding voor jezelf laten bidden in die kerk, wie weet dat er iets gebeurt, of dat je belt dat het een keertje kan met de voorganger of oudsten (was pinksterkerk toch?).

  11. Ik denk dat God altijd al met Zijn verkozen volk is geweest; dat was al bij Adam en Eva zo; en zij noemden Hem ook altijd bijn Zijn naam. De Godsdienst onder Melchizedek is heel anders dan onder Mozes maar het is wel dezelfde Godsdienst; onze Godsdienst is ook heel anders dan in de tijd van Jesaja maar het is wel dezelfde God.

    Het is anders als ze zeggen dat de Christenen dingen geloven die níet van de enige God zijn, en voortkomen uit heidense (afgoden!) religies.

    In de bijbel staat nergens dat Jezus God is. Er staan alleen dat Hij de Zoon van God is; wat zijn diepe relatie met God (die Jezus zijn vader noemt) uitlegt. Pas na zijn dood kreeg hij zijn Goddelijke "status" ("Hij is weer hoogverheven", etc) weer. Ik denk dus niet dat dit komt uit religies met meerdere goden.

  12. Ik raad de studies van Frank Willem Ouweneel aan. Deze verbinden de huidige actualiteit met de bijbel. Als je bij zo'n avond wegkomt dan is je vraag beantwoord. Ik ga er rond de jaarwisseling (ergens in Januari) zeker heen!

  13. Quote:

    Ik ga niet op de link klikken. Als je me kunt vertellen wat erin staat, kan ik zeggen wat ik ervan vindt. Ik vind de titel totaal niet uitnodigend en zal me zeker niet in dit boek verdiepen voordat jij er meer over hebt gezegd, Ashes.

    Zo denk ik er ook over.

    Eerlijk gezegd doet het me denken aan mensen die beweren dat het Christendom uit de heidense godsdiensten ontstaan is. Dat soort uitingen zijn natuurlijk alleen bedoeld om mensen van hun geloof te houden en twijfel te laten ontstaan; wanneer dat gebeurd lacht de Satan. Het is dan ook de reinste onzin.

    Ja, er zijn dingen overgenomen vooral onder de katholieken in de middeleeuwen maar dat betekent iets heel anders dan de kern van het Christelijke geloof.

  14. Wat een prachtig verhaal! De hemel viert feest om jouw redding; want jij bent tot geloof gekomen.

    Wat goed dat God je duidelijk heeft gemaakt welke weg je in moet slaan.

    Wat je misschien kunt doen is in die kerk ervoor bidden; maar ook bidden voor je ene vriend die met satanisme bezig was. HIj kan jouw onderbewust beinvloed hebben, duistere banden sluipen er al snel in. Dit moet je helemaal zelf weten en hier kun je ook achter komen door ervoor te gaan bidden maar als je in die kerk hier bevrijding van kunt krijgen (dmv gebed) dan kan God je meer zegenen want dan heeft Hij meer ruimte daarvoor.

    Ik zal zo voor je bidden voor de situatie en God danken dat Hij jouw tot geloof heeft gebracht!

  15. Quote:

    Alleen zwakke oren horen krachtige woorden.

    Jammer dat je dan nooit een krachtige preek kan horen


    Samengevoegd:

    Quote:

    Ja, maar ik vind deze woorden niet per se heel krachtig of invloedrijk,
    to be honest
    .

    Dat klopt, maar woorden beinvloeden de mens onderbewust. Dit is trouwens ook wetenschappelijk bewezen google het maar eens. Het staat ook in de bijbel dat de tong de macht heeft over leven en dood.

  16. Quote:

    Heee,

    De laatste tijd luister ik veel naar Lady GaGa, en ik moet zeggen, ze maakt echt wel leuke muziek. Alleen ik zit er nog wel eens over te twijfelen, kan je dit als christen wel luisteren, qua teksten enzo. want de melodietjes zijn wel heerlijk ...

    Ik heb al verschillende dingen gezocht, maar kom er nog niet echt uit. misschien weten jullie iets?

    Groetjes Marianne

    Ps. sorry als er al een topic over loopt, maar kon het zo nergens hier vinden.

    Je kunt de teksten opzoeken op google, als die geen twijfel bij je oproepen dan is het goed. Als je wel gaat twijfelen; dan nooit doen. Dan negeer je het geweten. Maar het kan best moeilijk zijn om die muziek dan weg te doen (spreek uit ervaring, wel andere muziek hoor).

    Wat beter is om te zien wat voor invloed het op je heeft. Ik luisterde vroeger veel Rammstein. Heerlijke muziek (als ik nu luister vind ik ook nog wel lekkr knallen) en de teksten zijn niet anti-christelijk (maar ook zeker niet vriendelijk). Ik negeerde m'n twijfel eerst en ging gewoon door met luisteren; maar langzaamaan ging het een slechte invloed op me hebben. Ik werd harder van binnen en ruwer. Het gaf me meer zelfvertrouwen maar dan op de verkeerde manier. Je moet je kracht krijgen uit God (als je dat vaag vind; maakt niks uit) niet uit muziek.

    Ik ken veel mensen die deze ervaring ook hebben dat muziek ze verkeerd beinvloed. Dan is het gewoon kwestie van muziek wegdoen en misschien andere voor in de plaats. Hillsong (live en united) delirious? jesus culture, kim walker, mat redman, tim hughes (gaat wel), chris tomlin (gaat ook wel), trinity, leeland, etc. Genoeg toffe christelijke muziek enzo.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Let's have some fun, this beat is sick

    I wanna take a ride on your disco stick

    Let's have some fun, this beat is sick

    I wanna take a ride on your disco stick

    Huh!

    Huh!

    I wanna kiss you,

    but if I do then I might miss you, babe

    It's complicated and stupid

    Got my ass squeezed by sexy Cupid

    Guess he wants to play, wants to play

    A lovegame, a lovegame

    Zing ik heel hard mee
    smile.gif
    Ook kindjes van 6, met roze jurkjes.. Ik wil eigenlijk niet weten wat ik dan zing..

    Woorden hebben kracht?

    ... noparty.gif

  17. Quote:

    Wat ik me afvraag; waarom wil je per se in tongen spreken? Heb je je nooit afgevraagd dat je jezelf zo ernstig gedwongen hebt in je hoofd om tongen te praten dat je nu denkt in tongen te kunnen spreken?

    Nee omdat toen ik in tongen ging spreken de Heilige Geest over me heen kwam en ik Hem kon voelen toen. Wanneer dat gebeurd dan weet ik wel zeker dat het van God komt.


    Samengevoegd:

    Quote:

    @Elmer,

    Ik denk eigenlijk dat het allereerst geloof is. Ik spreek ook in tongen maar ervaar ook niet altijd de Heilige Geest even sterk als ik dat doe, vaak doe ik het in geloof, in de zin van dat ik niet altijd iets voel of ervaar maar dat ik wel weet dat ik dingen zeg tegen God zeg maar. Sowieso is je verstand niet actief bij het bidden in tongen (1 Kor 14:14) dus zeker weten doe je het nooit.

    Misschien dat ik ook niet altijd 100% zuiver in tongen spreek, maar ik vraag me af hoe erg dat eigenlijk is. Mijn tongentaal gebruik ik privé, thuis, voor mijn relatie met God. Het is wat Paulus noemde de geheimenissen uitspreken naar God (1 Kor 14:2). Soms gebruik ik het ook in gebedstijd samen met anderen maar ook dan praat ik gewoon tegen God, niet tegen mensen, en ik denk niet dat God het heel erg vindt als ik af en toe maar wat aanbrabbel.

    Soms merk ik ook dat het met focus te maken heeft. Je verstand kan wellicht niet begrijpen wat je doet, maar je kunt je wel met je verstand op God richten. Het is heel makkelijk om in tongen te bidden en met je gedachten ondertussen alle kanten op gaan, maar dan zul je minder diepte ervaren in je gebed dan als je ook met je verstand mee bidt als het ware, ook al begrijp je misschien niet goed wat je zegt.

    Dankje :-)


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]Ik ga ervan uit dat je wel de Heilige Geest had, omdat je de Heilige Geest in je hart ontvangt als je Jezus hebt aangenomen als Heer.

    Daarnaast kun je de Doop in de Heilige Geest ontvangen (soms gelijktijdig) waarna je kan functioneren in de 9 charismata, waaronder het spreken in tongen.

    Bij mij ging het ook zo. Als tiener kwam ik tot bekering en ontving ik de Geest in mijn hart. Als twintiger werden mij handen opgelegd (Hand. 8:17) en ontving ik de Doop in de Geest en functioneerde ik daarna in de charismata, waaronder tongentaal.

    Bidden in tongen is een krachtig gebed met belangrijke functies. Het komt ten goede aan Gods koninkrijk en is daarom een bedreiging voor de duivel. Daarom is het niet ongewoon dat de duivel gelovigen wil ontmoedigen om in tongen te bidden en daarom zal hij leugens/twijfels proberen in je gedachten te brengen over tongentaal.

    Het is belangrijk deze leugens te onderkennen, ermee af te rekenen en je te laten vullen met de waarheid van Gods woord. Ik raad je aan teksten als 1 Kor. 12 en 14 voor ogen te (blijven) houden, net als bv. Hand. 2:1-4, Hand. 10:44-47, Hand. 19:6 enz. .

    Inderdaad is het gevoel ondergeschikt aan het geloof. Soms voelt een gelovige zich vol van de Geest en soms is dat gevoel minder. Na verloop van tijd zul je je daarin stabieler voelen, omdat je dan weet dat je altijd een krachtig gebed bidt in de Geest.

    Ook kunnen gelovigen opnieuw worden gevuld met de Geest en net zo vurig worden als ze eerder waren.

    Hand. 4

    31 En terwijl zij baden, werd de plaats, waar zij vergaderd waren, bewogen; en zij werden allen vervuld met de heilige Geest en spraken het woord Gods met vrijmoedigheid.

    Hier waren gelovigen bij elkaar waarvan al eerder was beschreven dat ze waren gedoopt in de Geest, met de Geest waren gevuld en functioneerden in de charismata.

    Ik herken je verhaal. Leven al lang geleden aan Jezus gegeven maar pas sinds een halfjaar dat ik de doop in de Heilige Geest heb gekregen.

    Bedankt voor de woorden en de teksten schrijf ik op dan kan ik ze nalezen.

    Er is dus geen manier om het "zeker" te weten of je nu in God bid of zelf maar wat doet; kwestie van geloof en vertrouwen, maar jij geeft wel aan dat het veranderd als je het vaker doet. Hier kan ik wel wat mee.

  18. Quote:

    Ik wil er wel graag iets tegenover zeggen. Ik ben namelijk geen moslim en heb ook bijzonder weinig met de islamitische manier van denken. Daarom heb ik ook erg weinig met het beeld dat Elmer hierboven schetst. De God waar ik in geloof zegt dit:

    Joh. 15:15-17

    Voor Mij zijn jullie geen dienstknechten meer: een knecht heeft geen begrip van wat zijn meester doet. Vrienden noem Ik jullie, omdat Ik alles wat Ik van de Vader heb vernomen, aan jullie heb meegedeeld. Niet jullie hebben Mij uitgekozen; nee, Ik heb jullie uitgekozen en Ik heb jullie de taak gegeven eropuit te gaan en vrucht te dragen, vruchten die blijvend zijn. Wat je de Vader ook vraagt in mijn naam, Hij zal het je geven. Dit draag Ik jullie op: dat je elkaar liefhebt.

    Natuurlijk kan God ons zijn wil openbaren door Zijn Heilige Geest! :-) Alleen Hij hoeft dat niet te doen. Ook heeft God aanklagen of al Zijn daden logisch willen verklaren volgens mij weinig zin (zie het citaat uit Romeinen in mijn vorige post).

  19. Quote:

    Heb je ooit overwogen om de Islam te omarmen? Je godsbeeld sluit daar erg goed bij aan.

    Als jij de bijbel aan vind sluiten op de Islam dan is dat iets voor jouw persoonlijk.

    Moeten we dan zeggen dat God onrechtvaardig is? Natuurlijk niet. Hij zegt immers tegen Mozes: "ik ben barmhartig voor wie ik barmhartig wil zijn, ik schenk genade aan wie ik genade wil schenken". Alles hangt dus af van God en zijn barmhartigheid, niet van de wil of de inspanning van de mens. Zo zegt hij volgens de Schrift tegen de farao: "Ik heb u alleen in leven gelaten om u mijn macht te tonen en om iedereen op aarde te laten weten wie ik ben". Dus God is barmhartig voor wie hij wil en maakt halsstarrig wie hij wil.

    Maar nu zult u vragen: "Waarom roept God ons dan nog ter verantwoording? Niemand gaat toch in tegen zijn wil? Wie bent u eigenlijk dat u, een mens, iets tegen God zou inbrengen? Vraagt het aardewerk soms aan de pottenbakker: "waarom hebt u me gemaakt zoals ik eruitzie?" Heeft de pottenbakker niet de vrijheid om van dezelfde klomp klei zowel een kostbare vaas als een alledaagse pot te maken? God heeft degene die het voorwerp van zijn toorn zijn en die hij heeft bestemd voor de ondergang, met veel geduld verdragen omdat hij zijn toorn ook wil tonen en zijn macht kenbaar wil maken.

    Romeinen 9:14-24

  20. Dit is oud topic maar ik heb vraag over tongentaal dus dan moet ik hier zijn.

    Ik "kan" sindskort in tongen spreken. Eerst heel lang moeten bidden en verlangen erna. Ik heb handelingen gelezen waar staat dat als gelovigen de Heilige Geest kregen ze begonnen in tongen te spreken. Dus OF ik had de Heilige Geest niet OF ik kon gewoon niet in tongen bidden, dus ik ben toen veel handelingen gaan lezen.

    Toen gaf iemand op een bidavond opeens aan of ik het verlangen had om in tongen te bidden terwijl het onderwerp daar helemaaaal niet over ging (en die wist het helemaal niet van mij, van mijn verlangen) daar zag ik natuurlijk God's leiding in toen gingen we ervoor bidden en toen voelde ik wel iets gebeuren maar ik bidde nog niet. Een paar dagen later ging ik er alleen voor bidden en werd ik op een gegeven moment gewoon boos dat ik het niet kon :-P heb haast driekwartier moeten bidden maar uiteindelijk kwam het wel als een stortvloed het waren niet mijn woorden en ik voelde heel sterk God's aanwezigheid.

    SIndsdien zijn tongen niet meer vaag en onbegrijpbaar voor mij, maar ik zit wel met een twijfel. Ik bid nu wel eens vaker in tongen maar ik weet niet of het nu mijn eigen gebrabbel is (want het herhaalt zich vaak en de klanken sluiten ook aan op mijn eerste paar uitgesproken woorden; dat is dan gewoon gebrabbel of nederlands voordat ik in tongen overga zeg maar). Die eerste keer weet ik zeker dat het van God kwam maar nu heb ik nog wel eens twijfel en twijfel is er om je geloof te verzwakken dat is dus niet goed.

    Wie weet hoe je kunt onderscheiden of het van jouw of van God komt? Is het gevoel de enige manier? Ik krijg wel een soort gevoel van als ik in tongen bid maar dat kan ook omdat je hartslag dan versneld enzo

    ??

  21. Quote:

    Wat misschien die nare sfeer oproept, is dat in grote steden zoveel en zo openlijk rottigheid plaatsvindt.

    Het probleem van grote steden (zoals Amsterdam, maar ook steden als New York en Londen), is dat daar veel nare dingen op af komen. Net zoals gewone, grote bedrijven op grote, centrale steden afkomen, komen daar ook de mensenhandelaars en drugshandelaars op af. En het irritante van Amsterdam is dat het daar wordt neergezet als normaal: vlakbij het Damrak staan gewoon bordelen, alsof ze gewone winkeltjes zijn (gelukkig wordt daar nu wat aan gedaan).

    Dorpen zijn misschien wat dat betreft minder bedreigend (en voelen dus veiliger), omdat daar die nare dingen niet zo openlijk plaatsvinden. Maar tegelijkertijd gebeurt daar onder de oppervlakte van alles. Juist in Biblebelt-dorpen vindt veel drugs- en drankmisbruik plaats. En ik ben ervan overtuigd dat er zat brave huisvaders zijn die in dorpen wonen, die in het weekend een uitstapje maken naar Amsterdam om daar de hoeren te gaan.

    Dan zou het gevoel het gevolg zijn van het openlijke zien van rottigheid. Als dat zo was dan vind ik het geen van God afkomstig gevoel want dan komt het gewoon uit mezelf. Het is dan ook niet zo; zonder aanleiding komt het.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid