Spring naar bijdragen

Figulus

Members
  • Aantal bijdragen

    322
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Figulus

  1. 44 minuten geleden zei Bekeerling14:

    Je lijkt wel een bot of zo..

    En nooit oprecht je excuses aanbieden, enkel zeggen dat het je spijt dat een ander je verkeerd begrepen heeft of zo. Dat is in de psychologie een voorbeeld hoe je NIET een excuses aan moet bieden. Beetje wat Koning Willem Alexander deed toen hij excuses aanbood voor het feit dat hij naar Griekenland vloog ten tijde van corona. "Het spijt me dat het bij jullie verkeerd is gevallen"..

     

    Je hebt het over "als paddenstoelen uit de grond", je hebt het Wilderiaans over "nu zijn ze nog in de minderheid en daarom zijn het brave moslims maar mochten ze met meer komen dan gaan ze hun wil opleggen". Wilders is al 20 jaar aan het zeggen wat jij zegt. Maar moslims horen nog steeds maar bij 5% van onze samenleving.  

     

    cbs.nl/nl-nl/longread/statistische-trends/2023/religieuze-betrokkenheid-in-nederland?onepage=true

    longreads.cbs.nl/nederland-in-cijfers-2023/welk-geloof-hangen-we-aan/

     

    Dus waar Wilders al jaren voor waarschuwt is nog steeds niet aan het gebeuren en toch lijken veel mensen (uit angst) dit wel te denken. Maar cijfers liegen niet, onderbuikgevoelens liegen wel.

    Je bent deze vergeten:

    https://www.islamomroep.nl/2023/08/12/opkomst-snelstgroeiende-religie/

  2. 2 uur geleden zei Dat beloof ik:

    En, ga je meevechten of heb je alleen een grote mond? 

    Israël is heel goed in het ophouden van zijn eigen broek. Maar mocht er op e.o.a. manier bijgedragen kunnen worden aan het bestrijden van terroristische organisaties, dan zal ik mijn hand daar niet voor omdraaien. Wellicht is het een idee om PLOF-honden op te vangen die de PLOF hebben overleefd. Voor nu ben ik aan het wachten op een Israëlische vlag. Die komt voor het raam te hangen. Veel mooier dan die van Nederland, waar de kleuren inmiddels wel van verlept zijn.

    9 uur geleden zei Bekeerling14:

    Dat jij mensen ratten noemt zegt meer over jou dan over die "ratten".

    Ik ga weer oefenen met de hond. We vinden het beiden erg leuk om ze te vangen.

  3. 49 minuten geleden zei Bekeerling14:

    Wat ik ook lees is dat Israel weleens bankroet kan worden door deze oorlog en de oorlog tegen hezbollah. Ze zijn nu al 15 miljard kwijt, en still counting. Iron dome is erg duur, terwijl Hamas en Hezbollah goedkope drones en raketten heeft en dus Israel nu financieel tegen de muur gaat zetten. Daarom is het voor Israel ook het beste om een staakt het vuren te accepteren.

    Welnee, Israël heeft bewezen bijzonder snel te herstellen na een conflict. Ik vermoed dat staatsobligaties niet zo een probleem zullen zijn. Gewoon doorgaan met uitroken van die ratten.

  4. 6 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Als jij een open en eerlijke discussie had gewild, dan had je gesteld dat dit tegenstrijdig op je overkomt en de vraag gesteld hoe dit nu komt.

    Hoewel het voor anderen wellicht wat aan de stellige kant is wat u zegt, wil ik u toch bedanken voor uw kwetsbare opstelling en het tonen van uw perspectief. Mijn bedoeling was om mijn bedenkingen te uiten en een open discussie te starten over dit onderwerp. Ik zie nu dat mijn stelling misschien te stellig was voor u, gelukkig hebt u er niet voor hoeven te betalen. Verder denk ik niet dat het nuttig is om een gesprek met een atheïst die ineens religie aan het verdedigen is, te continueren. Ter voorkoming van nog meer tegenstrijdig gedrag wens ik u een prettige dag.

  5. 2 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Bullshit. Op geen enkele manier heeft het al dan niet volgen van ramadanregels door Moslims te maken met jouw grenzen.

    Het gaat mij niet om het bemoeien met religieuze praktijken, zoals het volgen van de ramadan, maar om algemene normen van wederzijds respect en hoe we met elkaar omgaan in een diverse samenleving. Daar past i.m.o. geen liegen en naar eigen hand zetten van definities in. Net als men de buitenzinnige leugen van de genderideologie op de basisscholen niet behoort te presenteren als waarheid, behoort men ook de leugen van de Islam, die zich o.a. uit in het bunkeren tijdens vasten, niet te presenteren als waarheid. Genoeg clowns in deze maatschappij die leugen als waarheid wegzetten en dat bij wet menen te moeten afdwingen.

  6. 3 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Dat is onzin, als er wederzijds respect en fatsoen is, hoef je niet meer te praten over tolerantie.
    Alleen als er geen wederzijds respect en fatsoen is, is het nodig om duidelijk te maken wat je van een ander tolereert.
    In jouw geval heb je dus geen respect voor de Islam en kun je er dus niet fatsoenlijk tegen doen. 
    En dat is precies de reden waarom je aangeeft wat je niet van ze tolereert.

    Mijn opmerkingen over tolerantie zijn niet bedoeld om een gebrek aan respect te tonen, maar om duidelijk te maken dat iedereen grenzen heeft en dat het belangrijk is om die grenzen te communiceren.

  7. 3 minuten geleden zei Robert Frans:

    We hebben dan wat mij betreft een interessante uitwisseling over mijn en zijn feestdagen en de gebruiken daaromtrent en de overeenkomsten in hoe binnen mijn en zijn godsdienst er gebeden en gevierd wordt. En veel moslims staan daar ook zeker voor open. Als we bevriend zouden raken, kunnen we misschien zelfs delen van elkaars feesten samen vieren.

    Wie weet, maar zo tolerant schat ik ze niet in. De tolerantie die nu wordt voorgedaan, is pure noodzaak omdat ze nog niet in de meerderheid zijn. Maar inmiddels vormen ze wel een significante minderheid en dat vertaalt zich in agressief gedrag om hun zin te verkrijgen. Ik denk dat we wat meer moeten gaan coïteren als westerlingen, en het logische gevolg daarvan niet met anticonceptie of abortus bestrijden.

  8. 17 uur geleden zei Bekeerling14:

    Het zou het mooist zijn om die gijzelaars vrij te laten. Hadden ze allang kunnen doen als ze de besprekingen hadden geaccepteerd.

    Alhoewel, die politieke tak van Hamas zit ook lekker te stoken en de besprekingen te traineren. Volgens bronnen heeft de leider van Hamas beweerd dat de dode Palestijnen Hamas goed uitkomen. 

    Hamas kan je overigens niet militair uitschakelen. Net zoals je andere terroristische organisaties ook niet militair kan uitschakelen. Zoals Al Qaida, IS, Taliban etc. Je kan er wel een heleboel doden, maar uiteindelijk moet je daar toch weer weg en komen ze weer terug. OF Israel moet nu beslissen om voor onbepaalde tijd zelf de touwtjes in handen te nemen in Gaza, maar dat zie ik nog niet zo snel gebeuren.

    Ik vermoed dat de slagkracht van hamas nog niet voldoende verzwakt is om een dergelijk akkoord aan te kunnen gaan. Kun je binnen de kortste keren weer gaan onderhandelen over gijzelaars. Simultaan wordt er ook nog tegen hezbollah gevochten, een te groot risico dat hamas binnen afzienbare tijd weer komt terroriseren. Het zou me niet verbazen als er ipv een staakt het vuren, een volledige oorlog uitbreekt.

  9. 6 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Nogmaals, het is gebleken dat dit geen zin heeft. Je bent helemaal niet geïnteresseerd in een open en eerlijke discussie. Je bent er alleen maar op uit om andersdenkenden af te zeiken.

    Jammer dat u het gevoel hebt dat ik niet geïnteresseerd ben in een open en eerlijke discussie. Mijn bedoeling is om verschillende perspectieven te begrijpen en te bespreken, niet om iemand af te vallen. Laten we proberen ons te concentreren op het onderwerp en onze meningen op een respectvolle manier uit te wisselen.

  10. 10 minuten geleden zei Bekeerling14:

    hahahahaha

     

    misschien moet je je bijdragen hier eens herzien? Of in het woordenboek "respectvol" opzoeken?

    Ik constateer dat u het gevoel hebt dat mijn bijdragen respectloos overkomen, en dat is zeker niet mijn bedoeling. Ik waardeer uw openheid en kwetsbare opstelling in deze. Laten we proberen de discussie constructief voort te zetten. Wat zijn uw gedachten over het onderwerp?

  11. 8 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Dat kan maar het is nu wel duidelijk dat U geen antwoord op de vraag wilt geven.

    Wederom gaat U niet in op wat ik zeg. En deze opmerking van U was dus totale onzin:

    Want je bent helemaal niet geïnteresseerd in een open en eerlijke discussie. Je bent er alleen maar op uit om moslims af te zeiken. Dat kan, maar zeg dat dan gewoon en doe niet net alsof je een open en eerlijk gesprek wilt.

    Ik realiseer me dat religie een gevoelig onderwerp is en dat mensen er sterke gevoelens bij kunnen hebben. U maakt daar blijkbaar geen uitzondering op. Desalniettemin wil ik respectvol omgaan met deze gevoelens. Laten we teruggaan naar het oorspronkelijke onderwerp. Wat zijn uw gedachten hierover?

  12. 5 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Mij is nog steeds niet duidelijk waarom je persé hier over valt en de héle Islam over één kam scheert.

    Dat heb ik me ook wel eens afgevraagd bij uw vele berichten waar het anti christendom vanaf druipt. Betekent atheïst dat u per definitie tegen elk godsbeeld bent, of werkt dat heel selectief bij u?

    7 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Want exact hetzelfde kun je doen met christelijke groeperingen en dat dan over het hele christendom extrapoleren.
    Neem nou Amerikaanse (TV) dominee's, die harken kapitalen binnen en dat heeft dan niets meer met naastenliefde te maken. Dat ligt dan ook in de kern van het christendom....?

    Als ik lees wat Jezus verkondigt in de Bijbel, staat dat in schril contrast met wat de koran predikt.

  13. 1 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Het komt binnen alle religies voor dat men zaken beweert die kant noch wal raken als je ze objectief en logisch beredeneert. 
    Waarom val je nu persé hier over? 

    Waarom een masker van vroomheid op extreme gulzigheid zetten? Het probleem ligt in de kern van de Islam. De Islam leert mensen niet om hun verlangens te beheersen; de Islam moedigt mensen, vooral mannen, juist aan om hun verlangens tot perverse extremen te drijven. Maar het staat hen alleen toe hun verlangens binnen een Islamitisch kader te bevredigen. Met dat in gedachte ben ik me aan het voorbereiden op een set regels die gedwongen worden opgelegd, en op een toename van mensen die het een zeggen maar het ander doen.

  14. 1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Hoe de moslims het doen, is hun zaak he. Daar moeten wij toch niet van wakker liggen.

    Dat begint wat mij betreft steeds meer een zaak te worden die mij wel aan gaat, want moslims schieten als paddenstoelen uit de grond. Evenals de vele bijbehorende rituelen waar tot in de supermarkt aandacht aan wordt besteed. Steeds meer mensen die woedoe willen voorkomen en krampachtig mijn hond mijden, zetten me toch zo aan het denken he.

    1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Hoe JIJ het zou doen is belangrijker. Als je jezelf verbonden het met kwade krachten, zal je snel merken wat de impact van vasten kan zijn. Dat wat gereinigd moet worden laat niet zomaar los en gaat niet zomaar aan je voorbij.

    Ik zie geen Bijbelse grond voor het houden van bepaalde vastentijden. Of men wil vasten is een zaak tussen een individu en God, ik kan me voorstellen dat men voor vasten kiest omdat men God wil raadplegen. Maar wel handig om je definitie op orde te hebben alvorens er aan te beginnen.

  15. 1 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Wat je stelt klopt niet. Alleen snachts eten en meer eten dan normaal gaan wel degelijk samen. Men valt terug in de oer reflex om zoveel mogelijk te eten, je weet immers nooit wanneer de volgende keer is ( dat is de oorzaak van die oer gewoonte).

    Het toegeven aan deze "oerinstincten" is juist niet de bedoeling. Wanneer matigheid wordt gepredikt maar vervolgens de Ramadan op een mateloze manier wordt gevierd, getuigt dat van het ontbreken van zelfbeheersing en verkondigt men een weinig coherente boodschap. Men zegt het een en doet het ander.

  16. 3 minuten geleden zei Monachos:

    Die behoefte mist maar blijkbaar niet de behoefte om aan niet-moslims de vraag te stellen of ramadan 'vasten of vreten' is.

    Ik begrijp dat u moeite hebt met mijn manier van vragen stellen, toch zou ik graag uw mening willen weten over het onderwerp. Wat zijn uw gedachten daarover? Wat zou een reden kunnen zijn om het een te zeggen en het ander te doen?

  17. 46 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Gezien de manier van vragen denk niet dat er veel mensen zijn die hier serieus op in gaan. Jouw mening staat immers al vast.

    Bedankt voor uw reactie. Een discussie is bedoeld om standpunten uit te wisselen en te proberen anderen te overtuigen van je standpunt. Mijn manier van vragen stellen en het al dan niet zijn toebedeeld van een ferm standpunt, zou een eventuele discussie niet in de weg hoeven te staan. Hoewel het misschien lijkt alsof mijn mening al vaststaat, ben ik zeker geïnteresseerd in een open en eerlijke discussie. Ik waardeer het als u uw inzichten en argumenten deelt, zodat we een productieve dialoog kunnen voeren.

    21 minuten geleden zei Monachos:

    Heb je deze vraag ook op een islamitisch forum gesteld?

    Nee, die behoefte mist. Maar het staat ze vrij om hier te reageren.

  18. 3 minuten geleden zei Bekeerling14:

    Honden zijn dan ook trouwer en leuker dan mensen.

    Dat men in bepaalde gevallen een voorbeeld kan nemen aan dier-specifiek gedrag, betekent nog niet dat een dier gelijk staat aan of meer is dan een mens. Als ik met mijn hond kan voorkomen dat er 50 doden vallen door een of meerdere terroristen op te blazen, dan stuur ik hem graag met nog een kilo extra semtex op pad. Gewoon om zeker te weten dat ie plotsklaps dood is.

  19. 4 minuten geleden zei Flawless victory:

    Ik geloof niet dat Israël honden daarvoor inzet. Daar hebben ze drones voor en die zijn zeer effectief.

    Ook die drones kennen hun beperkingen. Een hond kan, afhankelijk van de context, voordelen hebben ten opzichte van de technologie. Ook tijdens de tweede wereldoorlog bestonden er antitankhonden, die het leven van menig Duitser zuur heeft gemaakt. Zo gek is het niet hoor, om honden in te zetten voor dergelijke doeleinden. Wat ik gekker vind zijn de begrafenissen die dergelijke beesten krijgen als ze dood gaan, alsof het mensen betreft. Als het goed gaat blijft er gelukkig weinig te begraven over na een geslaagde actie.

  20. 2 minuten geleden zei Bekeerling14:

    Wat???

     

    Je vergelijkt een dier met een levenloos ding als een tafel? 

    En dat het dier geen zelfbewuste keuze maakt doet er, naar mijn inziens, niets aan af. Aangezien veel zelfmoordterroristen gebrainwasht worden en als ze de daad gaan doen onder de drugs zitten. Daarvan kan je ook zeggen dat ze dus geen bewuste keuze maken.

    Tevens is het, weer mijn inziens, nog erger om dieren onbewust de dood in te sturen door het met bommen te omgorden. Het past wel in de Israelische manier van oorlog voeren. Met tanks, vliegtuigen en dus ook met honden.  Als het maar minder doden oplevert aan eigen kant. 

    Ik vind de term "zelfmoordhond" te ver gaan en opteer voor een andere benaming. Mijn voorkeur gaat uit naar de PLOF-hond: Patrouillerende Levende Ontploffings Forcering. Ze zullen enkel ingezet worden daar waar technologie faalt vermoed ik, of als de kosten goedkoper uitpakken dan die van het inzetten van robotica. Maar reken er maar op dat dergelijke hondjes goud waard zijn.

  21. 15 minuten geleden zei Bekeerling14:

    Ja hoor, waarom zou het overdreven zijn? Als je een hond met een bomgordel om naar binnen stuurt dan is het een zelfmoordhond. Net zoals een persoon die met een bomgordel om naar mensen gestuurd wordt, een zelfmoordterrorist genoemd wordt.

    Het begrip "zelfmoordhond" is misleidend, omdat het de suggestie wekt dat het dier zelf een bewuste keuze maakt, wat uiteraard niet het geval is. Een dier kan niet vermoord worden, net zo min als dat men mijn tafel kan vermoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid