Spring naar bijdragen

Prob

Members
 • Aantal bijdragen

  139
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Prob

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ieder mens kan het weer verwerven, de deur staat altijd open. En ja, daar komen alle religies samen.
 2. Prob

  God eist

  Dat klopt. Twee zaken: - assigning all evil to Satan. Under control of Satan. Dat snap ik. Cruciale vraag is: is Satan onder de controle van God ? Gebeurt er iets buiten de wil van God om ? Dat men in demonen geloofde, geloof ik wel. Maar zijn ze een kracht die buiten God staat ? Waar komt het kwaad dan vandaan ? Is dat geschapen door God of door de duivel ? Heeft de duivel de toestemming van God of niet ? Want op de site staat namelijk ook: God’s omnipotence remains intact; Satan could not do his work without God’s permission. Wat betekent dit voor de bijbel
 3. Prob

  God eist

  Jammer dat als je weerwoord krijgt je de inhoud verlaat en het op de persoon gaat spelen. En zoals gesteld: ik zeg niet dat de joodse interpretatie de juiste is, ik zeg dat de joodse interpretatie de joodse is. En als je wilt weten wat dat is, dan is dat aan de joden om te zeggen. Net zoals ik ook niet aan een moslim ga vragen hoe het NT te duiden.
 4. Prob

  Trump 2024

  Als het zo'n succes was, dan was hij hij wel herkozen. Blijkbaar denkt meer dan de helft van de Amerikaanse stemgerechtigden er anders over. Hij heeft in zijn ambtstermijn zowel het Witte Huis, het Huis van Afgevaardigden als de Senaat verloren......... En wat vind je ervan dat hij persoonlijke loyaliteit eist ?
 5. Prob

  God eist

  Wat Piebe aangeeft is dat in het NT dingen gezegd worden. en dan is de nieuwe religie al enige tijd op weg. Dat ze geloofden in demonen, dat geloof ik wel. Maar de duivel als grote tegenstander van God als bron van alle kwaad, dat staat er dus niet. Dank voor je link, altijd geïnteresseerd in bronnen. Maar ook hier zie ik niet staan dat de duivel een macht naast God is. Wel dat ze het kwade toeschrijven aan een satan/duivel. Onderlinge kruisbestuivingen zijn er al sinds het begin van het jodendom. Toen hebben ze al gedachten en verhalen overgenomen van reeds bestaande godsdiensten.
 6. Prob

  God eist

  Nee. Hij benoemt dingen die in het jodendom, bij mijn weten, anders worden benoemd. Het is, volgens mij, zijn interpretatie. En om te weten hoe joden denken, is het toch handig als joden daar antwoord op geven. En die bijbel is helder. Daar staat geen christelijke duivel in het joodse geloof.
 7. Prob

  God eist

  Nee. Kun jij aangeven dat de joden in dat tijdstip geloofden in een duivel zoals het christendom dat kent ? Maar misschien dat Chaim daarin meer helderheid kan geven ?
 8. Prob

  Trump 2024

  Wat zorgen geeft is dat hij wil dat de mensen aan hem persoonlijk loyaal zijn. Niet aan de politiek van zijn partij, de GOP, maar aan hem. Hij heeft zich er ook over beklaagd dat de generaals niet aan hem persoonlijk loyaal waren zoals de generaals in WO II aan Hitler waren (zijn eigen woorden). Als ze dat waren geweest dan was 6 januari waarschijnlijk uitgedraaid op een staatsgreep. Je mag zijn politiek zien zitten, maar als persoon is de man gewoonweg gevaarlijk.
 9. Prob

  God eist

  Dat kan. Ik zeg niet dat het mijn geloof is. Ik stel alleen dat dat is wat zij geloven.
 10. Prob

  God eist

  Ze geloven niet in de duivel als grote tegenstander van God. Kun je gewoon nakijken. Geen select clubje. Dus je bevestigt wat ik stel. Dat ze in demonen geloven is een ander verhaal. In de Tenach staat dat al het heil en onheil door God geschapen is.
 11. Prob

  God eist

  Dat jij gelooft dat de joden in de duivel geloven, dat kan. Maar dat is niet relevant. Als je wilt weten wat de joden geloven, dan vraag je dat aan de joden. En dan blijkt dat ze niet in de duivel geloven. Tja, en ik geloof toch de joden wat ze zelf vertellen wat ze wel en niet geloven.
 12. Hallo Yours, Het christendom heeft bij mij niet zozeer een streepje voor, maar ik ben ermee opgegroeid en dan is het dichterbij dan andere godsdiensten. Als ik in het Oosten had gewoond had ik wellicht meer gehad met de verlichte geesten. Dat maakt het christendom voor mij echter niet superieur. Jezus blijft inspirerend en dan zijn leven, zijn dood zegt mij niets. Wij zullen ooit ook terugkeren, dat denk ik ook. Het is aan ons om te bepalen hoelang we daar over doen. Weer verbonden met de Bron of anders geformuleerd: herinneren dat we altijd al verbonden waren.
 13. Prob

  God eist

  Nee, Piebe heeft aan dat de christelijke hel via het jodendom in het christendom is terecht gekomen. Maar het jodendom kent helemaal geen hel zoals in de klassiek christelijke leer als plaats van eeuwige pijniging.
 14. De eerste zin geeft jouw overtuiging weer. Het doet een beetje denken aan de gedachte van moslims: iedereen is van nature een moslim. Je verklaart jouw gedachtengang van toepassing voor iedereen. Jouw beleving wordt dan de algemene norm. Ook Jezus vertelt over het goede en het kwade. En je leest mijn stukjes blijkbaar niet: ik stel juist dat het kwade niet bestaat, maar dat het de afwezigheid van het goede is. Als ik daarnaast zie hoe jij tekeer gaat tegen boeren (op GG) dan zie ik bij jou het overstijgen ook nog niet. Bij de zin "Niet mijn wil geschiedde" vergeet je de
 15. Het is natuurlijk maar net waar je in gelooft. Ik weet dat je de oosterse filosofie volgt. Dat is prima. Voor mij is het gewoon één van de vele gedachten voer hoe het in elkaar zou kunnen steken. Hoe het werkelijk zit, weten we niet. Er zijn velen, ook jij, die menen het doorgrond te hebben. En van die velen hoor je dan ook veel verschillende waarheden, vaak conflicterend. Lees: al heel lang wordt door een groep mensen bepaalde gedachten over het universum uitgedragen. Of het waar is ? Zou kunnen, net zoals het christendom of de islam of het hindoeïsme waar zouden kunnen zijn. Da
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid