Spring naar bijdragen

Johanwisdom

Members
  • Aantal bijdragen

    62
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Johanwisdom

  1. 2 minuten geleden zei thom:

    Ik moet nog leren omgaan met mensen die vanuit de dogmatiek de overheden zien als uit God gegeven mensen die je gehoorzamen moet.

    Terwijl de tekst uit Rom. 13, gaat over de machten en krachten van deze wereld, waaraan de ziel gebonden is die deze overheden de ziel zijn bestaan geeft; uit de wereld, van de wereld, aards, levend onder de wet, deze natuur.

    Deze gehoorzamen, is zien dat wij hierin leven, deze aeon van tijdelijkheid, het vergankelijke.

    Inzien, dat deze wereld niet de Zijne is, maar overwonnen moet worden, doorzien en overgegeven aan de Ander in ons, het Licht.

    Echter, menen dat de Zoon, het Licht, de Ander reeds alles overwonnen heeft, en de Ander buiten ons is, de Zoon hier geleefd heeft, maar nu ons aan ons lot overlaat 'als we maar geloven' in Hem..

    Menen dat de overheid, een stel door God ingestelde machtsbeluste psychopaten is, en de mens daaraan onderdanig moeten zijn, want zij hebben het beste met ons voor... 

    Dus 2 zaken; volgen van de dogmatiek en blind vertrouwen in de overheden.

    En jij wil mij daarin 'bekeren'.

    Dan ben je van God los. :-) 

    Amen.

  2. 7 uur geleden zei antoon:

    Dat moet tot de regeerders doordringen,

    Dat is wel heel naïef.  De “regeerders” weten heel goed wat ze doen.  Vergeet trouwens je mobiele telefoon niet uit te zetten als je  kerst of nieuwjaar met je familie of vrienden viert.  De kliklijn hebben ze allang niet meer nodig, maar het is voor de overheid wel fijn als er klikkers zijn die de kliklijn gebruiken, dan kunnen ze strakjes aangeven dat de mensen de technologie zelf gewild hebben, net als met gezichtsbedekkende kleding.

    Mod sjako Wederom clone van @Chris Walters Dus ook deze in de ban.

  3. 1 uur geleden zei leren_schoen:

    In ieder geval leerzaam.

    En ik ben ook benieuwd hoe andere het zien of nog andere inzichten hebben. Ik denk wel dat ook veel christenen hier heel veel moeite mee hebben. In ieder geval weinig mensen die letterlijk zo leven. En hoe zou je het koninkrijk samenvatten of wat denk je dat of waar het koninkrijk is dat was ook een vraag?

    Als je voldoende in de verdrukking bent gekomen en daarin geleerd hebt het koninkrijk van God binnenin jezelf te zoeken en daar de Geest te leren verstaan en vertrouwen - en dus wat de Geest je dan persoonlijk zegt op te volgen, zelfs al druist dit in tegen wat je zelf denkt en tegen hoe de wereld denkt, en meestal is dat zo - weet je dat het letterlijk waar is. Het vergt een contemplatief leven. Aandacht. Opmerkzaamheid. En moed om tegen de stroom in te zwemmen.  Individuatie dus. Gehoorzaamheid dus maar dan niet in de vorm waarin religies dat woord gebruiken. Het is zoveel meer dan wat de religie ervan heeft gemaakt en tegelijkertijd zoveel eenvoudiger dan wat de religie ervan heeft gemaakt. Faith vs belief. En ook die woorden dekken de lading niet, want faith in wat? In de persoonlijke , is individuele, Relatie met God in de Heilige Drievuldigheid.

  4. 2 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Ik kies op basis van de gebleken werking van vaccinatie.

    En een ander kiest op basis van meer volledige informatie. Het feit dat jij samen met anderen dit koste wat kost wilt voorkomen toont op zijn best een huiveringwekkende  arrogantie aan te willen en menen te mogen beschikken over het lichaam van een ander en op zijn slechtst kwaadwillendheid.

    10 uur geleden zei Hermanos2:

    Het publiek wat je hier bereikt is maar beperkt. Te weinig om een verschil te maken. Dus waarom de zaak op de spits drijven? Dan moet je zaterdags op de markt gaan staan. Dit gaat je niks opleveren. 

    Op de spits drijven is wat jij doet met je onheuse reacties. Hopelijk trapt Funda daar niet in en zegt hij gewoon enkel wat hij te zeggen heeft zonder zich op te laten jutten door jouw reacties.

    8 uur geleden zei Hermanos2:

     

    Luister, ik begrijp wat jij en funda vertellen. Ik ben ook niet blij met dit vaccin. Ik baal van die hele corona shit. 

    Maar het punt wat ik probeer te maken is dat je hier geen massa mensen bereikt. Tien, hooguit twintig lezers. En die weten dit al. Maar komen waarschijnlijk naar dit forum om eens wat anders te lezen en voor hun plezier. 

    Dus, waarom kunnen we het niet leuk houden? En proberen wat bijbelkennis uit te wisselen. 

    Als het aantal mensen is dat “bereikt” zou worden het criterium is, dan kun jij ook wel inpakken.  Misschien gaat God wel tot het uiterste om juist nog enkele ndividuen als jezelf en Sjako en sommige andere coronafundi’s de kans te geven tot inkeer te komen voor het echt te laat is. Gaat het om kwantiteit of kwaliteit.

    Je weigert je te schikken naar de forumregels. Je krijgt hiervoor 2 strafpunten vanwege de ernst van de overtreding.

    Je hebt nu 4 punten wat je een ban van twee weken oplevert. 

  5. 12 minuten geleden zei Hermanos2:

     

    proberen wat bijbelkennis uit te wisselen. 

     In Openbaring 16,1-2, kun je lezen over de wraak van God op hen die het teken van het beest zullen aanvaarden en waar naar het zich  laat aanzien, wat is aangetoond,  de kans bijzonder groot is dat hiervoor de gezondheid van mensen toe wordt aangegrepen om hen daartoe te verleiden.

    Openbaring 16, 1 -2 En ik hoorde een grote stem uit den tempel, zeggende tot de zeven engelen: Gaat henen, en giet de zeven fiolen van den toorn Gods uit op de aarde.

    En de eerste ging henen, en goot zijn fiool uit op de aarde; en er werd een kwaad en boos gezweer aan de mensen, die het merkteken van het beest hadden, en die zijn beeld aanbaden.


     

     

     

  6. 17 minuten geleden zei Hermanos2:

    Hoe durf jij in naam van Christus te bepalen wie Zijn Naam waardig is? 

     

    Ik denk dat je niet begrijpt wat het betekent dat Christus zegt “Ik Ben de weg, de waarheid en het leven”.

    Lees ook maar even in je bijbel wat erin staat over de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden. En lees dan nog een keer wat ik schreef over onderdrukking van informatie.

    Ook over onderzoek naar de relatie tussen de griepvaccinatie en sterfte aan COVID hebben een aantal artsen hun bevindingen gepubliceerd. Zeer gedegen en genuanceerd onderzoek:

    https://zelfzorgcovid19.nl/de-griepprik-en-covid-19/

    Een vriend van me klaagde dat hij als copd patiënt dit jaar nog geen griepprik had kunnen krijgen omdat er een tekort is omdat gezonde mensen ineens  een griepprik willen halen die hem eerder niet namen. Hierdoor is hij pas eind november aan de beurt. Ik zei wie weet waar je voor gespaard blijft hierdoor.

  7. 2 uur geleden zei Dat beloof ik:


    Dan zullen er een paar dood gaan aan het vaccin, er worden veel meer mensenlevens mee gered.

    Prima als je daar zelf voor kiest, voor vaccinatie, als je persoonlijk bewust daarvoor kiest op basis van alle beschikbare informatie.   Wie die informatie onderdrukt en wegvaagt is de naam christen naar mijn mening niet waardig, aangezien Hij de Weg, de Waarheid en het Leven is.

  8. China heeft op de G20 ervoor gepleit dat de mensen worden voorzien van een QR code waarmee ze hun gezondheidsstatus kunnen aantonen.  

    Mensenrechtenorganisaties waarschuwen echter dat de code kan worden gebruikt voor bredere monitoring van mensen.

     

    Citaat

     

    Chinese President Xi Jinping has called for a "global mechanism" that would use QR codes to open up international travel. 

    "We need to further harmonise policies and standards and establish 'fast tracks' to facilitate the orderly flow of people," he said.

    The codes will be used to help establish a traveller's health status. 

    But Human Rights advocates warn that the codes could be used for "broader political monitoring and exclusion".

    Lees verder op BBC

     


    De directeur van Humans Right’s Watch noemt het een Trojaans Paard. 
     

    'Trojan Horse'

    In a tweet, the executive director of Human Rights Watch Kenneth Roth expressed caution over Mr Xi's proposal. 

    "An initial focus on health could easily become a Trojan Horse for broader political monitoring and exclusion," he said.

  9. 3 minuten geleden zei sjako:

    @Johanwisdom het is niet de bedoeling om een bericht verwijderd door de moderatie weer wordt terug geplaatst. Het is verboden dit soort berichten hier te plaatsen. Je krijgt hiervoor een strafpunt. Mod sjako

    Wat voor soort berichten is precies verboden en op basis van welk artikel uit het Wetboek is dat?  Mensen die schade hebben geleden in een klinische proef voor vaccinatie, dat mag niet getoond en besproken worden? Waarop baseert u dat verbod? Graag specifiek benoemen welk artikel uit welk Wetboek van het Nederlands Recht.

  10. 3 uur geleden zei Thinkfree:

    Zie daar de koppeling tussen niet meer kunnen kopen of verkopen. Mensen die handel drijven met het buitenland en daarvoor de wereld over moeten reizen, zullen zich moeten laten vaccineren.  Daar begint al een stuk van de koppeling tussen het fysieke lichaam en kopen en verkopen. Zij het niet met een bewijsstuk in of aan het lichaam.

  11. 9 uur geleden zei thom:

    ''Zijn Zoon gelijkvormig te worden..'' staat er ergens, en dan gaat het niet over het uiterlijk, maar om het hemels burgerschap, las ik gister in een tekst. Hemels burgerschap.. dat is in het lichaam zoals op de berg werd getoond aan enkele discipelen, in een 'gewaad van Licht'.

    Gevonden;

     Filippenzen 3:

    20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten,
    21 Die ons vernederd lichaam veranderen zal, zodat het aan zijn verheerlijkt lichaam gelijkvormig wordt, naar de kracht, waarmede Hij ook alle dingen Zich kan onderwerpen.

    Om te weten wat de zonen van God wacht als ze hun gelaat naar het licht wenden, is meer nodig dan alleen een intellectueel begrijpen. Hoewel het intellect door de Geest kan worden gebruikt om de mens te helpen de eeuwige waarheden te bevatten, kan de eenvoudige menselijke ziel, het zachtmoedige, liefhebbende hart, het beste waarheid begrijpen, en zo op vleugelen van licht de schaduwen van de aarde ontstijgen om zich te verheffen naar de hoogten waar deze tempels van de broeders van licht zijn gebouwd uit de vergeestelijkte levenssubstantie.  Het fysieke ook kan niet zien, maar allen die in waarachtigheid en vertrouwen kijken, zullen de heerlijkheden aanschouwen die God heeft bereid voor hen die van Hem houden,  voor iedere ziel die leeft in harmonie, in rust en vrede en met goede wil jegens anderen.

  12. Op 15-2-2019 om 17:24 zei Bastiaan73:

    Ds. Pop laat zien dat 'gnosis' helemaal geen vaag begrip hoeft te zijn (c.q. is) of een bepaalde exclusieve leer waarin je moet worden 'ingewijd'. Dit is duidelijke, begrijpelijke taal.

    Er is wel een fundamenteel verschil. Bram Moerland legt dat goed uit in zijn werk “Gnosis en Gnostiek, de bevrijding van de liefde”. In Lucas 15 staat een parabel van de goede herder.  Onder de 52 geschriften die bij Nag Hammadi gevonden werden, bevond zich een tekst die wordt aangeduid met de titel “Evangelie van Thomas”. Daarvan waren tot voor de vondst bij Nag Hammadi alleen enkele losse fragmenten  overgeleverd. In de kruik van Nag Hammadi bevond zich een geheel compleet exemplaar.  Daarin vinden we de volgende verrassende versie van het verhaal van het schaap en de herder (Thomas 107):

    ” Jezus zei:
    Het koninkrijk is als een herder die honderd schapen had. 
    Een van hen, de grootste, ging ervandoor.
    De herder verliet de negenennegentig
    en zocht naar die éne,
    tot hij hem vond.
    En nadat hij zich al die moeite had getroost
    zei hij tegen het schaap:
    Jij telt voor mij meer dan die negenennegentig.”

    Het meest opvallende is wat hier ontbreekt: er wordt niet gezegd dat de herder het schaap terugbrengt naar de kudde! Of het schaap nu wel of niet terugkeert naar de kudde doet er dus kennelijk niet toe. Dat is althans niet waar het hier om gaat. Waar het wel om gaat is dat het verdwenen schaap door de herder geprezen wordt en zelfs door de herder verkozen wordt boven de schapen die in de kudde achterblijven: “Jij telt meer voor mij dan die negenennegentig.”

    [...]

    Er is een wereld van verschil tussen het schaap dat naar de kudde teruggebracht wordt en een schaap dat geprezen wordt omdat het zijn eigen weg verkiest te gaan.  
    In deze twee versies van het verhaal over een schaap dat ervandoor gaat, is het fundamentele conflict gekend tussen de twee belangrijkste stromingen onder de volgelingen van Jezus in de eerste eeuwen na hem. De ene stroming is die van het kerkelijk christendom waaruit de Rooms-katholieke kerk is voorgekomen, met de bisschoppen en de paus als de herders die hun kudde bewaken. Die stroming zal ik hierna “de kerk” noemen. Ook de latere protestantse kerken behoren daartoe.  De andere stroming kennen we onder de naam “gnostiek”. De aanhangers daarvan heten “gnostici”.  Veel van de teksten die bij Nag Hammadi worden gevonden, behoren tot die stroming, en ze bevestigen het verhaal van het eigenwijze schaap. 

    De kerk heeft er met niet-aflatende ijver naar gestreefd de gnostiek uit de westerse cultuur te verwijderen. Ze is daar bijna in geslaagd, op één kruik na, de kruik die bij Nag Hammadi gevonden werd.

    [....]
     

    Er zijn nog meer van dat soort verhalen die een fundamenteel verschil aanduiden, zoals

    [...] het verhaal van de dode jongeling:

    ”Toen Jezus een stad naderde kwam er een begrafenisstoet de stadspoort uit. Het enige kind van een weduwe was gestorven. Jezus werd bewogen door het verdriet van de moeder. Hij raakte de baar aan waarop het dode kind gedragen werd en hij sprak: “Kind, ik zeg u, sta op!” Het dode kind ging overeind zitten en begon te spreken. (Lucas 7:11)

    Hier wordt, zo lijkt het, een wonder beschreven. Maar wat zeggen de teksten uit de kruik van Nag Hammadi daarvan? In de gnostische stroming van het christendom verwijzen de woorden “dood” en “levend” niet naar een toestand van het lichaam, maar naar een toestand van de ziel.

    Dat wil ik duidelijk maken aan de hand van een voorbeeld. Tot zo’n anderhalve eeuw geleden, nog voor de vrouwenemancipatie dus, bestond er in de westerse cultuur een duidelijk beeld over “de vrouw”. Een vrouw kon alleen maar voelen en niet denken. Ze had daarom de leiding nodig van een man, want mannen kunnen wel denken, en die leiding moest een vrouw dus ook, voor haar eigen bestwil, gehoorzaam accepteren. Zo’n typering van mannen en vrouwen noemen we een rolmodel.
    Stel je wordt geboren met de biologische kenmerken van een vrouw. Welk lot wachtte je als je anderhalve eeuw geleden geboren zou zijn? De meeste mensen om je heen zouden van je verlangd hebben dat je je voegde naar het rolmodel van de vrouw uit die tijd.  Maar los daarvan heb je toch ook nog een individuele eigenheid. Hoe zou je daar dan mee omgegaan zijn?
    Als je als mens alleen maar vormgeeft aan het rolmodel en niet aan je persoonlijke eigenheid, dan heet je in de gnostische traditie een “dode”.  Dan besta je niet eens, zeggen sommige gnostische teksten. We hebben voor zo iemand ook in het Nederlands een treffende typering: een “dode diender”.  Zo iemand is niet zichzelf maar is zoals “men” verlangt dat zij is. Het Evangelie van Filippus, ook in die kruik bij Nag Hammadi gevonden, zegt over zulke mensen (Filippus 123e):

    ”Ze hebben niet bestaan, bestaan niet en zullen niet bestaan.”

    Als iemand ooit tot het inzicht komt dat zij tot dan toe alleen maar een rolmodel heeft vormgegeven, dan zal zo iemand tegen zichzelf zeggen volgens het Evangelie van de Waarheid, ook een van de Nag Hammadi geschriften: 

    “Ik besta als de schijngestalten van de nacht!”

    Maar als zo iemand dan “tot zichzelf komt” , dan wordt ze een “Levende” in figuurlijke zin, dan staat ze op uit de figuurlijke dood.  Dan weet je ook wat de zin van je leven is, want, zo staat in het gnostische Evangelie van de Waarheid, zo iemand:

    ” weet waar hij vandaan gekomen is en waar hij heen zal gaan. Hij weet, zoals iemand die dronken was weer nuchter is geworden, en, tot zichzelf gekomen, zijn zaken weer op orde heeft gesteld.” (Waarheid 16)

    Hier zien we precies dezelfde tegenstelling als tussen het schaap dat teruggebracht wordt naar de kudde, en het schaap dat z’n eigen weg gaat. 

    Het rolmodel van de vrouw is een onderdeel van de collectiviteit, de kudde, en het is onpersoonlijk. Als je jezelf verliest in de collectiviteit, de kudde, dan ben je een “dode”, zegt de gnostiek. Alleen als je “woekert met je talenten”, je persoonlijke eigenheid vormgeeft, ben je een “levende”.  Als individueel mens kun je dus tijdens je leven op aarde een proces doormaken waarbij je je ontwikkelt van een “dode” tot een “levende”. Dat is de opstanding uit de dood in gnostische zin. 
    Het gnostische Evangelie van Filippus zegt daarover: 

    “We moeten ons de opstandig  verwerven in de tijd dat we nog in deze wereld zijn.”

    [...]
     

    ..de gnostische opstanding uit de dood is geen wonder.  Sterven en weer opstaan in de symbolische betekenis van de gnostiek, dat is een proces dat ook nu nog elk mens kan meemaken. In de gnostische verhalen wekt Jezus mensen tot leven door hen wakker te schudden, ze te leren hoe ze zichzelf kunnen kennen. Hij leert hun hoe ze “hun oorspronkelijke gelaat” kunnen hervinden en de vervulling die dat zal opleveren:

    ”Als je je oorspronkelijke gelaat ziet
    hoeveel vreugde zul je dan ervaren!” (Thomas 84)

     

    Gnosis en Gnostiek - De bevrijding van de liefde. 
    Bram Moerland
    p.28-32

     

     

  13. 1 uur geleden zei thom:

     

    Gnosis is de Kennis die we waren en wat wij geworden zijn.

    Waar wij waren en waarin we geworpen zijn.

     

    Daarom is dat deel van de kennis die de smart vermeerdert.

    1 uur geleden zei thom:

     

    Waarheen we ons spoeden en waarvan we worden verlost.

    Wat de geboorte is en wat de wedergeboorte is.

    Door zichzelf te leren kennen leert de mens God kennen.

    Dat is de essentie van Gnosis.

     

    En de genade is gelukkig altijd groter dan de smart van de zonde. Uitmondend in “dood waar is uw overwinning” en “alle tranen worden weggewist”.

  14. 4 uur geleden zei Ricky Tjin:


    ברכי אתך בשם־יהושע המשיח, ראש האלף והתו, ראש ההוה והיה ויבוא
    Barakaya ahthka baSham Yahawashaäy HaMashayach, Ahshar HaAhlap wa'Hathaw, Ahshar HaHawah wa'Hayah wa'Yabawaäh
    Ik zegen je in De Naam van Yahawashaäy HaMashayach (Jezus De Christus), Die ‘De Alfa’ en ‘De Omega’ is, Die was, Die is en Die komen zal.
    (1 Korinthiërs 4:12-13 NBG51 / Openbaringen 1:8)


    Beste Ricky,


    ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ,

    as-salāmu ʿalaykumu

    Vrede over u.

  15. 1 uur geleden zei Ricky Tjin:

    Durf jij tegen een Moslim te zeggen om zijn Koran, met de Arabische taal als oorsprong, achterwegen te laten?

    Je gaat als een razende tekeer en springt van de hak op de tak. Geen touw aan vast te knopen. Maar laat ik dit er dan even uit halen:  ook deze zin slaat als een tang op een varken.  Ik heb een uitstekende relatie met onze islamitische buren. Ik ben pas nog uitgenodigd geweest voor het besnijdenisfeest van een buurjongetje en heb vanwege het islamitische offerfeest heerlijke sateh ontvangen voor op de barbecue.  En een grote schaal rijstsalade. Het gezin is zo arm als een kerkrat maar leeft in zo enorm veel Godsvertrouwen dat op soms meest wonderlijke maar ook meer triviale manieren telkens alle noden gelenigd worden. Hun God is ook mijn God, ook al valt daar soms niets van te begrijpen en lopen onze wegen op sommigrnpunten uiteen maar op cruciale punten lopen ze volkomen evenwijdig. Heel bijzonder.

    En jazeker, als zij zich zo gedragen als jij dan durf ik zeker te zeggen dat ze het Arabisch achterwege kunnen laten tegen mij. Geen enkel probleem.

  16. 4 minuten geleden zei Wouter Philippaerts:

    Logos wordt in de Bijbel in gewone taal vertaalt als 'Gods Zoon'. Het Lexicon Bijbels Grieks maakt 2 excursies: Ten eerste wil Johannes zijn leerlingen inleiden in een andere wereld, weg van Griekse filosofie naar de wereld van Jezus. Ten tweede vraagt het woord om Hebreeuws gelezen en verstaan te worden. Woord en daad roepen elkaar op, bevestigen en versterken elkaar. Dabar (van het werkwoord spreken) van de Ene. 

    Bron: Bijbel In Gewone Taal, Lexicon Bijbels Grieks

    De exegesedwang heeft veel kapot gemaakt helaas.

  17. 42 minuten geleden zei Bastiaan73:

    Logischer lijkt mij (qua ontwikkeling) :

    onbewust onbekwaam - bewust onbekwaam - bewust bekwaam - onbewust bekwaam.

     

    Niet logischer maar je pakt er een paar stadia eerder bij en je laat de verdere eruit. Die eerdere vind ik in dit kader niet belangrijk. Kleuterklas ligt achter ons.

    42 minuten geleden zei Bastiaan73:

     

    Logos zoals in Johannes 1:1 is inderdaad meer dan alleen een 'woord'.

    Citaat:

    logos: een woord (als belichaming van een idee), een verklaring, een toespraak

    Oorspronkelijk woord: λόγος, ου, ὁ
    Deel van spraak: zelfstandig naamwoord, mannelijk
    Transliteratie: logos
    Fonetische spelling: (log'-os)
    Definitie: een woord (als belichaming van een idee), een uitspraak, een toespraak
    Gebruik: een woord, spraak, goddelijke uiting, analogie.

    3056 lógos (uit 3004 / légō , "tot een conclusie spreken") - een woord , dat de uitdrukking van een gedachte is ; een gezegde. 3056 / lógos ("woord") wordt bij uitstek gebruikt voor Christus (Jh 1: 1), waarmee de gedachten van de Vader door de Geest worden uitgedrukt .

    [ 3056 ( lógos ) is een veelgebruikte term (330 keer gebruikt in het NT) met betrekking tot een persoon die een bericht deelt (discours, "communicatie-spraak"). 3056 ( lógos ) is een brede term die " redeneren uitgedrukt in woorden " betekent.]

    Bron: https://biblehub.com/greek/3056.htm

    Op een internetforum ontkomen we niet aan woorden. Maar in real life kan bijvoorbeeld de stilte 'spreken'.

    Mooi.

     

    Ook op een forum kan de stilte echter spreken. Men hoeft niet overal op te reageren. Men kan ook een keer iets in stilte tot zich nemen.  Alleen sommigen kunnen dat nog niet. Daaruit ontstaat dan vaak een keten van reacties uit het vlees. 

  18. 6 minuten geleden zei Bastiaan73:

    Wat voor antwoord verwacht je hierop? 

    Als ik zou antwoorden 'Ja het Woord is ook in mij vlees geworden', wat zegt dat dan? Zou ik dat moeten kunnen aantonen en zo ja: hoe?

    2 Korintiërs 5:

    7 Want wij wandelen in geloof, niet in aanschouwen.

    Ik had er meteen al bijgeschreven dat in het zijnde Zelf de getuigenis van het antwoord besloten ligt.    Misschien ben je je daar niet van bewust. Dan kom je bij het Joharivenster uit. En toch weer bij woorden. 
     

    Daarom vind ik het zo jammer dat de kerk het woord Logos vrijwel uitsluitend met woord heeft vertaald. Hoe belangrijk en nuttig ook.

     

  19. 4 minuten geleden zei Bastiaan73:

    Die fysieke mens die c.q. het vleesgeworden Woord dat o.a. in Johannes 1 wordt beschreven.

    Die uit de dood opstond op een door ons onbegrijpelijke manier.

    Is dat alles? Of is dat Woord ook in jou vleesgeworden?

    Bedoeld ter reflectie, niet per se als te beantwoorden vraag, aangezien het Woord getuigt in het zijnde zelf.

    Een beetje te vergelijken met het bekende stramien 

    Onbewust bekwaam  -  bewust bekwaam  -  bewust onbewust bekwaam.

  20. Zojuist zei Bastiaan73:

    Met de Heer bedoel ik de Heer Jezus Christus.

    Wat jij bedoelt dat weet ik wel. Maar - om iets te illustreren - dat zeggen ze allemaal. Dat zegt de pedofiele priester, dat zegt de fundamentalist, dat zegt de doper die de baby bijna de nek breekt. 
     

    Met de Heer bedoel ik de Heer Jezus Christus.



    Die astrale? Of die geestelijke?

    nogmaals, ter illustratie, niet aan jou persoonlijk gericht.

     

  21. Zojuist zei Bastiaan73:

    Voor de leesbaarheid/duidelijkheid kun je het m.i. beter zo formuleren:

    Het is óf het ene of het andere. Zolang het 'ik' het voor het zeggen heeft, heeft de Heer het niet voor het zeggen.

    Dat is misschien zo voor wie Hem niet in nam.  En dan blijft het steeds de vraag wie die Heer dan is waarover het subject spreekt. 

  22. 11 minuten geleden zei Ricky Tjin:

    Sorry beste Johanwisdom, als je me verkeerd begrepen hebt.

    Maar die links die ik bedoelde hadden betrekking op je verwijzingen naar de Bijbel, waarbij links naar de Bijbelverzen een fijner overzicht kunnen bieden dan de Bijbelverzen letterlijk te plakken in de discussie. :-)


    Laat al die Hebreeuwse interessantdoenerij maar achterwege. Potsierlijk is het.

    Ik heb je vier uur en een kwartier aan materiaal aangereikt in je moerstaal. Binnen luttele seconden kalk je een reactie neer, alsof je een machine bent. Je ziet het niet en hoort niet, walst overal overheen. Jouw keuze. Succes ermee.  We komen over een poosje wel weer eens kijken hoe het ervoor staat. 

  23. 19 uur geleden zei Ricky Tjin:

    : "Kun jij in plaats van een hoop Bijbelverzen plakken, ook een link toepassen?"
     

    Je wilt links, hier heb je ze.  Beluister zeker ook deel 2, dan denk je voortaan nog tien keer na voordat je de tekortkomingen van je moeder gaat uitvergroten. Ze heeft jou het leven geschonken waardoor je tot inkeer had kunnen / kan komen. En alleen al dat enkele naakte feit maakt dat je zo bij haar in het krijt staat, dat jij haar nooit terug kunt betalen. 

    Thom is een van de meest zachtmoedige en geduldige schrijvers hier. Als je zo tegen hem van leer trekt, dan heb je kennelijk een hardere “aanpak” nodig.

     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid