Spring naar bijdragen

De Hoorn

Members
  • Aantal bijdragen

    51
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    De Hoorn reageerde op antoon in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    https://www.jw.org/nl/bibliotheek/tijdschriften/wp20130901/babel-de-oorsprong-van-onze-talen/
     
  2. Like
    De Hoorn reageerde op Thinkfree in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    deze bovenstaande mensens hebben allen gelijk, het ligt aan de lezers.
  3. Like
    De Hoorn reageerde op Hermanos2 in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    119 ministries.com geeft een goede uitleg. 
  4. Like
    De Hoorn reageerde op Hermanos2 in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    Paulus heeft een zeer aparte schrijfstijl. De context van Kol 2:16 is 2:8. Paulus wil niets afschaffen. De bijbel klopt. Het oude testament dient goed gelezen te worden dan komt men in het nieuwe testament nooit voor verrassingen te staan. Jezus en Paulus leggen de Wet en de Profeten uit. Petrus geeft ook aan dat Paulus soms moeilijk te begrijpen is. 
  5. Like
    De Hoorn ontving een reactie van Hermanos2 in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    Shalom Aleichem, 
    Hahaha grappig. 
    Jesaja 66:12-24
    Micha 4
    Zacharias 14
    Waren Jesaja, Micha en Zacharias leugenaars, of worden de woorden van Paulus verkeerd begrepen? Welke acht u redelijk? 
    Ik kan u mededelen dat de woorden van Paulus gericht waren aan (Joden en) "heidenen" die Christus als Messias hadden aangenomen. De geestelijke leiders (Farizeeers) verboden de gelovigen in Christus de Feesten van YHWH te vieren want zij vonden dat ze volgens hun regels moesten leven. (Rabbinistische regels en tradities) Paulus liet de nieuw gelovigen weten dat zij zich niet van het vieren van de Feesten moesten laten afhouden of veroordelen.
  6. Like
    De Hoorn reageerde op Bastiaan73 in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    Voor sommigen is 'de christen' een soort übermensch, niet beseffende dat het woord 'christen' slechts twee keer in de Bijbel voorkomt. De Heer gebruikte de term nooit. Paulus ook niet.
    Hand. 26:28 En Agrippa zeide tot Paulus: Gij beweegt mij bijna een Christen te worden.
    1 Petr. 4:16 Maar indien iemand lijdt als een Christen, die schame zich niet, maar verheerlijke God in dezen dele.
    Handelingen werd door Lucas geschreven en 1 Petrus waarschijnlijk door ehm... Petrus.
    Ik gebruik zelf liever de omschrijvingen 'gelovige(n) uit de Joden' en 'gelovige(n) uit de heidenen'. In Christus is er geen onderscheid.
    Romeinen 2:
    28 Want niet hij is een Jood, die het uiterlijk is, en niet dat is besnijdenis wat uiterlijk, aan het vlees, geschiedt,
    29 Maar hij is een Jood, die het in het verborgen is, en de [ware] besnijdenis is die van het hart, naar de Geest, niet naar de letter. Dan komt zijn lof niet van mensen, maar van God.
  7. Like
    De Hoorn reageerde op Fundamenteel in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    De toren van Babel laat mij zien hoe de mens zich boven God stelde. Dat er 1 taal was, 1 doel, 1 gang van zaken. God (de grote scheider) verdeelde de mensheid daar in taal omdat we onze kennis misbruikte onszelf te behagen. Onszelf te verheerlijken via bouwwerken. Enfin, er was altijd wel een centraal figuur die de pluimen nam.
    En dat zie ik opnieuw vandaag gebeuren. Het is typerend hoe grote verloren beschavingen gebouwen maakte die naar de hemel reikten en de cultuur enigszins symboliseerde/definiëerde. De wolkenkrabbers etc laten ons dan dit kapitalistisch tijdperk zien van een rotbedorven samenleving. De grijze wolken er rond, het afval, ook wat onzichtbaar via leidingen wegstroomt...
    Of we nu wereldburger of niet zijn.... dat zijn machten boven ons hoofd. Als mensen hebben we de piek van onze kennis misbruikt. Er waren waarschuwingen maar mensen volgden de politiek, wat afgodderij is. Nu zal synchronisch op ons allen afkomen wat de Heere Jezus 2020j geleden openbaarde. Het was en is hoe dan ook onvermijdelijk. Machten boven ons hoofd.
    Dit tijdperk is going bye bye.
  8. Like
    De Hoorn reageerde op Hermanos2 in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    Helaas worden deze teksten tegenwoordig door velen niet meer begrepen. 
    Zo ook de voedselwetten. Jesaja benadrukt nog eens dat varkensvlees geen voedsel is. Er zit geen enkele logica in dat dit na het offer van Jezus ineens rein is. 
  9. Like
    De Hoorn reageerde op sjako in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    Officieel zien wij dat boek ook als deuterocanoniek. Maar ik heb me er wel een keer in verdiept en ik moet zeggen dat er veel overeenkomsten zijn met het NT. Er wordt over Christus gesproken, over de uitverkorenen en de rechtvaardigen. Precies dezelfde groepen als in het NT. Het gaat dieper in op het verhaal van Noach. Wat ik ook heel frappant vond is dat de schrijver het had over een meer met zeven eilanden (dacht ik, zou het even moeten nakijken kunnen er ook 6 zijn), als beschrijving van de aarde vanuit de ruimte. Ik kan me voorstellen dat je dat zo omschrijft. Maar hoe wist hij dat? Ook worden er enkele aanhalingen In het NT direct gehaald uit Henoch 1. Ik ben er dus voorzichtig mee om het als onzin te bestempelen.
    Henoch 1:9
    En ziet! Hij zal komen met tienduizenden van Zijn heiligen.
    Om over allen gericht te houden.
    En alle goddelozen te verdelgen.
    En om alle vlees te straffen wegens al hun goddeloze daden
    die zij in hun goddeloosheid bedreven hebben.
    En voor alle harde woorden die goddeloze zondaren
    tegen hem gesproken hebben. (zie Judas:14-15)
     
  10. Like
    De Hoorn reageerde op Kaasjeskruid in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    Correct, is echt gebeurd. Heeft niks met wetenschap te maken, maar alles met de Wetenschapper.
  11. Like
    De Hoorn reageerde op sjako in Wat gebeurde er eigenlijk daar bij de toren van Babel ?   
    Genesis 10:8
    Kusch werd de vader van Nimrod. Hij werd de eerste machtige op aarde.  9 Hij werd een geweldig jager en een tegenstander van Jehovah. Daarom wordt er wel gezegd: ‘Een geweldig jager en tegenstander van Jehovah, net als Nimrod.’  10 De eerste steden van zijn koninkrijk waren Babel, E̱rech, A̱kkad en Ka̱lne, in het land Si̱near.  11 Vanuit dat land ging hij naar Assyrië en bouwde Ninevé, Reho̱both-Ir, Ka̱lah  12 en Re̱sen, tussen Ninevé en Ka̱lah: dit is de grote stad.
    Genesis 11:6 En Jehovah zei: ‘Ze zijn één volk met één taal, en kijk eens waar ze aan begonnen zijn. Nu is niets van wat ze verder nog van plan zijn onmogelijk voor ze.
    Dat was een aanval op,Jehovah’s soevereiniteit, dus ging Hij hun taal verwarren zodat ze de toren niet meer konden afbouwen. Als Jehovah er mee eens was, dan zou hij die taal niet verward hebben. Beetje logisch nadenken ook.
     
    Hij zag dat helemaal niet. Nimrod was een tegenstander van Jehovah. Jehovah heeft het recht om te sturen. Om geweld en nog meer ellende te voorkomen ging Hij inderdaad sturen.
    Dat is gewoon geschiedenis. Babylon stond bekend om hun vele goden. Archeologie heeft dat aangetoond.
    Babylon was een zeer religieuze stad. Volgens het uit opgravingen en oude teksten afkomstige bewijsmateriaal waren er meer dan vijftig tempels. De voornaamste god van de rijksstad was Marduk, in de bijbel Merodach genoemd. Er is wel geopperd dat Nimrod werd vergoddelijkt als Marduk, maar de meningen van de geleerden over de identificatie van goden met bepaalde mensen lopen uiteen. In de Babylonische religie speelden ook godentriaden een belangrijke rol. Een van deze triaden bestond uit twee goden en een godin, te weten Sin (de maangod), Sjamasj (de zonnegod) en Isjtar; zij werden als de heersers van de dierenriem beschouwd. Weer een andere triade bestond uit de duivels Labartu, Labasu en Akhkhazu. Overal werd afgodendienst beoefend. Babylon was inderdaad „een land van gehouwen beelden”, smerige „drekgoden”. — Jer 50:1, 2, 38. Bron: inzicht in de schrift
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid