Spring naar bijdragen

fyg

Members
  • Aantal bijdragen

    121
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door fyg

  1. Op 23-2-2024 om 06:33 zei Petra.:

    In Marcus 13 vraagt Petrus wanneer dat allemaal zal gebeuren. 

    Dan zegt Jezus dat de Mensenzoon zal komen, maar dat hij ook niet weet wanneer. Alleen de Vader weet het. 

     

    Dus vraag ik me af.. is Jezus de Mensenzoon of is dat iemand anders? 

    Als het Jezus zelf is, vind ik het vreemd als hij zelf niet weet wanneer dat moment aanbreekt.  Houdt God dat dan ook voor Jezus geheim totdat het zover is? 

    En als dat zo is.. zouden er dan meer dingen zijn die Jezus niet weet? 

    En hoe is dit mogelijk in de drie-eenheid leer? Als Jezus en God één is, dan kan God toch niet meer weten dan Jezus? 

     

     

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/MRK.13/Marcus-13/

    "3 Toen Hij op de Olijfberg was gaan zitten, tegenover de tempel, en Petrus, Jakobus, Johannes en Andreas alleen met Hem waren, stelde Petrus Hem de vraag: 4 ‘Vertel ons, wanneer zal dat allemaal gebeuren en aan welk teken kunnen we herkennen dat het zover is?’ "

    "26  Dan zal men de Mensenzoon zien komen op de wolken, bekleed met grote macht en luister.  "

    "32  Niemand weet wanneer die dag of dat moment zal aanbreken, de engelen in de hemel niet en de Zoon niet, alleen de Vader."

    Er is hier spraak van:

    Hoofdgedachte en bijgedachte

    de hoofdgedachte is: Jezus komt terug,

    bijgedachte: wie weten het niet wanneer hij zou komen.

    dus de belangrijkste is: Jezus komt terug

     

  2. Op 5-1-2024 om 23:52 zei Dat beloof ik:

    Je hebt echt geen idee wat er in de Bijbel staat he?. Er staat bijvoorbeeld dat Jezus geen letter aan die wet wilde veranderen.

    Let op je woorden?

    Ik weet wat er op de bijbel staat; maar iedereen heeft zijn eigen interpretatie daarvan. 

    Mat 5:21-22

    U hebt gehoord dat tegen de ouden gezegd is: U zult niet doden; en: Wie doodt, zal door de rechtbank schuldig bevonden worden. 22 Maar Ik zeg u: Al wie ten onrechte boos is op zijn broeder, zal schuldig bevonden worden door de rechtbank. En al wie tegen zijn broeder zegt: Raka! zal schuldig bevonden worden door de Raad; maar al wie zegt: Dwaas! die zal schuldig bevonden worden tot het helse vuur. Mat 5:31-32 Er is ook gezegd: Wie zijn vrouw verstoot, moet haar een echtscheidingsbrief geven. 32 Maar Ik zeg u dat wie zijn vrouw verstoot om een andere reden dan hoererij, maakt dat zij overspel pleegt; en wie met de verstotene trouwt, pleegt ook overspel.

  3. Op 31-12-2023 om 10:26 zei Petra.:

    N.a.v. andere topics (ander topic) waar dit off topic is, heb ik maar weer een nieuwe gemaakt. 😇

     @Hermanos2 O.e.a. reden kon ik niet onze citaten hiernaartoe kopiëren dus heb het zo gedaan.

    image.png.a5e9b01c9ccef1a57594e193e6636ac5.pngimage.png.3fefef4afe408eda7d2dd40aec9d2f9a.png

    Hermanos Jezus heeft helemaal niets aan de wet veranderd. Hij heeft ons de wet voorgedaan. 

     

    Petra: In Mattheus 5:38-  zegt ie toch letterlijk... jullie hebben gehoord dat gezegd werd (Mozes'wetten) en dit zeg IK (Jezus) erover.  En daarbij maakt ie niet een beetje verandering.. het is compleet tegenovergesteld. 

    Jezus: Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Mozes: Oog om oog .".Nadat Mozes dit tegen de Israëlieten had gezegd, werd de godslasteraar buiten het kamp gebracht en gestenigd. Zo voerden de Israëlieten uit wat de HEER Mozes had opgedragen."

     

    JEZUS: 

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/MAT.5/Matteus-5/

    "Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: “Een oog voor een oog en een tand voor een tand.” 39   Dit zeg Ik daarover: verzet je niet tegen wie kwaad doet, maar keer degene die je op de rechterwang slaat, ook de linkerwang toe. 40 Als iemand een proces tegen je wil voeren en je onderkleed van je wil afnemen, sta hem dan ook je bovenkleed af. 41 En als iemand je dwingt één mijl met hem mee te gaan, loop er dan twee met hem op. 42  Als iemand iets van je vraagt, geef het hem, en keer je niet af van wie geld van je wil lenen.

    43  Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: “Je moet je naaste liefhebben en je vijand haten.” 44  Dit zeg Ik daarover: heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen  ; 45 alleen dan zijn jullie werkelijk kinderen van je Vader in de hemel."

     

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/JHN.8/Johannes-8/

    5  Mozes draagt ons in de wet op zulke vrouwen te stenigen. Wat vindt U daarvan?’ 7  Toen ze bleven aandringen, richtte Hij zich op en zei: ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.’

     

     

    MOZES:

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/EXO.21/?hl=EXO.21.24

    "...dan geldt: een leven voor een leven, 24  een oog voor een oog, een tand voor een tand, een hand voor een hand, een voet voor een voet, 25 een brandwond voor een brandwond, een kneuzing voor een kneuzing, een striem voor een striem."

     

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/LEV.24/?hl=LEV.24.19-LEV.24.20

    "19-20  Wanneer iemand letsel toebrengt aan een ander, moet hem hetzelfde letsel worden toegebracht: een breuk voor een breuk, een oog voor een oog, een tand voor een tand. Wat hij de ander heeft aangedaan zal ook hem aangedaan worden. 21 Dus wie een stuk vee doodt moet het vergoeden en wie een mens doodt moet ter dood gebracht worden. 22 Vreemdelingen en geboren Israëlieten moeten volgens dezelfde norm worden berecht. Ik ben de HEER, jullie God.”’

    23 Nadat Mozes dit tegen de Israëlieten had gezegd, werd de godslasteraar buiten het kamp gebracht en gestenigd. Zo voerden de Israëlieten uit wat de HEER Mozes had opgedragen."

     

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/DEU.19/?hl=DEU.19.21

    Heb geen medelijden en eis een leven voor een leven, een oog voor een oog, een tand voor een tand, een hand voor een hand, een voet voor een voet.

     

     

    Mozes was een normale mens; hij was wijze, slimme leider voor het volk van Israël in het begin was hij geweldig en ook moordenaar; hij heeft bv; de opdracht gegeven alle mensen die knielen voor de Gouden kalf te doden; daarna is hij door God veranderd tot zachtmoedige mens; op gegeven moment wil het volk hem stenen; hij werd door God geroepen en hij praat ook met God, Jezus was niet normale mens hij praat niet met God, alleen een keer toen hij aan het kruis was, want hij beschouwt zichzelf als God of gelijk aan God; hij laat dat zien door tegen de mensen zegen: je zonden werd/is vergeven; zijn leven op aarde was kort, vaak was hij door jood bedreigt; ze willen hem doden; toch ging hij verder, en weet dat hij moest sterven; daarom kies hij 12 discipelen. Hij ging om met heidenen en veel vrouwen volgen hem; wat vond jezus van de wet van Mozes; ik denk dat het afgewezen heeft. In Mat 19:8-9 staat; omdat jullie hart van steen is, daarom heeft Mozes toegestaan van je vrouw te scheiden; dus de wet van Mozes was niet compleet;

  4. Op 9-12-2023 om 17:10 zei Hopper:

    Ik vind Petrus altijd een beetje een problematisch personage in de Bijbel wegens Lucas 22:34 

    In het Evangelie volgens Petrus staat:

    "Maar ik, Simon Petrus en Andreas mijn broeder, namen onze netten en gingen de zee op"

    dus als Petrus niet de schrijver daarvan is,

     waarom zou iemand (onbekend ) een evangelie schrijven over de opstanding van  Jezus Christus, wat motiveer hem dit te doen

     

     

     

  5. Op 9-12-2023 om 17:22 zei Monachos:

    Toch is Petrus niet de discipel die Jezus liefhad, volgens het vierde evangelie. 

    Johannes 13 NBV:

    23 Een van hen, de leerling van wie Jezus veel hield, lag bij de maaltijd aan Jezus’ zijde aan, 

    24 en Simon Petrus beduidde hem dat hij moest vragen wie Jezus bedoelde.

    Jezus had Johannes lief, en had sterk band met Petrus, maar die twee zijn verschillend dingen.

    Jezus zei tegen Petrus: ‘Voed mijn schapen, weid mijn kudden, weid mijn schapen” (Johannes 21:15-17). 

     

  6. Petrus was degene die dicht bij Jezus was, in de drie evangelies staat Petrus centraal, andere dispelen hoor je hen bijna niet. Of lees je niet over hen.

    Dus Hij had een sterke band met Jezus.

    De evangelie volgens Petrus vertelt verhalen over het proces, de veroordeling en wederopstanding van Jezus, het grot deel komt overeen met wat er op de vier evangelies staan, er zijn verschillen. De 40 dagen die Jezus leeft op aarde na de opstanding.

     De verschijning van Jezus alleen aan discipelen

    Aan de andere kant, Petrus heeft 25 jaar in Rome geleefd, dat is heel lang periode en hij schrijft meer dan alleen twee brieven die in de schrijft staan. 

    Hoe hij sterf staat niet vermeld in de bijbel.

  7. 23 uur geleden zei Hopper:

    Die woningen zijn voor jou en mij (indien we er voor in aanmerking komen) , dat God daar woont, -in die vele woningen- dat is niet wat er staat.   In 1 Tim.6:16 wordt ons meegedeeld dat God een ontoegankelijk licht bewoont, dat geen der mensen gezien heeft of zien kan.   Vandaar mijn retorische opmerking 15 uur geleden.

    Ik denk ook dat je de uitspraken van Jezus niet letterlijk moet interpreteren , er zal geen nieuwbouwwijk in de hemel staan met vele woningen.  Veel zeggingen van Jezus zijn mystiek i.m.o.   We kunnen de betekenis alleen kennen door Jezus te volgen in het licht.

    Maar dat hij bedoelde dat het hier de hemel is. Dus de woningen zijn niet de kern van de uitspraak, hij zei ik ga terug naar hemel, dus de hemel is echt een plaats. Bovendien staat in Jesaja 65:17  "ik maak nieuwe hemel en nieuwe aarde"  aarde is fysiek plaats en dus hij bedoelt nieuwe hemel en nieuwe aarde (als echt plaats) niet geestelijk.

  8. Op 11-11-2023 om 20:09 zei Breuk:

    Aangezien een brief in het geheel gelezen moet worden, en niet hier en daar een zinnetje, waag ik me een keer aan de eerste brief van Johannes.
    Wanneer is de brief geschreven, door wie en aan wie, zijn daarbij de eerste vragen. Daarna kunnen we eens lezen wat de schrijver te vertellen heeft.

    Als inleiding zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_brief_van_Johannes

    In die tijd het belangrijk om een duidelijke boodschap te hebben, toen kwam Johannes en zijn evangelie: Jezus is God en hij is als mens op aarde geboren.

    In die tijd was de belangrijke vraag: wie is/was Jezus was hij God of halve God of gewoon mens. In zijn brief benadrukt Johannes dat Jezus was bij God, en maar ook was hij een mens op aarde. Het is herhaling van wat er in evangelie van Johannes staat, in het begin was het woord... en het woord was bij God. Als je niet erkent dat Jezus God is, dan sta je aan de andere kant (antichrist)

    de kerk had een duidelijke boodschap nodig, die boodschap staat in de brief. De bief is niet bestemd voor een bepaalde kerk, dus het is over algemeen kerk, Johannes was een grote leraar. Er zijn woorden die overkomen in Evangelie van Johannes en de brief van johannes, kinderen van God, Gods liefde, licht ... Als Johannes niet de schrijver van de brief is, dan is iemand die denkt zoals hij. 

  9. Op 20-10-2023 om 13:28 zei Petra.:

    Kan je trouwen als moslima met een christen man

    Dit kan ik niet voorstellen wat komt voor hier in Nederland, dat moslima trouwt met ongelovig (Nederlandse) man en die werd of moet moslim worden. En in de islamitische landen, moet degene die niet moslim is, moslim worden, voordat ze gaan trouwen. Dus moslima trouwt met een christin, dat kan ik niet voorstellen, de ene gaat naar moskee en de andere gaat naar kerk. Dat kan ik niet voorstellen.

  10. Op 20-10-2023 om 14:32 zei Breuk:

    Ik ben ook wel benieuwd welk verhaal in de Koran je kunt vergelijken met de bijbel.  
    Ik heb het idee dat in de Koran men wel verwijst naar verhalen in de bijbel, maar dat de verhalen er zelf niet in staan. 
    Kun je zonder de bijbel de verwijzingen in de Koran wel begrijpen?

    Maar ik hoor dus graag als iemand weet welke verhalen er redelijk overeenkomen.  
     

    Hier is overigens van alles te vinden:

    https://www.raadvankerken.nl/files/2011/11/bijbel en koran web.pdf

    https://www.trouw.nl/nieuws/christenen-weten-vaak-niet-dat-zij-zoveel-verhalen-delen-met-moslims~b7fe3723/

    Er was ooit een site waar je op vergelijkingen kon zoeken, maar die vind ik niet meer (was wellicht een initiatief van Marlies ter Borg).

    Ik heb wel deze site gevonden, het is een arabisch en met Googles vertaling, over wat de christenen van Koran vinden, interessant om het te lezen

    http://www.ebnmaryam.com/shobhat/4.htm

     

  11. Op 2-9-2023 om 15:34 zei Petra.:

    De Koran en de Bijbel liggen helemaal niet zover uit elkaar; beide Abrahamitische religie

    De verhalen die in de Koran staan, lijken van buitenkant die van de bijbel, maar ze hebben andere betekenissen. Jezus kan toveren het bekende verhaal van Mozes toen hij in de woestijn was en vurige taken zag Mozes heeft getoverd, dus de islam en het christendom lijken niet op elkaar. 

    Vasten: bij Vasten hoort geen seks, of Seks is verboden gedurende vasten. De boodschap is anders. Vrouwen en mannen gaan naar Moskie, daar zijn ze gescheiden. Het is andere benadering van de zonde dan in het christendom,

    Jezus zei: heb je je vijanden lief, wat staat er in de Koran 

    wat mij betreft: Koran en de Bijbel liggen ver van Elkaar?

  12. In Evangelie Matteüs spreekt hoe jezus zijn discipelen uitgekozen, Jezus in Mat 4:18-22 heeft zelf de discipelen uitgekozen en ze waren met iets anders bezig, hij vraagt aan hen om hem op te volgen en ze deden dat. In Evangelie van Johannes (1:35-41) zie ik dat niet, Jezus heeft niet zelf de discipelen uitgekozen, sommige van hen volgen hem, ze waren discipelen van Johannes de Doper en gingen achter Jezus aan.                


  13.  

    De vraag is:

    Als Jezus had zelf alles opgeschreven,  

    hoe komt het dat christendom wereld religie werd en verslaat de heiden tijdens Rome Rijk.

    Ik geloof zelf als Jezus alles geschreven heb, dan had hij geen discipelen uitgekozen.

    hij zei tegen hen, gaan en vertellen de wereld wat ik jullie geleerd heb

    en de discipelen deden dat, maar dan heeft ieder van hen op eigen manier het evangelie verteld

    dan komt je op verschillende verhalen

     

  14. Op 6-10-2023 om 18:01 zei Petra.:

    Dat schreef DBI net in het Vaticaan topic. 

    Dan denk ik..verhip ja. Dat is zo !!!

    Is het niet een enorme gemiste kans ????

    Had Jezus Zelf niet een paar woorden op papier moeten zetten ?? 

    Hoeveel strijd had dát niet kunnen voorkomen ???????????????

     

    i.p.v. eeuwenlang geruzie over wat al of niet het Woord is,  gewoon klip en klaar HET Woord. 

    Of .. zie ik dat verkeerd? 

     

     

    Kunnen we van vier evangelisch tot een evangelische maken, Dat kan niet denk ik

    ook op basis van historische gebeurtenissen.

  15. Op 30-9-2023 om 16:31 zei Petra.:

    "Opstandingsverhaal moet worden gezien als legende

    Gedachten hebben een cycle, beginnen sterk en gaan door jaren dood, dat geldt ook voor bijbels gedachten hierboven zie ik dat de opstanding uit de dood is legende, dus die gedacht dat jezus uit de dood opgestaan is dood, voorheen ging de gedachte van Maria beeld ook dood veel gedachten die in de Bijbel stonden, leven eeuwig, maar gaan ze op juiste tijd dood 

  16. Op 15-9-2023 om 09:09 zei Petra.:

    Eigenlijk zeg jij.. dat wat jij intuïtief goed vindt, ook door God als -goed- wordt beschouwd. Is God het altijd eens met jouw wel goed of niet goed onderscheid ? 

    ik kom terug op wat je zegt, dan moet ik goed na denken. Door gebed, hoor ik van God, mijn intuitief wordt dicht bij God geest of zoiets.

  17. 17 uur geleden zei Breuk:

    De overeenkomst zijn interessant maar juist de verschillen die worden aangebracht zijn nog interessanter. Wat kun je over de Sumerische verhalen vertellen?

    De Sumerische legende zegt: Een god schiep Adam uit klei vermengd met het bloed van een god, en zo werd Adam levend. De reden voor het scheppen van mensen is om hun slaven te zijn en de goden te dienen in hun tuin genaamd Eden. Dit punt verschilt van wat er in de Bijbel staat

     

  18. Op 25-8-2023 om 15:31 zei Petra.:

    Er klonken in die tijd zelden woorden van de HEER en er braken geen visioenen door.

    Ik las 1 Samuël3:1 en trok mijn aandacht, God sprak in die tijd zelden tot mensen . Er staat: De boodschappen van de Heer waren in die tijd zelden   Dit betekent als er niemand die God zoekt. Dan heeft God ook geen boodschap voor mensen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid