Spring naar bijdragen

Plume

Members
 • Aantal bijdragen

  2016
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Plume geplaatst

 1. Ja, even wat verder reiken naar dat appeltje dat wat verder hangt is teveel gevraagd kennelijk.
 2. Kin:170 Zegel:Witte Hond Toon:1 Levenspad:Witte Hond Naar de Westerse astrologie ben ik Weegschaal.
 3. Ja. Ten diepste ben ik het dan ook wel met Tomega eens. Het is hemeltergend triest wat er in de wereld, en in Europa gebeurt. Het is een complexe zaak geworden.
 4. Als je doceert op de manier die jij hierboven noemt, en zoals de docent heeft gedaan, dan doceer je vanuit dualisme. En creeer je dualisme. Nu zal ik de laatste zijn die zal beweren dat advaita maakbaar is in een dualistische wereld. Het is wat het is.
 5. Je bent kennelijk niet op de hoogte van wat er in de les is voorgevallen. Moslims dienden de klas te verlaten. Onder het mom van hen niet te willen kwetsen, of wellicht uit pure stupiditeit dat nog echt goed bedoeld hebbend ook. Daarmee echter een boodschap afgevend van uitsluiting. Beetje vergelijkbaar met de film The Wave. Maakt mij niet uit. Ik ben maar een voorbijganger. Zeg wat je te zeggen hebt, of doe het niet. Maar deze manier heeft hem in elk geval geen succes opgeleverd. Triest genoeg.
 6. Plume

  Apen en pauwen

  Mee eens. Vanuit een dualistisch perspectief althans. Dat is ook een mogelijke visie.
 7. Plume

  Apen en pauwen

  Inderdaad. Dat is alleen geen reden om Jan en alleman, die er niets van begrijpt, daar patent op te geven.
 8. Plume

  Apen en pauwen

  Zalig bent u als men u smaadt en vervolgt, en door te liegen allerlei kwaad tegen u spreekt, omwille van mij. Verheugt u en jubelt, want uw loon is groot in de hemelen, want zo hebben ze de profeten vervolgd die er vóór u geweest zijn.’ (Mattheüs 5:10-12).
 9. Plume

  Apen en pauwen

  Wat nu wordt gesmaad, uitgelachen, gehoond, bespot en vals beschuldigd, zal straks staan trots als apen en pauwen in het fonkelend witte lichaam.
 10. Het Licht. Dan moet je ook niet vreemd opkijken als de duisternis je overvalt.
 11. Uitsluiting. En dat is helaas precies wat die Franse leraar heeft gedaan. Niet dat dit de gruwelijke daad van de fundi moslim rechtvaardigt. Maar die leraar dacht niet na bij zijn eigen daden in de klas. Logos 42 Jezus zei: word voorbijgangers. Thomasevangelie
 12. Magoï waren wijzen en dat waren in die tijd meestal astrologen. Daar werd met het woord magoï naar verwezen. Je wordt weer niet gehinderd door enige kennis van zaken.
 13. De wijzen, de magoi, waren astrologen. Zij konden aan de stand van de sterren zien dat er een Avatar was geboren. Een Verlosser. En waar. Dat is reden voor grote blijdschap, althans voor hen die daaraan toe zijn. Voor sommigen van hen die daar nog niet aan toe zijn is het reden voor vervolging, spot, en razernij. Zoals ex-christenen die zich atheist noemen en de institutionele kerk.
 14. Plume

  Apen en pauwen

  De kerk van Petrus heeft de huidige bijbel bepaald. Daar gaan ze ook prat op. De institutionele kerk. Ze achten zich de opvolgers van Petrus. De kerk van Petrus is, zoals je bijzonder helder kunt opmerken in de bijbel, het in slaap gevallen deel van de kerk. In Lucas 9:27-33 lezen we over de transfiguratie van Jezus. Zijn lichaam verandert in Zijn angelische vorm. De apostelen Johannes, Petrus en Jacobus zijn bij hem op de berg terwijl dit gebeurt. Johannes representeert het beeld van de Bruid. Daarom wordt Johannes ook de geliefde discipel genoemd, en in de apocriefen de “vrouw” die
 15. Plume

  Apen en pauwen

  Je zoekt ook op de verkeerde plek.
 16. Plume

  Apen en pauwen

  Ach, dat zeiden de religieuzen ook over Jezus. Dus we zijn in goed gezelschap.
 17. Plume

  Apen en pauwen

  Dat is wat de versie van de kerk ervan heeft gemaakt. De boeken die door het politieke christendom verwijderd zijn laten aanvullend iets anders zien. Op hetzelfde moment dat Jezus’ fysieke lichaam aan het kruis hing sprak Hij elders met zijn leerlingen. Als volleerd Meester die de kunst van bilocatie machtig was. Een schijnbare tegenstrijdigheid die de kerk niet zo goed uitkwam.
 18. Plume

  Apen en pauwen

  Amen. Mooi inzicht ontving je op een leuke manier. De conclusie is waar het om draait. Niet de manier waarop. Nog eens wat anders dan enkel dode letters bestuderen.
 19. Als dit je oprechte meest innerlijke conclusie is, dan is dit de waarheid zoals die Zich in jouw persoonlijk leven, passend bij jou als individu presenteert. Als je eruit hebt geleerd dan was het niet fout maar het beste wat je op dat moment had kunnen doen om te groeien in bewustzijn. Grootste probleem van het christendom is die verarmende kokervisie op schuld en boete enz.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid