Spring naar bijdragen

Modestus

Members
  • Aantal bijdragen

    1.054
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Modestus ontving een reactie van Fundamenteel in Citaat van de dag   
    Mattheüs 6: 9-13. Gebed van de Heer.
    Onze Vader, die in de Hemelen zijt, Uw naam worde geheiligd, Uw Koninkrijk kome, Uw wil geschiede zoals in de Hemel zo ook op aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven onze schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid in de eeuwen der eeuwen. Amen.
    אבינו שבשמים יתקדש שמך, תבוא מלכותך. יעשה רצונך כבשמים כן בארץ. את לחם חקנו תן לנו היום, וסלח לנו חמשינו כפי שסולחים גם לנחנו לחוטאים לנו. ואל תויאנו לידי נסיון כי אם חלצנו מן הרע. כי לך הממלכה והגבורה והתפארת לעולמי עולמים. אמנם.
     
    De hogepriestelijke zegen van Aäron uit Numeri 6: 24-26.
    De Heer zegene u en behoede u. De Heer doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig. De Heer verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede.
    ,יברכך יהוה וישמרך. יאר יהוה פניו אליך ויחנך. ישא יהוה פניו אליך וישם לך שלום
     
    Eerste gebod, Deuteronomium 6: 4-5.
    Luister, Israël! De Heere, onze God, de Heere is één! En u zult de Heere, uw God, liefhebben met geheel uw hart, met geheel uw ziel en met geheel uw kracht.
    שמע ישראל: יהוה אלהינו, יהוה אחד. ואהבת את יהוה אלהיך בכל-לבבך, ובכל-נפשך, ובכל-מאדך.
     
    Spreuken 3:5-6
    Vertrouw op Yahwe met heel je hart en steun op je eigen inzicht niet. Ken Hem in al je wegen, dan zal Hij je paden rechtmaken.
    בטח אל יהוה בכל-לבך ואל-בינתך אל-תשען. בכל-דרכיך דעהו והוא יישר ארחתיך.
     
    Deuteronomium 6:5-9
    En u zult Yahwe, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw kracht. Deze woorden, die ik u heden gebied, moeten in uw hart zijn. U moet ze uw kinderen inprenten en erover spreken, als u in uw huis zit en als u over de weg gaat, als u neerligt en als u opstaat. U moet ze als een teken op uw hand binden en ze moeten als een voorhoofdsband tussen uw ogen zijn. U moet ze op de deurposten van uw huis en op uw poorten schrijven.
    ואהבת את יהוה אלהיך בכל-לבבך ובכל-נפשך ובכל-מאדך. והיו הדברים האלה, אשר אנכי מצוך היום--על-לבבך. ושננתם לוניך, ודברת בם, בשבתך בביתך ובלכתך ודרך, ובשכתך ובקומך. וקשרתם לאות, על-ידך; והיו לטטפת, בין עיניך. וכתבתם על-מזזות ביתך, ובשעריך. 
     
    Psalm 23. Een psalm van David.
    De HEERE is mijn Herder, mij ontbreekt niets. Hij doet mij neerliggen in grazige weiden, Hij leidt mij zachtjes naar stille wateren. Hij verkwikt mijn ziel, Hij leidt mij in het spoor van de gerechtigheid, omwille van Zijn Naam. Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood, ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij. U maakt voor mij de tafel gereed voor de ogen van mijn tegenstanders; U zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over. Ja, goedheid en goedertierenheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven. Ik zal in het huis van de HEERE blijven tot in lengte van dagen.
    מּזְמוֹר לְדָוִד: יהוה רֹעִי, לֹא אֶחְסָר. בִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי ; עַל-מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי. נַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב; יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ. גַּם כִּי-אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא-אּירָא רָע, כִּי-אַתָּה עִמָּדי; שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי. תַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי; דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי, כּוֹסִי רְוָיָה. אַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל-יְמֵי חַיָּי; וְשַׁבְתִּי בְּבֵית-יהוה לְאֹרֶךְ יָמִים.
     
    Psalm 25: 4-5
    HEERE, maak mij Uw wegen bekend, leer mij Uw paden. Leid mij in Uw waarheid en leer mij, want U bent de God van mijn heil; U verwacht ik de hele dag.
    דְּרָכֶיךָ יהוה הוֹדִיעֵנִי; אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי. הדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי-- כִּי-אַתָּה, אֱלֹהֵי יִשְׁעִי; אוֹתְךָ קִוִּיתִי, כָּל-הַיּוֹם.
     
    Jozua 1:9
    Heb Ik het u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de HEERE, uw God, is met u, overal waar u heen gaat.
    הֲלוֹא צִוִּיתִיךָ חֲזַק וֶאֱמָץ, אַל-תַּעֲרֹץ וְאַל-תֵּחָת: כִּי עִמְּךָ יהוה אֱלֹהֶיךָ, בְּכֹל אֲשֶׁר תֵּלֵךְ.
     
    Jozua 24:15
    Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen!
    וְאָנֹכִי וּבֵיתִי, נַעֲבֹד אֶת-יהוה.
     
    Jeremia 29:11 
    Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven.
    כִּי אָוֹכִי יָדַעְתִּי אֶת-הַמַּחֲשָׁבֹת, אֲשֶׁר אָנֹכִי חֹשְׁב עֲלֵיכֶם נְאֻם-יהוה; מַחְשְׁבוֹת שָׁלוֹם וְלֹא לְרָעָה, לָתֵת לָכֶם אַחֲרִית וְתִקְוָה.
     
    1 Kronieken 29:10-13
     Geloofd zij U, HEERE, God van onze vader Israël, van eeuwigheid tot eeuwigheid! Van U, HEERE, is de grootheid, de macht, de luister, de kracht en de majesteit. Want alles wat in de hemel en op de aarde is, is van U. Van U, HEERE, is het Koninkrijk, en U hebt Zich verheven tot een Hoofd boven alles. Rijkdom en eer komen van voor Uw aangezicht, en U heerst over alles. In Uw hand is kracht en macht, in Uw hand is het om ieder groot te maken en sterk te maken. Nu dan, o onze God, wij loven U en prijzen Uw luisterrijke Naam.
    בָּרוּךְ אַתָּה יהוה אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל אָבִינוּ, מֵעוֹלָם וְעַד-עוֹלָם: לְךָ יהוה הַגְּדֻלָּה וְהַגְּבוּרָה וְהַתִּפְאֶרֶת, וְהַנֵּצַח וְהַהוֹד, כִּי-כֹל, בַּשָּׁמַיִם וּבָאָרֶצ: לְךָ יהוה הַמַּמְלָכָה, וְהַמִּתְנַשֵּׂא לְכֹל לְרֹאשׁ: וְהָעֹשֶׁר וְהַכָּבוֹד מִלְּפָנֶיךָ, וְאַתָּה מוֹשֵׁל בַּכֹּל, וּבְיָדְךָ כֹּחַ וּגְּבוּרָה; וּבְיָדְךָ לְגַדֵּל וּלְחַזֵק לַכֹּל: וְעַתַָה אֱלֹהֵינוּ, מוֹדִים אֲנַחְנוּ לָךְ; וּמְהַלְלִים, לְשֵׁם תִּפְאַרְתֶּךָ.
     
    Jesaja 41:10
    Wees niet bevreesd, want Ik ben met u, wees niet verschrikt, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met Mijn rechterhand, die gerechtigheid werkt.
    אַל-תִּירָא כִּי עִמְּךָ-אָנִי, אַל-תִּשְׁתָּע כִּי-אֲנִי אֱלֹהֶיךָ; אִמַּצְתִּיךָ אַף-עֲזַרְתִּיךָ אַף-תְּמַכְתִּיךָ בִּימִין צִדְקִי.
     
    Genesis 1:1
    In het begin schiep God de hemel en de aarde.
    בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הַאָרֶצ.
     
     
    Zefanja 3:17
    De HEERE, uw God, is in uw midden, een Held, Die verlossen zal. Hij zal Zich over u verheugen met blijdschap. Hij zal zwijgen in Zijn liefde. Hij zal Zich over u verblijden met gejuich.
    יהוה אֱלֹהַיִךְ בְּקִרְבֵּך, גִּבּוֹר יוֹשִׁיעַ; יָשִׂישׂ עָלַיִךְ בְּשִׂמְחַה, יַחֲרִישׁ בְּאַהֲבָתוֹ, יָגִיל עָלַיִךְ בְּרִנָּה.
     
    Gezegend zijt Gij, HEER onze God, Koning van het Heelal, die ons in leven hebt gebracht en voor ons gezorgd hebt en ons in staat stelde om deze tijd te bereiken.
    בָּרוּךְ אַתָּה יהוה אֱלֹהֵינּוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, שֶׁהֶחֱיָנּוּ וְקִיְֹמָנוּ וְהִגִיעָנוּ לַזְּמַן הַזֶּה.
     
    Psalm 136:1
    Belijdt de Heer, want Hij is goed, want eeuwig is Zijn barmhartigheid.
    הוֹדוּ לַיהוה כִּי-טוֹב: כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ.
     
    Psalm 118:26a
    Gezegend hij die komt in de naam des Heren.
    בָּרוּךְ הַבָּא, בְּשֵׁם יהוה!
     
    Psalm 46:2
    Onze God is toevlucht en kracht, Hij is een Helper in de beproevingen die zo hevig over ons zijn gekomen.
    אֱלֹהִים לָנוּ מַחֲסֶה וָוֹז; עֶזְרָה בְצָרוֹת נִמְצָא מְאֹד.
     
    Psalm 57:1
    Wees genadig mij, Heer, wees mij genadig; want tot U neemt toevlucht mijn ziel en in de schaduw van Uw vleugels neem ik mijn toevlucht totdat de vernietiging voorbij is.
    חָנֵּנִי אֱלֹהִים, חָנֵּנִי; כִּי בְךָ חָסָיָה נַפְשִׁי: וּבְצֵל כְּנָפֶיךָ אֶחְסֶה עַד יַעֲבֹר הַוּוֹת.
    ‘O God en hemelse Vader, schenk ons de kalmte van geest om te aanvaarden wat niet veranderd kan worden, de moed om te veranderen wat veranderd kan worden, en de wijsheid om het één van het ander te onderscheiden door Jezus Christus, onze Heer, Amen.’ (Reinhold Niebuhr)
    אֵלִי, תֵּן ךִי אֵת הַשַּׁלְוָוה לְקָבֵּל אֵת הַדְּבָרִים שֶׁאֵין בִּיכוֹלתִּי לְשַׁנוֹתָּם, אֶת הָאוֹמֶץ לְשַׁנוֹת אֵת אֲשֶׁר בִּיכוֹלתִּי, וְאֵת הַתְּבוּנָה לְהַבְדִיל בֵּינֵיהֶם.
  2. Like
    Modestus reageerde op Flawless victory in Aanslag op Trump   
    Zoals we allemaal weten is er afgelopen zaterdag, 13 juli een aanslag gepleegd op Donald Trump.  De exacte aanslag, met precies de afloop zoals we die nu kennen is drie maanden geleden voorspeld door een christen. In de elfde minuuut:
     
     
     
  3. Like
    Modestus reageerde op Thinkfree in Ontmaskerd de werken van satan   
    Jij mag dan twee ogen hebben, maar geloof mij Mari mari is gelukkiger dan jij.
    Het is beter voor u met één oog tot het leven in te gaan, dan met twee ogen in het helse vuur  het helse vuur - Letterlijk: de hel van het vuur. geworpen te worden.
  4. Like
    Modestus reageerde op Fundamenteel in Ontmaskerd de werken van satan   
    Weet je dat 100% zeker?
  5. Like
    Modestus reageerde op Gaitema in Ontmaskerd de werken van satan   
    Mee eens.
  6. Like
    Modestus reageerde op Flawless victory in Ontmaskerd de werken van satan   
    Je herhaalt mijn woorden helemaal niet. Je laat de helft van het gesprek weg en geeft er een andere draai aan. Walgelijk. 
     
     
  7. Like
    Modestus reageerde op Flawless victory in Ontmaskerd de werken van satan   
    Dit is weer een stropop-redenering. Nogmaals, hij moet een oog missen omdat deze wereld gevallen is en in het kwaad ligt.
    Ik begrijp dat je nog ergens verdriet over hebt van wat er ook gebeurd moge zijn in je leven. Maar de schuld blijven leggen bij God helpt je niet verder. Je wordt zo enkel maar zuurder en bitterder en je verdraait andermans berichten, zoals de stropop die je van het mijne maakte. Dat is een hele vervelende eigenschap.
  8. Like
    Modestus reageerde op Robert Frans in Ontmaskerd de werken van satan   
    Is zijn eigen Moeder ook goed? Maar je hebt wel gelijk: voor ons gewone mensen is het vrij moeilijk tot onmogelijk om die strijd te winnen. We hoeven het daarom ook niet alleen te doen. Christus staat aan onze zijde. Samen met zijn Moeder, Maria, en zijn Bruid, de Kerk. Met Hem kunnen we deze strijd wél aan.
    Waarom Hij die strijd laat doorgaan en niet nu ingrijpt? Misschien wel omdat Hij geduld met ons heeft. Want Gods ingrijpen betekent wel het einde van deze geschiedenis en het oordeel over heel de mensheid. Zoals C.S. Lewis zegt: zodra de regisseur op het toneel verschijnt, is de voorstelling afgelopen.
    Kindermisbruik op zo'n schaal dat de helft (!) van alle kinderen wereldwijd ermee te maken heeft, bittere armoede veroorzaakt door rijke, corrupte machthebbers, meedogenloze uitbuiting voor lage lonen, verwoesting van de schepping en massale wreedheid jegens dieren uit pure gemakzucht, decadentie die middels uitgekiende marketing zich zo subtiel presenteert dat we het al niet eens meer doorhebben, terwijl gelovigen zich vooral boosmaken over zaken die henzelf maar weinig offers kosten...
    De reden dat wij om Gods genade en vergeving bidden, is vooral vanuit het besef dat als God ingrijpt, Hij heel wel eens bij óns zou kunnen beginnen.
  9. Like
    Modestus reageerde op Flawless victory in Ontmaskerd de werken van satan   
    Nee. Deze openbaring en genade is via Mar Mari aan de islamitische dader geschonken. Niet aan jou. Jij hoeft er niks van te begrijpen als onwelwillende atheïst.  Wanneer je welwillend zou zijn dan zou je het kunnen zien als een  getuigenis van Gods grote genade door Mar Mari aan de dader.  De relatie met God is persoonlijk. Het is niet voor de massa maar een intieme aangelegenheid.

    Alsof het geen onmiskenbaar wonder is dat het slachtoffer Zijn liefde betuigt aan de dader….  
  10. Like
    Modestus reageerde op Flawless victory in Ontmaskerd de werken van satan   
    Waarom God het toestond dat Mar Mari werd aangevallen en zijn rechter oog verloor, dat zijn dingen die we niet kunnen weten. Maar God gebruikt Mar Mari hierin wel als een getuigenis.  Hoor maar hoe de bisschop zijn kruis heeft opgenomen en Jezus volgt!
     
    Voor het incident werd Mar Mari reeds bedreigd. Een korte video.
     
  11. Like
    Modestus reageerde op Flawless victory in Ontmaskerd de werken van satan   
    Omdat de bisschop net als jij en ik zich bevindt in een gevallen schepping waar kwaad heerst.  De bisschop zelf heeft overigens gezegd dat hij zijn oog als een offer ziet voor God en dat hij van de moslim houdt die het gedaan heeft.  Zo gebruikt God het kwade ten goede door Zijn kinderen te sterken, want alleen door de Heilige Geest kan de bisschop de dader van harte vergeven en zijn lijden opdragen aan God.   
  12. Like
    Modestus ontving een reactie van Flawless victory in Gebruikt God het lijden?   
    Zeker. Moet je dit eens horen: Negen jaar lijden in de kerker veranderde de drugsdealer in een trouwe christen. Waargebeurd verhaal in het Engels.
     
  13. Like
    Modestus ontving een reactie van Flawless victory in Op basis waarvan geloven moslims?   
    'I stand with Mar Mari Emmanuel.' Dit in verband met een tragische gebeurtenis waarover ik in een andere topic geschreven heb. Hierbij wil ik zijn moslim-moordenaar 'blij maken' door de kritiek van Mar Mari Emmanuel over islam te verspreiden. Ik bemoedig je hetzelfde te doen op andere websites en sociale media.
     
     
     
     
     
     
     
     
  14. Like
    Modestus ontving een reactie van Thinkfree in Op basis waarvan geloven moslims?   
    'I stand with Mar Mari Emmanuel.' Dit in verband met een tragische gebeurtenis waarover ik in een andere topic geschreven heb. Hierbij wil ik zijn moslim-moordenaar 'blij maken' door de kritiek van Mar Mari Emmanuel over islam te verspreiden. Ik bemoedig je hetzelfde te doen op andere websites en sociale media.
     
     
     
     
     
     
     
     
  15. Like
    Modestus reageerde op Fundamenteel in Donald Trump versus The New World Order   
    Dat staat zo in de Bijbel, maar uw god is blijkbaar een andere; dat onderstreep je hier over het hele forum meermaals.
    Genesis 19:1-11 - Verhaal van Sodom en Gomorra, waarin mannen van Sodom proberen seksuele betrekkingen te hebben met de engelen die Lot gastvrijheid bood.
    Leviticus 18:22 - "U mag niet bij een man liggen zoals bij een vrouw; dat is een gruwel."
    Leviticus 20:13 - "Wanneer ook een man bij een man ligt, zoals men bij een vrouw ligt, hebben zij beiden een gruwel gedaan. Zij moeten zeker ter dood gebracht worden; hun bloed rust op hen."
    Romeinen 1:26-27 - "Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke hartstochten, want ook hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke. En evenzo hebben ook de mannen de natuurlijke omgang met de vrouw opgegeven, en zijn in wellust voor elkaar ontbrand: mannen doen schandelijkheid met mannen en ontvangen het gepaste loon voor hun dwaling in zichzelf."
    1 Korinthiërs 6:9-10 - "Of weet u niet dat onrechtvaardigen het Koninkrijk van God niet zullen beërven? Dwaal niet! Ontuchtplegers, afgodendienaars, overspelers, schandknapen, mannen die met mannen slapen, dieven, hebzuchtigen, dronkaards, lasteraars en rovers zullen het Koninkrijk van God niet beërven."
    1 Timotheüs 1:10 - "Ontuchtplegers, mannen die met mannen slapen, mensenhandelaars, leugenaars, meineedplegers, en als er iets anders tegen de gezonde leer is..."
  16. Like
    Modestus ontving een reactie van Thinkfree in Donald Trump versus The New World Order   
    Hij houdt ook van homo's, maar niet van het homo zijn. Hier maakt hij het heel duidelijk (vanaf minuut 1:03):
    https://m.youtube.com/watch?v=eQUQbGpl15s
  17. Like
    Modestus ontving een reactie van Thinkfree in Straatpredikers.   
    Interessante voorval bij een straat prediker.
    https://m.youtube.com/watch?v=3zWoWpkjoV4
  18. Like
    Modestus reageerde op Flawless victory in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Helder. Dank voor de verheldering.

    Ik vind het beeld er wel raar uitzien maar ik geloof toch dat hij in een kerk staat, bijvoorbeeld door het doek met het kruis dat zowel achter hem ligt als over de katheder ligt. 

    Uit de website blijkt dat het wel degelijk een echte kerk is: https://cgsc.org.au
  19. Like
    Modestus ontving een reactie van Thinkfree in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Bisschop Mar Mari Emmanuel tegen priesters / geestelijken die de homohuwelijken zegenen: "Jullie dwazen, jullie lafaards, jullie verraders... Judas Iskariot is een heilige vergeleken met jullie!"
     
  20. Like
    Modestus ontving een reactie van Fundamenteel in Kerstmis   
    Kerstgedichten
    1
    Een ster die schijnt van boven leidt wijzen naar beloofde land.
    Een Koning is voor ons geboren,
    Die Redder Christus is, de Heer.
    De blijde boodschap is te horen,
    Van 's hemels engelen gezang.
    De herders zijn erom verrast.
    Het Kind is heden ons geboren,
    Het Licht is heden opgestraald.
    De hemel juicht met de aarde.
    Gods geesten jubelen met ons.
    De herders horen met hun oren,
    Dat Opperherder is geboren,
    Die ook het Lam is en Gods Zoon.
    Verblijdt u Jozef en Maria,
    Gods vrede is vandaag op aarde,
    Gods welbehagen in de mensen van goed wil.
    Gods blijde boodschap van genade,
    Brengt liefde, vreugde en de hoop,
    De hoop die komt van het geloof,
    Geloof in Christus de Verlosser,
    Die einde brengt aan alle angst.
    2
    De wijzen jubelen met herders,
    Het koor der engelen verkondigt blijde nieuws,
    Dat Schepper is vandaag als mens verschenen
    En hemel met de aarde zijn verzoend.
    Een stille nacht, een nacht van vrede,
    Verjaagd het duister en angst,
    Verkondigend ons de Dag van vrede,
    Van licht, van heil en van geluk.
    De ster die schijnt vanuit de hemel
    Verblijdt de aarde met het grote nieuws,
    Dat heden Zon is ons verschenen,
    Maria’s Zoon geboren in de grot.
    De aarde juicht met de hemel,
    Want heden zijn we welkom in het hof van Eden.
    De engelen verblijden met de mensen,
    Het Leven viert triomf over de dood.
    Viert feest gij, Jozef en Maria,
    En alle aardbewoners met hen mee,
    Want heden is ons heil verschenen, 
    De boze geesten zijn verdreven,
    En wij zijn van de vloek verlost.
    Ik wens je, [...], al het beste
    Dat je verlangd hebt in je hart.
    Dat al datgene, wat je wenste,
    Vervuld mag worden in dit jaar.
    3
    Een ster is heden ons verschenen,
    De Zon is heden opgestraald.
    De engel straalt van vreugde in de hemel
    En brengt het blijde boodschap voor de mens.
    Een nacht van heil, een nacht van vrede,
    We worden van ons ongeluk bevrijd.
    De Weg van leven, harmonie en vrede
    Is heden ons geopenbaard. 
    4
    Een ster is heden ons verschenen,
    De Zon is heden opgestraald.
    De engelen vereren God en 
    Herders haasten naar de grot.
    De grote Leidsman van ons leven
    Vandaag is ons als mens verschenen
    De Maagd heeft heden Hem gebaard. 
    Hem eren wijzen met ontzag.
    5
    De ster schijnt heden aan de hemel,
    Voorafgaand aan de zonsopgang.
    De engelen bezingen God,
    En herders snellen naar de grot.
    De grote Herder van ons levensloop
    Verschijnt ons heden in de grot.
    Hem eren wijzen met hun  pracht en praal
    Vannacht is Hij door Maagd gebaard.
     
  21. Like
  22. Like
    Modestus ontving een reactie van Fundamenteel in Dieren en andere leven van de zee en de lucht   
    Kokmeeuw
     Wulp
     Scholekster
  23. Like
    Modestus reageerde op Fundamenteel in Citaat van de dag   
    Romeinen 12:21 Laat je niet overwinnen door het kwaad, maar overwin het kwaad door goed te doen.
  24. Like
  25. Like
    Modestus ontving een reactie van Fundamenteel in Dieren en andere leven van de zee en de lucht   
    Kluut
     Roodborsttapuit
     Boompieper
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid