Spring naar bijdragen

Radical

Members
  • Aantal bijdragen

    162
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Upvote
    Radical ontving een reactie van vredestichter in Eens gered altijd gered ?   
    Dat is wel een een hele boute stelling !!
     
    het eerste gedeelte van jou quote.
    Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door mij. (Johannes 14:6)
    De Vader en ik zijn één. (Johannes 10:29)
    Wie mij heeft gezien, heeft de Vader gezien. (Johannes 14:9)
    Want zoals de Vader zelf de bron van leven is, zo is ook de Zoon bron van leven dankzij zijn Vader. (Johannes 5:26)
    Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt, zal niet meer in het donker lopen, maar hij zal het licht bezitten dat leven geeft. (Johannes 8:12)
    Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft. (Johannes 11:25)
    Want mijn Vader wil dat ieder die de Zoon ziet en in hem gelooft, eeuwig leven zal hebben en dat ik hem uit de dood zal opwekken op de laatste dag. (…) Ik verzeker u: wie gelooft, heeft eeuwig leven. (Johannes 6:40, 47)
    Ik verzeker u, niemand kan het koninkrijk van God zien, als hij niet opnieuw geboren wordt. (Johannes 3:3)
    Deze topic was bedoeld om duidelijkheid te verschaffen, voor degene die al een kind van god waren, en niet meer hoeven te twijfelen aan het feit dat ze zijn kind blijven ''gered of niet gered'' en dat is zwart wit.
    Deze teksten spreken voor zich
    het tweede gedeelte '' de wil van de vader doen'' is juist geloven (vertrouwen in hem) Jezus christus !!
    Jezus zegt juist als je mij gezien hebt dan heb je de vader gezien, want de vader en ik zijn een.
    Maar als je Jezus nog niet kent, kun je hem wel uitnodigen.
    ‘Heer Jezus Christus, ik besef dat U de Zoon van God bent. Ik buig me neer voor U. Ik geef mijn hart aan U. Kom alstublieft in mijn leven en wees mijn God. Ik geef mezelf aan U. Vergeef al mijn zonden. Reinig me door uw bloed en maak me een kind van God. Ik geloof dat U gestorven bent voor mijn zonden. Ik ontvang uw offer, Heer Jezus. Help me om te leven als een kind van God, door uw woord te gehoorzamen. Vul me alstublieft met uw Heilige Geest. Amen.’
     
  2. Upvote
    Radical reageerde op vredestichter in Gered, hoezo waarvan, waarvoor, waarheen ??   
    Ja ben jij soms betrokken bij HoH ik heb gehoord dat dit een fijne gemeente is en veel in Myanmar doet, en ik had inderdaad gehoord dat er in indonesia grootte crusades gehouden worden (ben de namen ff kwijt) en er massa's tot geloof komen, genezen en bevrijd worden, ook op dit moment is ene leif hetland in pakistan het evangelie aan het verkondigen en al meer dan 1 miljoen moslims zich bekeerd hebben, mensen worden bevrijd, gered en indien nodig genezen..
    Heb je wel eens van heidy en rolland baker gehoord die zetten heel mozambiq op zijn kop nu al meer dan 600 kerken gesticht, begon met een paar weeshuizen een paar blinden die gingen zien, en nu zelfs veel doden die opstaan, begon met een paar en nu tienduizenden moslims en andersdenkende gered
    Ik zelf ben 33 jaar geprobeert atheist te zijn geweest, en toen ging het licht aan, 33 jaar geduld heeft Hij met mij gehad, dus ik weet zeker, jezus blijft op dit Forum vertellen dat Hij leeft.
    maar hoe lang door mij, kan ik je niet vertellen..
  3. Upvote
    Radical reageerde op vredestichter in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    iemand gaat naar een genezingsdienst, (ik zal zo nog wat filmpjes laten zien) er wordt voor gebeden, gelijk voelt die vrouw een bovennatuurlijke aanraking en de bult, borst, gezwel springt open, en de pus (ook goed) loopt eruit.
    zou toevallig kunnen zijn.
    maar goed ik begreep dat jullie tb joshua niet zien zitten.
    probeer deze eens todd white (loopt ook met een camara man rond) duizenden genezingen, kijk maar op youtube.
    Het een hoeft het ander toch niet tegen te spreken, op die boot bidden ze ook voor mensen, en opereren ze ook, allemaal christenen die een passie hebben voor Jezus..
    Geweldig 
    Lobke 
    Wat denk je waar ik in mijn werk mee bezig ben, en daarnaast op straat tussen dak en thuislozen, in gevangenissen, overal waar we komen bidden we voor de zieken, drijven we demonen uit (indien nodig), alleen ik heb nog geen doden laten opstaan in jezus naam, wel mensen gesproken die dit gedaan hebben, en mensen gesproken die zijn opgestaan.
    dus ik blijf het proberen (natuurlijk in overleg met de familie en alleen bij ongelovige).
    bij een onderzoek zoals gedaan wordt bij het Vu zijn er veel meer gevallen die gedocumenteerd waren door andere specialisten en huisartsen, dit kwam zo vaak voor dat ze dit nu gaan onderwerpen aan een onderzoek.
    voor ons als christenen is dat helemaal niet interresant maar voor deze discussie  kan dit nederlands onderzoek aan een gerenomeerd ziekenhuis wel helpen, de atheisten zullen verbaasd staan !!
  4. Upvote
    Radical reageerde op WdG in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    De vraag is of God vandaag ook nog geneest. Natuurlijk doet HIJ dat, daar twijfel ik geen seconde aan. Waarom zou God niet genezen? Waarom heeft Jezus zo vreselijk geleden? HIJ zou toch ook "gewoon" kunnen sterven, en op die manier de straf op Zich nemen, die voor ons bestemd was? Waarom geloven veel Christenen wel in vergeving, maar niet in genezing? Ik geloof in ieder geval in de complete ruil aan het kruis, dat betekent dat Jezus arm geworden is, zodat wij rijk kunnen zijn, Jezus is gestraft, zodat wij vrij zijn, Hij is gestorven, zodat wij kunnen leven, HIJ is geslagen, bespot, opdat wij genezen zijn. Ik geloof dat alles 2000 jaar geleden geschied is. Enige dat wij 'moeten' doen is het geloven en aannemen. Dat vraagt misschien meer dan de meesten beseffen: totale afhankelijkheid van Jezus Christus. Als Jezus mij niet kan genezen, kan niemand mij genezen. Wat een ander gelooft, moet een ander maar geloven, met alle respect.
  5. Upvote
    Radical reageerde op vredestichter in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    daar zeg ik amen op !! 
  6. Upvote
    Radical reageerde op WdG in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    En, ik raad artsen nooit af. Maar, "we" moeten ons wel afvragen wat Gods wil is, als we ziek zijn, of als we ellende meemaken. Wil God dat we eerst naar een arts gaan, of wil Hij dat we eerst naar Hem gaan? Geloven betekent een intieme relatie met Jezus Christus, een volledig vertrouwen in alle opzichten. Dat die relatie van onze kant niet altijd zo is, zoals deze moet zijn, wil niet zeggen dat HIJ er niet voor ons is. Christus steekt altijd Zijn Hand uit. Aan ons de keuze deze te pakken, of liever een andere hand te willen pakken.
  7. Upvote
    Radical ontving een reactie van vredestichter in Gered, hoezo waarvan, waarvoor, waarheen ??   
    De truc van de vader van de leugens (satan)  juist wederomgeboren christenen probeert te verleiden, die degene die jezus nog nooit hebben aangenomen deze mensen is hij immers al God over zonder dat ze het vaak beseffen er is geen neutraal terrein.
    Hoe doet hij dat dan, dit heeft vaak te maken met gebrek aan openbaring.
    sorry hoor ieder kind gaat steeds beter begrijpen wat God voor plannen met hem heeft maar dit is een proces, naarmate je de waarheid steeds beter door krijgt, zul je steeds minder verleid, en als gevolg misleid worden,
    Paulus zegt het zo : dat de listen van Satan je niet vreemd zijn, onderscheid daar komt het op neer maar heeft niets met je zondige oude natuur te maken, zoals religie dit altijd blijft roepen !!
    Waarom doet hij dit, omdat het koninkrijk van God het enige is waar hij door kan verliezen daarom is hier altijd zo veel strijd om wij als kinderen van God hebben als enige de autoriteit om al zijn werken te vernietigen
    Kijk maar naar de vaak felle reacties van de atheïsten, of hoe ze zich zelf omschrijven op dit forum dat zelfs mensen zoals oa.@WDG: die wel wedergeboren er voor terugdeinzen om stelling in te nemen tegen deze rebellie geest je ziet gelijk wie hun koning is (zonder dat ze het beseffen)  
     
     
     
  8. Upvote
    Radical ontving een reactie van vredestichter in Gered, hoezo waarvan, waarvoor, waarheen ??   
    Om te voorzien in volledige bevrijding van de overheersing van de zonde, moest God afrekenen met drie dingen. Ten eerste moest Hij afrekenen met de zonden die we allemaal hebben begaan. Omdat Jezus de volle prijs voor onze zonden betaalde aan het kruis, kan God ons vergeven zonder zijn eeuwige rechtvaardigheid geweld aan te doen. De eerste voorziening is dus vergeving. 
    Daarna moest God ook afrekenen met de verdorven natuur in ons, die ervoor zorgde dat we door bleven gaan met onze zonden. De voorziening die Hij hiervoor trof was executie – onze oude, zondige natuur werd ter dood gebracht. Het goede nieuws is echter dat die executie bijna tweeduizend jaar geleden al werd uitgevoerd, namelijk in Jezus, toen Hij voor ons stierf aan het kruis. 
    Maar daar houdt het niet op. Gods bedoeling is om die oude, zondige mens te vervangen met een nieuwe, door Hem geschapen mens. Deze derde voorziening noemt Paulus in Efeze 4:22-24: 
    …namelijk dat u, wat betreft de vroegere levenswandel, de oude mens zou afleggen, die ten verderve gaat door de begeerten van de verleiding, en dat u vernieuwd zou worden in de geest van uw denken, en de nieuwe mens zou aandoen, die naar het beeld van God geschapen is, in ware rechtvaardigheid en heiligheid. 
    Het is het besef dat we moeten geloven dat de oude mens dood is (afgelegd) is en wij onze gedachte (bedenkselen) moeten focussen op Jezus (de dingen die boven zijn) en moeten leren wandelen in onze nieuwe schepping.
    Je kruis dragen, betekend niet elke dag sterven want dood is dood, maar dat het volgen van Jezus voor veel vervolging zorgt in die zelfde (context) tekst legt Paulus dit ook uit het lijden voor Christus.
    Ook jou andere reactie het sterven met Christus is in de zelfde context zo bedoeld, waarin Paulus de brenger van het Evangelie van het koninkrijk, gestenigd, geslagen. gemarteld, en heel vaak in de gevangenis zat zoals jij ook al gelezen had, maar had dus niets met zijn oude natuur te maken.
    De volgende tekst in waar Paulus schrijft in Kolossenzen 3:3: Want u bent gestorven. En in vers 5: Dood dan uw leden die op de aarde zijn.
    Hier heeft in sommige vertalingen een vervelende fout plaatsgevonden.
    Hij zegt u bent gestorven en dan dood u leden (sommige vertalingen) dat kan natuurlijk niet.
    Als je de grondtekst uitzoekt staat er het zelfde als in rom, efe en kor besef dat u dood bent.
    Ik heb een leuk filmpje gezien hierover van Dhr vallenton
    https://www.youtube.com/watch?v=aaz6Aew5qio
    https://www.youtube.com/watch?v=aaz6Aew5qio
    Ben benieuwd wat jullie er van vinden ?
    Religie probeert je altijd te laten strijden tegen iets wat dood is een hele smerige streek ik geloof dat dit het meest religieuze bolwerk is wat er bestaat de 'zondige oude mens (natuur)' die nog leeft.
    Dit heeft veel christenen in verwarring gebracht.
    Hoop je hiermee van dienst te zijn geweest ik ga samen met mijn gezin boodschappen doen kijk straks wel ff wat je ervan vind.
     
  9. Upvote
    Radical ontving een reactie van vredestichter in Hoe ver kan een vriendschap gaan?   
    Volgens mij klopt je gevoel helemaal, moet Hij eerlijk zijn naar zijn eigen vrouw misschien handig voor hun een relatie therapeut dat zou een goed advies zijn , want dat hij waarschijnlijk meer wil is wel zeker !!
    en voor jou, je hebt een relatie achter de rug je hebt kinderen, die hun eigen vader nog missen, en je geeft aan hier zelf nog niet over heen te zijn.
    Als ik jou was zou ik een leuke gemeente opzoeken, en eerst eens met stabiele geestelijke volwassen christenen omgaan, waar je vertrouwd mee kunt raken, en alles mee kunt delen.
    En  nog even kalm aan doen om weer in de volgende relatie te stappen.
     
     
  10. Upvote
    Radical reageerde op Robert Frans in Gered, hoezo waarvan, waarvoor, waarheen ??   
    Je moet bidden alsof het uitsluitend van God afhangt. Je moet handelen alsof het uitsluitend van jezelf afhangt.
  11. Upvote
    Radical reageerde op WdG in Gered, hoezo waarvan, waarvoor, waarheen ??   
    Naar mijn mening draait het hier om. De rest volgt eruit.
  12. Upvote
    Radical reageerde op MysticNetherlands in Gered, hoezo waarvan, waarvoor, waarheen ??   
    Ja. Zoiets ja. Je bedoelt het vast spottend, maar ik denk idd hoe meer bevrijde zielen, hoe minder leed, hoe meer liefde en compassie, dus hoe meer vreugde. 
  13. Upvote
    Radical ontving een reactie van Gaitema in Eens gered altijd gered ?   
    Gaitema ik vind het heel knap dat je dit ff uit een bijbel studie er op knalt, top  de zin niet meer zondigt  nog een paar andere dingetjes ik zou er nog wel op kunnen reageren maar is een detail.
    goed gedaan.
  14. Upvote
    Radical reageerde op Kaasjeskruid in Eens gered altijd gered ?   
    Mooie puntjes man.
  15. Upvote
    Radical reageerde op Kaasjeskruid in Misschien bestaat de hel wel degelijk   
    Diegene die zich voor de gek houdt, komt daar wel achter.
  16. Upvote
    Radical reageerde op WdG in Misschien bestaat de hel wel degelijk   
    Dus Christus is volgens jou gewoon een verzonnen sprookjesfiguur? Wat doe je eigenlijk op een Christelijk forum? Wat mij betreft van harte welkom hoor, maar, vanuit jouw gezichtspunt is dit toch tijdverspilling?
  17. Upvote
    Radical reageerde op Kaasjeskruid in De wetenschap bewijst dat God bestaat   
    Uiteraard kan en mag ik iemand sympathiek vinden ongeacht zijn/haar overtuiging of geaardheid. Het is de overtuiging alsmede het daaruit voortvloeiend gedrag waar ik niet altijd sympathie voor op kan brengen.
  18. Upvote
    Radical ontving een reactie van vredestichter in De wetenschap bewijst dat God bestaat   
    In rom 1 legt God het zo uit !
    18 De mensen die slechte dingen doen, trekken zich niets van God aan. Daarvoor zullen ze door God gestraft worden. Want ze zijn niet gehoorzaam aan Gods waarheid. Ze verbergen die waarheid zelfs voor andere mensen. 19 Ze hadden God wel kúnnen kennen. Want Hij heeft hun laten zien wat ze van Hem moeten weten. 20 Want Gods eeuwige kracht en goddelijkheid zijn te zien in de natuur. Dat is altijd al zo geweest, vanaf het moment dat de aarde werd gemaakt. Maar ze wíllen God niet kennen.Daarom hebben ze geen excuus dat ze God niet dienen.
    21 Ze hadden God dus kunnen kennen door naar de natuur te kijken. Maar tóch hebben ze Hem niet de eer gegeven waar Hij recht op heeft. Ze zijn Hem niet dankbaar geweest. Ze hebben voor alles liever hun eigen verklaring gezocht. Zo is het donker geworden in hun onverstandige hart. 22 Ze vinden zichzelf wel heel wijs en verstandig, maar ze zijn juist dwaas. 23 Want ze hebben de macht en majesteit van de onsterfelijke God niet willen aanbidden.
    en in hoofdstuk 8
     Ze kunnen niet gehoorzamen, doordat het kwaad ín hen zit. Maar God kon de vriendschap wél herstellen. Daarvoor stuurde Hij zijn eigen Zoon. Zijn Zoon werd precies zo'n mens als wij zijn. Namelijk een mens van vlees en bloed die door het kwaad verleid kan worden. Zo is door een mens het kwaad overwonnen doordat Jezus altijd gehoorzaam was aan God. 4 Nu kunnen we helemaal doen wat de wet van ons vraagt. Want wij leven niet meer op de manier die ons oude 'ik' wil, maar op de manier die de Geest wil.
    5 De mensen die zich door hun 'ik' laten leiden, doen wat ze zelf willen. Maar de mensen die zich door de Geest laten leiden, leven op de manier die de Geest wil. 6 De mensen die zich door hun 'ik' laten leiden, komen uiteindelijk uit bij de dood. Maar de mensen die zich door de Geest laten leiden, krijgen leven en vrede. 7 Mensen die zich door hun 'ik' laten leiden, doen precies het tegenovergestelde van wat God wil. Ze gedragen zich als vijanden van God. Want ze gehoorzamen niet aan de wet van God. Dat kunnen ze ook niet. 8 Daarom geniet God niet van zulke mensen. 9Maar jullie laten je niet langer leiden door jullie 'ik,' maar door de Geest. Tenminste, als de Geest van God in jullie woont. Als de Geest van Christus niet in je woont, ben je niet van God.
    Je krijgt de Geest van God niet omdat je ouders geloven, of gedoopt bent als baby, of naar de kerk gaat,
     
  19. Upvote
    Radical reageerde op WdG in De wetenschap bewijst dat God bestaat   
    Een mogelijkheid is het onderstaand filmpje te bekijken. In totaal zijn er vijf delen. Er zullen ongetwijfeld tegenstanders, maar misschien ook wel voorstanders zijn. Ik ben benieuwd naar de reacties. Pak er maar iets uit, zin of onzin. Vermeld welk filmpje, en waar (bijvoorbeeld tijd in filmpje melden) volgens jou onzin of iets zinnigs verkondigd wordt.
     
     
  20. Upvote
    Radical ontving een reactie van vredestichter in De wetenschap bewijst dat God bestaat   
    ken je dit boek al ?
    Historisch bewijs voor de zondvloed
    Tjarko Evenboer is een onderzoeker op gebied van Bijbel, mythologie en historie. 
    Jarenlang deed hij onderzoek naar volksgeschiedenis, mythologie en heilige geschriften. Zijn conclusie: op alle werelddelen spreken de volken over een schepping, een paradijs en een zondeval, over een wereldwijde vloed en zelfs over een bovennatuurlijke taalverwarring. Dat wat Genesis beschrijft, lijkt daarmee de universele oergeschiedenis van de mens te zijn.
  21. Upvote
    Radical ontving een reactie van vredestichter in De wetenschap bewijst dat God bestaat   
    Kan alles wat we om ons heen zien allemaal door blind, dom toeval ontstaan zijn?
    Als je beseft hoeveel duizenden jaren onderzoek, ontwikkeling en opeenstapeling van menselijke kennis er nodig waren, om alleen nog maar dode machines te maken, hoeveel meer intellect en macht is er dan wel niet nodig om levende wezens te maken, die zichzelf voeden, zichzelf reproduceren, enzovoort?
    Een gsm of computer ontstaan niet zonder intellect. Toch zijn ze dood, kunnen zichzelf niet voeden of herstellen, ze ademen niet en reproduceren zichzelf niet. Hoeveel meer inzicht is er wel niet nodig om bijvoorbeeld een vogel te laten ontstaan, die zichzelf wel voedt, die communiceert met anderen, wiens kleine wonden vanzelf genezen, die gevoelig is voor temperatuur, die voeding kan verteren en uitschelden, die groeit en zich reproduceert en zo ontzettend veel meer kan…
    Is het niet meer dan logisch om te erkennen dat de vele wonderbare levende creaties in de natuur ontstaan zijn, dankzij het duizelingwekkende brein van een Schepper?
  22. Upvote
    Radical reageerde op vredestichter in De wetenschap bewijst dat God bestaat   
    Wetenschap in de bijbel
    Het boek ‘Moderne wetenschap in de Bijbel‘, van bioloog Ben Hobrink is ook een geweldige eye-opener die aantoont dat de Bijbel niet in strijd is met de wetenschap. Ben Hobrink toont zelfs aan dat de Bijbel heel wat informatie bevat die pas duizenden jaren later door de wetenschap ontdekt is. Als deze informatie eerder bekend was geworden, waren er vele duizenden levens gespaard en grote rampen voorkomen. Maar het stond al die tijd wel in detail vermeld in de Bijbel, juist als hulp voor de mens.
    Zo laat Hobrink zien dat de Bijbel niet achterhaald is door de wetenschap, maar dat ze juist duizenden jaren op de wetenschap voor ligt! Dit boek is een geweldige aanrader, voor iedereen die benieuwd is naar de betrouwbaarheid van de bijbel en de realiteit van God
  23. Upvote
    Radical reageerde op ZENODotus in Is Jezus God   
    Nu terwijl het allerbelangrijkste van het christendom een intieme relatie is, zie ik er niet een teveel kennis is als je de drie-eenheid verwerpt. Om eerlijk te zijn geloof ik dat JG geen enkel idee hebben wat de drie-eenheid inhoudt, want telkens ze iets aanhalen hebben ze het over modalisme en niet over drie-eenheid.
    Verder is de LXX geen weergave van het NT, maar van het OT. Dus dat bewijst alvast niet dat in het NT het tetragrammaton voorkwam. De naam wordt ook helemaal niet betwist, als je theologie gaat studeren, dan wordt je met de belangrijkheid geconfronteerd... Het is een nepargument dat de naam niet wordt gekend binnen het main-stream christendom.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid