Spring naar bijdragen

vredestichter

Members
  • Aantal bijdragen

    865
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door vredestichter

  1. 41 minuten geleden zei DeThomas:

    Vredestichter, je hoeft van mij je spullen niet te pakken, hoor.

    Klopt @DeThomas, maar mijn geloofwaardigheid is behoorlijk onder uitgehaald, ben zelf dit Topic begonnen om te laten zien dat God nog heel veel wonderen en genezingen doet vandaag !!

    en zelfs door mensen zoals mij (die in alles te kort schieten) maar dat noemen ze genade :D

    maar bedankt voor je reactie..

    Ps. je ziet in het echt veel knapper uit als profilering  aangeeft..  ;)

  2. 9 uur geleden zei DeThomas:

    Zojuist mijn bloedsuiker gemeten: 16.7. 

    Ik vrees dat ik nog diabetes patiënt ben.

    Goedemorgen Thomas, heel teleurstellend, wat al gesteld is, Jezus is dezelfde ""gisteren, vandaag en morgen"" , en wil door mensen werken, en zijn verlangen is het goede voor de mens, 

    Helaas gisteren niet door mij, en daar baal ik erg van en zal dus mijn conclusie trekken.

    Thomas bedankt voor je tijd en het goede gesprek, veel zegen voor jou en je werk en de mensen om je heen.

    en bij deze mijn laatste tekst !!

    1 Kor 13 v 1Stel dat ik de talen van de mensen en van de engelen kon spreken. Maar als ik dat zonder liefde deed, was het alleen maar lawaai. 2 Stel dat ik kon profeteren, al Gods verborgen plannen kende, alles wist wat er te weten valt en zoveel geloof had dat ik bergen kon verplaatsen. Maar als ik dat zonder liefde deed, stelde ik niets voor. 3 Stel dat ik alles wat ik had weggaf aan de arme mensen, en stel dat ik er trots op kon zijn dat ik mijn lichaam opofferde vanwege mijn geloof in de Heer. Maar als ik dat zonder liefde deed, had ik er niets aan.

    4 De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk. 5 Liefde zegt of doet geen onaardige dingen en denkt niet alleen maar aan zichzelf. Liefde raakt niet verbitterd. Liefde vergeeft als een ander iets verkeerds heeft gedaan. 6Liefde is niet blij met oneerlijke dingen, maar met de waarheid. 7 Liefde vertelt fouten van andere mensen niet door, denkt altijd het beste van een ander en blijft altijd geduldig. 8 De liefde schiet nooit tekort en verdwijnt nooit.

    Maar profetieën zullen op een dag niet meer nodig zijn. Talen van de Geest zullen er niet meer zijn. Kennis zal onbelangrijk worden. 9 Want nu zijn onze kennis en ons profeteren nog onvolmaakt. 10Maar als het volmaakte gekomen zal zijn, worden alle onvolmaakte dingen weggedaan. 11 Je kan het hiermee vergelijken: Toen ik nog een kind was, praatte ik als een kind, reageerde ik als een kind, dacht ik als een kind. Nu ik een man ben geworden, heb ik de kinderlijke manieren van doen weggedaan. 12Nu is het nog net alsof we in een beslagen spiegel kijken en niet precies weten wat we zien. Maar straks zullen we God in de ogen kijken. Nu ken ik God nog niet echt. Maar dan zal ik God werkelijk kennen, net zoals Hij mij werkelijk kent.

    13 We hebben dus deze drie dingen: geloof, hoop en liefde. Maar de belangrijkste van deze drie is de liefde.

    Zegen en groet,

    De vredestichter.

     

     

     

  3. De Boodschap van jezus zelf was heel duidelijk, Hij werd aangesteld als koning, en hij gaf daarbij aan dat dit gestadig zal uitbreiden, beginnend met degene die hij getraind en opgeleid had ""de boodschap van het koninkrijk en de demonstratie daarvan, dit maakte zoveel indruk (na pinksteren met behulp van de Heilige Geest) dat er al heel snel mensen gingen inzien Dat Hij de Zoon van God is, en dit een geestelijk effect zou hebben, ""oa. blijdschap vrede en rust"" in je hart, maar ook als gevolg effect in het natuurlijke, zoals bevrijdingen, genezingen, wonderen en tekenen, duizenden kwamen bij de eerste boodschap al gelijk tot geloof, en weldra had dit evangelie van het Koninkrijk effect in heel de toenmalige bekende wereld (Rom beschaafde wereld) als bewijs een paar teksten  

    Hem heeft hij opgewekt uit de dood en hem heeft hij in de hemel de ereplaats gegeven aan zijn rechterzijde, hoog boven alle overheden, machten, krachten, heerschappijen en hoe ze ook maar genoemd worden, zowel in deze als in de komende tijd. God heeft alles aan hem onderworpen, hem boven alles verheven en hem aan het hoofd gesteld van de kerk.’ (Efeze 1: 20-22)

    ‘God heeft mij alle macht gegeven in de hemel en op aarde. Trek eropuit en maak alle volken tot mijn leerlingen en doop ze in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest. ‘ (Matteus 28:18)

    Jezus vertelde niet: ‘Ooit… in een extreem verre toekomst, ja zelfs over duizenden jaren, zal Ik alle macht hebben over de hemel en aarde. . Nu moeten jullie – en de eerstvolgende honderden generaties – het maar zien uit te houden, tot die glorierijke dag zal aanbreken.’ Dat zei Jezus dus niet !!

    Hij zei dat Hij toen, tweeduizend jaar geleden, ALLE MACHT had ontvangen en dat ALLE volken tot zijn leerlingen gemaakt zouden worden. Niet enkele, maar ALLE volken.

    ‘Hij is de Here der heren en de Koning der koningen – en zij, die met Hem zijn, de geroepenen en uitverkorenen en gelovigen.’ (Openbaring 17:14)

    ‘De wereldheerschappij is nu aan onze Heer en aan zijn Gezalfde; hij zal regeren voor altijd, voor eeuwig!’ (Openbaring 11:15)

    De vraag die jullie dan stellen is: als Gods regering op aarde is, waarom is er dan nog zoveel onrecht en ellende? Het is inderdaad al vele malen beter dan het tweeduizend jaar geleden was, maar er is nog steeds veel zonde en lijden op aarde. Het antwoord op deze vraag vinden we in diverse verklaringen van de apostelen. 

    Jezus zegt zelf dat dit zo zal gaan als een klein mosterdzaadje wat groeit en uiteindelijk een grote boom wordt, en hetzelfde voor beeld hoe zijn koninkrijk gestalte krijgt is het voorbeeld van gist in deeg , eerst een klein beetje , maar uiteindelijk gaat het door het hele deeg heen .

    ‘Want Christus moet als koning regeren totdat alle vijanden aan hem onderworpen zijn.’ (1 Cor. 15:25)

    ‘Voor altijd gezeten aan de rechterhand van God, voorts afwachtende, totdat zijn vijanden gemaakt worden tot een voetbank voor zijn voeten.’ (Hebreeen 10:13)

    ‘Hem moest de hemel opnemen tot de tijden van de wederoprichting aller dingen…‘(Handelingen 3:21)

    ‘Neem plaats aan mijn rechterzijde, ik zal uw vijanden neerleggen als een bank voor uw voeten.’ (Handelingen 1:34)

    Uit deze verklaringen leren we volgende belangrijke waarheden:

    Jezus regeert tot al zijn vijanden aan Hem onderworpen zijn,

    Jezus zit aan Gods rechterhand tot zijn vijanden voor Hem tot voetbank gemaakt zijn

    Jezus is opgenomen in de hemelen tot alle dingen hersteld zijn

    Er is sprake van een voortgaand proces van regering, tot alle duisternis zich buigt voor Jezus Christus, precies zoals Jesaja, Daniel, David en andere profeten uit het Oude Testament profeteerden. De apostel Paulus schreef terecht:

    ‘Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de allerhoogste titel geschonken, zodat iedereen in de hemel, op de aarde en onder de aarde, de knieën zou buigen voor hem die Jezus heet en allen openlijk zouden uitroepen, tot eer van God, de Vader: Jezus Christus is de Heer.’ (Filippenzen 2:10)

    Buigt iedereen reeds de knie voor Jezus? Nee. Roepen allen uit dat Jezus Heer is? Nog niet. Maar de heerschappij van Jezus is vandaag miljoenen malen groter op aarde dan toen Hij begon. Tweeduizend jaar geleden bogen slechts enkele duizenden de knie voor Hem en vandaag buigen honderden miljoenen de knie voor Christus,

    Van een heel klein begin, is de heerschappij van Jezus al zeer groot geworden en wordt komende eeuwen nog veel groter, tot de profetische woorden vervuld zijn dat elke knie zich buigt voor Hem.

    En omdat steeds wordt aangeven dat 1000 jaar staat voor, er komt geen einde aan, is dit Rijk waar Hij koning van is eindeloos.

    Aan zijn heerschappij zal geen einde komen.. 

    Jezus is dus koning en dat is Hij nu, dat niet iedereen dit begrijpt en sommige zelfs rebelleren doet daar niet van af...

     

     

  4. Dit is waar de uitdrukking “1000 jaar regeren” vandaan komt. Het juiste gebruik zou worden beperkt tot wat Johannes beschrijft op dit punt. De zogenaamde “premillennialisten” geloven dat ze de wereldse overwinnaars zullen zijn met Christus, wanneer Hij komt om duizend jaar op deze aarde regeren, maar Paulus zegt dat “wij meer dan overwinnaars zijn door Hem die ons heeft liefgehad”, nu! En dit is de essentie van wat Johannes in het boek Openbaring ons probeert duidelijk te maken. Er is geen reden om onderscheid te maken tussen deze twee regeringen. Er is geen reden om te geloven (anders dan ongeduld of ontevredenheid met Gods plan voor ons) dat er iets beters komt op deze aarde, dan nu hier met Hem regeren in Zijn koninkrijk.

    Laten we nu schrift met schrift gaan vergelijken om de “duizend jaar” te kunnen interpreteren. In de bijbel, wordt het woord “duizend” wanneer het  naar tijd verwijst, altijd symbolisch gebruikt om een vooraf door God bepaalde tijd aan te geven. In andere gevallen wordt het altijd symbolisch gebruikt om een groot aantal mensen of dingen aan te geven. In ieder geval kan niemand in de volgende gevallen het getal “duizend” letterlijk interpreteren:

    Personen of Dingen

    Job 9:3, “Indien Hij met hem wilde gaan rechten, niet één op duizend zou hij Hem kunnen antwoorden.”

    Psalmen 50:10, “Want Mij behoort al het gedierte van het woud, de beesten op duizend bergen.”

    Prediker 7:28, “….een man uit duizend heb ik gevonden, maar een vrouw onder die allen heb ik niet gevonden.”

    Hooglied 4:4, “….waar er duizend schilden hangen, allemaal schilden van helden.”

    Daniël 5:1, “De koning Belsazar maakte een grote maaltijd voor zijn duizend geweldigen, en hij dronk wijn voor die duizend.”

    Daniël 7:10, “….duizendmaal duizenden dienden Hem, en tien duizendmaal tien duizenden stonden voor Hem.”

    Dagen, Jaren, en Generaties

    Deuteronomium 7:9, “….die het verbond en de goedertierenheid houdt jegens hen die ….en Zijn geboden houden tot in duizend geslachten;”

    1 Kronieken 16:15, “Gedenk voor immer aan zijn verbond, het woord, dat Hij gebood aan een duizend geslachten;”

    Psalmen 84:10, “Want een dag in Uw voorhoven is beter dan duizend.”

    Psalmen 90:4, “Want duizend jaren zijn in Uw ogen als de dag van gisteren, wanneer hij voorbijgegaan is,”

    Psalmen 105:8, “Hij gedenkt voor eeuwig aan Zijn verbond, het woord, dat Hij gebood aan duizend geslachten.”

    Prediker 6:6, “Ja, al leefde hij tweemaal duizend jaar, maar hij genoot het goede niet: gaat niet alles naar één plaats?”

    2 Peter 3:8, “….één dag bij de Here is als duizend jaar, en een duizend jaar als één dag.”

    Het zal duidelijk zijn uit bovenstaande verzen, dat elke keer als het woord “duizend” in de bijbel voorkomt, dit niet letterlijk genomen moet worden maar symbolisch gezien moet worden voor een compleetheid, een bepaald aantal of een bepaalde periode. Waarom is dan als we naar het boek Openbaring gaan(het meest symbolische boek van allemaal), dat vele christenen deze periode “duizend jaar” letterlijke interpreteren? Vooral wanneer er geen Schriftuurlijk gezag is om dit te doen?

     

    Geknipt en geplakt zonder bronvermelding. Dit wordt beschouwd als plagiaat en levert een strafpunt op.

    Bron; http://preterisme.nl/duizend-jaar-regeren-christus/

  5. Een hoop reactie's komen neer op een vraag over soevereiniteit- heeft God alles onder controle, of heeft Hij alles onder zijn hoede? 
    Calvinisten, arminianen en open-theisten zijn het er allemaal over eens dat God soeverein is. 

    Echter, calvinisten nemen het standpunt in dat absolute soevereiniteit van God heet, wat zeggen wil dat God alle dingen onder controle heeft; Hij heeft de absolute beheersing over de gebeurtenissen in de wereld. Het positieve hiervan is, dit betekent dat gelovigen op Gods soevereiniteit kunnen steunen en geloven dat alle dingen voor hen ten goede zullen meewerken. God heeft overal een bedoeling mee en Hij zal zijn zorg geven bij al hun problemen in het leven. 
    Calvinisten leggen sterk de nadruk op het steunen op God, dat ze geloven dat God alles volkomen onder controle heeft 

    Maar deze gedachtegang betekent dat wanneer er een tragedie plaatsvindt, God alles onder controle heeft. Mensen verklaren dit door dingen te zeggen als: 'Gods werken zijn ondoorgrondelijk', of Alles heeft zijn reden'. De logische conclusie van uitdrukkingen als deze is dat een tragedie een oordeel van God is. Het probleem van de doctrine van absolute soevereiniteit is, dat als God alles onder controle heeft, Hij ook het kwaad dat plaatsvindt beheerst. Dit schept een erg duister en verwarrend beeld van een God die zegent, voorziet, beschermt, geneest enzovoort, maar die ook achter abortus, verkrachting, moord, incest, genocide, oorlog en ieder ander kwaad zit. 

    Het calvinisme rechtvaardigt zich door te zeggen dat, omdat God volkomen soeverein is en in een tijdloze zone leeft, zelfs tragedies en het kwaad onderdeel zijn van zijn voorbeschikte plan. Zelfs de duivel, de vader van alle kwaad, wordt gezien als een marionet voor Gods soevereine wil. 
    Dit betekent dat het weerstaan van de duivel in feite hetzelfde is als het weerstaan van God 
    Met andere woorden, calvinisten kunnen logischerwijs niet worstelen met overheden, machten, wereldbeheersers van de duisternis en de boze geesten in de hemelse gewesten (zoals Efez. 6:12 zegt) als zij geloven dat God degene is die kwade gebeurtenissen regisseert gezien van de verwarring die het schept over het karakter van God is het probleem met de leerstelling van absolute soevereiniteit dat dit moeilijk terug te vinden is in de Schrift. In plaats van het idee dat God alles en iedere gebeurtenis onder controle heeft, krijgen we het idee dat God alles onder zijn hoede heeft. Dit lijkt op elkaar, maar het verschil heeft grote implicaties. Wanneer we zeggen dat God alles onder zijn hoede heeft, dan bedoelen we dat Hij almachtig is en autoriteit heeft over het hele universum en alles daar binnen. Het betekent echter niet dat Hij alle situatie´s beheerst. Met andere woorden, als God alles onder zijn hoede heeft (maar niet onder controle) dan zijn mensen in staat om tegen Gods wil in te handelen. 
    Mensen kunnen door de duivel beinvloed worden om kwaad te doen, en God heeft er geen deel aan. Als God alle onder zijn hoede heeft, betekent dit dat Hij als een koning op de troon zit, terwijl er een heleboel dingen in zijn land gebeuren, goed en slecht. Het land zit vol met ambassadeurs, met mensen die een relatie met Hem hebben, maar ook met rebellen, demonen en satan. 

    Hij zit op de troon als de ultieme autoriteit en Hij is almachtig, maar Hij is niet degene die de oorzaak is van alles wat er in het land plaatsvindt. Dit is het verschil tussen de dingen onder controle of onder de hoede hebben. Als God alles onder controle heeft, dan betekent dit dat mensen niet de vrijheid hebben om keuzes te maken. Vrijheid impliceert het vermogen om te kunnen kiezen, om uit eigen wil de goede of de verkeerde keuze te maken- en niet omdat het voorbestemd was. 

    De logische implicaties van het idee dat God alles onder controle heeft is een stevig argument tegen de doctrine. Bijvoorbeeld, als iemand voorbestemd is om te zondigen betekent dit dat God degene is die de zonde veroorzaakte. Als dat waar is, kan de persoon moeilijk verantwoordelijk gehouden worden voor die zonde. 

    Maar, volgens het calvinisme zal die persoon naar de hel gestuurd worden voor de zonde waarvoor hij door God was voorbestemd om te plegen. Het probleem van absolute soevereiniteit komt neer op het feit dat het gewoon niet logisch is en het heeft ervoor gezorgd dat veel mensen die nadenken atheist zijn geworden omdat ze zo'n soort God niet konden accepteren. 

    Degenen die geloven dat God alles onder zijn hoede heeft maar niet alles onder controle, komen tot een volkomen andere conclusie ten opzichte van het kwaad- vaak genaamd de warfare world (de wereldvisie van strijd). Wanneer zij ergens in de wereld kwaad zien, dan geloven zij dat dit het resultaat is van mensen die door de duivel beinvloed werden om slechte keuzes te maken tegen Gods wil. 

    Maar omdat zij geloven dat God alles onder zijn hoede heeft en dat zij de ambassadeurs zijn, geloven ze dat zij de autoriteit hebben om er iets tegen het kwaad te doen ze kunnen mensen genezen en stormen bevelen op houden, mensen uit de dood laten opstaan enzovoort. Deze gedachtegang verandert de vraag met ``waarom liet God dit gebeuren?' in waarom lieten wij dit gebeuren?

    wij worden zo 'eigenaar' en krijgen persoonlijke verantwoordelijkheid, gebaseerd op de overtuiging dat de hemel van de Heer is en dat Hij de aarde aan de mensheid gegeven heeft (zie Ps. 115:16). 
    Hij heeft de aarde aan zijn mensen gegeven om er eigenaar van te zijn, erover te heersen en om ambassadeurs te zijn die Zijn hemel op brengen aarde brengen 

    In dit scenario is de duivel in werkelijkheid een rebel die eigen baas is, die tegen Gods wil in handelt; wij moeten hem weerstaan en ervoor zorgen dat hij zich onderwerpt aan Gods wil. Dit komt overeen met het Schriftuurlijke patroon, waar Jezus zijn apostelen trainde om de Kerk te leren om de zieken te genezen en demonen uit te werpen. 

    De mensen zijn op een hele wezenlijke manier bij dit proces betrokken; ze zijn niet alleen maar marionetten die wachten op de soevereine wil van God. Ze de autoriteit gekregen hebben om te handelen. 
    De implicatie van deze autoriteit is dat God zijn mensen werkelijk een mate van zeggenschap gegeven heeft, wat betekent dat Hij niet overal de zeggenschap over kan hebben. 

    Volgens de 'warfare view' zijn wij ambassadeurs, zijn onze vijanden nog steeds hier en zijn we in staat van oorlog totdat op een bepaald punt in de toekomst iedere knie zich zal buigen voor Christus 
    Een andere implicatie van deze discussie tussen onder controle en der Zijn hoede is de kwestie van Gods wil voor onze levens. Als we God zien als een controlerende God, dan zullen we ons voortdurend afvragen of datgene wat we doen wel Gods wil voor ons is. Als Jezus de deur is en de weide is zijn Koninkrijk, dan zullen we, wanneer we als zijn schapen zijn wei binnen komen, van Hem verwachten dat Hij ieder voorbestemd sprietje gras voor ons zal plukken zodat we ze één voor één op eten. In tegenstelling daarmee hebben degenen die geloven dat God alles onder de hoede heeft de overtuiging dat zijzelf de persoonlijke vrijheid en autoriteit hebben om beslissingen te nemen, zolang die beslissingen maar op één lijn staan met het wezen en de bedoeling van Gods Koninkrijk. ze geloven dat God hun vertelt, als schapen in de wei van Gods Koninkrijk dat zij van al het gras binnen de wei mogen eten. Met andere woorden,

    het is legitiem dat mensen keuzemogelijkheden hebben en het zo kunnen dat er niet maar één goed antwoord is. Volgens deze visie is de wil van God niet een rigide, gedetailleerd plan voor iemands leven, maar een manier van met God leven en bij Hem zijn. We zien deze werkelijkheid in de manier waarop de bijbel over de wil van God spreekt. Paulus schreef bijvoorbeeld in 1Tess. 5:16-18: "Verblijd u altijd. Bid zonder ophouden. Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u"(HSV). 

    Hier wordt Gods wil in algemene principes uitgedrukt, die in alle scenario's van iemands leven kunnen worden toegepast. Het gaat hier niet over waar we naartoe moeten verhuizen, of wie we moeten trouwen, maar over gewoonten en gebruiken die deel zouden moeten uitmaken van ieder seizoen van iemands leven. In deze verzen zegt God dat Hij wil dat we met Hem communiceren en gelukkig en tevreden zijn. 
    Iedere goede bruidegom zou voor zijn bruid precies deze drie dingen willen zo zegt ook 1 Petrus 2:15 "God wil namelijk dat u door het goede te doen onwetende dwazen de mond snoert. Met andere woorden, het is Gods wil voor ons dat we met zo'n integriteit en karakter leven dat we onverstandige en dwaze mensen het zwijgen opleggen. Filippenzen 2:13 zegt: "...want het is God die zowel het willen als het handelen bij u teweegbrengt, omdat het hem behaagt." Hieruit leren we dat God werkelijk in ons is, en deze 'staat van zijn' volgens Zijn wil uitwerkt. 

    Het gaat niet alleen over handelingen en keuzes, maar over de staat van zijn die Hij in ons aan het scheppen is. Zo zegt ook Romeinen 12:2: En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene (NBG 51) Opnieuw zien we hier dat Gods wil voor ons het grote plaatje is niet de details. Zijn wil voor ons is dat ons denken vernieuwd wordt. Dit perspectief op Gods wil wordt ondersteund door Jacobus 1:5, waar staat: "Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven." Dit gaat niet over het niet kennen van de wil van God, maar over het nodig hebben van wijsheid om onze eigen beslissingen te kunnen nemen 

    Wanneer we binnen de wil van God leven, als staat van zijn', dan kunnen we wijsheid vinden om onze dagelijkse beslissingen te nemen. De discipelen en de eerste gelovigen waren duidelijk het voorbeeld voor deze manier van leven. Ze maakten zich geen zorgen of ze wel de juiste beslissing namen, maar gingen volgens het groen licht principe' te werk. 

    Met andere woorden, om de metafoor van een verkeerslicht te gebruiken, het licht staat op groen, tenzij het op rood springt 

    We zien in Handelingen 16:6,7 Ze trokken door Frygië en de landstreek Galatie, omdat ze door de heilige Geest werden verhinderd Gods woord in Asia te verkondigen. Toen ze bij de grens van Mysië kwamen, wilden ze doorreizen naar Bitynie, maar dat stond de Geest van Jezus hun niet toe Hun zendingsreis werd verhinderd door de Geest van Jezus. 

    Ze begonnen hun reis niet met aan God te vragen waar ze naar toe moesten gaan. Ze besloten gewoon ergens heen te gaan en als Hij tussenbeide zou komen zouden ze ergens anders naar toe gaan. God had gezegd dat ze het evangelie moesten verkondigen en dat deden ze. 

    Ze leefde vanuit het perspectief van die grotere wil, zonder zorgen over de details wáár ze dat moesten doen. Te midden van die levensstijl gaf God hun soms specifieke leiding, zoals met het bovenstaande verhaal en dit verhaal dat later in het hoofdstuk komt Daar kreeg Paulus 's nachts een visioen, waarin een man uit Macedonië hem toeriep: "Steek over naar Macedonië en kom ons te hulp!' Toen Paulus dit visioen had gezien, wilden we meteen naar Macedonië vertrekken, omdat we eruit opmaakten dat God ons geroepen had om aan de mensen daar het evangelie te verkondigen (Hand. 16:9-10) Ze vertrouwden erop dat als ze de verkeerde weg insloegen, dat God hun de weg kon versperren of weer de goede kant op zou leiden. Wij kunnen met hetzelfde vertrouwen leven. Dit te weten stelt ons in staat om volgens het 'groen licht principe' te werken en er voor te gaan, en God te vertrouwen om ons te stoppen als we de verkeerde richting in zouden gaan

  6. Of met de woorden van de Schrift: Er is geen rechtvaardige, zelfs niet een, 11niemand die verstandig is, niemand die God zoekt. 12Allen zijn afgedwaald, allen verdorven; niemand is er die het goede doet, zelfs niet een. 13Een open graf is hun keel, met hun tong plegen zij bedrog, addergif schuilt achter hun lippen. 14Hun mond is vol vervloeking en bitterheid, 15gezwind zijn hun voeten om bloed te vergieten. 16Vernietiging en onheil tekenen hun weg, 17maar de weg van de vrede kennen zij niet. 18De vreze Gods staat hun niet voor ogen. 19Welnu, wij weten, dat de wet al wat zij zegt, zegt tot hen die onder de wet staan. Zo wordt ieders mond gesnoerd en staat de hele wereld schuldig voor God. 20Want geen mens zal in zijn ogen als rechtvaardig gelden, omdat hij de wet onderhield; de wet doet alleen maar de zonde kennen. 21Thans is echter, buiten de wet om, Gods gerechtigheid openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigenis afleggen. 22Gods gerechtigheid, die zich door het geloof in Jezus Christus meedeelt aan allen die geloven, zonder enig onderscheid.23Want allen hebben gezondigd en allen zijn verstoken van de goddelijke heerlijkheid.

    Het feit dat jullie ( dolce en belooft ) niet door hebben, wat het kruis inhoud, zegt alles over jullie, Het kruis was namelijk nodig  waar met het bovenstaande is afgerekend de ""oude mens"" , met de mens met jullie, met ons allemaal, maar alleen degene die dat erkennen schuldig te zijn , gestorven te zijn, zijn weer opgestaan... zijn een nieuwe mens, een nieuwe schepping !!

    uit jullie reactie blijkt dat je niets van dit kruis begrijpt laat staan van je geestelijke opstanding.

    Het kruis is namelijk de rode draad van het Christendom !!!! 

    en verder in Rom:H 6 v5 Zijn wij  (jullie ook ??)een met Hem geworden door het beeld van zijn dood, dan moeten wij Hem ook volgen in zijn opstanding, 6in de overtuiging dat onze oude mens met Hem gekruisigd is; daardoor is aan het bestaan in de zonde een einde gekomen, zodat wij niet langer aan de zonde dienstbaar zijn. 7Want wie gestorven is, is rechtens vrij van de zonde. 8Indien wij dan met Christus gestorven zijn, geloven wij dat wij ook met Hem zullen leven: 

    Dat is de rode draad, dus het is een compliment te weten ""het mooiste geschenk"" samen met Christus gestorven te zijn..

    omdat zonder er geen leven mogelijk is, zie het maar als een graankorrel die eerst moet sterven voor Hij de grond uitkomt en vrucht voortbrengt

    Jullie kunnen niet om het Kruis heen ...

    er is geen jaap korteweg 

    De vredestichter.. 

     

  7. Op 6-9-2017 om 13:48 zei vredestichter:

    als ik het goede wil doen, dringt het kwade zich aan mij op. 22Mijn innerlijk schept behagen in Gods wet, 23maar in mijn handelen ontwaar ik een andere wet, die strijd voert tegen de wet van mijn rede, en mij gevankelijk uitlevert aan de heerschappij van de zonde over mijn daden.24Rampzalige mens, die ik ben! Wie zal mij redden van dit bestaan ten dode? 25God zij gedankt door Jezus Christus onze Heer! 

    Hij geeft aan in welke staat Hij verkeerde en dat Jezus de oplossing was ''Wie zal mij redden van dit bestaan ten dode? 25 God zij gedankt door Jezus Christus onze Heer! 

    en even later schrijft Hij "" Voor hen dus die in Christus Jezus zijn, bestaat er thans geen vonnis meer. 2De ‘wet’ van de Geest die in Christus Jezus het leven schenkt, heeft u vrijgemaakt van de wet van de zonde en de dood. 

    wauw er is geen vonnis meer een dode wordt niet meer veroordeelt wij zij vrijgemaakt !!

    en deze :9Want in Christus is de Godheid in heel haar volheid lijfelijk aanwezig, 10en in Hem hebt gij deel aan die volheid. Hij is het hoofd waaraan alle heerschappijen en machten onderworpen zijn. 11In Hem zijt gij ook besneden, niet in een fysieke zin, door een lichamelijke ingreep, maar met de Christus-besnijdenis: 12de doop. In de doop zijt gij met Hem begraven, maar ook met Hem verrezen, door uw geloof in de kracht van God die Hem uit de dood deed opstaan. 13Ook u die dood waart ten gevolge van uw zonden en uw morele onbehouwenheid heeft God weer levend gemaakt met Hem. Hij heeft ons al onze zonden vergeven. 14Hij heeft de oorkonde met haar bezwarende bepalingen, die tegen ons getuigde, verscheurd. Hij heeft haar vernietigd en aan het kruis genageld.

    en deze in 3 kor 5 :17Zo is dus wie in Christus is, een nieuwe schepping: het oude is voorbij, het nieuwe is al gekomen. 18En dit alles komt van God. Hij heeft ons door Christus met zich verzoend en het (apostelen) de dienst van die verzoening toevertrouwd. 19Ja, God was het die in Christus de wereld met zich verzoende: Hij telde de fouten van de mensen niet en ons gaf Hij de boodschap van de verzoening mee. 20Wij zijn dus gezanten van Christus, God roept u op door ons woord. Wij smeken u in Christus’ naam: laat u met God verzoenen! 21Hem die geen zonde heeft gekend, heeft God voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij door Hem Gods eigen heiligheid zouden worden.

    dat kan dus al gebeuren !!

    en als laatste: efe 2 4Maar God, die rijk is aan erbarming, heeft wegens de grote liefde waarmee Hij ons heeft liefgehad, 5 ons met Christus ten leven gewekt, hoewel wij dood waren door onze zonden; aan zijn genade dankt gij uw redding. 6En Hij heeft ons samen met Hem doen opstaan en zetelen in de hemelen, in Christus Jezus

    ik weet niet hoe duidelijk dit kan zijn... dit is al gebeurd ik ben al een hemelburger, ik ben al opgestaan in een nieuw leven met Hem verbonden... 

    wedergeboren, geest vervuld hoe heerlijk kan het zijn |P:E|:)|

  8. 15 minuten geleden zei MysticNetherlands:

    Zo vermoeiend dat irrationele gezwets van verbitterde ex-gelovigen die verkeerd aan de Bijbel refereren om maar te kunnen klagen op een forum voor gelovigen. 

    Sorry hoor...

    Hee @MysticNetherlands  ik vind het persoonlijk alleen maar lachwekkend en geeft alleen maar dat het zonder God in je leven, een trieste boel is "" irrationeel gezwets ""

    maar wel een grappige omschrijving.

    Toch zitten ze niet voor niets op een Forum voor gelovige, God houd van ze, en wij ook !! bedenk eens wat jezus zij "" vader vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen"" 

    zoveel liefde en passie Hij had voor ieder mens, zelfs degene die Hem net gruwelijk hadden mishandeld en aan het kruis hadden genageld, 

    Ze hebben niets van zijn liefde begrepen, en dat lees je in elke reactie, zoveel frustratie, boosheid en verbittering, en bedenk wat voor een effect dit heeft op hun hele leven "" hun gezin vrouw, kinderen, collega's, buren op iedereen, jij gaat zo vrolijk naar bed, morgen misschien naar een fijne bijeenkomst met vrienden, broers en zussen,

    bedenk waar zij zich bevinden, in welke geestelijke staat,

    ik hou van ze Mystics en bid voor ze :|:|

     

  9. 5 uur geleden zei Dat beloof ik:

    @vredestichter. dat je hier op het forum van alles binnen krijgt en op pakt waar je blij  en gelukkig mee bent, dat is mooi voor je. Het bewijst echter niets, ook niet als je er 'ha ha' achter zet.

    Jezus' opdracht aan zijn leerlingen

    15 En Jezus zei tegen hen: "Ga nu de hele wereld in en vertel het goede nieuws aan iedereen. 16 Wie het nieuws gelooft en zich laat dopen, zal worden gered. Maar wie het niet gelooft, zal worden veroordeeld. 

    dat is de primaire boodschap dus voor jou Maar wie niet gelooft Dat Jezus de messias is , God is die stierf voor jou, als je dit niet geaccepteerd (gelooft) hebt voor dat jij je laatste aden uitblaast Mmm

     

    17 De mensen die het geloven, zullen de volgende wonderen doen: ze zullen namens Mij duivelse geesten uit mensen wegjagen, ze zullen in nieuwe talen spreken, 18 ze zullen slangen oppakken, en zelfs als ze iets dodelijks drinken zal dat hun geen kwaad doen. En als ze zieke mensen de handen opleggen, zullen die mensen gezond worden." 19 Toen de Heer Jezus dit tegen hen had gezegd, werd Hij meegenomen naar de hemel. Daar is Hij naast God gaan zitten. 20 Maar de leerlingen gingen op pad en vertelden overal het goede nieuws. En de Heer Jezus deed wonderen door hen heen. Zo liet Hij zien dat het waar was wat ze zeiden.

    Dus mocht er zich een situatie zich voordoen dat je me wil vergiftigen en niet alleen met je complimenten dan zal dit niet werken, dat beloof ik je !!

    maar mocht je bevrijd willen worden, het goede nieuws willen horen, of van je uitkering af willen en weer normaal gezond willen functioneren, ga naar de eerste beste kerk in de buurt en laat je helpen, maar het allerbelangrijkste is dit de tekst waar je me zelf op gewezen hebt.

    ""Wie het nieuws gelooft en zich laat dopen, zal worden gered. Maar wie het niet gelooft, zal worden veroordeeld. ""

    Jezus houd zo veel van je dat Hij voor jou ipv jou aan het kruis ging (wat jij eigenlijk verdiend had) om jou te vergeven lief he !!

    en je kunt gaan leven zoals je bedoeld bent ""schitterend""  dat beloof ik je !!

     

     

  10. de geschiedenis ervan is een van de oudste en prominentste filters in het christendom  het calvinisme.

    Wanneer we het woord calvinisme horen denken we natuurlijk aan Johannes Calvijn uit de 16de eeuw, maar hoewel hij het systeem dat bekend staat als calvinisme formaliseerde, stamt het uit een tijd ver vóór hem. Calvinisme zoals wij het kennen bestaat al bijna de hele geschiedenis van de kerk. Het kwam niet specifiek voort uit de Reformatie en is ook niet specifiek Protestants. In feite is de rooms-katholieke kerk ook zeer diepgaand beïnvloed door het calvinisme omdat de grondlegger ervan katholiek was.

    Calvijn verkreeg zijn ideeën van Augustinus, die leefde van 354-430 n Chr, de eerste jaren van de kerkgeschiedenis, in dezelfde periode als Eusebius. Augustinus was een belangrijk filosoof van die tijd zelfs voordat hij christen werd en hij werd diepgaand beïnvloed door de Griekse filosofie. In zijn vroege jaren had Augustinus Plotinus als mentor een volgeling van Plato, en voordat Augustinus christen werd was hij aanhanger van de door Plotinus herziene versie van Plato's werken. Het is dus werkelijk zo dat hetgeen we nu kennen als het calvinisme in feite begon bij Plato. vanwege de lange bestaansduur van dit geloofssysteem heeft het bijna iedere tak van het christendom beïnvloed, zelfs diegenen die zeggen dat ze geen calvinist zijn. De moeilijkheid hierbij is dat er tegenwoordig maar weinig christenen zijn die de Griekse filosofie begrijpen en dat weinigen zich realiseren dat deze ideeën over de Schrift heen worden gelegd om deze op een bepaalde manier te interpreteren.

    Deze ideeën zijn onderbewuste filters in ons denken, die ervoor zorgen dat we op een bepaalde manier interpreteren en geloven, zonder dat we zelfs maar begrijpen waarom, om deze reden is het voor alle christenen belangrijk om de overtuigingen en vooronderstellingen van het calvinisme te begrijpen en zo te kunnen herkennen hoe deze filter hun perceptie van de bijbel heeft beïnvloed...

  11. 1 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Mar 16:17-18 

    Ik ben wel benieuwd of @vredestichter maandag ook inderdaad slangen op pakt en laat zien dat het drinken van een dodelijk gif hem niet deert. Alleen dan zal hij herkenbaar zijn als iemand die tot geloof is gekomen.

    wat ik hier op dit forum binnen krijg en oppak, en nog steeds zo gelukkig en blij met Jezus ben en met jullie allemaal is een nog veel groter bewijs Ha ha 

     

  12. 51 minuten geleden zei DeThomas:

    Ik bedenk mij opeens dat ik aanstaande maandag avond ook kan.

    Maar voordat ik afreis naar Utrecht wil ik dat @vredestichter even duidelijk verklaart of onderstaande statement correct is:

    "DeThomas en Vredestichter ontmoeten elkaar op station Utrecht en daar zal genezing van de diabetes (type I) van DeThomas plaatsvinden. Of deze genezing plaatsvind door de handen van Vredestichter, Jezus of de Heilige Geest of een combinatie van deze factoren doet niet ter zake. Onder genezing wordt volstaan: het lichaam maakt op natuurlijke of bovennatuurlijke wijze weer zelf insuline aan en DeThomas is niet langer afhankelijk van zelf toegediende insuline. Er wordt geen enkel voorbehoud gemaakt over de ideeën die DeThomas heeft gehad, nu heeft of eventueel zal hebben over het al dan niet bestaan van God (al dan niet Christelijk) of het bestaan van gebedsgenezers. Indien DeThomas geneest zal hij het vanuit zijn kant NIET beschouwen als een statistische toevalligheid maar zal hij zijn genezing beschouwen als een direct gevolg van de acties van Vredestichter. Vredestichter vertrouwt De Thomas op zijn woord inzake het hebben via diabetes voor aanvang van het experiment, en gelooft eventuele metingen die volgen." (ik zal proberen een filmpje te posten van een meting).

    Dit statement kan ik helemaal onderschrijven @DeThomas goed dat je dit zo nog even duidelijk maakt.

    A.s. ma kan ik ook, dan is alleen de tijd nog niet ingevuld, vanaf 20.00 uur is voor mij goed haalbaar ik zie er naar uit om je te ontmoeten, dus laat maar horen hoe laat jij kunt !!

  13. 26 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    @vredestichter. Wat is het dan precies wat je wel gaat doen en waarvoor het nodig is om DeThomas te ontmoeten ? Bidden kan dan toch ook ? Als alleen bidden tot nu toe niet helpt, en jij speelt geen enkele rol, heeft een ontmoeting ook geen enkel nut. Jij geneest immers niet en jou komt ook geen eer toe.

    Wij gelovige (wedergeboren) kregen een opdracht mee van onze oudste broer Jezus om hetgene wat Hij voordeed ook te gaan doen, zelfs toen Hij op aarde rondliep, instrueerde Hij zijn volgelingen (discipelen) om er op uit te gaan, en dit ook te gaan doen, meestal lukte dit ook zieken genazen en mensen werden bevrijd van demonen, en soms stonden er zelfs doden op, als dit niet lukte dan hielp jezus ze en vertelde waarom het niet lukte en wat ze verkeerd hadden gedaan zodat ze het de volgende keer beter zouden doen!!

    dit is een proces (onderwijs) er staan vele manieren in de bijbel hoe genezing tot stand kwam (teveel om hier allemaal te benoemen) maar hoe het ook gaat gebeuren ?? uiteindelijk zijn wij slechts een kanaal door wie god heen werkt, net zoals de kraan bedanken voor water alsof hij dit geregeld heeft in jou huis, nee dus !!

    Maar God gebruikt mensen om de tegenwoordigheid van de Hemel door te geven, (daar is niemand ziek namelijk)  en de opdracht om mensen de handen op te leggen van jezus zelf (veelvuldig gebruikt in de bijbel) in de tijd van Jezus maar ook daarna is om die power (zalving) door te geven (dunamis) en het werkt net zoals bij stroom door ons heen naar de ander toe, er staan zelfs voorbeelden in de bijbel dat de kleding van sommige personen zo gezalfd waren dat die er zelf niet meer bij hoefde te zijn om mensen te genezen, het aanraken op zich was al voldoende..

    nou zoveel heb ik nog niet ontvangen !! dus ik leg hem de handen op en wacht verder af welke instructies de heilige geest me geeft.. 

     

     

     

  14. Nog even voor alle duidelijk, ik ben geen genezer, ik kan niemand genezen, en zal dit ook nooit gaan doen.

    Daar in tegen: Ik heb wel een goede relatie met  ( de Vader , Zoon en de Heilige Geest ) en voor alle duidelijkheid ""zijn naam is Jezus"" 

    Alle eer zal voor deze genezing aan hem toekomen..

    op de vraag of ik heb uitgezocht of hij wel ziek is "'nee" ik geloof de Thomas, dat lijkt misschien wat tegenstrijdig ivm zijn naam, maar uiteindelijk geloofde @Thomas Jezus wel nadat Hij zich getoond had aan Hem.. 

    wat zal het gevolg zijn , we zullen alle eer geven aan jezus, en misschien wordt Thomas uiteindelijk net zo gebruikt als  zijn naamgenoot uit de bijbel..

    en als Hij niet geneest, zal ik zo als beloofd mijn conclusies moeten trekken..

    en voor Thomas; de artsen hebben hem al gegarandeerd deze ziekte niet te kunnen genezen.. dus vanuit dat standpunt kan hij er alleen maar op vooruit gaan..

    Het feit dat Thomas gaat komen ondanks jullie weerstand zegt mij genoeg..

     

     

  15. 5 minuten geleden zei DeThomas:

    zaterdagmiddag is lastig voor mij. Laat maar weten wanneer je allemaal kunt, ik schuif wel aan.

    Ik kan mijn eigen agenda bepalen, alleen op zondag zijn er vaak samenkomsten van mensen die in jezus geloven, deze zondag en de volgende zit ik mega vol maar de week daarna alleen s morgens en s avonds, dus dan kan ik s middags  24 september, door de weeks heb ik ook een paar vaste avonden wat, maar overdags door de weeks kan ik geweldig schuiven, dus dan zou het volgende week al kunnen..

  16. 9 uur geleden zei DeThomas:

    Lunch is aardig, maar gebed volstaat. Het zal een avond worden, of een middag in het weekend. Zondag lijkt me een goede dag.

    Hallo Thomas ik begreep de zin iets anders: een avond /// of een middag in het weekend /// en zondag is ook een goede dag..

    Op zondag spreek ik vaak s morgens en s avonds en soms ook s middags dus dan wordt het wat verder weg, of op een zaterdagmiddag begin van de middag is dat wat ??

     

  17. 5 uur geleden zei Hendrik-NG:

    Ik zie dat we inderdaad dezelfde teksten lezen. En had het op dat punt kennelijk niet mis.

    En toch lezen we die teksten allebei op een andere manier. Deels anders, deels hetzelfde... Het essentiele verschil volgens mij: dat moment van transformatie. (Of: de exactie inhoud van die transformatie, waarover ik hier bij Paulus lees dat we daarvan nu al wat eerstelingen, een voorschot, krijgen... In blijde afwachting van de resterende gaven die we ooit gaan krijgen. En vanuit de blijde constatering dat onze tekortkomingen ons intussen niet meer worden aangerekend.)

    Als je Efe leest maar ook de brief aan Kolosse probeert paulus duidelijk te maken wat er precies gebeurde na onze Mystieke dood en opstanding kijk eens naar dit hoofdstuk  2

     4 En dit zeg ik,  opdat niemand u misleidt met mooiklinkende redeneringen.

     5 Want  al ben ik lichamelijk  afwezig, toch ben ik in de geest bij u. Ik zie met blijdschap de  goede orde onder u en de vastheid van uw geloof in Christus.

     6 Zoals u dan Christus Jezus, de Heere, hebt aangenomen, wandel in Hem,

     7  geworteld en opgebouwd in Hem, en bevestigd in het geloof, zoals u onderwezen bent;  wees daarin overvloedig, met dankzegging.

     8  Pas op dat niemand u als buit meesleept door de filosofie en inhoudsloze verleiding, volgens de overlevering van de mensen, volgens de grondbeginselen van de wereld, maar niet volgens Christus.

     9  Want in Hem woont heel de volheid van de Godheid lichamelijk.

     10  En u bent volmaakt geworden in Hem, Die het Hoofd is van iedere overheid en macht.

     11  In Hem bent u ook besneden met een besnijdenis die niet met handen plaatsvindt, door het uittrekken van het lichaam van de zonden van het vlees, door de besnijdenis van Christus.

     12  U bent immers met Hem begraven in de doop, waarin u ook met Hem bent opgewekt,  door het geloof van de werking van God, Die Hem uit de doden heeft opgewekt.  (dit is dan bij je geestelijke geboorte een feit)

     13  En Hij heeft u, toen u dood was in de overtredingen en het onbesneden zijn  van uw vlees, samen met Hem levend gemaakt door u al uw overtredingen te vergeven,

     14 en het handschrift dat tegen ons getuigde, uit te wissen. Dit handschrift was met zijn bepalingen tegen ons gericht, en Hij heeft dat uit het midden weggenomen door het aan het kruis te nagelen. ( er is geen oordeel meer voor hen die Christus zijn)

     15  Hij heeft de overheden en de machten ontwapend, die openlijk te schande gemaakt en daardoor over hen getriomfeerd.

     

    Amen en dat is waar ik me vraagtekens bij zet, (bij die @Thorgrem Rkk benadering) want als je deze geboorte meegemaakt heb, deze ontsluiering, deze transformatie dan weet je dat je een kind van God bent 100% zeker, en er geen oordeel meer komt !!

    je bent immers dood gestorven, lijken worden niet veroordeelt of geoordeelt !! 

    :|:|

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid