Spring naar bijdragen

Mohawk

Members
  • Aantal bijdragen

    865
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Mohawk

  1. 17 uur geleden zei Breuk:

    Openbaring is geen magisch voorspellend boek. Alle tijdperken en personen op wie het in de laatste eeuwen op geplot is, bleek onwaar. 

    Boek Openbaring is een mystiek boek, wat in beeldspraak beschrijft hoe de laatste fase van ± 7 jaar vóór het eindgericht zich afspeelt. Deze laatste fase zal worden ingeluid door de natuurcatastrofe als beschreven in Openbaring 8.

    Het is dus vreemd dat men de neiging heeft personages uit dit visioen, als de antichrist en de twee getuigen, in een tijdsbeeld te plaatsen wat niet is vooraf gegaan door de voorspelde natuurcatastrofe, een catastrofe waarbij de kosmos betrokken is. Daarom zijn alle tijdperken en personen op wie het boek Openbaring in de laatste eeuwen is geplot onwaar.

    Wel is het zo dat er vóór het moment van de catastrofe al tekenen zijn waarop wij acht kunnen slaan, waaraan wij kunnen herkennen dat de dag van de grote omwenteling snel dichterbij komt. En dié tekenen zien wij nu volop om ons heen en zouden ons aan kunnen sporen ons erop voor te bereiden. Zijn we klaar om te sterven? Hebben we dát gedaan wat nodig is om het koninkrijk van God te betreden als we bij de voorspelde natuurramp om het leven komen? Zijn we klaar voor de tijd die erop volgt als wij de pech hebben het te overleven?

    Los daarvan kan iedere dag onze laatste dag zijn, dus een dergelijke aansporing om naar Gods wil te leven zou niet nodig hoeven zijn? Het boek Openbaring is niet geschreven om mensen bang te maken, het beschrijft alleen de laatste fase, zoals dat in een visioen aan Johannes is getoond. Pas als de natuurcatastrofe, als beschreven in dit visioen, heeft plaatsgevonden zal duidelijk worden wie de antichrist is en wie de twee getuigen. Het heeft geen zin om daarop vooruit te lopen.

  2. 54 minuten geleden zei sjako:
    6 uur geleden zei Mohawk:

    Voor zover ik weet heeft er in 1914 geen natuurcatastrofe plaatsgevonden als beschreven in Openbaring 8, waarbij een derde deel van de aarde is verwoest.

    Een Eerste Wereldoorlog is niet niks. En die natuurcatastrofe werd vanaf 1914 steeds erger. Door verdere opkomst van de industrie werd de vervuiling steeds erger. Wat je nu ziet is dat er grote delen van de aarde letterlijk in de brand staan en dat tweederde van de wilden dieren in zee zijn verdwenen om maar wat te noemen. Oorlogen, aardbevingen etc zijn ook sterk toegenomen.

    De eerste wereldoorlog is toch niet beschreven in het boek Openbaring als teken dat de laatste fase begint? De natuurcatastrofe als beschreven in Openbaring 8 luidt de laatste fase in. Deze gebeurtenis, die nog moet komen, smeer je nu uit over een periode van meer dan honderd jaar om je verhaal kloppend te krijgen hoewel geen van de dingen die in Openbaring 8 zijn beschreven hebben plaats gevonden. Maar als het waar is dat, volgens de Jehova Getuigen, de twee getuigen in 1914 al leefden en de ware leer hebben hersteld leven ze nu allang niet meer. Hoe verklaar je dan dat deze twee "Jehova Getuigen" een confrontatie met de antichrist, die nog niet is geopenbaard, zijn aangegaan? Wat ze volgens het boek Openbaring met hun leven hebben moeten bekopen en drie dagen op straat hebben gelegen ten overstaan van een menigte die feest vierden om hun dood? Zijn daar nog krantenartikelen over geschreven halverwege 1917 ..?

  3. 29 minuten geleden zei Piebe:

    Ja je valt van de ene verbazing in de andere en wat ik ook zo bijzonder vind is dat ze de mond vol hebben van Gods wil zus en Gods wil zo, maar vervolgens het initiatief bij de wil van de mensen leggen, want zolang die niet luisteren willen.... 🤣

    Als "ze" de wil van God ter sprake brengen op een christelijk forum, maar vervolgens het initiatief bij de wil van de mensen zelf leggen, is daar volgens jou iets mis mee? Ben je van mening dat Jezus Christus weliswaar de wil van de Vader bekend heeft gemaakt maar het niet belangrijk is om er gehoor aan te geven, laat staan erover te schrijven? Dat je van de ene verbazing in de andere valt en het "zo bijzonder vindt dat ze daar de mond vol van hebben" vind je passend voor iemand die hier de ene na de andere Bijbeltekst citeert? Nee, laten we het vooral niet over de wil van God hebben, stel je toch voor dat we ons ergens verantwoordelijk voor moeten voelen.

  4. 1 uur geleden zei Flawless victory:

    Dat is jouw visie en dat mag, zoals ik ook de mijne heb.  De Gemeente wordt opgenomen vóór de grote verdrukking.  Geen mens weet dag of uur.

    Jouw visie op de "opname van de Gemeente vóór de grote verdrukking" is de gedachtewereld van mijn ouders waarmee ik als kind jarenlang ben bestookt. Gelukkig heb ik mij er los van gemaakt want het is valse hoop.

    50 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Inderdaad, want geweld en doden, omdat ik mij niet 'uit vrije wil onderwerp'? 

    Omdat de mensheid uit vrije wil in slavernij van het kwaad verkeert en zich niet uit vrije wil aan het goede wil onderwerpen wat ware vrijheid brengt.

    50 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Onderwerpen aan de liefde van een God die 2,5 miljard mensen dood om zijn gelijk aan te tonen.
    Ongelooflijk, de onzin die mensen hier soms uitkramen.

    Inderdaad, wat een ongelofelijke onzin kraam je uit. "God die 2,5 miljard mensen dood om zijn gelijk aan te tonen." Je hebt werkelijk geen flauw idee waar ik het over heb. De natuurcatastrofe waarbij een derde van de mensen om het leven komt roept de mensheid over zich af, de mensheid is daar zelf verantwoordelijk voor, niet God. Maar dan nog hebben de ruwweg 2,5 miljard mensen die door deze natuurcatastrofe om het leven komen geluk, omdat de periode die erop volgt een horror scenario zal zijn, en hun ziel nog een korte tijd in het hiernamaals rest om tot het juiste inzicht te komen. Het is een daad van genade dat er zoveel mensen hun leven als mens verliezen door deze catastrofe. Er zullen ook veel christenen omkomen bij deze ramp die de periode erna niet aan kunnen en zouden bezwijken. De voorspelde natuurcatastrofe kan dus ook als een reddingsactie op zeer grote schaal worden beschouwd voor velen, omdat er daarna nog maar weinig tijd rest tot het eindgericht.

  5. 27 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Uit vrije wil onderwerpen aan.... serieus?  

    Jij zult je niet uit vrije wil onderwerpen aan Gods wil DBI, zoals velen niet, maar wel zeiken dat het zo'n omslachtig gedoe is en je afvragen waarom het allemaal nodig is, zoveel geweld en doden. Omdat de liefde ontbreekt DBI, daarom ...

  6. Op 15-10-2022 om 22:58 zei sjako:
    Op 15-10-2022 om 22:57 zei Flawless victory:


    God gaat de 144000 gelovigen uit de Joden verzegelen en de twee getuigen sturen om het Evangelie aan de wereld te brengen, omdat Zijn Gemeente er dan niet meer is.

    Precies, en dat is sinds 1914 nu precies wat er gebeurd is. Alleen de 2 getuigen worden door de meeste mensen niet herkend of erkend. Het ware geloof is hersteld. Zaken als Drieeenheid, onsterfelijke ziel, hellevuur zijn als onwaar weerlegd. Christenen zien uit naar Jezus en Zijn Messiaanse Koninkrijk. Het is bijv niet waar dat iemand direct na zijn overlijden direct naar de hemel gaat of naar een ‘hel’. 

    Voor zover ik weet heeft er in 1914 geen natuurcatastrofe plaatsgevonden als beschreven in Openbaring 8, waarbij een derde deel van de aarde is verwoest. Ik vind het vreemd dat de leer die aan de basis staat van een organisatie die zich Jehova Getuigen noemt niet overeenstemt met wat God aan Johannes heeft geopenbaard in een visioen. Waarom wordt deze natuurcatastrofe, die een enorme verwoesting op aarde teweeg brengt, door hen niet serieus genomen? Het is opmerkelijk te noemen dat door Jehova Getuigen wordt verkondigd dat in 1914 de "losgekochten van de aarde" zijn verzegeld. Waarvoor dan? Was het in 1914 nodig om de 144.000 uitverkorenen te beschermen tegen het natuurgeweld zoals dat in Openbaring 8 is beschreven? Nog vreemder is het idee dat de "twee getuigen" in 1914 de leer hebben herstelt. In de openbaring van Johannes staat beschreven hoe de twee getuigen de strijd met de antichrist aangaan. Omdat de antichrist zich pas na de natuurcatastrofe openbaart kan het niet al hebben plaatsgevonden. Kortom, de eindtijdleer die wordt verkondigd door Jehova Getuigen is tegenstrijdig aan de openbaring van Johannes. Als dwaling aan de basis staat van een organisatie is de claim "dat het ware geloof is herstelt" een farce.

  7.  

    4 uur geleden zei Mohawk:

    Als hij ter dood wordt gebracht heeft de antichrist vrij spel en barst de geloofsstrijd in alle hevigheid los.

    29 minuten geleden zei Flawless victory:

    Integendeel. Als zij klaar zijn met hun getuigenis, dan zal het beest uit de afgrond inderdaad oorlog met hen voeren, hen overwinnen en doden. Maar de Here zal hen na drieënhalve dag opwekken en hen opnemen in de hemel in een wolk. Dat is nog eens een getuigenis, dat velen tot het geloof op zal wekken.

     

    Dat neemt niet weg dat daarna de geloofsstrijd in alle hevigheid losbarst. Wat inhoudt dat alle geloof in God en in het bijzonder het geloof in Jezus Christus met zéér brute maatregelen bestreden wordt. Christenen zal alles ontnomen worden wat nodig is om te leven, ze worden vogelvrij verklaart, opgejaagd, gevangen genomen, gemarteld en onthoofd. Slechts een kleine groep van 144.000 als mens belichaamde 'zielen van boven' zal het volhouden tot het eindgericht, en in een oogwenk worden weggenomen op het moment dat de aarde wordt omgevormd door vuur.

    Maar vóórdat dit scenario zich afspeelt zal de aarde door een wereldwijde natuurcatastrofe worden getroffen waarbij eenderde van de mensheid, zo'n 2,5 miljard mensen, sterft. Pas nádat deze catastrofe heeft plaats gevonden zullen de "twee getuigen" naar voren treden en voor 3,5 jaar het Woord prediken tot zij om het leven worden gebracht. Ik ben van mening dat het om één persoon gaat (Johannes de doper). Er vindt geen opname van christenen plaats vóór de voorspelde (kosmische) natuurramp de wereld treft en ook niet in de korte periode erna (3,5 jaar) vóór de geloofsstrijd losbarst!

  8. 5 uur geleden zei Flawless victory:

    Dit lijkt op de vervangingstheologie die het Joodse volk voorgoed buiten spel heeft gezet. God gaat Zijn Geschiedenis echter gewoon verder met het Joodse volk en hun land, Israël. Hij heeft hen niet verstoten. De twee getuigen zullen op het Tempelplein te Jeruzalem getuigen en de 144000 nieuwe gelovigen uit de Joden  (dus zij die dan hebben ingezien dat Jezus Christus de Verlosser was, is en zal zijn) brengen het Evangelie, omdat de Gemeente is opgenomen en er dus niet meer is.  De nieuwe gelovigen nemen het stokje over en er zullen weer nieuwe mensen tot de Gemeente gaan behoren.

    Dat is de tweede opname, die vindt inderdaad plaats bij het eindgericht.

    God heeft land en volk Israël niet verstoten. 

    Na de eerste opname zullen de eliten waarschijnlijk beweren dat de opgenomen mensen de slechteriken waren en dat die zijn weggenomen door aliens en ufo’s. Er is niet voor niets ineens zoveel aandacht voor ufo’s.  

    Er gebeuren in en rondomJeruzalem hele bijzondere dingen op dit moment. Zo hebben ze voor de tiende keer in hun geschiedenis een smetteloze rode vaars. Ze hebben er zelfs niet een maar vijf en ze hebben er maar één nodig. Het Joodse volk offerde het as van de rode vaars om vergeving van de zonden van het volk te vragen. 

    Ook heeft de regering het plan opgepakt om voor aankomende Pasen een treinrail te hebben gemaakt van het internationale vliegveld Ben Gurion naar de Tempelberg, zodat alle volkeren uit de hele wereld gemakkelijk naar de tempelberg kunnen komen. De tempel kan in 90 dagen gebouwd worden.

    Nu weten wij uit het Nieuwe Testament natuurlijk dat uiteindelijk de antichrist in de tempel zal gaan zitten en dat een gelovig overblijfsel Jezus Christus aanvaardt als hun verlosser. Maar het Joodse volk en het land Israël hebben wel degelijk ook nog een rol in deze eindtijd.

    Helaas geloven de meeste christenen niet in de Opname. De Gemeente is niet tot toorn gesteld. 
     

     

    Grappig dat je mij van vervangingstheologie beticht. Je kunt het ook omdraaien. Je vervangt de geestelijke betekenis van het volk Israël, wat uit twaalf stammen bestaat, door een land wat in 1948 onterecht de naam van het volk Israël heeft gekregen. (In de tijd dat Jezus er rondliep heette dit land Kanaän.) En je vervangt de twaalf stammen van Israël door de naam Joden.

    Het kan natuurlijk niet anders dan dwaling veroorzaken als je de betekenis van woorden vervangt door andere begrippen en dan de nieuwe betekenis gaat toepassen op Bijbelse geschriften waaronder het boek Openbaring.

    De theorie "opname van de gemeente voor de grote verdrukking" is een schadelijke dwaling. De aanhangers daarvan bereiden zich niet voor op een tijd waarbij zij dwars door de grote verdrukking moeten gaan. Veel daarvan zullen als zij met de dood worden bedreigd, en voor hun ogen zien gebeuren hoe de christenen in grote getale worden afgeslacht, hun geloof opgeven en de zijde van de antichrist kiezen.

    De "twee getuigen" is de ziel van Johannes de doper. Zijn ziel was de getuige die 2000 jaar geleden de komst van de Messias aankondigde en zijn ziel zal de komst van Jezus opnieuw aankondigen. Opnieuw belichaamd als mens zal Johannes de confrontatie met de antichrist aangaan en het ware evangelie prediken. Als hij ter dood wordt gebracht heeft de antichrist vrij spel en barst de geloofsstrijd in alle hevigheid los.

  9. 2 uur geleden zei sjako:

    Individuele Christenen worden geënt op de stam van de originele olijfboom, Israël. Romeinen 11:17. Openbaring 14 zegt dat het Christenen moeten zijn. 14 Toen keek ik en zag het Lam op de berg Sion staan, en met hem 144.000. Op hun voorhoofd stonden zijn naam en de naam van zijn Vader geschreven. Op hun voorhoofd staat dus de naam Jezus en naam JHWH geschreven. Ze behoren dus Christus toe, dus zijn het Christenen.

    "Zijn naam en de naam zijns Vaders" is één en dezelfde naam. Het zijn uiteraard volgelingen van Jezus maar de afkomst van hun ziel bepaalt uit welke stam van Israël ze komen. Het zijn zielen uit het lichtrijk die opnieuw als mens zijn belichaamd in de laatste fase van deze verlossingsperiode op aarde.

    "Dezen zijn gekocht uit de mensen als eerstelingen voor God en het Lam."

  10. 3 uur geleden zei Flawless victory:


    God gaat de 144000 gelovigen uit de Joden verzegelen en de twee getuigen sturen om het Evangelie aan de wereld te brengen, omdat Zijn Gemeente er dan niet meer is. Die is dan al opgenomen in heerlijkheid. De 144000 gelovigen uit de Joden zullen het Evangelie gaan brengen omdat Zijn Kerk er dan al niet meer is. Zijn Kerk heeft niets te maken met de Grote Verdrukking. Zij zijn dan niet meer op de aarde. Haar functie, het brengen van het Evangelie, wordt overgenomen door de 144000 nieuwe gelovigen uit het Joodse volk. 

    De 144.000, waarover in het boek Openbaring gesproken wordt, zijn geen Joden. Het gaat om mensen waarvan de zielen tot de 12 stammen van Israël behoren, wie dat zijn weet niemand. Het heeft niets van doen met het land dat tegenwoordig Israël wordt genoemd en de Joden die daar wonen. Dat Zijn Gemeente dan al is opgenomen is niet waar. De opname van de gemeente vindt gelijktijdig met het eindgericht plaats, waarbij alle zielen door vuur worden ontbonden die tot de aanhang van de antichrist behoren, en de Zijnen in levende lijve worden weggenomen van de aarde, die in een vuurbal veranderd, waardoor alles wordt omgevormd wat de mensheid heeft voortgebracht.

  11. 4 uur geleden zei Piebe:

    Nee het is precies hetzelfde, de dood smaken betekent gewoon sterven meer niet. Op deze wijze valt er niet met je te discussiëren want je houdt er maar vreemde kunstgrepen op na die je bovendien helemaal niet onderbouwt, terwijl ik wel steeds die moeite neem. Daarom laat ik het er verder bij.

    Dood zijn is toch echt iets anders dan sterven, je kunt als mens leven en toch dood zijn. Je kunt ook gestorven zijn en toch leven, dat zijn geen vreemde kunstgrepen. In de bijbelse geschriften hebben 'dood' en 'leven' een andere betekenis dan in de algemene spreektaal waaraan wij gewend zijn.

    "Een ander echter, een van zijn discipelen, zeide tot Hem: Here, sta mij toe eerst heen te gaan en mijn vader te begraven. Maar Jezus zeide tot hem: Volg Mij en laat de doden hun doden begraven."

  12. 7 minuten geleden zei Piebe:

    Desondanks ga je voorbij aan dat er staat dat diezelfden de dood NIET smaken zullen.

    'Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk.' (Mat 16,28)

    En het behoeft geen betoog dat iemand die niet dood is geweest, evenmin hoeft te worden opgewekt uit de dood. Kortom, jouw uitleg klopt niet.

    Gestorven zijn is iets anders als de dood smaken, volgelingen van Jezus smaken de dood niet en hoeven dus ook niet opgewekt te worden uit de dood bij een herbelichaming.

  13. 1 uur geleden zei Piebe:

    Toch bijzonder dat mij elke keer verweten wordt blind te zijn, de geest niet te hebben etc. maar inhoudelijk wordt er niks weerlegd. Wat stel jij je dan voor dat de ooggetuigen die Christus zagen weer tot leven worden gewekt (terwijl hun lichamen allang vergaan zijn) om van de wederkomst te getuigen? Nou dat vind ik pas bijzonder maar je onderbouwt het niet! Zolang je dat niet doet veeg ik jouw hele betoog zo van tafel. Dus, grijp je kans en onderbouw wat je zegt i.p.v. van mij het onderwerp te maken.

    Je beschuldigd mij ervan Christus voor leugenaar uit te maken door de eindtijd in de toekomst voor te stellen. Ik verwijt jou niet blind te zijn en de geest niet te hebben. Hoe inhoudelijk wil je het hebben? Als je je niet voor kunt stellen dat de zielen van Jezus volgelingen, zijn 12 discipelen, zich opnieuw als mens belichamen in de eindtijd valt er niet veel uit te leggen. Dat heeft natuurlijk niets met hun lichamen van doen die allang ontbonden zijn. Het is niet bijzonder dat er zielen, die al eerder als mens hebben geleefd, en in de tijd van Jezus op aarde tot zijn volgelingen behoorden, opnieuw als mens in de eindtijd zijn belichaamd en getuigen zullen zijn van de wederkomst. Als je wat ik schrijf van tafel veegt omdat je meent alle wijsheid in pacht te hebben heeft het weinig zin om iets aan je uit te leggen.

  14. Op 13-10-2022 om 15:49 zei Piebe:

    Het is helemaal niet goed dat men al tweeduizend jaar wacht, want uitgestelde hoop krenkt het hart (Spr. 13:12) en Christus plaatste de tweede komst binnen de levens van zijn ooggetuigen.

    Als je over een collectieve hoop op de komst van Christus spreekt over een periode van 2000 jaar heb je gelijk maar zo is spreuken 13:12 niet bedoelt. Deze tekst gaat over de hoop om rijk te worden en ander aards gewin. 

    Op 13-10-2022 om 15:49 zei Piebe:

    'Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk.' (Mat 16,28)

    Door de eindtijd op de toekomst te projecteren maak je van Christus een leugenaar. Daar zul jij als moslim zijnde niet van wakker liggen maar als je werkelijk zoveel vertrouwen in God hebt, waarom dan toch hopen op betere tijden i.p.v. tevreden te zijn? God kent immers begin noch einde dus die eindtijd moet je niet zoveel van maken. Die is allang geweest.

    Door de eindtijd als "allang geweest" voor te stellen maak je van Christus een leugenaar. Of wil je beweren dat alles zich zo al heeft afgespeeld als is geprofeteerd, dus ook de wereldwijde natuurcatastrofe die is voorspeld zich al heeft afgespeeld, en de voorspelde geloofsstrijd ook. Sterker nog, dan is Christus dus al teruggekeerd en leven we in een 1000 jarig vrederijk.

    En tot die conclusie kom je door aan Mattheus 16:28 te refereren ...

    In de eindtijd zijn veel lichtzielen als mens belichaamd waaronder de discipelen van Jezus, die daarom de wederkomst als mens zullen meemaken, en dus is er niks gelogen aan de belofte van Christus tot zijn discipelen. Het verstand kan niet tot de juiste conclusie komen als de geest het niet openbaart.

    "Zulk een vertrouwen hebben wij door Christus op God. Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als óns werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk, die ons ook bekwaam gemaakt heeft om dienaren te zijn van een nieuw verbond, niet der letter, maar des Geestes, want de letter doodt, maar de Geest maakt levend."

  15. Op 11-10-2022 om 13:01 zei Breuk:

    Er zijn mensen die er in willen geloven dat ze nu in de eindtijd leven omdat het hun leven een stuk spannender maakt.

    Helaas zijn er ook mensen bang meegemaakt en hebben er trauma’s mee opgelopen.Het verkondigen van de eindtijdleer is daarom niet zo onschuldig.

    De reden dat veel mensen, meer dan voorheen, denken dat ze nu in de eindtijd leven heeft te maken met alle gebeurtenissen die zich op dit moment in de wereld afspelen. Ik denk niet dat ze erin geloven omdat het hun leven spannender maakt. Zelf ervaar ik het anders, eerder als rust omdat ik geloof dat wat er ook gebeurt ik altijd op God kan vertrouwen en ik mij nergens zorgen over hoef te maken omdat God almachtig is en mij liefheeft. Ik ben ook niet verrast om te zien wat er nu allemaal gebeurt in de wereld, ik ben wel verrast door de snelheid waarmee de ene crisis zich bovenop de andere stapelt. Gelukkig heb ik jaren de tijd gehad om mij mentaal voor te bereiden op wat er nu gebeurt en wat er aankomt, mede dankzij de eindtijd profetieën.

    Dat er ook mensen bang worden gemaakt met eindtijdleren is waar. Dat zou je ook positief op kunnen vatten als het mensen ertoe aanzet zelf op zoek te gaan naar de waarheid omtrent dat wat er in de Bijbel is voorspeld. Ik vind dat mensen onnodig veel angst wordt aangejaagd vanuit diverse eindtijdleren, de nadruk zou meer moeten liggen op de almacht van Jezus Christus en zijn beloften.

    Op 11-10-2022 om 13:01 zei Breuk:

    Er ontbreekt bij velen kennis over het genre van Apocalyptische verhalen zoals Daniël en Openbaring. Ze slaan n.l. op de periode dat de schrijvers leven en dat is ook een periode van onderdrukking. Bij Daniël is dat onder de Syrische koning Antiochus IV en bij Openbaring de beginnende onderdrukking onder Nero. Het zijn tevens visioenen naar een toekomst waar deze machthebbers het niet meer voor het zeggen hebben en waar het koninkrijk van de God van Israël doorbreekt.

    De verhalen over onderdrukking laten zich steeds vertalen naar latere periodes. Daarom heeft men al 2000 jaar het idee dat het koninkrijk spoedig aanstaande is.

    Het is goed dat men al bijna 2000 jaar het idee heeft dat Jezus spoedig terugkomt, dat motiveert een mens om aan zichzelf te werken.

    Op 11-10-2022 om 13:01 zei Breuk:

    Persoonlijk denk ik dat we die voorspelling van de eindtijd los moeten laten, maar wel actief de kant moeten kiezen die ook in die verhalen doorklinkt. Het visoen staat al bijna 2000 jaar, laat je meenemen in dat visioen maar dat houdt in dat je actief je rol moet pakken om aan de goede kant te gaan staan.

    "En zie, Ik kom spoedig. Zalig hij, die de woorden der profetie van dit boek bewaart!"

  16. BD.3672
    30 en 31 januari 1946

    Antichrist - Einde

    De geest van de antichrist is in de wereld sinds Jezus Christus Zijn verlossingswerk heeft volbracht. Voortdurend heeft hij getracht Diens werk te ontkrachten, voortdurend heeft hij gestreden tegen de aanhangers van Jezus, voortdurend heeft hij de mensen aangezet tot liefdeloosheid, dus in strijd met de wil en de leer van Christus op aarde bezig te zijn, deels door geestelijk werkzaam te zijn, de gedachten van de mensen in de war brengend, deels in de uiterlijke gedaante van een mens in het gewaad van kennis en wijsheid. Steeds weer stond tegenover de leer van Christus een menselijke leer die probeerde te weerleggen, dus antichristelijk was gericht en steeds weer was dit het werkzaam zijn van de satan, activiteiten van de krachten van beneden, om het doel te bereiken, de mensen van God afvallig te maken of hen de weg naar Hem te versperren. En deze antichristelijke activiteiten nemen voortdurend toe en zullen heel duidelijk voor het einde aan het daglicht komen.

    De satan zelf zal op aarde werkzaam zijn in de uiterlijke gedaante van een mens, de antichrist in persoon, wiens werkzaam zijn uitermate noodlottig zal zijn voor de gehele mensheid. Want van hem zullen de wetten uitgaan die tot doel hebben het geestelijk gezinde denken uit te roeien, die al het geestelijk streven moeten tegengaan en de mensen helemaal moeten verwereldlijken. En dit is het laatste werk van hem, die tegen God strijdt, want het is een overschrijden van de grenzen van zijn machtsbevoegdheid, die God onverbiddelijk zal straffen.

    Er zal een snelle verandering zijn in wereldse gebeurtenissen. Kort op elkaar volgend zullen zich grote wereldse veranderingen voltrekken en er zal een heersende macht op de voorgrond treden, doordat ze de lotgevallen van alle volkeren wil sturen en die in plaats van ordening een totale wanorde tot stand brengt. Want haar bepalingen betreffen op de eerste plaats het onderdrukken van elk geloof. En hij zal op de aarde veel aanhangers vinden en dit is het teken van het einde. Want de mensen verzetten zich hier niet tegen maar ze spreken zich bijna eensgezind uit voor hem, die zij als held en overwinnaar vereren en wiens doel zij aanvaarden en dus ondersteunen.

    En nu begint voor de gelovigen de moeilijkste tijd. Het doen en laten van de wereld komt hen onbegrijpelijk voor, het geduld en de liefde van God komt hen onvoorstelbaar voor, die zoiets toelaat, dat Zijn allerheiligste naam gelasterd en bespot wordt en dat de aanhangers van Jezus Christus vogelvrij verklaard en vervolgd worden op de meest meedogenloze manier. Maar zij dringen steeds dieper door tot de waarheid van het goddelijk woord, dat hun dit alles heeft voorspeld en dus geven ze zich ook vol vertrouwen over aan de goddelijke leiding. De antichrist zal woeden op de meest afschrikwekkende wijze en hij verblindt de mensen door zijn daden die hij met ondersteuning van de kracht van beneden uitvoert.

    De satan zelf zal door hem werkzaam zijn als de vijandige geest van Diegene die werkzaam is in de schepselen van liefde en geloof, in de mensen die God boven alles liefhebben en die vast in Hem geloven en daarom grote noden hebben te verduren door de tegenstander van God. Men zal hem huldigen, men zal altaren voor hem oprichten, men zal hem aanroepen als messias van wie het heil moet komen, want hij zal daden volbrengen waarvan de mensen onder de indruk zijn, maar het is geen werkzaam zijn in liefde, alleen een werkzaam zijn in arrogantie en heerszucht. Hij zal als mens werkzaam zijn, trachten zijn kracht menselijk te verklaren en alles bestrijden en loochenen wat goddelijk is, wat op God wijst en van God getuigt. En zijn wil is ontzettend sterk.

    Hij gebiedt en wie zijn gebod weerstand biedt, vernietigt hij. Hij tracht aan elke leer van Christus, aan elk weten over Hem en Zijn verlossingswerk een einde te maken, hij probeert alles door de drek te halen en die hem helpen in zijn werkzaam zijn tegen Christus beloont hij koninklijk, zoals hij daarentegen ook vol haat optreedt tegen Diens aanhangers.

    De persoon van de antichrist zal te herkennen zijn aan zijn uiterlijke schoonheid, aan zijn lichamelijke kracht, want de satan omgeeft zich met een kleed om niet herkend te worden als degene die hij is. En buitengewone vermogens richten de opmerkzaamheid van de mensheid op hem en aan de bewondering zal geen einde komen. In uiterlijke pracht en praal vertoeft hij op de aarde, in tegenstelling tot Jezus Christus die onopvallend te midden van Zijn broeders wandelde, gespeend van alle aardse goederen, met een hart vol liefde voor de medemensen. Maar het hart van de antichrist zal ruw en gevoelloos zijn tegenover elke aardse nood en toch jubelt de mensheid hem toe, verblind door zijn uiterlijke glans en zijn kracht. En plotseling en onverwacht zal hij optreden, hij zal zich openbaren in de grootste nood en zich met sterke handen de macht en het gezag toe-eigenen. Hij zal beloven redding te brengen en hij zal geen tegenstand ondervinden, omdat de mensen alleen maar aandacht schenken aan de aardse nood, maar geen acht slaan op de geest van die held, die wil uitblinken en zich als heerser opwerpt met ondersteuning van de mensen die er net zo over denken. En dan is het einde nabij. Want de nu beginnende geloofsstrijd luidt het totale vernietigingswerk in wat betreft deze aarde. Hij duurt maar korte tijd, maar is zo heftig dat er een buitengewoon sterk geloof voor nodig is om niet te bezwijken.

    Maar weer keert God zelf zich tegen Zijn tegenstander. Want Hij is in de geest te midden van diegenen die voor Hem strijden en de antichrist loopt tevergeefs op tegen het bolwerk van het geloof. En van zijn troon zal hij neerstorten in de poel der verdoemenis. Niet lang zal zijn heerschappij duren, maar hij zal onuitsprekelijk leed aanrichten onder de gehele mensheid, die voor het grootste deel zijn kant zal kiezen, die elk geloof in God laat varen, die zijn aardse verwezenlijkingen geloof schenkt en tenslotte ook deel zal hebben aan de verdoemenis, want ze is de tegenstander van God horig en deelt daarom ook in zijn lot. En dit is het einde. Jezus Christus blijft overwinnaar en Zijn kerk blijft bestaan tot in alle eeuwigheid.

    Bron: https://www.berthadudde.net/Register/REG.3/BD.3672.html

    BD.4947
    6 augustus 1950

    Antichrist - Het geloof is in gevaar

    Op een onverantwoordelijke manier zal de antichrist optreden tegen allen die nog geloven in een God van hemel en aarde, want hij zal de mensen dwingen tot het verloochenen van het geloof dat van Mij uit een absoluut vrije wilsbeslissing van de mens is. Hij dwingt hen op straffe van maatregelen die de mensen ondraaglijk lijken, om welke reden zij te zwak zijn om weerstand te bieden. Het geloof is in gevaar. Dit moet allen te denken geven die Ik benader door mijn afgezanten op aarde, aan wie mijn woord dat mijn afgezanten van Mij ontvangen hebben, wordt overgebracht. Het geloof is in gevaar. Weet u wat het betekent openlijk een standpunt in te moeten nemen en tegelijkertijd de grootste aardse nood tegemoet te gaan? Weet u hoe de mensen tegenover u elke geloofsleer zullen afkraken en u de zinloosheid ervan willen bewijzen, en hoe weinig u daar tegen zult kunnen inbrengen? Weet u hoe moeilijk het u gemaakt wordt om stand te houden in uw geloof in Mij, uw God en Vader van eeuwigheid? Hoe zij alles van u zullen afnemen en ruïneren wat u tot nu toe onaantastbaar leek?

    Zij zullen meedogenloos handelen en optreden tegen allen die hun eisen Mij te verloochenen vastberaden van de hand wijzen, en met dat alles voor ogen zullen velen zwak worden en zonder weerstand Mij verraden, want hun ontbreekt de kracht van het geloof die uit de reine waarheid ontspringt. Ik wil u attent maken op die tijd en u er tevoren reeds opheldering over geven, omdat Ik de gesteldheid van ieder mens persoonlijk ken. Ik ken ook de nood waarin u geraakt door de activiteit van mijn tegenstander die zich door deze maatregelen duidelijk laat kennen. En Ik wil u over zijn succes inlichten omdat hij veel aanhangers zal vinden, want hij strijdt met list en geweld. Hem zal gelukken wat velen voordien niet gelukt is, hij zal het geloof aan het wankelen brengen dat onwankelbaar leek. Hij zal zonder moeite geloofsleren omvergooien, want hij kan goed het woord voeren en zal de mensheid de dwaasheid van hun denken bewijzen. En die Mij niet in het hart dragen zullen hem toejuichen en gelijk geven, en zijn macht nog aanzienlijk versterken.

    Hij zal bereiken wat niemand tevoren bereikt heeft, namelijk een macht ten val te brengen die als onoverwinnelijk gold. Maar één muur zal hij niet kunnen neerhalen, op één weerstand zal hij stuiten en wel daar waar mijn strijders onder mijn leiding staan. Daar heeft hij geen kans want mijn strijders zijn onoverwinnelijk omdat het schild van het geloof hen beschut, een geloof dat zo levend is dat het kracht in zichzelf is en niet aan het wankelen gebracht kan worden. Mijn strijders ontvangen die kracht rechtstreeks van Mij, want zij zullen Mij kunnen horen en ook zien en voor geen verzoeking bezwijken. Zij zullen wetend zijn en daarom ook inzien welk uur geslagen heeft en hoe dichtbij het einde is. De ware kennis geeft de mijnen de kracht om te volharden tot het einde, maar de ware kennis ontbreekt bij het merendeel der mensen en als zij hun verteld wordt nemen zij ze niet aan.

    Ik echter weet wat gaat komen en wil u graag helpen, maar Ik kan dat alleen doen door u naar waarheid opheldering te geven over de strijd van het licht tegen de duisternis in de laatste tijd vóór het einde. Dus opheldering over de grote macht van mijn tegenstander en de nog veel grotere liefde van uw hemelse Vader en Zijn genade, die voor allen geldt die van Hem willen blijven. Die dus de ernstige wil hebben tot de kleine kudde te behoren wiens Herder Ik ben en die Ik daarom niet verlaten zal in de verschrikkelijkste geloofsstrijd die de mensen van deze aarde nog vóór het einde beleven.

    Bron: https://www.berthadudde.net/Register/REG.4/BD.4947.html

  17. 16 uur geleden zei Breuk:

    Openbaring 13:18 Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, laat hij het getal van het beest berekenen, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderdzesenzestig.

    De bijbel verwijst naar een mens en de meest gangbare uitleg is dat de getalswaarde een verwijzing is naar Keizer Nero, maar er zijn ook andere bedenksels.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Getal_van_het_Beest

    Het lijkt mij niet iets wat in de toekomst ligt, want voor de lezers destijds was het blijkbaar wel duidelijk.

    Het is zinloos om het visioen van Johannes, wat betreft het getal van het beest, uit te leggen in een tijd voordat het scenario heeft plaatsgevonden waarbij de aarde door een enorme natuurcatastrofe is getroffen en de kosmos betrokken is.

    Het enige wat ik erover kan zeggen is dat dit getal de omgedraaide verhoudingen vertegenwoordigd.

    In Christus = 600 liefde voor God, 60 liefde voor de naaste en 6 eigenliefde.

    Antichrist = 600 eigenliefde, 60 naastenliefde en 6 liefde voor God.

  18. 12 uur geleden zei Fundamenteel:

    Waar het op neerkomt is dat er een wereldvaluta komt en geen mens zal kunnen betalen zonder persoonlijk signatuur. 

    Nu is de dollar de reservemunt, maar met een wereldmunt waar 1 wereldregering de bank is, is dat niet meer nodig. 

    Volgens mij hoeven we in die richting te kijken als men waarschuwt voor de komst van het kenteken. Ons voorhoofd en/of hand is dan het persoonlijke signatuur dat ieder individu erkent en apart kan kaderen, via de digitalisering op algoritmes.

    "Waar christenen rekening mee moeten houden is de voorspelde natuurcatastrofe. Waarna de mensheid in een kort durende fase beland die niet te vergelijken is met de wereld waarin wij nu leven."

    De situatie zal totaal veranderd zijn na de wereldwijde natuurcatastrofe als beschreven in Openbaring 8. Het is nog maar de vraag of de technologie die wij nu hebben dan nog beschikbaar is. Het is meer waarschijnlijk dat de mensheid wordt teruggeworpen in zeer primitieve levensomstandigheden en hele continenten onleefbaar zijn geworden. Ik denk dat de laatste fase, tussen de natuurcatastrofe en het eindgericht, zich op een kleiner grondgebied afspeelt. Het merkteken van het beest kan een simpel brandmerk zijn wat aangeeft aan welke kant je staat, bijvoorbeeld een omgedraaid kruis.

    Het merkteken van het beest hoeft niet letterlijk te worden opgevat, het kan ook worden opgevat als een kenmerk van hen die het beeld van het beest aanbidden. Of zouden de knechten van God ook letterlijk een zegel op hun voorhoofd hebben?

    "En ik zag een andere engel opkomen van de opgang der zon, hebbende het zegel van de levende God; en hij riep met luider stem tot de vier engelen, aan wie gegeven was aan de aarde en de zee schade toe te brengen, en hij zeide: Brengt geen schade toe aan de aarde, noch aan de zee, noch aan de bomen, voordat wij de knechten van onze God aan hun voorhoofd verzegeld hebben." Openbaring 7:2-3

  19. Waar christenen rekening mee moeten houden is de voorspelde natuurcatastrofe. Waarna de mensheid in een kort durende fase beland die niet te vergelijken is met de wereld waarin wij nu leven. Deze natuurcatastrofe vindt plaats als de strijd tussen de volkeren opnieuw is opgelaaid en de mens op het punt staat de aarde te vernietigen. De wereld is heel dicht bij dit punt aanbeland nu een nucleaire oorlog op het punt van uitbreken staat. Ook de veranderingen in de natuur zijn een voorbode van wat ons te wachten staat. De bedoeling van de Bijbelse profetieën is dat de volgelingen van Jezus niet verrast worden als het zover is en zij zich erop voorbereiden, door kracht te verzamelen en op God te vertrouwen. De antichrist zal zich voordoen als verlosser en zich ook van de naam Jezus bedienen, hij zal de Bijbel misbruiken om iedereen een rad voor ogen te draaien. Hij zal grote wonderen en tekenen doen en alleen de ware volgelingen van Jezus zullen hem doorzien. Dat is wat met zeshonderd zesenzestig wordt bedoeld. De boodschap van het evangelie wordt omgedraaid, de boodschap van het kruis wordt omgedraaid, de antichrist zal beweren dat hij de teruggekeerde Messias is waarover de Bijbel spreekt en dat de mensen hem moeten volgen.

  20. 1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Ja het teken van het beest, Openbaringen 13:16 En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een merkteken geve aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden; 17 En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of den naam van het beest, of het getal zijns naams.

    Het heeft geen zin om het getal 666 te koppelen aan bijvoorbeeld de streepjescode, dit getal staat voor volheid. Het is het getal van Christus maar dan omgedraaid. De antichrist openbaart zich pas in een mens na de wereldwijde natuurcatastrofe, die eerder in het boek Openbaring wordt beschreven, hij doet zich voor als verlosser en misleid velen door grote wonderen en tekenen te doen. Hij brengt een vals evangelie en weet ook veel christenen voor zich te winnen. Om dan een meedogenloze strijd aan te gaan tegen de gelovigen die tot de ware kerk van Christus behoren.

  21. BD.8535
    20 juni 1963

    Openbaring aan Johannes

    Alles wat met mijn woord overeenstemt, zult u als waarheid kunnen aannemen en het ook als waarheid kunnen bestempelen. En zo zult u ook weten welk oordeel u zult kunnen uitspreken wanneer u een geestelijke opvatting wordt aangeboden. Want dit zult u, die door Mij rechtstreeks wordt onderricht, moeten kunnen. Want u zult al het verkeerde moeten afwijzen en de medemensen ervoor waarschuwen het aan te nemen.

    Wanneer u zuivere waarheid van Mij uit zult moeten verbreiden, hoort daar ook bij dat u dwaling brandmerkt als uitgaande van de tegenstander en dat u zichzelf alsmede uw medemensen zult proberen te beschermen tegen zijn invloed. Hij bedient zich eveneens van menselijke vaten om terrein te winnen, om de zuivere waarheid te ondergraven, want hij schept verwarring onder de mensen die niet meer weten wat ze moeten aannemen. Maar zodra u zelf beseft dat mijn tegenstander aan het werk is, is het ook uw plicht daar tegen op te treden. En daarom wil Ik u een opheldering doen toekomen die weer alleen Diegene geven kan die overal van op de hoogte is, aan wie niets onbekend is en die dit weten u door de geest kan overbrengen:

    Van veel is voor u mensen de betekenis verborgen, die nu eenmaal alleen Ik u kan ontraadselen. En Ik heb te allen tijde door zieners en profeten gewezen op gebeurtenissen die nog in de verre toekomst lagen. Echter, in overeenstemming met de toestand van rijpheid der mensen zijn mijn voorspellingen of visioenen meestal verhuld gegeven en was er steeds een gewekte geest voor nodig hiervoor het juiste begrip op te brengen. En daar veel profetieën betrekking hadden op de laatste tijd voor het einde, bleven ze ook voor de mensen onbegrijpelijk, omdat Ik het aan Mezelf voorbehield de sluier op te lichten zodra de tijd gekomen is. En ook voor mijn zieners en profeten waren de beelden die ze aanschouwden geheim en ze deden uitspraken, deels gedreven door mijn geest, deels verlicht door mijn geest, die hen ook het ver in de toekomst liggende liet schouwen en waarover zij verslag uitbrachten. En zo zijn er ook aantekeningen voorhanden en tot nu toe bewaard gebleven, die van de visioenen van mijn leerling Johannes getuigen.

    Aantekeningen, die hun uitleg zullen krijgen in de laatste tijd voor het einde en die tevoren voor de mensen ook geen betekenis hadden en daarom ook niet door hen begrepen werden. Maar ze hebben een diepe betekenis, ze gaven alleen in beelden weer wat mijn leerling had gezien die het geestelijk schouwen was ontsloten, die echter zelf zijn visioenen niet kon verklaren omdat het noch voor hem, noch voor zijn medemensen tot nut zou zijn geweest, daar nog de hele tijd van ontwikkeling voor hen lag die door de verlossing door Jezus Christus ten volle zou moeten worden benut, maar die een op de hoogte zijn van de betekenis van het geestelijk geziene in de mensen elke geestelijke opleving zou hebben verstikt, dus de vrije wil beknot zou zijn geworden. Want Ik wist dat aan het einde van een verlossingsperiode het doen en laten van mijn tegenstander een grote omvang zou aannemen en dat aan het einde zo’n laag geestelijk peil der mensheid te constateren zou zijn dat een duidelijk weten daarover schadelijk zou zijn geweest voor de mensen.

    Maar Ik liet mijn leerling al deze verschijnselen van het einde geestelijk schouwen, doch in wakkere toestand. Toen hij dat wat hij innerlijk had geschouwd neerschreef, zag hij alleen maar beelden die voor hem zelf onbegrijpelijk waren, wat Ik dus wilde.

    Het werkzaam zijn van de satan in de eindtijd is niet te miskennen, maar u mensen zult u er geen voorstelling van kunnen maken welk groot geestelijk onheil door zijn activiteiten over alle mensen losbreekt. En al deze situaties die in de eindtijd duidelijk aan het licht komen, heeft mijn leerling gezien. Zo ook het doen en laten van de tegenstander die de beweegreden was voor zo'n vreselijk schouwen dat figuurlijk zijn werkzaam zijn voorstelde en dat nu voor de mensheid versluierd bleef daar ze anders hun geestelijk streven geheel zouden hebben opgegeven bij het zien van de mislukking en de opperheerschappij van mijn tegenstander.

    Maar Johannes zag ook de val in de diepte en de kluistering van mijn tegenstander in de toekomst en daarom moest dit visioen van de leerling ook voor de mensen behouden blijven. Want eens zal voor hen alles begrijpelijk zijn, ofschoon pas in het geestelijke rijk hun geestestoestand zo ver is dat ze tot inzicht komen. En zo weet u hoe u zulk soort mededelingen hebt te beoordelen, die zogenaamd van boven komen, doch in de diepte hun oorsprong hebben. U weet dat alles wat tegen mijn woord indruist onjuiste geestelijke lering is en juist de handelwijze van mijn tegenstander in het bijzonder belicht, die verwarring wil stichten waar hij maar kan en die zich zelfs, om zich te vermommen, van mijn naam bedient om geloof te vinden.

    Wees waakzaam en laat u niet in de duisternis drijven wanneer een helder licht u bijlicht dat u heel duidelijk de weg naar Mij wijst, die nog alle mensen die maar de wil hebben zich te laten redden, wil redden voor het einde. Zoek Mij in alle ernst en Ik laat u waarlijk niet in de handen van mijn tegenstander vallen. Ik zal uw denken verlichten wanneer u Mij maar ernstig om de zuivere waarheid vraagt. Maar dan komt ze door het hart naar u toe, zonder dat het verstand daar werkzaam bij hoeft te worden. Want mijn tegenstander bedient zich van het verstand zolang het hart hem niet weert.

    U zult in volle bewustzijn de band moeten verbreken met degene die de wereld wil verderven. U zult u innig bij Mij moeten aansluiten en Mij vragen om u te beschermen tegen zijn invloed. En waarlijk, uw gebed zal worden verhoord zodra het in geest en in waarheid naar Mij wordt opgezonden.

    Bron: https://www.berthadudde.net/Register/REG.8/BD.8535.html

  22. BD.8277
    20 september 1962

    De tekenen van de eindtijd

    U kunt er zeker van zijn dat alles wordt vervuld wat Ik door zieners en profeten heb verkondigd, want het einde komt steeds dichterbij en u zult door de tekenen des tijds inzien in welk uur u leeft. Steeds weer wordt de tegenwerping gemaakt dat in moeilijke tijden altijd een einde gevreesd werd en dat de aarde toch steeds weer is blijven bestaan. Dat reeds mijn discipelen op een spoedig wederkomen van Mij zelf rekenden en dat ook zij zich vergisten. En zo willen zij ook nu mijn aankondigingen geen gehoor en geen geloof schenken. En steeds weer wijs Ik er op dat eenmaal de toekomst tegenwoordige tijd wordt. Dat u mensen nu op zo'n laag geestelijk peil aanbeland bent dat een einde van deze aarde noodzakelijk maakt, waaronder echter alleen een totale omvorming van het aardoppervlak te verstaan is maar geen vernietiging van het scheppingswerk aarde. Want deze aarde zal ook verder haar opdracht in het heelal vervullen, ze zal verder mensen dragen met het doel hun zielen rijp te laten worden. Maar tevoren moet ze daar weer geschikt voor worden gemaakt.

    Mijn woord is de waarheid, en wanneer Ik u mijn woord van boven laat toekomen en aan u mensen mijn heilsplan uiteenzet opdat u ook van elke samenhang op de hoogte bent, dan wil Ik daarmee waarlijk alleen bereiken dat u mijn waarschuwingen en vermaningen gelovig aanneemt en dat uw houding ten opzichte van Mij daarmee in overeenstemming is. Want u moet verder kijken dan alleen uw dagelijkse levensloop, u moet nadenken over wat voor u ligt omdat u een ding weet, dat u zult moeten sterven en zelf uw leven niet met een dag verlengen kunt, dat u dus afhankelijk bent van de Macht die u in het leven riep. Deze gedachten moet u ernstig overwegen, en het zal beslist niet in uw nadeel zijn. Want Ik zal u dan ook helpen innerlijk tot opheldering te komen en nu ook met de gedachte aan een einde vertrouwd te raken, met wat dat einde voor een ieder van u persoonlijk te betekenen heeft. Gelooft u aan een God en Schepper wiens liefde u in het leven riep, dan zal het u niet verontrusten als u op een naderend einde gewezen wordt. Want dan weet u dat deze God en Schepper ook uw lot in Zijn hand houdt en u zich slechts in Zijn liefde en genade hoeft aan te bevelen om zonder gevaar door de voor u liggende tijd geleid te worden. En de verwijzingen ernaar zullen u niet laten schrikken omdat u zich alleen nog inniger aaneen zult sluiten met uw God en Schepper, die u als uw Vader van eeuwigheid herkent.

    Maar de ongelovigen zullen hard getroffen worden en voor dezen geldt de eeuwigdurende voorspelling van een naderend einde, want zij kunnen nog veranderen in de korte tijd die hen nog rest. Sla toch acht op de tekenen des tijds, want mijn eerste discipelen heb Ik daarop al attent gemaakt. U echter staat al aan het begin van een tijd vol droefenis. U zult horen van oorlogen en van aardbevingen. De ongevallen en catastrofen nemen toe en u kunt in de kosmos veranderingen waarnemen. U ziet ook het doen en laten van de mensen die ontaard zijn, die geloven te kunnen ingrijpen in mijn schepping. Die zich laten meeslepen door aan God vijandige experimenten die geen goede afloop zullen hebben.

    Sla acht op de gezindheid van de mensen die zwelgen in werelds genot, die hard en liefdeloos zijn en niet denken aan de nood van hun naasten. Sla acht op het ongeloof, op hun houding tegenover Jezus Christus en Zijn verlossingswerk, en u zult weten dat u reeds midden in de tijd leeft die aan het einde vooraf gaat. Want ook de geloofsstrijd zal ontbranden met een hevigheid die u niet voor mogelijk houdt. En dit geestelijk dieptepunt trekt het einde naderbij en heeft ook reeds het niveau bereikt dat mijn ingrijpen gegrond zou zijn. Ik wijk echter echter niet af van de dag die in mijn heilsplan van eeuwigheid is vastgelegd. Maar Ik zal deze dag ook niet uitstellen, want in mijn wijsheid voorzag Ik ook wanneer de tijd gekomen is dat het werk van verandering zal plaatshebben.

    Ik zal daarom tot aan het einde toe mijn stem laten weerklinken en het naderende einde aankondigen, en gelukkig degene die acht slaat op deze stem en zich voorbereidt. Gelukkig hij die de verbinding met Mij tot stand brengt en in geloof aan Mij en mijn bescherming alles over zich heen laat komen. Gelukkig hij die tot de mijnen wil behoren en Mij trouw blijft tot het einde, want deze voorzie Ik van buitengewone kracht en hij zal standhouden en de dag van het einde niet hoeven te vrezen.

    Bron: https://www.berthadudde.net/Register/REG.8/BD.8277.html

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid