Spring naar bijdragen

C-F-K

Members
  • Aantal bijdragen

    108
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door C-F-K geplaatst

  1. C-F-K

    Het bewijs dat God bestaat!

    Dan..niet zoveel. Dan heeft ie voorspellingen gedaan die uitkomen. Hoe link je dat aan God? Beter gezegd: hoe is dat een godsbewijs? Je zou kunnen zeggen dat deze door de heilige geest zijn ingegeven, maar een echt hard tastbaar bewijs heb je natuurlijk nooit. Of de hemel moet zich openen en een stem zou het verkondigen natuurlijk, ookal heb je dan nog steeds mensen die het niet (willen) geloven
  2. C-F-K

    Vegetarisme en de bijbel

    Dat en post zoals "kijk wat mijn kind kan" heeft ervoor gezorgd dat ik het gezichtenboek af heb gezworen! Dat klopt. Er wordt gesproken dat de mens een gigantische sprong voorwaards bracht door de merg uit botten te zuigen... Maar 80%? Dat is een vrij fors getal! Misschien als we de personen die op 1 jan. beginnen en 2 jan. weer stoppen, maar de mensen die ik in mijn omgeving spreek houden het toch wel wat langer uit!
  3. Een eeuwige studenten klasieker: Pasta Pesto? Pasta/Penne koken, pesto erdoorheen en klaar... Je kan het opvrolijken met wat cherrie tomaatjes, geroosterde pijnboompitjes, sla of wat je ook maar hebt liggen. Voor de wel-vleeseters kan je er wat zalm bij gooien!
  4. Het is absurd dat dit kan bestaan. Wat voor wereld leven we dat er mensen zijn die dit kunnen doen? Ik kan dit soort dingen echt niet zien/horen... Mijn dag, net zoals mijn vertrouwen in de mensheid is bij deze verpest. EDIT: Niet als commentaar! Dit soort dingen moeten juist aan het licht gebracht worden zodat "we" er iets aan kunnen doen... Ik ben alleen zeer gevoelig voor dit soort zaken.
  5. Het was niet tegen jou gericht mocht je dat denken...
  6. En daar wil ik aan toevoegen dat een ieder die denkt mensen te verwonden/doden vanuit een geloof, of dat nu vanuit een Joods, Christen, Islamitisch of Scientologisch oogpunt gebeurd, terecht moet staan voor zijn/haar acties en bedoelingen.
  7. Vergiffenis is niet vanzelfsprekend. Het is in mijn visie niet zoals tegen tegen iemand zijn/haar been schoppen, sorrie zeggen om het vervolgens weer te doen... Als er ECHT om vergeving wordt gevraagd en de persoon heeft er oprecht spijt van, dan krijgt deze vergevening. Misschien direct, meestal door zijn/haar werken. Er zijn ook verschillende varianten op de vergiffenis. Sommige zeggen dat een zonde op je ziel achterblijft als een soort litteken en er dus altijd blijft bestaan. Iets waar je jezelf ooit eens voor moet verantwoorden.
  8. Daar ben ik het mee eens. Xenofobie en media heeft in onze samenleving de overhand genomen van logisch nadenken. Bij ons in de buurt hebben ze een initiatief gestart genaamd "Couscous en appelmoes". Autochtone- en allochtone buurtbewoners komen samen om een maaltijd met elkaar te nuttigen. Heel no-nonsense en open. Daar ben ik het niet mee eens, al helemaal niet in het NT.
  9. Haha nee hoor. Er was/is een stelling, daar reageer ik op. Als dat niet gewaardeerd wordt en zelfs een klein beetje aanvallend antwoord krijgt, dan is het voor mij klaar... Ik zal niet meer reageren.
  10. Goed, ik merk het al... Jij weet het allemaal beter.
  11. Blijkbaar, als we sommige mogen geloven krijgen we nooit de kans om het haar zelf te vragen omdat er geen hiernamaals is/ze zo slecht was dat ze naar het eeuwige vuur gaat*. (*doorhalen wat je niet van toepassing vind) Dooddoener... Zoals ik het zie is het antwoord "2" op de vraag "1+1=" ook een dooddoener maar dat maakt hem nog niet minder goed. Maar goed, mijn 2 cent zijn weer op.
  12. Linksom of rechtsom, blijft het nu eenmaal zo dat er maar 1 persoon weet/wist hoe het echt zat, en dat was ze zelf. Natuurlijk kom je onderzoeken en documentaires tegen die schreeuwen wat er allemaal fout is gegaan, maar een echt objectieve documentaire moet ik nog tegekomen.
  13. Haha, Ineke en ik (wij) zullen het over dit onderwerp nooit eens worden, dat weet ik. Daarom ben ik ook gestopt met het reageren op haar topics. Ik ben hier om te leren en niet om ruzie te zoeken!
  14. C-F-K

    Vastentijd

    Mochten mensen het interessant vinden, biblegateway heeft een leesplan voor de vastentijd met Nederlandse vertaling. https://www.biblegateway.com/reading-plans/readings-for-lent-and-easter/2016/02/10?version=HTB Nadeel is enkel dat ze maar 1 vertaling hebben.
  15. Als ze dat zouden ontkennen zouden ze zonder baan zitten
  16. Dit zal altijd een punt van discussie blijven natuurlijk, maar wat zegt dan te geloven in het onderzoeks team? Een groep van 5 atheisten vindt natuurlijk nooit een bovennatuurlijke genezing terwijl 5 hardcore gelovigen dat wel vinden...
  17. Verantwoordelijk wel, maar uiterst faalbaar. Als je alleen al kijkt hoe wij mensen omgaan met de ons gegeven aarde is het lastig te bedenken dat wij zo'n band kunnen behouden. Je hebt helemaal gelijk. Ik zit vast in een zwart/wit beeld en daar moet ik uitkomen... Alles is immers mogelijk!
  18. Bedankt voor de antwoorden! Ik blijf het een lastig vraagstuk vinden, ik weet niet exact waarom. Dat je de wet/overheid moet respecteren kan ik snapen. Niet alleen vanwege de straf maar ook omdat we anders in anarchie vallen (zegt een persoon met een aantal anarchistische tattooages ). Het lijkt mij zo onjuist dat wij als mensen zo'n invloed kunnen hebben! Ik zou voorbeelden kunnen bedenken waarbij we 1 wetswijziging verwijderd zijn van eeuwige verdoemenis... Van het weekeind maar eens (opnieuw) over nadenken...
  19. http://forum.credible.nl/viewtopic.php?f=21&t=30139 Al een heel tijdje dus
  20. Ten eerste: Gefeliciteerd Wow dat is toevallig, onze trouwringen zijn afgelopen week bij de juwelier binnen gekomen en vanavond gaan we ze passen! Dat heeft echt met jouw/jullie smaak te maken en kan niemand voor jullie beslissen behalve jullie 2! Het zou zonde zijn als je iets kiest op aangeven van iemand anders en er spijt van gaat krijgen... Mijn vriendin (Verloofde vind ik zo'n stom woord...) had in haar hoofd dat ze veel "glimmende steentjes" wilde in die van haar. Dus wij op pad, ik hield mijn hart al vast vanwege de prijskaartjes. Eenmaal aangekomen en in de stoel gingen de bakj
  21. Het gaat ze volgens mij A. om de "shock factor" en B. om de belastingvoordelen die een kerk krijgt.
  22. C-F-K

    Nu of straks op tv....

    Een beetje jaren 90 nostalgie: Vanavond op Fox de eerste 2 afleveringen van het nieuwe X-Files seizoen!
  23. Verkleed gaan als piraat, een hemel gevuld met bier en strippers/prostituees? Dat is geen hemel, dat is een normaal carnavals seizoen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid