Spring naar bijdragen

Hans1961

Members
  • Aantal bijdragen

    52
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Hans1961 geplaatst

  1. dank je wel,vind ik erg fijn!
  2. als je eens een weekje in mijn schoenen liep dan zou je weten dat ik klagen aan mij niet besteed is.En dat ik zelfs mijn ziekte (kanker) moedig draag en vreugdevol geniet van elke dag. De media maakt er meer van dan Franciscus heeft gezegd. Homo huwelijk in de Kerk blijft verboden.
  3. die vraag moet je niet aan mij stellen maar aan de media, ik onderschrijf de leer van de Kerk op dit punt zoals verwoord in de catechismus voor de volle 100%.
  4. Wat een ridicule ophef toch weer,er is helemaal niets veranderd, het standpunt van de Kerk qua leer is nog precies hetzelfde: Onder homoseksualiteit verstaat men de betrekkingen tussen mannen af tussen vrouwen die zich seksueel exclusief of overwegend aangetrokken voelen tot personen van hetzelfde geslacht. Homoseksualiteit kent, door de eeuwen heen en binnen de veelheid van culturen, verschillende verschijningsvormen. De psychische oorsprong is moeilijk op te helderen. Steunend op de heilige Schrift, die deze betrekkingen voorstelt als een ernstige ontaarding, heeft de Overlevering steeds v
  5. Het feit dat het in de natuur voortkomt,bewijst helemaal niets dat het normaal of ok is: In 2001 beschreef Kees Moeliker een geval van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend. Een mannetjeseend vloog zich te pletter tegen een raam, waarachter Moeliker zat te werken. Een tweede eend, ook een mannetje, streek neer bij het dode dier, waarna hij het lijk langer dan een uur achtereen verkrachtte. Is daardoor necrofilie ook normaal of acceptabel?
  6. Hans1961

    Paus treedt af

    Graag gedaan,en van harte beterschap toegewenst. Trouwens wat een misselijkmakende reacties van die bn ers zeg(op een enkeling na) die je in dit topic elders citeerde.
  7. Hans1961

    Paus treedt af

    RKK brengt straks vanaf 16.30 uur op Ned.2 een extra uitzending over het aangekondigde aftreden van Benedictus XVI. Met: Antoine Bodar, prof. Paul v. Geest en Roderick Vonhögen. Presentatie: Wilfred Kemp.
  8. U zou uw mede forummer met respect kunnen behandelen.
  9. Hans1961

    Naam van God

    Pak de catechismus uit de kast,blader naar bladzijde 63,64,65 en lees dat wat u hierboven stelt pertinent onjuist is. Ik heb geen zin om drie bladzijden te gaan opschrijven,lees zelf raad ik u aan. God heeft zijn Naam niet geopenbaard als bijvoorbeeld Wodan,Kali,Zeus. Stellen dat dit voor Rooms Katholieken geen probleem is deze heidense goden te gebruiken als naam voor God is mensen op het verkeerde been zetten. Ik vind het ronduit schokkend om dat te moeten lezen.
  10. Hans1961

    Christus je Leidsman

    Uiteraard is dat het geval in de praktijk,maar ik ervaar wel degelijk wat er geschreven staat,als kankerpatiënt en worstelend met borderline en vatbaarheid voor depressies kan ik je zeggen dat deze woorden voor mij levende materie is geworden. Heb ervaring met de nacht(ook op spiritueel gebied),heb veel hopeloosheid en obstakels op mijn weg gehad en nog,maar heb leren schuilen,vertrouwen op Jezus ongeacht wat mijn situatie is. Natuurlijk is dat een weg,een proces,met vallen en opstaan. Maar ik kan steeds meer zeggen dat mijn tocht meer en meer naar de thuishaven aan het toegroeien is
  11. Hans1961

    Christus je Leidsman

    Als Christus je Leidsman is en Gids, is geen enkele weg onbegaanbaar, is geen enkel obstakel onneembaar, is geen enkele nacht te donker, is geen enkele situatie hopeloos. Als Christus je Leidsman is en Gids, eindigt je tocht in je thuishaven: Christus. (om te bemoedigen en omdat ik hem erg mooi vind)
  12. Hans1961

    Welk boek lees je?

    Hunkeren naar rust Pelgrimeren door de regel van Benedictus Rick Timmermans Benedictijnse spiritualiteit voor ons dagelijks leven rond prangende thema’s als tijd, stilte, bidden en vrede. In veel kloosters is de Regel van Benedictus nog altijd dagelijkse kost. Niet voor niets. Duizenden monniken en nonnen ervaren steeds weer hoe wijs deze regel is. Bij journalist Rick Timmermans ging een bel rinkelen: zou Benedictus ook een boodschap hebben voor mensen buiten het klooster, in deze tijd? Met die vraag begon hij aan zijn pelgrimage langs kloosters in binnen- en buitenland. Geïnspireerd do
  13. Gregoriaanse gezangen door de kartuizers van St. Hugh's Charterhouse, Parkminster (Horsham - UK). De kartuizers van St. Hugh's Charterhouse, Parkminster (Horsham - UK) zingen de metten, de lauden en de mis.
  14. Naast het gegeven dat ik veel films heb en graag kijk,ben ik ook een liefhebber van series.Ik heb een vrij uiteenlopende verzameling van verschillende genres.Of dat nu comedy`s betreft,of misdaad,ziekenhuis series, BBC series,of om het even uit welk genre dan ook,ik ben een liefhebber. Ik ga dan ook niet gelijk een ellenlange lijst opsommen van wat ik allemaal heb of graag kijk,maar begin met een kort lijstje favorieten: -The Sopranos -Dexter -The Walking Dead -Six Feet Under -Criminal Minds -Arn the crusader(mini serie) -Corleone(mini serie) momenteel volg ik American Horror,The
  15. Die heb ik ook in huis,volgen mij is er nooit een griezeliger vampier geweest dan Nosferatu. Volgens mij is Max schreck als Nosferatu nooit overtroffen qua engheid.
  16. Welke versie heb je gekeken,uit welk jaar?
  17. Prima verfilming van het boek Yentl, the Yeshiva Boy van Isaac Bashevis Singer. Streisand speelt niet alleen de titelrol, maar was tevens regisseuse, co-producente en co-scenariste. Het joodse meisje Streisand woont rond 1900 in Polen, waar ze ervan droomt de talmoed (een belangrijk joods geschrift) te bestuderen. Dit is echter alleen voor jongens weggelegd, dus zit er voor haar niets anders op dan zich als man voor te doen. Als ze echter verliefd wordt op medestudent Patinkin ontstaan er moeilijkheden. Sympathieke comedy met veel liedjes en schitterende beelden.
  18. In de Angoragevangenis in New Orleans wacht Matthew Poncelet op zijn terechtstelling. Hij ontkent zijn aandeel in de verkrachting en moord op twee jonge tieners. Matthew beweert dat zijn vriend het vrijende stelletje heeft vermoord. De non Helen Prejean gaat in op zijn verzoek voor geestelijke bijstand en bereidt Matthew voor op zijn aanstaande executie. De gemeenschap en nabestaanden reageren vol onbegrip en woede op haar hulp aan de crimineel.
  19. Wat is er bijzonder aan het gegeven dat het om 2 zwaar irritante pubers gaat, die een onschuldig gezin op een verschrikkelijke manier psychologisch kwellen en daarbij hun zieke en weerzinwekkende geest botvieren door ze te martelen? Ik ken de film,heb hem in mijn kast staan en gezien,je ergert je voortdurend de hele film aan die 2 pubers,ze zijn psychisch gestoord. Noem je dat aan het eind een leuke verassing?! Ik kan geen spoiler weggeven,maar als je dat leuk noemt dat einde, zou ik op z`n minst een bezoek aan een psychiater overwegen. Als je een film als dit keer op keer met grote be
  20. Hans1961

    Volg de paus in het Latijn

    reacties sla ik standaard over,ook op nieuwssites doe ik dat..... scheelt mij een hoop ergernis.Dus ook jouw screenshot sla ik over.
  21. De laatste film(s)die ik gezien heb,zijn The Lord of the Rings films(extended editions). En: Maria, Henry (Naomi Watts & Ewan McGregor) en hun drie zoons gaan in de winter op vakantie en zoeken het mooie weer op in Thailand. Maar op de morgen van 26 december, wanneer de familie rustig bij het zwembad zit, zien ze een grote zwarte vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Maria komt na een hevige klap weer boven water, maar weet zeker dat haar familie het niet gered heeft. Dan ziet ze haar oudste zoon Lucas verderop in het water... Georges (Jean-Louis Trinti
  22. Hans1961

    Welk boek lees je?

    Gods eenzame zwijgers De spirituele weg van de kartuizers Tim Peeters Het begrip 'eenzaamheid' klinkt voor de meeste mensen uiterst negatief en beangstigend. Het doet denken aan verlatenheid, verkommering en dood. De kartuizers echter hebben er een heel andere perceptie van: de eenzaamheid is hun levensideaal, hun geluk en hun eigen weg naar God. Ze hebben alles opgegeven om in de woestijnervaring van Jezus te delen en enten zich zo op de oertraditie van de woestijnvaders, die God ook zochten waar niemand anders Hem dacht te vinden: in de leveloze en dorre woestijn. God is groter dan he
  23. Frank Sinatra en Johnny Cash en wat Gregoriaans.
  24. Ik denk er bijvoorbeeld net zo over,en er zullen er ongetwijfeld meer zijn hoor. Inderdaad dat is belachelijk,de omgekeerde wereld. En moet je ook niet doen,blijf trouw aan hoe je er zelf over denkt.Je zit op de goede weg. Wens je veel innerlijke rust toe,in je hoofd,in je hart.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid