Spring naar bijdragen

Hans1961

Members
 • Aantal bijdragen

  52
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. dank je wel,vind ik erg fijn!
 2. als je eens een weekje in mijn schoenen liep dan zou je weten dat ik klagen aan mij niet besteed is.En dat ik zelfs mijn ziekte (kanker) moedig draag en vreugdevol geniet van elke dag. De media maakt er meer van dan Franciscus heeft gezegd. Homo huwelijk in de Kerk blijft verboden.
 3. die vraag moet je niet aan mij stellen maar aan de media, ik onderschrijf de leer van de Kerk op dit punt zoals verwoord in de catechismus voor de volle 100%.
 4. Wat een ridicule ophef toch weer,er is helemaal niets veranderd, het standpunt van de Kerk qua leer is nog precies hetzelfde: Onder homoseksualiteit verstaat men de betrekkingen tussen mannen af tussen vrouwen die zich seksueel exclusief of overwegend aangetrokken voelen tot personen van hetzelfde geslacht. Homoseksualiteit kent, door de eeuwen heen en binnen de veelheid van culturen, verschillende verschijningsvormen. De psychische oorsprong is moeilijk op te helderen. Steunend op de heilige Schrift, die deze betrekkingen voorstelt als een ernstige ontaarding, heeft de Overlevering steeds v
 5. Het feit dat het in de natuur voortkomt,bewijst helemaal niets dat het normaal of ok is: In 2001 beschreef Kees Moeliker een geval van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend. Een mannetjeseend vloog zich te pletter tegen een raam, waarachter Moeliker zat te werken. Een tweede eend, ook een mannetje, streek neer bij het dode dier, waarna hij het lijk langer dan een uur achtereen verkrachtte. Is daardoor necrofilie ook normaal of acceptabel?
 6. Hans1961

  Paus treedt af

  Graag gedaan,en van harte beterschap toegewenst. Trouwens wat een misselijkmakende reacties van die bn ers zeg(op een enkeling na) die je in dit topic elders citeerde.
 7. Hans1961

  Paus treedt af

  RKK brengt straks vanaf 16.30 uur op Ned.2 een extra uitzending over het aangekondigde aftreden van Benedictus XVI. Met: Antoine Bodar, prof. Paul v. Geest en Roderick Vonhögen. Presentatie: Wilfred Kemp.
 8. U zou uw mede forummer met respect kunnen behandelen.
 9. Hans1961

  Naam van God

  Pak de catechismus uit de kast,blader naar bladzijde 63,64,65 en lees dat wat u hierboven stelt pertinent onjuist is. Ik heb geen zin om drie bladzijden te gaan opschrijven,lees zelf raad ik u aan. God heeft zijn Naam niet geopenbaard als bijvoorbeeld Wodan,Kali,Zeus. Stellen dat dit voor Rooms Katholieken geen probleem is deze heidense goden te gebruiken als naam voor God is mensen op het verkeerde been zetten. Ik vind het ronduit schokkend om dat te moeten lezen.
 10. Hans1961

  Christus je Leidsman

  Uiteraard is dat het geval in de praktijk,maar ik ervaar wel degelijk wat er geschreven staat,als kankerpatiënt en worstelend met borderline en vatbaarheid voor depressies kan ik je zeggen dat deze woorden voor mij levende materie is geworden. Heb ervaring met de nacht(ook op spiritueel gebied),heb veel hopeloosheid en obstakels op mijn weg gehad en nog,maar heb leren schuilen,vertrouwen op Jezus ongeacht wat mijn situatie is. Natuurlijk is dat een weg,een proces,met vallen en opstaan. Maar ik kan steeds meer zeggen dat mijn tocht meer en meer naar de thuishaven aan het toegroeien is
 11. Hans1961

  Christus je Leidsman

  Als Christus je Leidsman is en Gids, is geen enkele weg onbegaanbaar, is geen enkel obstakel onneembaar, is geen enkele nacht te donker, is geen enkele situatie hopeloos. Als Christus je Leidsman is en Gids, eindigt je tocht in je thuishaven: Christus. (om te bemoedigen en omdat ik hem erg mooi vind)
 12. Hans1961

  Welk boek lees je?

  Hunkeren naar rust Pelgrimeren door de regel van Benedictus Rick Timmermans Benedictijnse spiritualiteit voor ons dagelijks leven rond prangende thema’s als tijd, stilte, bidden en vrede. In veel kloosters is de Regel van Benedictus nog altijd dagelijkse kost. Niet voor niets. Duizenden monniken en nonnen ervaren steeds weer hoe wijs deze regel is. Bij journalist Rick Timmermans ging een bel rinkelen: zou Benedictus ook een boodschap hebben voor mensen buiten het klooster, in deze tijd? Met die vraag begon hij aan zijn pelgrimage langs kloosters in binnen- en buitenland. Geïnspireerd do
 13. Gregoriaanse gezangen door de kartuizers van St. Hugh's Charterhouse, Parkminster (Horsham - UK). De kartuizers van St. Hugh's Charterhouse, Parkminster (Horsham - UK) zingen de metten, de lauden en de mis.
 14. Naast het gegeven dat ik veel films heb en graag kijk,ben ik ook een liefhebber van series.Ik heb een vrij uiteenlopende verzameling van verschillende genres.Of dat nu comedy`s betreft,of misdaad,ziekenhuis series, BBC series,of om het even uit welk genre dan ook,ik ben een liefhebber. Ik ga dan ook niet gelijk een ellenlange lijst opsommen van wat ik allemaal heb of graag kijk,maar begin met een kort lijstje favorieten: -The Sopranos -Dexter -The Walking Dead -Six Feet Under -Criminal Minds -Arn the crusader(mini serie) -Corleone(mini serie) momenteel volg ik American Horror,The
 15. Die heb ik ook in huis,volgen mij is er nooit een griezeliger vampier geweest dan Nosferatu. Volgens mij is Max schreck als Nosferatu nooit overtroffen qua engheid.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid