Spring naar bijdragen

martje518

Members
 • Aantal bijdragen

  34
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Ten eerste bedankt voor de reacties allemaal! Doorbrekers zit inderdaad wel bij mij in de buurt, maar ik weet ook niet of dat bij mij past aangezien ik ook wel een beetje opzoek ben naar uitleg over de Bijbel enzo. Maar wellicht leuk om een keer te proberen! Dus bedankt voor de tip in ieder geval! Ik denk zelf dat het belangerijk is te ontdenken wat God wil door dingen mee te maken. Over het voetbal voorbeeld: Stel je bent dus die voetbal speler(gelovige) die alle regeltjes netjes na leeft, gewoon om het feit dat het "moet" volgens de club(Kerk), maar eigenlijk is hij het er helemaal niet mee
 2. Hoi allemaal, Het is alweer een tijdje geleden dat ik op dit forum heb gekeken, maar ik zit nu toch met een vraag die ik met jullie wil delen. Sinds een tijdje heb ik besloten, niet meer naar de kerk in ons dorp te gaan, omdat ik me daar eigenlijk niet thuis voel. Het is een hele kleine gemeente waaruit eigenlijk zo`n beetje alle jongeren zijn weg gelopen, er zitten eigenlijk voornamelijk 65+ in de kerk en de kerk zit over het algemeen nog niet eens half vol. De diensten zijn veelal hetzelfde en niet erg op jongeren gericht. Ik ben nu opzoek naar een nieuwe kerk, maar dan echt iets wat bij m
 3. hoi, ik wil graag mijn tractor rijbewijs halen, dan kan ik mijn paard zelf vervoeren en ben ik niet meer afhankelijk van mijn ouders wat het vervoeren van mijn paard betreft. ik wordt volgende maand 16 en kan dan dus mijn trekkerrijbewijs gaan halen! ik heb mijn buurman gevraagd om mij wat te helpen met het tractor rijden in de praktijk aangezien ik nog niet zo vaak tractor heb gereden en ik liever de eerste keer er iemand naast heb zitten. maar nu komt het mijn moeder heeft voor me geregeld dat we dat zondag gaan doen, daarna gaan we gezellig met z`n alle eten. we hebben een hele goede r
 4. hoi allemaal, zouden jullie als je een eigen paard had op zondag gaan rijden? of niet omdat het paard dan op zondag moet werken? groetjes!
 5. Ook boeiend: waarom lukte het de Almachtige niet? God deed het uiteindelijk niet,omdat de vrouw van Mozes zijn zoon ging besnijden, en zoals hier boven cobybryant zij.
 6. Ik heb gezocht op de site maar kon het nergens vinden, ik ben begonnen met het lezen van de Bijbel in 20 maanden via het bijbel lees plan, ik ben nu in Exodus 4 en kwam deze tekst tegen: 24 Onderweg, toen Mozes en de zijnen ergens overnachtten, kwam de HEER op hem af en probeerde hem te doden. 25 Sippora pakte een scherpe steen, sneed de voorhuid van haar zoon weg en raakte daarmee Mozes’ voeten aan, terwijl ze zei: ‘Een bloedbruidegom ben jij voor mij.’ 26 (Ze noemde hem toen ‘bloedbruidegom’ vanwege die besnijdenis.) Toen liet de HEER hem met rust. Waarom probeerde God, Mozes te
 7. Is dat dan slecht omdat hij zijn zwagerplicht niet vervulde of omdat hij zijn zaad niet mocht verspillen?
 8. ik last net een stuk uit de Bijbel daar stond het volgende: Toen zei Juda tegen Onan: ‘Vervul je zwagerplicht: trouw met de vrouw van je broer en verwek voor je broer nakomelingen bij haar.’ 9 Maar omdat Onan wist dat zo’n kind niet als zijn nageslacht zou gelden, liet hij telkens als hij met de vrouw van zijn broer gemeenschap had zijn zaad op de grond terechtkomen, zodat hij geen nakomelingen voor zijn broer zou verwekken. 10 Wat hij deed was slecht in de ogen van de HEER, en daarom liet de HEER ook hem sterven.
 9. martje518

  biotechnologie?

  hoi allemaal, wij hebben het op school over biotechnologie, en het veranderen/ aanpassen van dingen in de natuur, zodat er een makkelijker productie proces tot stand komt. ik vindt het eigelijk een beetje raar om dingen, die zo gemaakt zijn te gaan aanpassen,omdat het voor ons lekker makkelijk is,ze zijn toch niet voor niets zogemaakt? dinsdag hebben we practicum. we veranderen dan de samenstelling van een appel zodat we er mee appelsap uit kunnen halen. hoe denken jullie hier, over en wat moet je er als gelovige mee?
 10. dankjewel deze uitleg is echt top! zoals degene hierboven zij,kan ik het misschien ook het best nog aan God vragen.
 11. maar weer on-topic, is het slecht om zondags uit tegaan omdat dan andere mensen voor jouw aanwezigheid aan het werk zijn?
 12. martje518

  Bijbel lezen

  ja dat lijkt me ookwel wat, ik lees ook vaak stukjes van iemand die zo`n soort blog heeft, maar uiteindelijk lees je dan niet de hele Bijbel ofwel?
 13. martje518

  Bijbel lezen

  Iedereen bedankt voor het zo gauw antwoorden, maar iedereen zegt iets anders, de meeste zeggen begin bij het nieuwe testament, dat lijkt me een goed idee. Maar jullie hebben allemaal verschillende leesschema`s en ik vind het een beetje in gewikkeld om d`r uit te kiezen, ze lijken allemaal zo lastig. En dan had ik nog een vraag, stel je lees dus een jaar zo`n leesschema mee, en dan heb je dat gedaan, dan heb je misschien de hele Bijbel gelezen? En dan begin je dat volgende jaar opnieuw? En dan lees je dus weer de hele Bijbel??? Of niet?
 14. martje518

  Bijbel lezen

  ik begrijp je vraag niet helemaal,maar ik wil inderdaad graag de Bijbel lezen,omdat het het woord van God aan ons is. En ik wil dat ook best helemaal weten/lezen maar zoals iemand hierboven al zij bij stukken over de bouw van de tempel etc. haak ik toch echt gauw af, en vroeg ik me af of jullie dat ook lezen enzo?
 15. hoi hoi! zoals de titel het al zegt uitgaan, tot en MET de zondag? hoe zien jullie het? want als je uitgaat, zijn daar ook mensen aan het werk,die werken om dat jij daar bent (aan het uitgaan), en zondag is de rustdag, dus wat wordt het? voor de zondag thuis zijn?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid