Spring naar bijdragen

FlyAway

Members
  • Aantal bijdragen

    95
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door FlyAway geplaatst

  1. Me vriend heeft net als mij een ochtendhumeur. En hij las waarschijnlijk aan mijn houding af dat ik niet zat te springen om nieuwe mensen te ontmoeten. En dat zat ik ook niet, maar ook weer wel. Gewoon wat babbelen om me wat meer thuis te kunnen voelen. Aan de ene kant heb ik helemaal geen zin om weer naar de kerk te gaan. Maar veel mensen zeggen dat het toch belangrijk is om daar heen te gaan. En ik wil me ooit ook laten dopen en het lijkt me dan wel handig als je dan bij een kerk zit.. Ik ga ook wel nog een keer, alleen het is zo'n drempel..
  2. Elke kerk is weer anders. Je zou vaker kunnen gaan en zien of het misschien een andere keer anders is, of je kan bij een andere kerk kijken of dat beter aansluit bij je verwachtingen. Ik zou inderdaad nog een keer kunnen gaan. Alleen niet deze week al. Ik wil eerst kijken of deze kerk fijn is, voor ik het me ouders ga vertellen. Dus nu moet ik gaan als me ouders er op zondagochtend niet zijn, en dat is niet zo vaak. Bij een andere kerk, zie ik het niet zo zitten, dan kom ik daar alleen. En deze kerk gaat me vriend ook heen, en het is op zich wel handig om naar dezelfde kerk te gaan.
  3. Naar een evangelische. Het bidden is geen probleem, alleen dat het zo plotseling is en zo vaak plotseling. Dat vind ik persoonlijk best vervelend. En ik had gehoopt op wat aanspraak van mensen, maar dat kreeg ik niet. Ik zag er misschien ook niet erg uitnodigend uit, beetje last van ochtendhumeur, slecht geslapen en bij een hoop mensen die ik niet ken, dus dan kan ik erg in mezelf getrokken zijn. Maar ik had er iets meer van verwacht. Misschien had ik wel op teveel gehoopt..
  4. Ik snapte op zich de preek wel, maar het beviel me gewoon niet. Ik voelde me er totaal niet thuis. Niemand die je aansprak. Ze bleven maar liedjes zingen, daarna lange preek en daarna weer liedjes zingen. En ondertussen heel vaak opeens bidden. En ik zat daar en ik probeerde me echt te concentreren, maar het was zo saai! Het enige echt mooie wat er gebeurt is, is dat het liedje dat ik met me schoonfamilie op de bruiloft van me schoonbroer zong, ze in de dienst ook zongen. Dat gaf me ook wel weer moed. En het is natuurlijk allemaal onbekend voor me.. Maar gaat dat in elke kerk zo, dat z
  5. Ik ben afgelopen zondag naar de kerk geweest. Dat werd ook wel eens tijd. Maar helaas is het me niet zo goed bevallen. Was dat bij jullie ook zo de eerste keren dat je ging?
  6. FlyAway

    Gedichten-topic 3

    Kijk eens door me masker heen, en zie wat ik echt meen. Die vrolijkheid meen ik niet, ik heb juist veel verdriet. Luister alsjeblieft een keer, mijn hart doet zo'n zeer. troost me, ik smeek het je. Waarom hoor je me niet, en waarom doe je net of je me niet ziet? of ben ik zo blind, dat ik je schouder niet vind..
  7. FlyAway

    Gedichten-topic 3

    Zelf gemaakt.. Hier ben ik, precies zoals ik wou. maar dan zo gevormd door nare gebeurtenissen, maar nu ik hier toch ben, zal ik schijnen, schijnen zoals nog nooit iemand geschenen heeft!
  8. Ik ga dit weekend naar me nichtjes in Brabant. Ik ga wel naar de optocht kijken maar ik heb geen zin om slechte nederlandstalige liedjes te luisteren met een hoop mensen die ik niet ken en allemaal stom dronken zijn. Dat is vooral niet leuk als je daar zelf nuchter tussen staat. Maar de optocht is wel leuk, en met me nichtjes zal het vast wel gezellig worden.
  9. Geeft niet hoor! Ze zijn me net iets te opdringerig soms, vooral me 'schoonmoeder'. Me vriend gelukkig niet. Dankjewel!
  10. Me vriend, dat is een erg grote steun. En de familie van me vriend. Meer eigenlijk niet. Bij dat gezin volg ik een Alpha Cursus.
  11. Bidden doe ik sowieso elke dag, maar de laatste tijd probeer ik meer te bidden, aangezien dit nooit gewoonte is geweest, is het aardig lastig om aan te denken. Ik probeer elke avond tijd vrij te maken om bijbel te lezen, maar ik merk helaas wel gauw, dat als ik 1 avond oversla ik de volgende ook oversla en de volgende.. Maar vanaf vandaag wil ik er weer meer op letten, meer voor me geloof uitkomen en ik wil een keer een kerk bezoeken. Allemaal goede voornemens, hoop dat ze gaan lukken. Ik denk dat ik het meest moeite zal hebben om een keer de kerk te bezoeken en het me ouders te vertell
  12. Heel erg bedankt voor de teksten! Je hebt me aan het twijfelen gebracht. Ik was bang dat Hij niet meer in me woont, want ik heb erge moeite om me hart open te houden voor Hem, ik ben iemand die graag over alles controle heeft. Je hart moet toch open zijn wilt Hij in je kunnen wonen? Maar misschien woont Hij nog in me. En ik heb erge moeite om Zijn stem te horen. Heb je misschien nog tips?
  13. Voor muziek Windows Media Player, hiervoor altijd winamp. Voor films gebruikte ik eerst WinDVD maar die heb ik gesloopt, hij diet het in ieder geval niet meer. Nu gebruik ik KMplayer
  14. Quote: Op dinsdag 01 maart 2011 12:14:47 schreef Ursa het volgende: Jezus heeft alle macht over de geesten in deze wereld. Toen Hij op aarde rondliep beveelde Hij demonen uit te gaan en na Zijn hemelvaart mochten zijn volgelingen in Zijn Naam geesten uitdrijven. In Zijn Naam kun jij ook hen bevelen van je weg te gaan. Welke duistere machten je ook lastigvallen, Jezus is altijd sterker. Ik weet dat Jezus sterker is. Alleen heb ik altijd het idee dat als ik er last van heb, dat het me eigen schuld is, dat ik iets verkeerd gedaan heb. En dan vind ik niet dat ik het verdien.. Dan
  15. Quote: Op maandag 28 februari 2011 20:25:23 schreef Ursa het volgende: Dat is erg jammer. De kans is ook groot dat als je tegen je zin naar de kerk gaat, je weinig meekrijgt waar het echt over gaat. Als je er op in wilt gaan, hoe werd je gedwongen? Met Bijbelkennis moesten we er in de brugklas heen. En dan niet met de hele klas maar gewoon individueel. Mij heeft het in ieder geval erg afgeschokken, niemand had intresse in elkaar, allemaal waren ze chagarijnig. En van de preek snapte ik niks.. Maar met een bruiloft ben ik eens in een andere kerk geweest, en daar waren ze w
  16. Bedankt voor de reacties! @Hendrika. Ik kom er wel altijd voor uit als mensen het vragen. Maar zelf heb ik ook wel eens het idee dat het allemaal een sprookje is. Hoewel ik zelf ook wel anders ervaar. Maar ik ben zo erg opgevoed met het idee dat God niet bestaat en dat voor domme mensen is om daar in te geloven. Het is gewoon moeilijk om dan een ander denkbeeld te krijgen. En me 'schoonmoeder' komt vaak met vreemde verhalen, die zo vreemd zijn dat ze gewoon bijna onmogelijk zijn om te geloven. Het doet me alleen zo pijn als mensen zeggen dat ik alleen maar geloof omdat me vriend ook ge
  17. Hoe denken jullie erover: kan je een christen zijn en niet naar de kerk gaan? Ik zelf heb slechte ervaringen met de kerk, omdat ik er in de brugklas gedwongen heen ben gegaan en er niks van snapte. Ik ga dus ook niet naar de kerk. Dat is niet de enigste reden dat ik niet ga, heb ook geen zin in gezeur van me ouders. Ze weten namelijk niet dat ik geloof. Niet dat ik zou ontkennen als ze het zouden vragen, zat mensen weten het van me. Een vriendin noemde me verrader. Heb eigenlijk bijna alleen maar negatieve reacties gehad en maar weinig positieve reacties. Is het erg als veel mensen ni
  18. FlyAway

    Gedichten-topic 3

    Erg mooi! Vooral dat laatste stukje, die maakt hem helemaal af!
  19. Mn vriend komt me zo ophalen Heb (vind ik zelf) een heel leuk cadeautje voor hem, hopen dat hij het ook leuk vindt! Samengevoegd: Quote: Op maandag 14 februari 2011 18:14:55 schreef Joëlle het volgende: Mijn vriend doet niet aan valentijn, hoe hard ik ook hint. En nou komt ik thuis, is mijn huisgenoot een romantisch diner voor twee aan het bereiden, met een chocoladefontein toe (en als cadeau voor z'n vriendin). Denk dat ik met ander huisgenoot maar een antivalentijnsdiner ga houden met veel chocolade en een meidenfilm toe. Echt jongens weer.. Veel plezier met
  20. Ik heb een boek gelezen: '90 minuten in de hemel' die man had een ongeluk gehad en is 90 minuten dood geweest. Hij herkende wel mensen. Ik denk ook wel dat je mensen herkent..
  21. FlyAway

    Het grote vogeltjestopic

    Quote: Op zaterdag 22 januari 2011 22:56:33 schreef annzie het volgende: [...] Okee, ik pas hem aan Hoe hij zichzelf schijnbaar tegenspreekt. Het is een soort.. En ik ben vrouwelijk Vond het zelf ook al vreemd staan..
  22. FlyAway

    Het grote vogeltjestopic

    Ik hou van eenden, ik voer ze bijna elke dag brood voor ik naar school ga. Later wil ik een tamme eend, maar dan wel een wilde eend. Vogels over het algemeen vind ik wel leuk, vooral omdat ik het zo bijzonder vind dat ze kunnen vliegen, lijkt me heerlijk! En vroeger vond ik gieren helemaal geweldig.
  23. FlyAway

    Ik zoek de waarheid

    Ik had zelf heel erg veel aan het boek: moderne wetenschap in de bijbel. In de bijbel is het in het Oude Testament bijvoorbeeld heel belangrijk dat je baby's op de 8e dag na de geboorte besnijd, ook al valt het op de sabbat. Nu hebben ze onderzoek gedaan en blijkt het dat het bloed op de 8e dag na de geboorte het snelst stolt. Er staan allemaal van dit soort dingen in.
  24. FlyAway

    Vrouwen moeten gehoorzamen?

    In die tijd werd de man toch ook belangrijker gezien dan de vrouw, zou het daardoor niet komen? De man geeft misschien het zaad maar de vrouw de eicel.. En ik heb het er al eens over gehad met me vriend, die wilt inderdaad dat de kinderen zijn naam dragen. We hebben het er al wel gehad om de achternaam te combineren, bijvoorbeeld: Hendriksen-Jansen.
  25. FlyAway

    Vrouwen moeten gehoorzamen?

    Quote: Op donderdag 13 januari 2011 16:31:37 schreef Hoppipolla het volgende: [...] Ik ben overigens een feminist. Ik wordt vaak zo genoemd ja, ik wil me eigen achternaam houden en dat mijn kinderen ook mijn achternaam krijgen. (ik heb een erg zeldzame achternaam) Maar ik hoor vaak dat God het bedoeld heeft dat de vrouw de naam van de man draagt. Alleen waar dat precies staat wordt dan niet gezegd. Misschien dat ze op de gehoorzaamheid van de vrouw aan de man doelen? Want als ze daar op doelen, is het toch niet ongehoorzaam om je eigen achternaam te houden en die door te ge
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid