Spring naar bijdragen

Barbara van loo

Members
  • Aantal bijdragen

    366
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Barbara van loo

  1. Hi,

    Het volgende is een Quote uit het nieuwe testament

    Lucas 19:27: “Doch die vijanden van mij, die niet wilden, dat ik over hen koning werd, brengt hen hier en slacht ze voor mijn ogenâ€!

    Matteüs 10:34-36 heen: "Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.

    Wie zijn woorden zijn dit volgens de bijbel? Ja.. van Jezus (vrede zij met hem)..

    Waarom is het zo dat wanneer onze geliefde profeet Mohammed (vrede zij met hem) deze woorden gezegd zou hebben dat hij aangevallen wordt, en wanneer het door Jezus (vrede zij met hem) wordt gezegd er overheen gelezen wordt?

    Waarom is het dat er altijd slechts wordt gepraat over onze Profeet door degene die hem niet kennen, waarom hebben degene die zijn leven hebben bestudeerd een hele andere kijk op hem.

    Om alleen een voorbeeld te noemen George Bernard Shaw de Britse theaterschrijver zei: “De wereld heeft heel erg behoefte aan een man met het gedachtegoed van Mohammed. In de Middeleeuwen werd hij op een heel donkere manier afgeschilderd. Vooral vanwege hun onwetendheid en vooroordelen, omdat zij hem als vijand van het Christendom beschouwden. Maar toen ik terug ging kijken naar het verhaal achter deze man vond ik hem een verbazingwekkende en miraculeuze persoon, en ik kwam tot de conclusie dat hij nooit een vijand van het Christendom was. Hij zou in plaats daarvan de redder van de mensheid genoemd moeten worden. Ik denk dat als hem vandaag de controle over de wereld wordt gegeven, dat hij onze problemen zou oplossen en de vrede en het geluk zou brengen waar de wereld zo naar verlangt."

    Waarom wordt iemand beoordeeld zonder hem te kennen, waarom wordt er gewogen met 2 maten waarom, waarom wordt er niet naar om gekeken als Jezus zulke woorden uit, en waarom wel als Mohammed zoiets zou zeggen. Is dit niet oneerlijk?

    Leer Mohammed (vrede zij met hem) echt kennen en lees over zijn karakter: [knip]

    (En dit is geen uitnodiging naar Islam, maar ik vind het erg dat er zo slecht over hem gedacht wordt, ik vind dat iedereen recht heeft om hem echt te kennen vanuit betrouwbare bronnen en een keer niet van anti-islam sites)

    Groetjes,

    Barbara

  2. Weetje wat het is, ze halen Ezechiel 40 tot 44 aan, daarin worden allerlei maten genoemd etc.. dus hoe kan dat volgens jou dan slaan op het lichaam. Als je de passages leest, er worden maten genoemd etc en dat mensen hun hoofd niet kaal moeten scheren etc... hoe kunnen deze hoofdstukken spreken over het lichaam?

    Ik vond het volgende op wikipedia:

    De katholieke Kerk leert dat de heropbouw van de derde tempel op de Tempelberg een gebeurtenis van de Eindtijd zou zijn, maar duidt aan dat de Messias in Jezus Christus reeds gekomen is, en dat de ware tempel van God gevonden wordt in de Kerk der christenen, het nieuwe Israël, en dat daarin het waar en voortdurend en wereldwijd offer, namelijk de Eucharistie, wordt opgedragen aan God, in éénheid en identiciteit met het kruisoffer op Golgotha.

    Blijkbaar de katholieke kerk ondersteund dus dit principe, zijn hier ook katholieken eigenlijk op het forum, ik vraag mij af waar zij uit halen dat er een herbouw komt van de derde tempel?

    Zover ik weet, is dat niet een typisch katholieke gedachte, maar zijn er ook protestanten die zeggen dat de joden een derde tempel willen bouwen, maar benoemen het ook als onterecht, aangezien de ware tempel nu het lichaam van de gelovige christen is.

  3. Ik vond het volgende op wikipedia:

    De katholieke Kerk leert dat de heropbouw van de derde tempel op de Tempelberg een gebeurtenis van de Eindtijd zou zijn, maar duidt aan dat de Messias in Jezus Christus reeds gekomen is, en dat de ware tempel van God gevonden wordt in de Kerk der christenen, het nieuwe Israël, en dat daarin het waar en voortdurend en wereldwijd offer, namelijk de Eucharistie, wordt opgedragen aan God, in éénheid en identiciteit met het kruisoffer op Golgotha.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Tempelberg

    Blijkbaar de katholieke kerk ondersteund dus dit principe, zijn hier ook katholieken eigenlijk op het forum, ik vraag mij af waar zij uit halen dat er een herbouw komt van de derde tempel?

  4. Een beetje een late reactie maar, bedankt voor de reacties.

    Ik heb nog een vraag..hoe wordt er door de christenen aangekeken tegen Ezechiël 40 tot 44 die volgens de joden zou gaan over een nieuwe tempel die gebouwd zou worden.. hoe zien jullie die verzen.. en zijn jullie het eens met de joden dat de messias een 3e tempel zal bouwen? Waarover gaan die verzen volgens de christenen?

  5. Over wat gaat de volgende bijbel verzen? Iemand die uitleg kan geven..

    Ezechiel 37

    21 Spreek dan tot hen: Zo zegt de Heere HEERE: Ziet, Ik zal de kinderen Israëls halen uit het midden der heidenen, waarhenen zij getogen zijn, en zal ze vergaderen van rondom, en brengen hen in hun land;

    22 En Ik zal ze maken tot een enig volk in het land, op de bergen Israëls; en zij zullen allen te zamen een enigen Koning tot koning hebben; en zij zullen niet meer tot twee volken zijn, noch voortaan meer in twee koninkrijken verdeeld zijn.

    23 En zij zullen zich niet meer verontreinigen met hun drekgoden, en met hun verfoeiselen, en met al hun overtredingen; en Ik zal ze verlossen uit al hun woonplaatsen, in dewelke zij gezondigd hebben, en zal ze reinigen; zo zullen zij Mij tot een volk zijn, en Ik zal hun tot een God zijn.

    24 En Mijn Knecht David zal Koning over hen zijn; en zij zullen allen te zamen één Herder hebben; en zij zullen in Mijn rechten wandelen, en Mijn inzettingen bewaren en die doen.

    25 En zij zullen wonen in het land, dat Ik Mijn knecht Jakob gegeven heb, waarin uw vaders gewoond hebben; ja, daarin zullen zij wonen, zij en hun kinderen, en hun kindskinderen tot in eeuwigheid, en Mijn Knecht David zal hunlieder Vorst zijn tot in eeuwigheid.

    26 En Ik zal een verbond des vredes met hen maken, het zal een eeuwig verbond met hen zijn; en Ik zal ze inzetten en zal ze vermenigvuldigen, en Ik zal Mijn heiligdom in het midden van hen zetten tot in eeuwigheid.

    27 En Mijn tabernakel zal bij hen zijn, en Ik zal hun tot een God zijn, en zij zullen Mij tot een volk zijn.

    28 En de heidenen zullen weten, dat Ik de HEERE ben, Die Israël heilige, als Mijn heiligdom in het midden van hen zal zijn tot in eeuwigheid.

  6. (Ik snap niet waarom me topic verwijderd is, mijn vraag was serieus..en niet bedoeld om de islam te bewijzen zoals iemand beweerde dus laat even staan want wil echt antwoorden hierop.)

    Hey,

    Ik heb even een serieuze vraag he. Ik las laatst dat de joden beweren dat de messias aan bepaalde voorwaarden/eisen moest voldoen, die staan beschreven in het oude-testament. Nu beweren ze dat Jezus (vrede zij met hem) niet voldeed aan die eisen. Ze komen met voorbeelden dat hij bijv. koning had moeten zijn, af moest stammen van David en nog een aantal zaken.

    De volledige lijst is als volgt:

    De Sanhedrin zal opnieuw worden vastgesteld (Jesaja 1:26)

    Zodra hij koning is zullen de leiders van andere naties naar hem kijken voor begeleiding (Jesaja 2:4)

    De hele wereld zal de ene God van Israël aanbidden (Jesaja 2:11-17)

    Hij zal afstammen van Koning David (Jesaja 11:1) via Salomo (1 Kronieken 22:8-10, 2 Kronieken 7:18)

    De "geest van de Heer 'zal zijn op hem, en hij zal een" vreze Gods "hebben (Jesaja 11:2)

    Kwaad en tirannie zal niet in staat zijn om op te staan ​​voor zijn leiderschap (Jesaja 11:4)

    Kennis van God zal de wereld vullen (Jesaja 11:9)

    Hij zal mensen uit alle culturen en naties aantrekken (Jesaja 11:10)

    Alle Israëlieten zullen worden teruggestuurd naar hun thuisland (Jesaja 11:12)

    De dood zal worden verzwolgen tot in eeuwigheid (Jesaja 25:8)

    Er zal geen honger of ziekte meer zijn en de dood zal ophouden (Jesaja 25:8)

    Alle doden zullen opstaan ​​(Jesaja 26:19)

    Het Joodse volk zal het eeuwige vreugde en blijdschap ervaren (Jesaja 51:11)

    Hij zal een boodschapper van de vrede zijn (Jesaja 52:7)

    Naties zullen hun misstanden jegens Israël erkennen (Jesaja 52:13-53:5)

    De volkeren van de wereld zullen voor de geestelijke leiding naar de Joden toewenden (Zacharia 8:23)

    De verwoeste steden van Israël zullen worden hersteld (Ezechiël 16:55)

    Wapens van de oorlog zullen worden vernietigd (Ezechiël 39:9)

    Het volk van Israël zal directe toegang tot de Thora door hun gedachten hebben en de Thora-studie zal de studie van de wijsheid van het hart worden (Jeremia 31:33)

    Hij zal je alle waardige verlangens van je hart geven (Psalm 37:4)

    Hij zal het barre land nemen en het rijk en vruchtbaar maken (Jesaja 51:3, Amos 9:13-15, Ezechiël 36:29-30, Jesaja 11:69)

    Nu vraag ik mij af, waarom wordt gezegd dat hij daaraan niet voldeed wat is een goede "weerlegging hierop".. en volgens mij beweren ze ook nog dat hij moest geboren worden van 2 ouders..

    groetjes,

    barbara

  7. Hey,

    Ik heb even een serieuze vraag he. Ik las laatst dat de joden beweren dat de messias aan bepaalde voorwaarden/eisen moest voldoen, die staan beschreven in het oude-testament. Nu beweren ze dat Jezus (vrede zij met hem) niet voldeed aan die eisen. Ze komen met voorbeelden dat hij bijv. koning had moeten zijn, af moest stammen van David en nog een aantal zaken. De volledige lijst is als volgt: De Sanhedrin zal opnieuw worden vastgesteld (Jesaja 1:26)

    Zodra hij koning is zullen de leiders van andere naties naar hem kijken voor begeleiding (Jesaja 2:4)

    De hele wereld zal de ene God van Israël aanbidden (Jesaja 2:11-17)

    Hij zal afstammen van Koning David (Jesaja 11:1) via Salomo (1 Kronieken 22:8-10, 2 Kronieken 7:18)

    De "geest van de Heer 'zal zijn op hem, en hij zal een" vreze Gods "hebben (Jesaja 11:2)

    Kwaad en tirannie zal niet in staat zijn om op te staan ​​voor zijn leiderschap (Jesaja 11:4)

    Kennis van God zal de wereld vullen (Jesaja 11:9)

    Hij zal mensen uit alle culturen en naties aantrekken (Jesaja 11:10)

    Alle Israëlieten zullen worden teruggestuurd naar hun thuisland (Jesaja 11:12)

    De dood zal worden verzwolgen tot in eeuwigheid (Jesaja 25:8)

    Er zal geen honger of ziekte meer zijn en de dood zal ophouden (Jesaja 25:8)

    Alle doden zullen opstaan ​​(Jesaja 26:19)

    Het Joodse volk zal het eeuwige vreugde en blijdschap ervaren (Jesaja 51:11)

    Hij zal een boodschapper van de vrede zijn (Jesaja 52:7)

    Naties zullen hun misstanden jegens Israël erkennen (Jesaja 52:13-53:5)

    De volkeren van de wereld zullen voor de geestelijke leiding naar de Joden toewenden (Zacharia 8:23)

    De verwoeste steden van Israël zullen worden hersteld (Ezechiël 16:55)

    Wapens van de oorlog zullen worden vernietigd (Ezechiël 39:9)

    Het volk van Israël zal directe toegang tot de Thora door hun gedachten hebben en de Thora-studie zal de studie van de wijsheid van het hart worden (Jeremia 31:33)

    Hij zal je alle waardige verlangens van je hart geven (Psalm 37:4)

    Hij zal het barre land nemen en het rijk en vruchtbaar maken (Jesaja 51:3, Amos 9:13-15, Ezechiël 36:29-30, Jesaja 11:69)

    Nu vraag ik mij af, waarom wordt gezegd dat hij daaraan niet voldeed wat is een goede "weerlegging hierop".. en volgens mij beweren ze ook nog dat hij moest geboren worden van 2 ouders..

    groetjes,

    barbara

  8. Ga maar kijken.

    Ik en een homo vermoorden, ik kan niet eens een spin doden man, hou toch op man.

    Dat klopt, je bent laf en je wil je handjes niet vies maken, maar je zou het best prettig vinden als iemand anders de homo's voor je ophing nietwaar?

  9. Bonaventura, waar is jou tolerantie en barmhartigheid en vriendelijkheid, zuiver je hart en wees niet zo haatdragend: )

    Quran 05-82. Waarlijk, gij zult de joden en de afgodendienaren het meest vijandig jegens de gelovigen vinden. En gij zult degenen die zeggen: "Wij zijn christenen" het vriendschappelijkst vinden jegens de gelovigen. Dit is, wijl er onder hen geleerden en monniken zijn en wijl zij niet trots zijn.

    These people are generally more tolerant of Islam and its people, because of the mercy and kindness that their hearts acquired through part of the Messiah's religion.

  10. Bonaventura ga even heel snel normaal doen wil je.

    Ik en een homo vermoorden, ik kan niet eens een spin doden man, hou toch op man.

    Jij begon over haat-baarden, dus ik denk dat je het probleem even bij jezelf moet zoeken. Op een actie komt meestal een reactie. En voor de rest, houd je niet zo bezig met mij man ga iets nuttigs doen. :*

    Beste crew,

    Waarom kan een user die systematisch hetzelfde topic opent (semi-geïnteresseerde vragen om het christendom af te kraken), expliciet heeft gezegd hoogstpersoonlijk een homo te willen vermoorden als de wet het maar zou toestaan en nu de loftrompet steekt omdat er 90 jongeren door een niet-moslim zijn vermoord vrij op credible rondlopen? Ik kan alleen maar gissen naar de intenties van de crew om zo'n overduidelijk gevaarlijke randdebiel rond te laten lopen.

    Gelieve mij te antwoorden.

    Groet,

    Bonaventura

  11. haha waarom ben nu precies zo geïrriteerd omdat ik Christen-terrorist zei? _O-

    Je weet volgens mij niet meer wat je zegt en waarom je het precies zegt want je kraamt echt de grootste onzin uit..

    Daag Bonaventura, vergeet je pilletje niet.

    Nou dan weet je nu hoe dat voelt he! Wordt bij ons ook altijd gedaan..
    Hoe wat voelt? Hoe een of andere geestelijk gehandicapte debiel die al jaren dit forum vervuilt met haar zwakzinnige gebalk nu dit topic komt vervuilen met haar zieke lustgevoelens? Blaas jezelf toch op in de Sahara.
  12. Nou dan weet je nu hoe dat voelt he! Wordt bij ons ook altijd gedaan.. en nee ik blijf lekker als is het alleen om jou te irriteren. Doe gewoon rustig man, "Heb je vijanden lief toch?"

    verlekkeren? dit is afschuwelijk!Weetje ik schreef dat expres Christen-Extremist omdat dat ook altijd gedaan wordt als het een Moslim is,wat ik gewoon jammer vind is dat wanneer het een Moslim is, alle moslims over 1 kam worden geschoren, ik ga nu ook niet zeggen alle Christenen zijn terroristen of Christendom spoort aan tot haat, ik zeg die is gewoon gestoord en daar laat ik het dan bij. Werd dit ook maar eens gedaan bij ons. :D
    Je komt gewoon even lekker een artikel posten dat het een christen was en daarna nog even duidelijk accentueren dat het zo was. Waarom zie ik je nooit nieuws post over die honderden moslimaanslagen? Waarom zie ik je überhaupt nauwelijks posten als het om dit soort dingen gaat?

    Flikker toch op van credible en bespaar me je aanwezigheid. Dat de crew van dit forum niet deugt en er de afgelopen periode praktisch doelbewust naar heeft gestreefd om alle trolls en andere idioten op dit forum te behouden en iedere vorm van inhoudelijke discussie in de kiem te smoren was me al langer duidelijk. Maar het feit dat ze jou nog laten posten hier gaat me echt de pet te boven.

    Het is jammer dat het digitaal is anders had ik je eigenhandig bij het grof vuil gezet. De enige plaats waar iemand als jij thuishoort.

  13. Waar heb jij last van, voelde je je aangesproken ofzo..

    Het is een Christen-terrorist! :*
    Je zult wel blij zijn dat het voor één keer geen haatbaarden waren. :#
    En je zit jezelf lekker blij te maken dat het niet de zoveelste kamelenneuker uit de eindeloze Arabische woestijn was? Of de zoveelste obese Westerse meid die nog te dom is om het lbo te halen en zich tot de islam heeft bekeerd? Daarom zit je je nu lekker blij te maken?

    Ga toch weg van dit forum zieke geest. Je hebt hier niets maar dan ook niets te zoeken.

  14. verlekkeren? dit is afschuwelijk!Weetje ik schreef dat expres Christen-Extremist omdat dat ook altijd gedaan wordt als het een Moslim is,wat ik gewoon jammer vind is dat wanneer het een Moslim is, alle moslims over 1 kam worden geschoren, ik ga nu ook niet zeggen alle Christenen zijn terroristen of Christendom spoort aan tot haat. Werd dit ook maar eens gedaan bij ons niet meteen geloof erbij halen of iedereen veroordelen. :D

    Het was een Christen-terrorist! :*

    Voor de verandering, ja, hoewel ik denk dat e.e.a. meer politiek dan religieus gemotiveerd was. Maar iedereen dacht aanvankelijk dat het moslims waren omdat dat het meest waarschijnlijke is in geval van terrorisme. Natuurlijk is er ook christelijk terrorisme, maar jullie zijn nog steeds de goedste hoor. die kleine honderd doden zijn binnen een week of twee wel weer ingehaald.

    Maar ga je gerust verlekkeren over de lijken van die pubers als je wilt. Mij heb je er niet mee.

  15. Verdachte bloedbad sprak bewondering voor PVV uit

    Anders Breivik, de vermoedelijke dader van de aanslagen in Oslo en Utoya, waarbij tot nu toe in totaal 91 doden vielen, sprak eerder op een Zweeds forum zijn bewondering voor de PVV uit. Hij noemde de partij 'de enige echte conservatieve partij die er bestaat'.

    Wilders zelf heeft via Twitter de aanslag scherp veroordeeld: 'Vreselijke aanslag in Oslo, zoveel onschuldige slachtoffers van gewelddadige, zieke geest. PVV rouwt mee met nabestaanden en Noorse volk', aldus Wilders via Twitter.

    Breivik is een aantal jaren lid geweest van de conservatieve Progress Party, de op een na grootste politieke partij van Noorwegen. Partijleider Siv Jensen geeft dit 'vol afgrijzen' toe op de Noorse TV2, maar benadrukt dat deze daad de hele natie aangaat. 'En dat we ons vandaag vooral moeten richten op de slachtoffers en meeleven met de getroffen families.'

    Op politieke blogs waaronder Firstpost.com wordt de Progress Party afgeschilderd als uiterst rechts. Ze zouden de laatste jaren een enorm electoraat hebben verworven met hun anti-immigratiepolitiek gekoppeld aan christelijke waarden. De liberale immigratiepolitiek zou volgens de Progress Party helemaal mislukt zijn. 'Het laat criminelen in Noorwegen, terwijl eerlijke hardwerkende mensen eruit gegooid worden.' Breivik vond de rechts-conservatieve politiek van deze partij veel te liberaal en is uiteindelijk weer uit de partij gestapt.

    Breivik noemt zichzelf een christelijk conservatief en ventileerde op internet vooral zijn afkeer tegen het socialisme, internationalisme en de multiculturele samenleving. Dat laatste noemde hij de grootste bedreiging van de westerse beschaving. De Noorse politie noemt de man een Christelijke fundamentalist.

    parool.nl

  16. Dader bloedbad bewondert Geert Wilders

    Anders Behring Breivik, de schutter die 84 jongeren doodschoot en verschillende andere verwondde op het Noorse eilandje Utoya gisteren, en die ook verdacht wordt van de bomaanslag in Oslo met zeven doden, schreef onlangs nog dat hij bewondering heeft voor Geert Wilders en de PVV.

    Breivik was actief op verschillende internetfora. Zijn standpunten: de media zijn niet kritisch genoeg ten opzichte van de islam, socialisme is verantwoordelijk voor het verdwijnen van tradities, cultuur, nationale identiteit en heeft ervoor gezorgd dat onze samenleving "zwak" en "verward" is.

    In één van zijn posts zegt Breivik dat "Geert Wilders' Party for Freedom in the Netherlands is the only true party of conservatives" is.

    Wilders zelf heeft via Twitter de aanslag scherp veroordeeld: 'Vreselijke aanslag in Oslo, zoveel onschuldige slachtoffers van gewelddadige, zieke geest. PVV rouwt mee met nabestaanden en Noorse volk', aldus Wilders via Twitter. (mvl)

    HLN.be

    23 juli 2011

  17. Terrorist Oslo blijkt rechts-extremist

    OSLO - Een schutter heeft vrijdag op het eilandje Utoya, in een meer ten noordwesten van de Noorse hoofdstad Oslo, zeker 80 mensen doodgeschoten.

    Het gaat om overwegend tieners en jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar. De Noorse politie verhoogde zaterdag het dodental van 10 naar 80.

    De aanval op het jeugdkamp van de sociaaldemocratische partij op Utoya heeft ''een catastrofale omvang'', aldus politiechef Oystein Maeland. Hij vreesde dat het dodental nog iets hoger kan uitvallen om er ook ernstig gewonde slachtoffers zijn.

    De Noorse koning Harald V heeft zaterdag de aanslagen ''een niet te vatten tragedie'' genoemd en zei dat het belangrijk is dat de mensen bij elkaar blijven en elkaar steunen.

    Grote bom

    De dader kwam aan het eind van de middag en anderhalf tot 2 uur nadat er in het centrum van Oslo een grote bom was ontploft, naar het jeugdkamp verkleed als politieagent. Hij zei de veiligheid te komen controleren en schoot vervolgens op de aanwezigen.

    Er waren naar schatting 560 mensen jongeren aanwezig op het kleine eilandje. De schutter is aangehouden. Het zou gaan om een 32-jarige Noor uit de hoofdstad Oslo met rechts-extremistische ideeën.

    Autobom

    Bij de aanslag met een autobom in de hoofdstad verloren zeven mensen het leven. Aangenomen wordt dat de schutter op Utoya ook verantwoordelijk is voor de aanslag in Oslo. Daar werd het kantoor van de sociaaldemocratische premier Jens Stoltenberg zwaar beschadigd, net als de ministeries van Financiën en van Olie. Het vreedzame Noorwegen werd diep geschokt door de aanslagen.

    De premier dook enige tijd onder en militairen zetten straten af in Oslo uit vrees voor meer ontploffingen.

    Internationale organisaties

    Tal van commentatoren wijdden aanvankelijk uit over welke islamitische groepen hier verantwoordelijk voor konden zijn, maar Stoltenberg liet relatief snel weten dat hij niet dacht dat ''de aanslagen verband hielden met internationale terroristische organisaties, maar dat ze eerder het werk van een gek leken te zijn''.

    NU.nl

    23 juli 2011

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid