Spring naar bijdragen

Fitness topic


Aanbevolen berichten

@ Videl: in mijn beginpost staat een link naar de site van wateengedoe2, dat is een goeie dus die zou ik eens doorkijken.

Als vrouw moet je je niet te druk maken om spieren kweken, dat gaat bijna niet omdat jullie de hormoontjes missen (iig de goede hoeveelheid) die nodig zijn voor spieropbouw.

Van krachttraining krijg je een strak, atletisch lichaam. Een spierbundel word je alleen als je hormonen gaat nemen, anabole steroiden en dergelijke.

Quote:
"Mortal" schreef het volgende:

Heb jij toevallig ook een site waar duidelijk een aantal goede oefeningen op staan die je daarmee kunt uitvoeren?

link

Ga dan naar de spiergroep die je wil trainen, dan staan er een aantal oefeningen genoemd inclu kort filmpje van hoe ze moeten worden uitgevoerd.

Kies alleen de oefeningen die met een dumbell (1-hands halter) of barbell (2-hands halter) worden uitgevoerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 827
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Op vrijdag 18 augustus 2006 11:35:49 schreef Light Jr. het volgende:
Na een offtopic gesprekje met wateengedoe2 heb ik besloten hier maar es een topic over te openen. Favoriet onderwerp van me

Nice smile.gif

Ik begon alles aan mekaar te typen, maar heb er toch maar ff 3 posts gemaakt: 1 over jou, 1 met algemene info en 1 over mij (voor zover het te scheiden was van elkaar). Anders wordt 't zo'n lap die niemand leest.

Over jou:

Quote:
Eerst mijn geschiedenis:

Ik ben sinds september vorig jaar lid van een sportschool, doe nu bijna een jaar serieus aan krachttraining. Sinds ik aan fitness doe, ben ik van 70 naar 86kg gegaan bij een bescheiden lengte van 1.81m terwijl mijn vet percentage acceptabel is gebleven (wel wat gestegen). In eerste instantie wilde ik voornamelijk een stuk sterker worden, ik moet zeggen dat ik nu ook veel meer tevreden ben over mijn bouw.

Goeie vooruitgang in een jaar, zeg! Ik denk dat je je wel goed in hebt gelezen vantevoren. Of had je het toevallig getroffen met de begeleiding bij de sportschool? Je moet ook wel aan je eten gedacht hebben, tenzij je van nature ineens ontzettend veel meer trek hebt gekregen, en niet bent gaan 'junken' om dat te compenseren, maar gezond bent blijven eten.

Quote:
Stats belangrijke oefeningen (herhalingen x gewicht):

Squat: 8 x 100kg

Deadlift: 8 x 120kg

Behind neck presses (schouders): 6 x 45kg

Military presses: 6 x 50kg

Barbell curl (olympic bar): 6 x 45kg

Dips: 3 sets, 12 reps

Lat pulldown: 8 x 80kg

Niet slecht smile.gif Overigens zou ik geen behind neck presses doen, als ik jou was. Ze zijn een crime voor je schouders en voegen eigenlijk niks toe t.o.v. bijv. military press.

Quote:

Becnh press ontbreekt, die doe ik nauwelijks. Mijn borst is een van mijn best ontwikkelde spiergroepen, verder vind ik military en behind neck presses de betere oefening omdat je daarbij staat, verticale oefeningen > horizontale oefeningen imo.

Die staande oefeningen pakken meest je schouders, niet zozeer je borst. Anyway, met dips pak je ook al wel borst, en als ie snel groeit, is het wel OK zo smile.gif

Quote:
Gelukkig heb ik op je site gezien dat ik meer spierballen heb dan jij

Pfff, ja, gelukkig maar, anders was het wel erg geweest ook! widegrin.gif

Quote:
Thuis heb ik een stang van 8kg, als ik geen tijd heb om te trainen doe ik wat thuis. Ik kan 'm max. met 75kg belasten en heb verder alleen een bankje.

Je zei in het sauna-topic, dat je vloer zou doorzakken als je genoeg gewichten thuis zou hebben voor jouw training. Op zich valt dat wel mee, denk ik (stel dat de dikke buurman langskomt en op je zolder gaat staan, dan heb je al 120 kg bij mekaar smile.gif) Op Marktplaats kun je relatief goedkoop slagen voor een sterkere stang en wat meer schijven. Een optrekstang heb je met een beetje kluszin (of een klusjesman) ook snel opgehangen. Alleen een squatrek wordt wat moeilijker (al kun je dat wel (laten) lassen, je moet er ook nog plaats voor hebben).

Quote:
Die van mij is anders bijna gratis

4EUR per maand, studenten sportschool van de Uni.

Mmm, OK, nee, bij zulke 'dumpprijzen' voor een sportschoolabo, daar kan zelfs Marktplaats niet tegenop! Ik betaalde al EUR30/mnd voor 1x/week! :-/

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dan over mijzelf:

Ik ben in 2002 begonnen vanwege ondergewicht (49 kg bij 1.64m) en een lelijke lichaamsbouw (zeer dunne armpjes, zichtbare ribben), hetgeen ik danig zat was. Chocola vreten enz. hielp niet (als er wat aankwam, was het vet op mijn buik, en het verdween weer als ik ermee stopte). Dus toen maar bodybuilding .. Dat hielp wel en ik bleek het ook nog leuk te vinden! Vooral ook het sterker worden, wat ik er gratis bijkreeg. Ik was zo blij als een kind toen ik me - na 5 maanden trainen - voor het eerst zonder hulp kon optrekken. Ben - wel met meer vet - max. 59 kg geweest en nu (ik train wat minder intensief dan toen) 55 kg, nog ruim boven de ondergewichtsgrens, die bij mij op 50 kg ligt). Mijn borst en armen zien er nu prima uit smile.gif

Spreekt trouwens voor zich, dat ik ook en juist de voeding heb aangepast. Ik heb een half jaar lang 5 à 6 maaltijden/dag gegeten; zo'n 3000 kcal/dag (onderhoudsniveau met al dat trainen erbij was ong. 2300 kcal, schat ik, dus die 700 kcal zorgde voor groei in spiermassa en (helaas ook wel wat) vetmassa). Zonder krachttraining zou ik op dat (overigens heel gezonde) eten moddervet geworden zijn.

W.b. de omtrekken: LOL, jouw onderarm is al stukken dikker dan mijn bovenarm (28 cm gespannen knipoog_dicht.gif) Verder ben ik gewoon een pietepeuterig dametje, niks overdreven gespierds aan.

Quote:
Jammer genoeg weet ik niet wat de omtrekken waren toen ik net begon.

Ik ook niet, maar ik schat mijn bovenarm zo'n 23 à 24 cm ... Ik had nl. echte biafra-armpjes - mensen dachten wel eens dat ik anorexia had. Als ik bijv. met sleeveless shirtje in het OV zat, dan zag je mensen kijken en schrikken.

Over de gewichten van de oefeningen: zoals gezegd, train ik momenteel niet zo superintensief (1 a 2x/week, en echt niet tot de max). Wel valt het op zich wel mee met hoeveel zwakker ik ben geworden sinds ik niet meer echt fanatiek train. Ik had 't erger verwacht smile.gif

Eens denken wat voor stats ik heb gehad, in dezelfde oefeningen als jij. Zijn benaderingen hoor, ik graaf ze uit m'n geheugen

Squat: 8 x 90kg (maar: met bovenbenen tot horizontaal, niet zover doorzakkend als jij)

Deadlift: 8 x 75 a 80kg. 1 x 95 kg

Military presses: 8 x 25 kg

Barbell curl (olympic bar): eigenlijk nooit gedaan, mijn polsen vinden dat niet leuk. Met dumbells 8x10kg (per stuk)

Dips: 3 sets, 12 reps: ik ook zoiets (maar ik ben veel lichter, nu 55 kg)

Lat pulldown: 8 x 45 a 50 kg (deed ik altijd naar mijn borst, omdat het naar de nek slecht is voor je schouders)

Quote:
Al ben je volgens mij ongeveer net zo sterk als de gemiddelde man.

De gemiddelde niet-trainende man, that is. Dat klopt wel zo ongeveer, ja. Wel praktisch met verhuizingen, boodschappen doen enz. - mijn onderrug is ook onverwoestbaar (afkloppen ...) smile.gif Ik ben ooit eens met een collega van 1.80m en normaal postuur naar de sportschool geweest, en bij de grote bovenlichaamoefeningen (rug en borst) was hij even sterk, bij armoefeningen was hij sterker en bij been/onderrugoefeningen ik sterker. Dat zie je vaak, dat vrouwen in verhouding sterkere benen en een zwakker bovenlijf hebben in vergelijking met mannen.

Quote:
Ok. Dat deads en squats je taille nog wat breder maken maakt je verder niet zo veel uit? Of werkt het niet zo voor vrouwen, ik las op je site dat vrouwen vooral strakker worden wegens een gebrek aan testosteron.

De zij-buikspieren hebben zo weinig groeipotentieel, dat je dat echt niet ziet. Het zou eens een halve cm schelen ... als ik een week lang elke dag een halve zak chips eet, zit er zo al weer 2 cm aan, zie het verschil. En het is niet zo dat ik helemaal geen taille heb, maar mijn taille-heupratio van ong. 0,85 is toch niet bepaald het vrouwelijke ideaal :/

Quote:
Thuis heb ik een stang van 8kg, als ik geen tijd heb om te trainen doe ik wat thuis. Ik kan 'm max. met 75kg belasten en heb verder alleen een bankje.

Ah, ik heb ook zoiets thuis (al kan mijn stang >100 kg hebben, en dat hoef ik er natuurlijk nooit aan te hangen). Een verstelbaar bankdrukbankje, lange halter, 2 handhalters en een optrekstang. Helaas geen squatmogelijkheid, daarom doe ik de 'armelui-squat' = de deadlift. Al met al een stuk goedkoper dan de sportschool, ik heb 't op Marktplaats gekocht en was er in een dik half jaar uit met de contributie (en dat was al in mijn 'slappe' tijd, toen ik een abo voor 1x/week had). Alleen jammer van de sauna.

Quote:
Prima informatieve site. Mijn complimenten meis!

Ik kon zo ver ik zag ook geen onwaarheden vinden en je hebt aan vrijwel alles gedacht.

Thanks smile.gif

Quote:
wateengedoe2 (hoe heet je eigenlijk echt?)

Als je nou die site echt goed had bekeken, had je 't geweten puh2.gif (gelieve het overigens niet hier te plaatsen; ik wil niet met mijn echte naam op dit forum opgegoogled kunnen worden - die twee werelden hou ik liever gescheiden)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Algemeen fitnessverhaal

Quote:

Becnh press ontbreekt, die doe ik nauwelijks. Mijn borst is een van mijn best ontwikkelde spiergroepen, verder vind ik military en behind neck presses de betere oefening omdat je daarbij staat, verticale oefeningen > horizontale oefeningen imo.

Die staande oefeningen pakken meest je schouders, niet zozeer je borst. Het is goed om horizontale oefeningen en verticale af te wisselen voor je bovenlijf. Je legt dan andere accenten met de belasting van de spiergroepen. Voor je onderlijf zijn er eigenlijk alleen verticale oefeningen met vrije gewichten.

Quote:

Gewicht is inclusief stang

Ik houd niet van die kussentjes stang, een olympic bar stimuleert je trapezii (traps) beter. Zelfde verhaal met handschoentjes e.d. in de sportschool, imo not done maar de helft loopt er mee.

Ik draag wel handschoentjes, zo krijg ik al genoeg eelt puh2.gif (zonder handschoentjes bleef ik aan het wegsnijden en -vijlen)

W.b. kussentje om de stang heen: op zich maakt het niet uit voor de stimulatie van je traps (of je moet het adagio 'pijn is fijn' aanhangen knipoog_dicht.gif), maar een te dikke stang (door kussen) is slecht voor je nekwervels. Liefst zonder iets dus, of evt. door er een handdoek omheen te draaien. Je traps (zeg maar 'stierennek' als ie heel dik is, oftewel het stuk tussen je nek en je schouders in) train je vooral door zware gewichten vast te houden, bijv. bij deadlift of natuurlijk shrugs. Bij squat train je hem niet (hoogstens in het verhogen van de pijngrens door het zware gewicht wat erop rust).

Quote:
Algemene tip: als je oefeningen zoekt of wil weten wat een oefening is, zie
voor een kort demo filmpje. DE site voor oefeningen.

Inderdaad, de beste! Je vindt er ook een handige pagina, waarop je kunt doorklikken naar de gewenste spiergroep (1 voor mannen en 1 voor vrouwen, maar het maakt geen verschil uit bij welke oefeningen je uitkomt, hoor) -> man en vrouw

Quote:
Verder is onderstaand verhaal vooral van toepassing op mannen.

NNNNEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!! boosrood.gifboosrood.gifboosrood.gif

Zo, ben ik nou duidelijk genoeg? knipoog_dicht.gif

Alles wat je omschrijft (overigens prima verhaal! smile.gif) is zonder enkel voorbehoud ook en juist van toepassing op vrouwen. Het enige verschil is, dat je als vrouw niet 'bang' hoeft te zijn om in een jaar 15 kg zwaarder te worden* ... Je bouwt nl. veel minder makkelijk spiermassa op. Wel verbrand je vet en word je (veel) sterker. Mannen gaan er door krachttraining mannelijker uitzien, en vrouwen gaan er juist vrouwelijker door uitzien (tenzij je anabolen gaat gebruiken). Zie ook op mijn site die ik hierboven al noemde. Krachttraining op deze wijze is ook uitermate geschikt om op gezonde wijze af te slanken (natuurlijk met het juiste dieet erbij, maar dat betekent niet: hongerlijden - juist niet, zelfs!).

* ik ben toen ik begon in een jaar tijd zo'n 8 kg zwaarder geworden, helaas wel met wat meer vet, aangezien ik ondergewicht had en dus echt te dun was. Ik zette alles op alles om zo zwaar mogelijk te trainen en zo perfect mogelijk te eten, maar het is me niet meer gelukt om na dat jaar zonder vetter te worden nog veel zwaarder te worden. Ik begon bij 49 kg, was dus na een jaar 57, en ben max 59 kg geweest, maar dat was met een te 'dikke' buik naar mijn zin. Per ongeluk 'te' gespierd worden als vrouw ... Forget it but smile.gif

Quote:
Voro sommige oefening, leg curls b.v. waarmee je knieflexie traint, zijn er geen "vrije" oefeningen.

WTSissySquat.gif

Deze heet Sissy squat, maar is niet voor sissy's smile.gif

Quote:
Wanneer er vragen zijn, schroom niet. Ook al zijn ze heel simpel, als ik kan geef ik overal antwoord op.

Ik doe mee. Dan wordt dit gezellie het grote credible-fitness-advies-topic. Voedingsvragen zijn ook welkom (ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent, dus ... kom maar op! knipoog_dicht.gif) Ik kan alleen niet beloven dat ik elke dag ellenlange posts ga schrijven hier, maar probeer wel z.s.m. antwoord te geven, en ik verwijs indien nodig naar specifieke onderdelen van mijn website (hopelijk wordt dat niet als 'argumenting by link' gezien, aangezien het mijn eigen site is en ik er hier ook wel wat omheen vertel).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik deel 'm ook op smile.gif

Ik vind het geweldig om advies te krijgen van een vrouw mbt gewichtheffen btw, en dat meen ik serieus.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Goeie vooruitgang in een jaar, zeg! Ik denk dat je je wel goed in hebt gelezen vantevoren. Of had je het toevallig getroffen met de begeleiding bij de sportschool? Je moet ook wel aan je eten gedacht hebben, tenzij je van nature ineens ontzettend veel meer trek hebt gekregen, en niet bent gaan 'junken' om dat te compenseren, maar gezond bent blijven eten.

Bij mijn sportschool is de begeleiding matig. Ongemotiveerde figuren, die eigenlijk alleen hun bovenlichaam trainden. 1 van de regels is dat je naar ze moet luisteren, toen ze mij gingen vertellen dat ik alle reps super langzaam uit moest voeren moest ik daar dus naar luisteren... tegenwoordig ga ik vrij laat in de avond, dan zijn ze er niet big-smile.gif

Ik heb me van te voren een hele tijd ingelezen, een hele map vol printjes van allerlei sites gemaakt en die een keer of twee doorgelezen.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Niet slecht Overigens zou ik geen behind neck presses doen, als ik jou was. Ze zijn een crime voor je schouders en voegen eigenlijk niks toe t.o.v. bijv. military press.

Ik dacht dat BHP een meer "zuivere" schouderoefening is dan MP, omdat je borst niet mee kan werken?

Ik vind ze bovendien erg lekker, geen centje pijn ook.

Hoe sta je tegenover hybride oefeningen, zeg maar 1 rep MP, dan achter de nek naar beneden, 1 rep BHP, voor de nek naar beneden etc.?

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Die staande oefeningen pakken meest je schouders, niet zozeer je borst. Anyway, met dips pak je ook al wel borst, en als ie snel groeit, is het wel OK zo

Nou, bij military presses pak je je borst ook mee volgens mij. Dips idd sowieso.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Pfff, ja, gelukkig maar, anders was het wel erg geweest ook!

Nou, in mijn voetbalteam zitten er wel een paar die je daar op pakt hoor big-smile.gif

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Je zei in het sauna-topic, dat je vloer zou doorzakken als je genoeg gewichten thuis zou hebben voor jouw training. Op zich valt dat wel mee, denk ik (stel dat de dikke buurman langskomt en op je zolder gaat staan, dan heb je al 120 kg bij mekaar ) Op Marktplaats kun je relatief goedkoop slagen voor een sterkere stang en wat meer schijven. Een optrekstang heb je met een beetje kluszin (of een klusjesman) ook snel opgehangen. Alleen een squatrek wordt wat moeilijker (al kun je dat wel (laten) lassen, je moet er ook nog plaats voor hebben).

Hmmm oud gebouw enzo.

Verder: bij een deadlift zet je de bar op de grond, bij de eerste reps gaat dat nog heel rustig maar bij een behoorlijk gewicht levert dat nogal een "kloenk" op. Dat vind ik niet veilig, bovendien zijn mijn benedenburen al eens komen klagen toen ik thuis had getraind (geen deadlift), vanwege het lawaai van het neerzetten van halters e.d.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Mmm, OK, nee, bij zulke 'dumpprijzen' voor een sportschoolabo, daar kan zelfs Marktplaats niet tegenop! Ik betaalde al EUR30/mnd voor 1x/week! :-/

Pfoei dat scheelt wel idd.

Mijn gym is wel heel basic hoor. Oude apparatuur e.d. Schoonheidsprijs zal het niet winnen, maar och.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 18 augustus 2006 18:47:12 schreef Saskia Marloes het volgende:

Ik heb 2 jaar voor Miss Fitness wedstrijden getraind, maar mijn ouders hebben me er vanaf gehaald omdat ze vonden dat ik een beetje doorsloeg, het werd een obsessie.

Uw ouders hadden misschien Paulus woorden in 1Timotheüs 4:8-9 in gedachten:

Want lichamelijke oefening is nuttig voor weinig, maar godvruchtige toewijding is nuttig voor alle dingen, daar ze een belofte inhoudt voor het tegenwoordige en het toekomende leven.  Die verklaring is betrouwbaar en alle aanneming waard.

'tja,ouders hé altijd bezorgd voor hun kindjes,willen altijd het beste ervoor...

Aimé

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Ik ben in 2002 begonnen vanwege ondergewicht (49 kg bij 1.64m) en een lelijke lichaamsbouw (zeer dunne armpjes, zichtbare ribben), hetgeen ik danig zat was. Chocola vreten enz. hielp niet (als er wat aankwam, was het vet op mijn buik, en het verdween weer als ik ermee stopte). Dus toen maar bodybuilding .. Dat hielp wel en ik bleek het ook nog leuk te vinden! Vooral ook het sterker worden, wat ik er gratis bijkreeg. Ik was zo blij als een kind toen ik me - na 5 maanden trainen - voor het eerst zonder hulp kon optrekken. Ben - wel met meer vet - max. 59 kg geweest en nu (ik train wat minder intensief dan toen) 55 kg, nog ruim boven de ondergewichtsgrens, die bij mij op 50 kg ligt). Mijn borst en armen zien er nu prima uit

De meeste vrouwen vinden zichzelf te zwaar, dat hoor ik ook altijd in mijn omgeving, wel apart om het eens van de andere kant te horen.

Idd heb je prima gevormde armen.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Spreekt trouwens voor zich, dat ik ook en juist de voeding heb aangepast. Ik heb een half jaar lang 5 à 6 maaltijden/dag gegeten; zo'n 3000 kcal/dag (onderhoudsniveau met al dat trainen erbij was ong. 2300 kcal, schat ik, dus die 700 kcal zorgde voor groei in spiermassa en (helaas ook wel wat) vetmassa). Zonder krachttraining zou ik op dat (overigens heel gezonde) eten moddervet geworden zijn.

Ik heb ook flink gebulkt, aie nu loopt het toch een beetje door elkaar. Heb enkele bulkfasen ingelast, waarin ik rond de 4000kcal per dag tot me heb genomen. Als ik dan flink was aangekomen, met daarbij ook wat vet, ben ik weer een tijdje normaal gaan eten totdat een deel van dat vet verdwenen was.

Sixpack heb ik permanent ingeleverd volgens mij, dat was het enige dat echt klopte aan mijn figuur @70kg. Bovenste buikspieren zie je nog wel, onderste nada. Ripped ben ik al een tijd niet meer geweest.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

W.b. de omtrekken: LOL, jouw onderarm is al stukken dikker dan mijn bovenarm (28 cm gespannen ) Verder ben ik gewoon een pietepeuterig dametje, niks overdreven gespierds aan.

Jaja, een pietepeuterig dametje dat 8x90kg squat huh?

Weet je wat voor gasten bij mij in de sportschool 8x90kg squatten? Dan zit je al gauw bij de echte tanks. Al trainen veel breed ogende kerels hun benen nauwelijks.

Hoe zit het met aders, zie je bijvoorbeeld aders op je anterior deltoids? En op je traps?

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Ik ook niet, maar ik schat mijn bovenarm zo'n 23 à 24 cm ... Ik had nl. echte biafra-armpjes - mensen dachten wel eens dat ik anorexia had. Als ik bijv. met sleeveless shirtje in het OV zat, dan zag je mensen kijken en schrikken.

Dat is wel erg weinig ja. Nu heb je normale armen met meer definitie en model dan normaal is.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Over de gewichten van de oefeningen: zoals gezegd, train ik momenteel niet zo superintensief (1 a 2x/week, en echt niet tot de max). Wel valt het op zich wel mee met hoeveel zwakker ik ben geworden sinds ik niet meer echt fanatiek train. Ik had 't erger verwacht

Beetje onderhoud is genoeg, heb ik vaker gehoord.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Eens denken wat voor stats ik heb gehad, in dezelfde oefeningen als jij. Zijn benaderingen hoor, ik graaf ze uit m'n geheugen

Squat: 8 x 90kg (maar: met bovenbenen tot horizontaal, niet zover doorzakkend als jij)

Deadlift: 8 x 75 a 80kg. 1 x 95 kg

Military presses: 8 x 25 kg

Barbell curl (olympic bar): eigenlijk nooit gedaan, mijn polsen vinden dat niet leuk. Met dumbells 8x10kg (per stuk)

Dips: 3 sets, 12 reps: ik ook zoiets (maar ik ben veel lichter, nu 55 kg)

Lat pulldown: 8 x 45 a 50 kg (deed ik altijd naar mijn borst, omdat het naar de nek slecht is voor je schouders)

Squat is extreem goed. Echt, nog nooit gehoord dat een vrouw die als hobby met gewichten stoeide zoveel omhoog kreeg.

De rest ziet er voor vrouwelijke begrippen ook goed uit. Lat pulldown prima in orde hoor.

Ben je sterker dan je partner? Of traint die ook?

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

De gemiddelde niet-trainende man, that is. Dat klopt wel zo ongeveer, ja. Wel praktisch met verhuizingen, boodschappen doen enz. - mijn onderrug is ook onverwoestbaar (afkloppen ...) Ik ben ooit eens met een collega van 1.80m en normaal postuur naar de sportschool geweest, en bij de grote bovenlichaamoefeningen (rug en borst) was hij even sterk, bij armoefeningen was hij sterker en bij been/onderrugoefeningen ik sterker. Dat zie je vaak, dat vrouwen in verhouding sterkere benen en een zwakker bovenlijf hebben in vergelijking met mannen.

Leuke vergelijking smile.gif

Ok, een trainende man is sterker, maar de meeste mannen trainen niet knipoog_dicht.gif

Ik denk dat je hem op de squat HEEL dik pakte. Een collega van me begon op dezelfde dag als ik, na een paar maanden zat ik op 60, 70 met mijn squat en worstelde hij nog met 50.

Met een 95kg deadlift heb je ook gegarandeerd een enorm sterke grip.

Met welke techniek deadlift je? Sumo style? En tussen de reps is, toucheer je dan de grond, zet je de hele bar op de grond? Gebruik je een gordel?

Ik heb een afschuw van hulpmiddelen en lift alles raw, maar goed, ik geloof nogal in het hardcore idee enzo puh2.gif

Zie je de deadlift primair als een oefening voor je onderrug?

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

De zij-buikspieren hebben zo weinig groeipotentieel, dat je dat echt niet ziet. Het zou eens een halve cm schelen ... als ik een week lang elke dag een halve zak chips eet, zit er zo al weer 2 cm aan, zie het verschil. En het is niet zo dat ik helemaal geen taille heb, maar mijn taille-heupratio van ong. 0,85 is toch niet bepaald het vrouwelijke ideaal :/

Pff ach, die idealen.

Ik heb ook een vrij solide core, het zou wellicht mooier zijn als mijn middel smaller was. Ook heeft al dat squatten en deadliften mijn derriere nogal ehhh aangepast. Terwijl men over het algemeen het liefst een klein kontje ziet bij een man.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Ah, ik heb ook zoiets thuis (al kan mijn stang >100 kg hebben, en dat hoef ik er natuurlijk nooit aan te hangen). Een verstelbaar bankdrukbankje, lange halter, 2 handhalters en een optrekstang. Helaas geen squatmogelijkheid, daarom doe ik de 'armelui-squat' = de deadlift. Al met al een stuk goedkoper dan de sportschool, ik heb 't op Marktplaats gekocht en was er in een dik half jaar uit met de contributie (en dat was al in mijn 'slappe' tijd, toen ik een abo voor 1x/week had). Alleen jammer van de sauna.

Aanrader: pistols, ofwel one-legged squats. En dan je kont bijna op de grond. Zwalkende beentjes bijna gegandeerd, de eerste keren knipoog_dicht.gif

Leuke varianten op de squat zijn bijvoorbeeld de jump squat. Dat is precies wat je denkt dat het is. 30% van je 1RM laden en springen met die handel!

Heb je geen rack voor nodig.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Als je nou die site echt goed had bekeken, had je 't geweten (gelieve het overigens niet hier te plaatsen; ik wil niet met mijn echte naam op dit forum opgegoogled kunnen worden - die twee werelden hou ik liever gescheiden)

Alleen je voorletter en achternaam toch? Ik doelde op je voornaam, is misschien wat persoonlijker en ehhmm krijg een beetje kramp van je nick puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
"Aime" schreef het volgende:

Uw ouders hadden misschien Paulus woorden in 1Timotheüs 4:8-9 in gedachten:

Want lichamelijke oefening is nuttig voor weinig, maar godvruchtige toewijding is nuttig voor alle dingen, daar ze een belofte inhoudt voor het tegenwoordige en het toekomende leven. Die verklaring is betrouwbaar en alle aanneming waard.

'tja,ouders hé altijd bezorgd voor hun kindjes,willen altijd het beste ervoor...

Je vergeet al die tientallen malen dat de Bijbel spreekt van "fysiek sterke mannen" als zijnde een kwaliteit.

Ook dat is de Schrift Aime.

Dat godvruchtige toewijding belangrijker is, is duidelijk, als jij dat wilt lezen als een verbod om te sporten is dat jouw interpretatie.

Het is nog altijd nuttiger dan voor de TV hangen oid, waar de jeugd zich veel et veel mee bezig houdt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 18 augustus 2006 19:15:08 schreef Light Jr. het volgende:

[...]

Je vergeet al die tientallen malen dat de Bijbel spreekt van "fysiek sterke mannen" als zijnde een kwaliteit.

Ook dat is de Schrift Aime.

Dat godvruchtige toewijding belangrijker is, is duidelijk, als jij dat wilt lezen als een verbod om te sporten is dat jouw interpretatie.

Het is nog altijd nuttiger dan voor de TV hangen oid, waar de jeugd zich veel et veel mee bezig houdt.

Goed lezen aub....

Lichamelijke oefening is nuttig....

maar,voor weinig dingen.

Ik sport ook heel graag hoor en train gemiddeld twee tot drie maal in de week.Maar dan wel in de volle natuur,onder alle weersomstandigheden,zalig!

Groeten Aimé

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Die staande oefeningen pakken meest je schouders, niet zozeer je borst. Het is goed om horizontale oefeningen en verticale af te wisselen voor je bovenlijf. Je legt dan andere accenten met de belasting van de spiergroepen. Voor je onderlijf zijn er eigenlijk alleen verticale oefeningen met vrije gewichten.

Military presses en squats zie ik als bijna whole-body exercises. Met staande oefeningen pak je je onderlijf een beetje mee (stabilisatie, evenwicht).

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Ik draag wel handschoentjes, zo krijg ik al genoeg eelt (zonder handschoentjes bleef ik aan het wegsnijden en -vijlen)

Ik heb ook een dikke eeltlaag, maar dat valt er vanzelf van af als het te veel wordt.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

W.b. kussentje om de stang heen: op zich maakt het niet uit voor de stimulatie van je traps (of je moet het adagio 'pijn is fijn' aanhangen ), maar een te dikke stang (door kussen) is slecht voor je nekwervels. Liefst zonder iets dus, of evt. door er een handdoek omheen te draaien. Je traps (zeg maar 'stierennek' als ie heel dik is, oftewel het stuk tussen je nek en je schouders in) train je vooral door zware gewichten vast te houden, bijv. bij deadlift of natuurlijk shrugs. Bij squat train je hem niet (hoogstens in het verhogen van de pijngrens door het zware gewicht wat erop rust).

Hmm, ik leg de bar niet op mijn nekwervels maar op mijn traps. Bovendien is er geen enkele oefening die zoveel spierpijn in mijn traps ontwikkeld als squats. Shrugs doe ik nooit, na het deadliften is mijn grip bijna nihil (trillende handen etc.).

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

NNNNEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!

Zo, ben ik nou duidelijk genoeg?

Jazeker! Alle info die ik heb opgezocht komt van sites die met name voor mannen zijn geschreven, of een vrouwelijke work-out anders is weet ik absoluut niet, vandaar dat ik het er bij zette knipoog_dicht.gif

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Alles wat je omschrijft (overigens prima verhaal! ) is zonder enkel voorbehoud ook en juist van toepassing op vrouwen. Het enige verschil is, dat je als vrouw niet 'bang' hoeft te zijn om in een jaar 15 kg zwaarder te worden* ... Je bouwt nl. veel minder makkelijk spiermassa op. Wel verbrand je vet en word je (veel) sterker. Mannen gaan er door krachttraining mannelijker uitzien, en vrouwen gaan er juist vrouwelijker door uitzien (tenzij je anabolen gaat gebruiken). Zie ook op mijn site die ik hierboven al noemde. Krachttraining op deze wijze is ook uitermate geschikt om op gezonde wijze af te slanken (natuurlijk met het juiste dieet erbij, maar dat betekent niet: hongerlijden - juist niet, zelfs!).

* ik ben toen ik begon in een jaar tijd zo'n 8 kg zwaarder geworden, helaas wel met wat meer vet, aangezien ik ondergewicht had en dus echt te dun was. Ik zette alles op alles om zo zwaar mogelijk te trainen en zo perfect mogelijk te eten, maar het is me niet meer gelukt om na dat jaar zonder vetter te worden nog veel zwaarder te worden. Ik begon bij 49 kg, was dus na een jaar 57, en ben max 59 kg geweest, maar dat was met een te 'dikke' buik naar mijn zin. Per ongeluk 'te' gespierd worden als vrouw ... Forget it but

Ok, prima aanvulling voor de dames. Voor mij ook interessant mocht ik nog es een partner vinden die er geinteresserd in is, dan kan ik adviseren.

Quote:
"wateengedoe2" schreef het volgende:

Deze heet Sissy squat, maar is niet voor sissy's

Nooit van gehoord big-smile.gif

Jup, je hebt helemaal gelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
"Aime" schreef het volgende:

Goed lezen aub....

Lichamelijke oefening is nuttig....

maar,voor weinig dingen.

Ik sport ook heel graag hoor en train gemiddeld twee tot drie maal in de week.Maar dan wel in de volle natuur,onder alle weersomstandigheden,zalig!

Ohkeee, totaal verkeerd begrepen, excuses bij deze!

Ik dacht dat je sport kwam ontraden, terwijl ik vind dat iedereen lichaamsbeweging nodig heeft.

Geniet er van!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hai,

Ja de fitness bloos.gif

Sinds 3 weken zit ook ik op de fitness met een streven van 3 keer per week. Ik begon met de fiets, heb ik een weekje gedaan en daarna kreeg ik een gesprek met 1 van de begeleiders. Samen zetten we een "workout" op die ik dan 3 keer per week kan uitoefenen. Na een aantal weken doen we een backup, dus dan checken we mijn gewicht en omvang.

Gelukkig voel ik me prima in de sportschool, aangezien in Canada iedereen aan sport doet, dus er lopen ook dametjes van tegen de 70, is gezellig om mee te babbelen als je op de fiets zit.

Ik kan je niet vertellen wat ik allemaal doe, want ik weet de namen niet van de apparaten, maar er wordt veel gezweet! Mocht je een flesje water vergeten zijn en ze zien dat, dan wordt je teurg gestuurd, grappig eigenlijk... (ze zijn best wel oplettend enz).

Tegen de tijd dat ik afgevallen ben, laat ik nog even weten hoeveel ik weeg, houd ik nu nog ff wijs voor me engel.gifengel.gifengel.gifwidegrin.gifwidegrin.gifwidegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 18 augustus 2006 18:58:20 schreef Aimé het volgende:

[...]

Uw ouders hadden misschien Paulus woorden in 1Timotheüs 4:8-9 in gedachten:

Want lichamelijke oefening is nuttig voor weinig, maar godvruchtige toewijding is nuttig voor alle dingen, daar ze een belofte inhoudt voor het tegenwoordige en het toekomende leven. Die verklaring is betrouwbaar en alle aanneming waard.

De combi van beiden is perfect, biddend krachttrainen big-smile.gif Nee, serieus, dat doe ik niet, want bij zwaar krachttrainen moet je gewoon volledig met je gedachten bij de oefening zijn. Maar in de rustpauzes kan het prima smile.gif

Wat ik wel kwalijk vind, is als het een obsessie wordt. Dus misschien was dat wel een goeie beslissing van de ouders van Saskia Marloes - ik kende i.i.g. wel meer meiden (en mannen ook hoor), die er eigenlijk gewoon tE fanatiek mee bezig zijn. Het moet nooit allEEn over het lichaam gaan. Ooit ben ik eens wezen kijken op een (amateur)bodybuildwedstrijd, en alhoewel ik de mensen op het podium leuk vond om naar te kijken, werd ik niet goed van het publiek. Zoooo oppervlakkig en alleen bezig met 'kijk mij nou'. Lang niet iedereen hoor, maar toch een opvallend groot deel. Zo'n oudere vrouw met een 'doorkijkluik' voor haar t**ten, nou toen had ik echt ff een teiltje nodig cry.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik zit 5 keer opde week in de fitness , niet omdat ik wil afvallen,ik ben 1m75 en weeg 61 kilo dus mijn bmi is volgens mij net 20, en ook niet om spieren,maar gewoon conditie en gezondheid. Ik hou van sporten en vind het leuk daar te zijn,een vriendin van mij zit er ook en mijn broertje gaat ook mee.

Voorheen danste ik maar ik kreeg er steeds een slecht gevoel bij,dus ben ik gestopt met dansen en fitness begonnen.

Ik ga meestal op de fiets of op de loopband en fietsen doe ik ook nog in mijn vrije tijd,kga overal heen met de fiets.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Veel cardio zeg ... Ik kan je van harte aanraden om (ook) aan de gewichten te gaan, als je toch al zoveel buiten fietst voor (tran)sport smile.gif Zelf doe ik nooit cardio, maar ik fiets wel gemiddeld zo'n 3 kwartier per dag op 'hooitempo' voor transport. Gewichtentraining levert andere voordelen: ook training van je bovenlijf, sterke onderrug, grotere dichtheid van je botten (en daardoor later minder kans op botontkalkingsproblemen) en minder kans op blessures bij andere sporten en bij ongelukken. Bovendien is het ook gewoon leuk, als je de uitdaging zoekt voor jezelf smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op vrijdag 18 augustus 2006 18:36:19 schreef Light Jr. het volgende:

Ik deel 'm ook op
smile.gif

Ik ga niet overal op reageren, gewoon omdat het dan echt tE lang duurt. Mis je iets, dan geef maar ff een gil, dan antwoord ik er alsnog op. Enfin, daar gaat ie ...

Quote:

Bij mijn sportschool is de begeleiding matig.

What's new nosmile.gif Gyms meteen goede begeleiding zijn echt haast nergens te vinden. Mja, die van jou is wel goedkoop, een bijna-gegeven paard niet in de bek kijken knipoog_dicht.gif

Quote:

Ik heb me van te voren een hele tijd ingelezen, een hele map vol printjes van allerlei sites gemaakt en die een keer of twee doorgelezen.

Ah, OK! Ik heb het gedaan als bij het christelijke geloof: veel forumdiscussies! (zelfs nog een tijdje moddereter geweest op 2 fora, nl. link en www.body-fitness.nl )

Quote:

Ik dacht dat BHP een meer "zuivere" schouderoefening is dan MP, omdat je borst niet mee kan werken?

'Zuiver' is niet altijd beter. Als je borst een beetje meewerkt, maar je schouders doen meer in absolute zin, dan is het toch beter. Net zoals je quadriceps (dijbeenspieren) in relatieve zin minder doen bij squat dan bij legextension, maar in absolute zin (veel) meer.

Quote:

Ik vind ze bovendien erg lekker, geen centje pijn ook.

OK. Maar hou het in de gaten en stop er direct mee als je wel wat gaat voelen!

Quote:

Hoe sta je tegenover hybride oefeningen, zeg maar 1 rep MP, dan achter de nek naar beneden, 1 rep BHP, voor de nek naar beneden etc.?

Geen fan van, omdat meestal het gewicht voor de ene oefening te licht is, of voor de andere te zwaar (en dus gevaarlijk).

Quote:

Mijn gym is wel heel basic hoor. Oude apparatuur e.d. Schoonheidsprijs zal het niet winnen, maar och.

Als 't maar werkt smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 18 augustus 2006 18:47:12 schreef Saskia Marloes het volgende:

Ik heb 2 jaar voor Miss Fitness wedstrijden getraind, maar mijn ouders hebben me er vanaf gehaald omdat ze vonden dat ik een beetje doorsloeg, het werd een obsessie.

Doe je nu nog wel iets met de gewichten, of ben je helemaal gestopt? Ik ben in mijn agnostische periode ook redelijk 'doorgeslagen' (al was het meer met voeding dan met het trainen zelf - ik at bijv. echt nooit taart, snoep enz.), en ben blij dat ik nu meer gematigd ben op dat gebied. Nu ben ik op andere gebieden radicaal widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op vrijdag 18 augustus 2006 19:11:38 schreef Light Jr. het volgende:

De meeste vrouwen vinden zichzelf te zwaar, dat hoor ik ook altijd in mijn omgeving, wel apart om het eens van de andere kant te horen.

Te licht is ook niet leuk. Het wordt pas ernstig, overigens als een te lichte vrouw zichzelf te zwaar/dik vindt en dat zie je helaas ook relatief veel.

Quote:

Sixpack heb ik permanent ingeleverd volgens mij, dat was het enige dat echt klopte aan mijn figuur @70kg. Bovenste buikspieren zie je nog wel, onderste nada. Ripped ben ik al een tijd niet meer geweest.

Als het je interesseert, zou je, bijv. m.b.v. mijn site, een keer echt kunnen doorcutten naar een sixpack. Maar dan verlies je ook wel wat spiermassa (al zul je natuurlijk nooit meer bij de 70 kg uitkomen smile.gif)

Quote:

Jaja, een pietepeuterig dametje dat 8x90kg squat huh?

Sorry, maar ik ben echt pietepeuterig, 55 kg bij 1.64m, smal gebouwd (smalle heupen ook, bijv.). Mensen denken altijd dat ik maatje 34/36 heb, maar in werkelijkheid is dat wel 38 vanwege mijn 'dikke' buik. En 8x90kg, dat was toen ik 4x/week trainde, en met een spotter direct achter me en met veel geschreeuw, echt de max, hoor! En tot horizontaal he, niet lager.

Quote:

Weet je wat voor gasten bij mij in de sportschool 8x90kg squatten? Dan zit je al gauw bij de echte tanks. Al trainen veel breed ogende kerels hun benen nauwelijks.

Dat laatste is het probleem, want een 'tank' die zijn benen fatsoenlijk traint, moet na een half jaartje setjes met 150 kg kunnen draaien tot horizontaal.

Quote:

Hoe zit het met aders, zie je bijvoorbeeld aders op je anterior deltoids? En op je traps?

Euhm, ik ben een vrouw, h� knipoog_dicht.gif Ik zie mijn aders op mijn handen, genoeg? puh2.gif Toen ik nog ondergewicht had, kon ik de eerste maanden tijdens trainen van de zijkanten van mijn schouders wel de spierbundel(tje)s zien, maar daar ben ik nu helaas ook te vet voor (vond ik wel gaaf). Alleen als ik zwaar aan het deadliften of shruggen ben voor de spiegel, zie ik de aders in mijn nek opzwellen, da's wel grappig, en als mijn armen heeeel erg opgepompt zijn, zie ik soms een lichte opzwelling van de ader over mijn (onder)arm.

Quote:

Squat is extreem goed. Echt, nog nooit gehoord dat een vrouw die als hobby met gewichten stoeide zoveel omhoog kreeg.

Kijk eens op die fora die ik in mijn vorige post van vandaag aan jou linkte smile.gif En in onze gym trainde een vrouw die zelfs kon dumbellpressen (benchpress, maar dan met handhalters) met 2x26 kg ofzo. Heb zelf ooooit 4x gedaan (met spotter) met 2x22 kg, maar nu zou ik denk ik met 2x16 kg al problemen hebben.

Quote:
Ben je sterker dan je partner? Of traint die ook?

Ik ben vrijgezel. Overigens viel het vriendjes altijd wel op hoe sterk ik was (en niet allemaal vonden ze het leuk, sommige ook weer wel hoor), en dat mijn armen, die er op zich heel normaal uitzien, wel erg hard aanvoelden flower.gif Ook was het altijd weer hilarisch dat ik - op mijn zij gelegen, mijn borst kon optillen door mijn borstspier aan te spannen widegrin.gif (dat was overigens nog in mijn agnostische tijdperk, dat soort dingen doe ik nu natuurlijk niet zomaar meer knipoog_dicht.gif)

Quote:

Ik denk dat je hem op de squat HEEL dik pakte. Een collega van me begon op dezelfde dag als ik, na een paar maanden zat ik op 60, 70 met mijn squat en worstelde hij nog met 50.

Die collega vond squat eng en deed 'm met 35 kg ofzo. Enfin, ik weet nog hoe ik de eerste keer met 30 kg stond te wiebelen, en toen trainde ik al wel een half jaar mijn benen met de legpress.

Quote:

Met een 95kg deadlift heb je ook gegarandeerd een enorm sterke grip.

Dat valt enorm tegen. 1x, dat lukte dus. Maar met setjes zijn mijn onderarmen beperkend. Typisch vrouwelijk: mijn bovenlichaam is zeer zwak in vergelijking met mijn onderlichaam. Ik heb ook nog wel met straps gedeadlift, al probeerde ik het wel zonder om mijn onderarmen niet nog verder achter te laten lopen.

Quote:

Met welke techniek deadlift je? Sumo style? En tussen de reps is, toucheer je dan de grond, zet je de hele bar op de grond? Gebruik je een gordel?

Tegenwoordig door ik vooral Romanian deadlift (dan doe je meer vanuit je onderrug, minder vanuit je benen), en wat lichter gewicht, juist vanwege die kl*terige onderarmen. (sumo is trouwens wel weer eens goed idee, omdat ik daarmee juist meer benen pak en nu niet kan squatten smile.gif) Normaliter altijd de gewone deadlift, en vanwege zwakke onderarmen neerzetten en weer oppakken. Gordel heb ik alleen bij de echt zware gewichten (1RM-pogingen) gebruikt, verder niet, omdat je zonder gordel een sterkere core ontwikkelt.

Quote:

Ik heb een afschuw van hulpmiddelen en lift alles raw, maar goed, ik geloof nogal in het hardcore idee enzo
puh2.gif

Hulpmiddelen moet je gebruiken als ze nodig zijn. Doe NOOOOITTT een 1RM poging zonder een gordel, tenzij je je letterlijk een breuk wilt tillen!!

Quote:

Zie je de deadlift primair als een oefening voor je onderrug?

Ja, al doet de kont ook goed mee smile.gif

Quote:

Ik heb ook een vrij solide core, het zou wellicht mooier zijn als mijn middel smaller was. Ook heeft al dat squatten en deadliften mijn derriere nogal ehhh aangepast. Terwijl men over het algemeen het liefst een klein kontje ziet bij een man.

Och, smaken verschillen, za'k maar zeggen .. niks mis met een mooi squatkontje bij een man engel.gif

Quote:

Aanrader: pistols, ofwel one-legged squats. En dan je kont bijna op de grond. Zwalkende beentjes bijna gegandeerd, de eerste keren
knipoog_dicht.gif

Been there, done that smile.gif Vooral ideaal op reis, als je helemaal geen trainingsmateriaal hebt, beh. de (solide) badkamerdeur om je aan op te trekken knipoog_dicht.gif

Quote:

Leuke varianten op de squat zijn bijvoorbeeld de jump squat. Dat is precies wat je denkt dat het is. 30% van je 1RM laden en springen met die handel!

Ook leuk, al kijkt men je in de gym aan of ze water zien branden rofl.gif

Quote:

krijg een beetje kramp van je nick
puh2.gif

weg2 is ook goed smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op zaterdag 19 augustus 2006 10:55:10 schreef Michie23 het volgende:

Een groot nadeel van fitnessen vind ik dat je er eigenlijk nooit meer mee kan stoppen, zodra je stopt kom je nl. aan als een gek.

Echt NIET waar! smile.gif Alleen je moet anders gaan eten (minder, vooral). Ik ben zelfs wat afgevallen sinds ik minder fitness. Iets minder spiermassa en evenveel vet. Ik eet ong. 200 kcal minder per dag (da's 1 dikbelegde boterham) sinds ik niet meer 4x/week aan krachttraining doe en dat is voldoende. Hoef ik helemaal niks aan te rekenen, dat gaat vanzelf. En kijk eens naar Arnold Schwarzenegger ... Op mijn site ff doorklikken naar 'Krachttraining?!' en dan helemaal onderaan zie je een fotootje van hoe ie was en hoe ie is, met uitleg erbij.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op vrijdag 18 augustus 2006 19:35:26 schreef Light Jr. het volgende:

Ik heb ook een dikke eeltlaag, maar dat valt er vanzelf van af als het te veel wordt.

Toen ik nog zonder handschoentjes trainde, ging het eelt bij mij pijndoen. Tijdens het trainen hoopte het op zeg maar, en dat was echt niet leuk. Overigens gebruik ik ze alleen bij trekoefeningen, en nu thuis ook met dumbelloefeningen, omdat die stangen heel ruw zijn en dus ontzettend de eeltvorming stimuleren.

Quote:
Alle info die ik heb opgezocht komt van sites die met name voor mannen zijn geschreven, of een vrouwelijke work-out anders is weet ik absoluut niet, vandaar dat ik het er bij zette
knipoog_dicht.gif

Voor vrouwen is het 't precies hetzelfde. En sorry voor mijn boze smileys (ben nog steeds niet gewend aan dat : ( op dit forum niet leidt tot een : ) met omgekeerde mond, maar tot een boze smiley). Zou je overigens wel even in je beginpost hierover (die waarschijnlijk veel mensen lezen) willen wijzigen, zodat er iets staat van 'onderstaande is op zowel mannen als vrouwen van toepassing'? smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid