Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:
WASHINGTON (ANP/RTR) – Het routinematige besnijden van Afrikaanse mannen kan miljoenen mensenlevens redden, doordat de kans op aids–infecties wordt verkleind. Dit stellen onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een maandag (plaatselijke tijd) gepresenteerde studie.

Uit analyses van statistieken blijkt dat besneden mannen een significant lager risico hebben op infecties met hiv, het virus dat aids veroorzaakt, dan niet besneden mannen. Het weefsel van de voorhuid lijkt bijzonder vatbaar voor hiv–infecties. Ook kan het virus goed overleven in de warme, vochtige omgeving onder de voorhuid.

Aids heeft al 25 miljoen mensenlevens geëist. Vooral Afrika ten zuiden van de Sahara is zwaar getroffen. In West–Afrika, waar veel mannen besneden zijn, is het probleem veel minder ernstig dan in zuidelijk Afrika.

Uiteraard wist God dat al, maar.. zouden mannen gewoon niet nog steeds verplicht besneden moeten worden? Niet uit religieuze redenen maar om wille van de hygiëne? En zijn er hier mensen die besneden zijn?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 81
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik had er al vaker van gehoord inderdaad dat mannen die besneden zijn inderdaad minder vatbaar zijn voor hiv. En ook wat betreft hygiene is het een groot voordeel om je te laten besnijden.

Zoals maar weer blijkt, de heilige Thora van God staat vol met wijsheid. De Thora is goed voor de mens en dat blijkt wel weer. Het is overigens, zoals JoostG al zei, met meerdere voorschriften uit de Thora, dat ze de mens dienen. Denk bijvoorbeeld ook aan het eten van onreine dieren. Deze verhogen het risico op kanker. God is vol wijsheid en weet wel wat goed is voor de mens (niet alleen voor de Jood).

Zelf ben ik (nog) niet besneden. De gedachte dat er aan me gesneden wordt benauwd me nog het meeste. Mijn eventuele zonen zal ik wel laten besnijden. Dit uit hygienisch opzicht en omdat ik denk dat God wel weet wat goed voor de mens is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het gaat mij er niet om dat ze een kleinere kans lopen op hiv/aids. Maar dat de hygiene beter is.

Om aids uit de wereld te helpen is inderdaad meer voor nodig dan een aantal voorhuiden wegsnijden. Daar is veel informatie, condooms, begeleiding en vooral God voor nodig. En met name het luisteren naar en wandelen op Gods wegen. Er is al zoveel ellende in de wereld gekomen doordat mensen niet luisteren naar God en wandelen naar hun eigen inzichten. Mensen vertrouwen niet op God en denken dat ze het wel zelf uit kunnen zoeken. Maar helaas, we zien allemaal het resultaat van een Goddeloze wereld......

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 09:47:59 schreef hopeanddreams het volgende:

dat zal wel een kleinere kans geven dat ze hiv/aids oplopen..

maar om het ech tde wereld uit tet helpen zal toch met menselijk gedrag aangepast moeten worden vrees ik
nosmile.gif

Dat klopt, maar zoals jij en ik weten gaat dat niet werken. Je kunt heel Afrika bombarderen met condooms en De Pillen, het seksuele gedrag zit te veel verankerd in de cultuur dat veranderd niet zomaar. Besnijdenis is uiteraard geen oplossing, maar niet alleen tegen Aids is het een goede bescherming. Het is bewezen dat vrouwen veel minder snel baarmoederhalskanker krijgen als hun man (monogaam) besneden is. Wij leven dan wel in een cultuur waarin je (bij wijze van spreken) je elke dag wast, met zeep en water. Ook voor andere SOA's is besnijdenis van de man geen oplossing. Seksuele activiteit met veel mensen verhoogt de kans uiteraard. Besnijdenis verminderd het echter ook weer heel erg.

Ik ben zelf besneden toen ik 13 was, en dat is behoorlijk pijnlijk. Je wordt gewoon buiten bewustzijn gebracht, en je wordt wakker met een zorgvuldig ingezwachtelt lichaamsdeel. Na drie dagen moet dat er af, en dat doet pijn. Stel het voor als een pleister op een open wond die je lostrekt, maar dan wat gevoeliger. Ook plassen is wat pijnlijk maar na een week of twee voel je daar niets meer van; hooguit dat het wat kaal voelt.

Wel weet ik dat ik er erg gelukkig mee ben, je hoeft veel minder aandacht te besteden aan het reinigen van je geslachtsdelen omdat er geen plekjes zijn waar zand, stof of andere meug achter kan blijven zitten. Vooral in 'primitieve' culturen/omstandigheden lijkt het mij helemaal niet zo'n gek idee.

Als 'wij' c.q. de Kerk wat meer had gekeken naar de wetten en ze niet zomaar van de hand had gedaan als 'voor de Joden' was er veel minder ziekte en dood in de wereld geweest.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 11:24:10 schreef Renaldo het volgende:

Raido,

Mag ik je vragen wat de reden is geweest dat je besloten hebt je te laten besnijden. En hoe ga je verder met de Thora om?

Mijn voorhuid was te strak zeg maar, het zou anders pijn gaan doen en ik had een onsteking, omdat hij te nauw was, je dus niet vergenoeg terug kunt schuiven en schoonmaken. De Torah lees ik, neem het terharte en sommige dingen probeer ik mij aan te houden. In Nederland is het niet zo'n groot gevaar om varkensvlees te eten, ben ik bij wijze van spreken in afrika, china of dergelijke landen dan zal ik mij aan die spijswetten houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Geleerden hebben ontdekt dat besneden jongens veel minder kans hebben op peniskanker of aandoeningen van de urinewegen, en dat vrouwen van besneden mannen minder kans hebben op baarmoederhalskanker.

Bij mannen die als baby besneden zijn, komt geen peniskanker voor, ongeacht of ze in hygiënische of onhygiënische omstandigheden leven. Uit onderzoek blijkt dat er wereldwijd slechts 9 gevallen van peniskanker bekend zijn bij besneden mannen. opvallend is dat bij moslims, die tussen hun 3e en 12e levensjaar besneden worden, méér peniskanker voorkomt dan bij Joden, die na 8 dagen worden besneden. De smegma-bacterie (de bacterie die peniskanker veroorzaakt, deze komt daar doordat er niet goed (kan) word(en) schoongemaakt) heeft bij hen al enige jaren kankerverwekkende activiteiten kunnen ontplooien, voordat een besnijdenis werd uitgevoerd.

Besnijdenis voorkomt ook veel andere ziekten aan de geslachtsorganen. Jongens die als baby besneden zijn, krijgen in het eerste levensjaar ruim tienmaal zi weinig infecties vanm de urinebuis als onbesneden jongens, en op volwassen leeftijd krijgen ze minder snel geslachtsziekten.

Waarom op de 8e dag?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoont dat dat te maken heeft met de bloeding. Vanaf de derde dag vliegt de bruibare pro-trombine omhoog, omdat de vitamine K werking op gang komt. (zonder vitamine K kan pro-trombine niet werken) op de 8e dag is dat 110%, meer dan de baby zijn hele leven zal hebben. Dat wil zeggen dat op de 8e dag een bloeding eerder stopt dan ooitin zijn hele bestaan. Met andere woorden, de perfecte dag voor een besnijdenis.

Bijkomend is dat jonge kinderen veel minder last hebben van een besnijdenis dan volwassenen. Het blijkt dat kinderen onder de drie weken alleen pijn en last ervaren op het moment van de ingreep zelf, daarna niet meer. Volwassenen kunnen last hebben tot een week.

Baarmoederhalskanker.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vrouwen van Joodse, dus besneden mannen, 9 á 10 keer zo weinig baarmoederhalskanker krijgen als vrouwen van niet besneden mannen. Dat isook zo bij moslimvrouwen.

Naar: Moderne wetenschap in de Bijbel, Ben Hobrink.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 09:04:06 schreef Raido het volgende:

[...]

Uiteraard wist God dat al, maar.. zouden mannen gewoon niet nog steeds verplicht besneden moeten worden? Niet uit religieuze redenen maar om wille van de hygiëne? En zijn er hier mensen die besneden zijn?

Of mannen moeten er nog eens extra duidelijk op gewezen worden monogaam te gaan leven.

Nog een detail i.v.m. de besnijdenis:

Het gebod onder de mozaïtische wet in verband met de besnijdenis hield in dat de besnijdenis pas op de achtste dag na de geboorte van een jongen verricht mocht worden. Maar waarom de achtste dag?

Het is thans bekend dat er gezonde fysieke redenen zijn die de achtste dag ideaal maken.

Pas vanaf de vijfde tot de zevende dag na de geboorte bevindt zich een normale hoeveelheid van de bloedstollingsfactor die bekend staat als „vitamine K†in het lichaamsgestel van de baby. Nog een essentiële stollingsfactor, protrombine, schijnt op de achtste dag hoger te zijn dan op welke andere tijd maar ook in het leven van een kind.

Op grond van deze feiten komt de aan een college verbonden arts S. I. McMillen tot de conclusie: „De volmaakte dag om een besnijdenis te verrichten, is de achtste dag.†— None of These Diseases, blz. 22, 23.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:22:43 schreef Gorthaur het volgende:

[...]

Monogaam. Dat je bij één man of vrouw blijft, ipv dat je meerdere mannen en vrouwen hebt.

David was bijv. niet monogaam maar polygaam.
knipoog_dicht.gif

Ik denk, ik kan het ook bijdehand opzoeken in het woordenboek, maar zo weet iedereen wat het isknipoog_dicht.gif

@Oiki, misschien om aan te tonen dat Hij echt bestaat? Volgens de ET is dit immers onmogelijk? Het heeft namelijk geen nut.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 23:42:03 schreef MarianneT het volgende:

[...]

@Oiki, misschien om aan te tonen dat Hij echt bestaat? Volgens de ET is dit immers onmogelijk? Het heeft namelijk geen nut.

Wat is onmogelijk? Sorry, ik volg je niet helemaal, want het is al laat. sleepey.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid