Spring naar bijdragen

Blokkeren van vrije meningsuiting


Aanbevolen berichten

In de schrift komt een passage voor waarbij Stefanus een gesprek voert met een groep mensen waarbij enigen met hem redetwisten en waarbij zij hem aanvallen ommhem te doden. Zij kunnen de waarheid van zijn spreken niet verdragen en zetten allerlei middelen in om zijn spreken tot een einde te brengen.  Zij zetten valse getuigen in waarna zij hem beschuldigen van lastering van de plaats waar zij zich bevinden en tegen de wet waarbij zij klagen over het feit dat Stefanus zijn betoog doorzet waarna zij hem voor het gerecht slepen met geweld.

Zie Handelingen 6;8-15: "En Stefanus, vol geloof en kracht, deed wonderen en grote tekenen onder het volk. En enigen van hen die behoorden tot de zogenoemde synagoge van de Libertijnen, van de Cyreneeërs, en van de Alexandrijnen en van hen die uit Cilicië en Asia afkomstig waren, stonden op en redetwistten met Stefanus. Zij waren echter niet in staat de wijsheid en de Geest, door Wie hij sprak, te weerstaan. Toen zetten zij mannen aan om te zeggen: Wij hebben hem lasterlijke woorden tegen Mozes en God horen spreken. En zij brachten het volk, de oudsten en de schriftgeleerden in opschudding; en zij kwamen op hem af, grepen hem en brachten hem voor de Raad. En zij lieten valse getuigen optreden, die zeiden: Deze man houdt niet op lasterlijke woorden te spreken tegen deze heilige plaats en tegen de wet, want wij hebben hem horen zeggen dat die Jezus de Nazarener deze plaats zal afbreken en de gebruiken zal veranderen die Mozes ons overgeleverd heeft. En allen die in de Raad zaten, hielden hun ogen op hem gericht en zagen zijn gezicht als het gezicht van een engel."

Voor de raad houdt Stefanus een lang betoog van 53 verzen (Hand 7;1-53) waarin hij de wet uitlegt waarna de aanklager weer aan de beurt is (vers 54 vv) waarbij zij hem vermoorden omdat zij zijn woorden te sterk vinden en niet aankunnen.
 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Cancel culture...

Want meningen/vragen die toe de essentie leiden, kunnen we niet hebben in een totalitaire samenleving.

Diversiteit = eenheidsworst. Goed = slecht. Man = vrouw. Enzovoort. Dat is de tijdsgeest van de doorsnee mens.

Bijbel:

Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem, want alles wat in de wereld is – zelfzuchtige begeerte, afgunstige inhaligheid, pronkzucht –, dat alles komt niet uit de Vader voort maar uit de wereld. De wereld met haar begeerte gaat voorbij, maar wie Gods wil doet blijft tot in eeuwigheid."

"Wee hen die het kwade goed noemen en het goede kwaad, die van het duister licht maken en van het licht duisternis, die van bitter zoet maken en van zoet bitter."

Koran:

"Het wereldse leven is niets anders dan het genot van begoocheling."

"Het kwaad is op het land en in de zee verschenen vanwege wat de handen van de mensen hebben verworven, opdat Hij hun een gedeelte van de gevolgen van wat zij hebben gedaan doet smaken, hopelijk zullen zij terugkeren."

 

(Sorry voor de bijbelversie, normaal citeer ik uit de OSV of KJV)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Uit Daniël 3:

Nu dan, zijt gij bereid, ten tijde, dat gij hoort den klank der hoorn, der pijp, der citer, der vedel, der psalterij, der zakpijpe, en allerlei muziekinstrument, om neder te vallen en aan te bidden het beeld, dat ik gemaakt heb? Maar indien gijlieden het niet aanbidt, zo zult gij terstond in den oven des brandenden vuurs geworpen worden; en wie is die God, Die ulieden uit mijn hand zou kunnen rukken?  Sadrach, Mesach en Abed-nego antwoordden en zeiden tot den koning Nebukadnezar: Wij achten het niet nodig, u op deze zaak te antwoorden.  Zo het moet wezen, onze God, Dien wij eren, is machtig ons te verlossen uit den oven des brandenden vuurs, en Hij zal ons uit uw hand, o koning! verlossen.  Maar zo niet, het zij u bekend, o koning! dat wij uw goden niet zullen eren, noch het gouden beeld, dat gij hebt opgericht, zullen aanbidden.

Jozua 24:

Maar zo het kwaad is in uw ogen, den Heere te dienen, kiest u heden, wien gij dienen zult; hetzij de goden, welke uw vaders gediend hebben, die aan de andere zijde der rivier waren, of de goden der Amorieten, in welker land gij woont; doch aangaande mij, en mijn huis, wij zullen den Heere dienen

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 7 months later...

Vrijheid van meningsuiting moet blijven. Bisschop die de moordpoging overleeft heeft wil niet dat zijn ongeluk misbruikt wordt om de vrijheid van meningsuiting in te perken.

 

 

bewerkt door Modestus
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid