Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 53
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tijd om de westbank onder Palestijns bestuur te stellen.  Vroeg of laat moet dat er toch van komen.  De aanwezige Joden hebben dan de keuze om terug te gaan naar de grenzen van '67 of onder Palestijns

Na een golf van terroristische aanslagen in Israël in de afgelopen dagen en een nieuw soort islamitische preken in moskeeën in Israël en daarbuiten vanuit Iran, heeft de Israëlische premier alle Israë

Het land Israël is God's eigendom. Daar gaat het straks clashen. Gebeurtenissen elders op deze planeet zijn de natiën die tegen elkaar opstaan. 

22 uur geleden zei Flawless victory:

Dankje Robert. Ik kreeg zojuist een mailtje van vrienden die in Israël op de tempelberg zijn geweest en exact hetzelfde zeggen als jij. Bedankt voor de correctie.

Christus is de derde Tempel, zie Joh. 2:19. Dit was voor de joden nogal een aanstoot omdat er twee hiervan kwamen te getuigen (Matth. 26:61) om hun getuigenis rechtsgeldig te maken voor de wet van Mozes. Markus 14 vers 58 is hierin ook interessant waar ze getuigen Jezus te hebben horen zeggen: 'Ik zal deze tempel, die met handen gemaakt is, afbreken, en in drie dagen een anderen, zonder handen gemaakt, bouwen.'

Doelde Jezus hier niet op het afbreken van de tempel van Salomo - toen nog dertig jaar in de toekomst liggend - en de fysieke opstanding van zichzelf? Elders voorspelde hij de vernietiging van de tempel van Salomo ook (Luk 21,6) of beter gezegd: betrok Micha 3:12 op zijn tijd. Dus de gedachte dat Jezus in Markus 14 vers 58 op de tempel van Salomo duidde lijkt me niet gezocht. Ook vergeleek hij zichzelf met Salomo.

'De koningin van het zuiden zal opstaan in het oordeel met dit geslacht en hetzelve veroordelen; want zij is gekomen van de einden der aarde, om te horen de wijsheid van Sálomo; en zie, meer dan Sálomo is hier' (Matth. 12:42)

De derde tempel is Christus, de tempel waarin Jahweh woont en die niet met mensenhanden gemaakt is. Niet dat stenen gebouw dat de joden bouwen willen zodat aldaar hun afgoderij bedreven kan worden hebben. Nadat Jahweh zijn Zoon heeft geofferd is er geen aardse tempel met dierenoffers nodig. Bovendien heeft de aardse tempel nooit vergeving voor de zonden kunnen bereiken en was het enkel dweilen met de kraan open. En nu is de kraan dicht. Deal with it.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 8 months later...
Op 23-9-2023 om 23:01 zei Flawless victory:

1 Tessalonicenzen 5
[3] Terwijl zij zeggen: het is (alles) vrede en rust, overkomt hun, als de weeën een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen.

Voorlopig hebben de vredezoekers zelf een groot vangnet opgezet van wapens en geweld, en zou het fijn zijn als de vrede en rust hun overkwam, als het scheuren van de vogelvangersnet, zodat zijn last wegvalt en ook de vogel is gevlogen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid