Spring naar bijdragen

Wat volgt na de dood


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 156
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Nouja.. bij deze..

Het katholicisme gaat er vanuit dat je niet tot de doden bidt, maar tot hen die het eeuwige leven hebben. Ze zijn in de hemel in de aanwezigheid van God. Dat ze je kunnen horen ziet men ook in het boek Openbaringen terug. Doet er ook verder niet toe, punt is dat het katholicisme (en de orthodoxe kerk) gelooft dat men je in de hemel wel hoort.

Wat "bidden" is, is een woord definitie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dat klopt.

Ik geloof echter wel dat je met doden kan praten. Maar niet doden die al bij God zijn.

Daar praat je dan mee, maar daar bid je dan niet tegen. Hoe dat in zn werking gaat weet ik ook niet.

Jij weet het niet en niemand buiten God weet het hoe de vork aan de steel zit

En Hij verklaart dat dood zijn betekent dat de mens niet meer bestaat, zich van niets meer bewust is en in feite geen mens meer is.

En als je dan contact zoekt met zogenaamde doden en er komt een reactie van de "andere" zijde,dan zegt HIj die de enige is die alles weet. Dat deze reactie er NIET komt van diegene die dood is maar van de geesten van duivelen die beweren deze persoon te zijn.

Daarom zal een volgeling van Christus dan ook nooit de tussenkomst van gestorvenen afsmeken of zich in gebed tot hen richten.

Dat de duivel gelogen heeft tegen Eva door te verklaren dat als men sterft men eigenlijk nooit dood is kan men duidelijk lezen in Gods Woord

En deze leugen is doorheen gans de menselijke geschiedenis en langs verscheidene wegen ( zowel het heidendom als de kerken) tot op vandaag nog steeds actueel en bij velen aanvaard

En heeft dan ook geleid enerzijds tot een vorm van dodenverering en dodenaanroeping en anderzijds tot o.a. beeldendienst en het aflaten systeem met de daaraan verbonden financiële inkomsten

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bernard, waar staat Dat over de duivelse geesten? Ik zou het graag zelf willen lezen.

Ook over de 'leugen' die de duivel vertelde tegen Eva.

De leugen van hem die daar in de buurt komt, die ik weet is, dat hij zei dat ze als God zouden zijn en onsterfelijk. Wat jij zegt heb ik nog niet gelezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Bernard, waar staat Dat over de duivelse geesten? Ik zou het graag zelf willen lezen.

Ook over de 'leugen' die de duivel vertelde tegen Eva.

De leugen van hem die daar in de buurt komt, die ik weet is, dat hij zei dat ze als God zouden zijn en onsterfelijk. Wat jij zegt heb ik nog niet gelezen.

DE LEUGEN VAN SATAN

Wat God zei tegen Adam en Eva is te vinden in Genesis 2:17 en 3:19

…want ten dage dat gij ervan eet zult gij zeker sterven (stervende zult gij sterven)

…want stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren

Wat Satan zei kan je vinden in Genesis 3:4

De slang echter zeide tot de vrouw: Gij zult geenszins sterven, maar god weet, dat ten dage , dat gij daarvan eet uw ogen geopend zullen worden, en gij als God zult zijn , kennende goed en kwaad.

DUIVELSE GEESTEN

Wat nu de duivelse geesten betreft.

Een geest of een geestelijk wezen zijn wezens die alhoewel ze geen aards lichaam bezitten toch zelfbewuste en handelende entiteiten zijn.

In Gods Woord wordt er een hoofdonderscheid tussen deze wezens gemaakt. naargelang ze God al dan niet trouw zijn en Hem dienen.

De getrouwen worden algemeen als “engelen†benoemd; de afvalligen krijgen de naam van “duivelen†( boze geesten.)

Deze laatste groep staat ten dienste van Satan en in Openb. 12 / Ef 6:11-12 / 1Petrus 5:8 kan je lezen hoe deze groep op aarde terechtkwam en wat ze van plan zijn met de mens.

Hoe ze het doen en wie of wat ze daarvoor gebruiken kan je op vele plaatsen zowel in het OT als het NT vaststellen.

De methodes zijn zeer verschillend en zeer verscheiden en uitgebreid. Maar met betrekking tot dit onderwerp (de reacties die van de andere zijde zouden komen) wil ik het volgende benadrukken

Eva hoorde de slang spreken, maar in werkelijkheid was het satan ( de duivelse geest) die door het dier tot haar sprak.

Saul dacht dat hij Samuel had laten oproepen ( iets wat door God totaal verboden was) , maar in werkelijkheid was het satan ( de duivelse geest) die zich voordeed als een oude man die uit de aarde kwam.

Daarom verwittigt Johannes de volgelingen van Christus als hij schrijft (joh 4:1-3:) Geliefden vertrouw niet iedere geest, maar beproeft de geesten of zij uit God zijn.

En dit beproeven kan enkel met Gods Woord als leidraad

Als er zich dan fenomenen voordoen zoals wonderen, verschijningen en d.g.l. voortkomende van de “andere†zijde, dan moeten deze getoetst worden aan hetgeen de Bijbel leert . Als hierbij dan verklaard wordt door diegene van de andere zijde dat het fenomeen afkomstig is van een of andere afgestorvene (ook soms heilige genoemd) dan blijkt volgens Gods woord dat het wezen achter de schermen een duivelse geest is. Ook al is het wonder , de genezing of het natuurverschijnsel nog zo fenomenaal.

Want ook op een andere plaats verwittigd God ons door Paulus dat de duivelse geest, Satan, zich zelfs voordoet als een engel des lichts ( 2 Cor 11:13-15)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Korin 15 ; 13-23 Als de doden niet opstaan , is ook Christus niet opgewekt , is onze verkondiging zonder inhoud en uw geloof zinloos .

Dan blijkt dat wij als getuigen van God over hem hebben gelogen , omdat we verklaard hebben dat hij Christus heeft opgewekt- want als er geen doden worden opgewekt, dan kan hij dat niet hebben gedaan .

Wanneer de doden niet worden opgewekt , is ook Christus niet opgewekt .

Maar als Christus niet is opgewekt , is uw geloof nutteloos , bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus toebehoren niet gered .

Als wij alleen voor dit leven op Christus hopen , zijn wij de beklagenswaardigste mensen die er zijn .

Maar Christus is werkelijk uit de dood opgewekt, als de eerste van de gestorvenen .

Zoals de dood er is gekomen door een mens , zo is ook de opstanding uit de dood er gekomen door een mens .

Zoals wij door Adam allen sterven , zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt .

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dat klopt.

Ik geloof echter wel dat je met doden kan praten. Maar niet doden die al bij God zijn.

Daar praat je dan mee, maar daar bid je dan niet tegen. Hoe dat in zn werking gaat weet ik ook niet.

Jij weet het niet en niemand buiten God weet het hoe de vork aan de steel zit.

En Hij verklaart dat dood zijn betekent dat de mens niet meer bestaat, zich van niets meer bewust is en in feite geen mens meer is.

Met je eerste zin ben ik het volledig eens. Maar bij je tweede bewering bekruipt met het ernstige vermoeden dat ik het daar totaal niet mee eens kan zijn... Omdat Jezus ons leert dat een mens ook na zijn dood voor God nog bestaat en dus in feite niet opgehouden is om mens te zijn. En voor wat betreft dat "zich van niets meer bewust zijn": Hij wekte in ieder geval de suggestie dat dit toch echt wel het geval is.

Voor wat betreft het mens zijn en blijven na de dood:

Mat 22:31 Hebt u niet gelezen wat God u over de opstanding van de doden heeft gezegd? Dit is wat hij zei: 22:32 “Ik ben de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob.†Hij is geen God van doden, maar van levenden.’

Luc 20:38 Hij is geen God van doden, maar van levenden, want voor hem zijn allen in leven.

Als het nu voor God zo is dat de mens leeft, wie zijn wij dan om te zeggen dat ze dat niét meer doen, geen mens meer zijn?? Dan ontken je toch glashard dat God een God van levenden is en niet een God van doden?

Voor wat betreft de suggestie dat er toch een bewustzijn bestaat na de dood:

Zie de gelijkenis over de rijke man en Lazarus (Luc 16:19-31).

Enerzijds duidt Hij het "gestorven zijn" van Lazarus aan als "een rusten aan Abrahams hart" (en natuurlijk mag die geruststelling voor ons genoeg zijn - samen met het besef dat God een God van levenden is), maar anderzijds suggereert Hij hier op zijn minst dat de doden zich nog steeds bewust zijn van hun aardse herkomst... Waarbij Hij ook suggereert dat het nutteloos is als er contact zou bestaan over en weer, want "als men op aarde niet naar Mozes en de profeten luistert, zal men zich ook niet laten overtuigen als er iemand uit de dood opstaat"... (Waarbij die laatste opmerking m.i. ook een zinspeling is op "het teken van Jona" uit een eerder hoofdstuk - Luc 11:29)

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid