Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 97
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sodomie, staat volgens mij voor seksuele zonden, zoals verkrachting, misbruik, prostitutie zoals veelvuldig plaats vonden in Sodom en Gomorra. Later door mensen met een homofobie toegespitst op alleen

ik zeg ook niet dat het iets vreselijks is maar...ik denk niet dat het helemaal Gods idee van seks was.

mensen zijn nou eenmaal nieuwsgierig..

Heeft God een idee van seks? Ik stel me een opperwezen voor die een lijstje maakt met welke standjes wel en niet mogen, en wie het met wie mag doen. Lijkt me toch niet. Maar ik heb begrepen dat men de bijbel vaak zo interpreteert dat praktiserende homoseksualiteit 'ongeordend' is, en iets is waarmee je je plek in de hemel verspeelt.
Link naar bericht
Deel via andere websites

ik denk wel degelijk dat God een doel en een beeld van seks heeft. hij is de gene die het gecreëerd heeft.

en ik denk ook dat je door dingen op een idiote uitvergrootte woordenverdraaiende manier "voor je te zien" alles wel niet waarschijnlijk kan laten lijken.

maar ik denk toch echt dat God naar ons mensen kijkt en denkt... waarom... waarom moeten jullie altijd alles ontdekken.

op de zelfde manier waarop een vader boos kan worden als zijn 2 jarige dreumes uit nieuwsgierigheid bijna een hele pot thee van tafel trekt.

het mag dan "goed gegaan zijn" maar dat betekend niet dat we het vaker moeten doen en of dat het dus hoort en goedgekeurd word.

Link naar bericht
Deel via andere websites
ik zeg ook niet dat het iets vreselijks is maar...ik denk niet dat het helemaal Gods idee van seks was.

mensen zijn nou eenmaal nieuwsgierig..

Wat de mens daarvan denkt is afhankelijk van zijn opvoeding , de tijdsgeest en nog veel meer en andere zaken.

De oorspronkelijke topicvraag was echter hoe men als Christen-gelovige ( volgeling van Gods woord en onderwijs) met dergelijke zaken en met mensen die dergelijke zaken bedrijven omgaat.

God heeft bij zijn schepping bepaalde zaken ontworpen om het leven van de mens zowel aangenaam als functioneel te laten verlopen.

Één daarvan is het gebruik van voedsel: Dit verschaft de mens een genotsgevoel gevoel bij het gebruik ervan en terzelfdertijd voorziet het de mens van de nodige energie om verder te kunnen leven.

Wordt nu echter enkel en alleen het genotsgevoel nagestreefd door bijvoorbeeld overdadig te eten, gevolgd door het eten geforceerd uit te braken om zo de cyclus terug te kunnen herbeginnen; dan wordt de initiële bedoeling alsook het evenwicht tussen genot en functionaliteit dusdanig verstoord of verdorven dat er sprake is van perversiteit.

Een ander fenomeen door God ontworpen bij de schepping is de geslachtsgemeenschap tussen man en vrouw bedoeld om de voortplanting te verzekeren en ook met daaraan een genotsgevoel gekoppeld.

Uit Gods Woord kunnen we afleiden dat God bepaald dat de intieme, liefdevolle en tedere geslachtelijke gemeenschap ( dit behelst geen orale noch anale) binnen het kader van het huwelijk tussen één man en één vrouw symbool zou zijn van de intieme persoonlijke relatie die de gelovige kan hebben met Hem.

Alléén deze vorm van geslachtelijke gemeenschap is voor God acceptabel.

Alle andere gemeenschap keurt Hij resoluut af, want Hij beschouwt deze als intimiteit zonder de volle verantwoordelijkheid voor de ander en voor het gezin (man –vrouw - kind) te willen nemen. Het is diefstal van emoties, dat primair voortkomt uit begeerte en gebrek aan zelfbeheersing.

Dit enkel en alleen beogen van het genot waarbij zowel de initiële bedoeling van de geslachtsgemeenschap (inclusief de handeling op zich) als het evenwicht tussen genot en functionaliteit geschonden wordt kwalificeert de Bijbel als ontucht ( hoererij, fornication)

Zoals bij vele andere raadgevingen en geboden van God komt de mens hiertegen in opstand en naargelang de bepaalde tijdsperiode wordt het ene of het andere gebod meer of minder publiekelijk overtreden.

Wat seksualiteit betreft denk ik dat onze hedendaagse cultuur grote gelijkenissen vertoont met deze van Sodoma en Gomorra .

Want ook daar was ontucht (hoererij) in al zijn vormen een algemeen aanvaardde en genormaliseerde overtreding van Gods gebod(en). Zelfs vreemdelingen die in de stad kwamen werden door de massa openlijk belaagd(Genesis 19:5)

En ook toen zoals op vandaag worden zij die deze overtredingen bedrijven door God gewaarschuwd om ermede te stoppen omdat ze anders hun kans op het eeuwig leven aan het verspelen zijn .

God straft nooit iemand vanwege zijn ( al dan niet aangeboren) neiging tot zonde, want dan zou iedereen verloren gaan.

Wat God wel doet is iedereen oproepen ;zowel de dief, de moordenaar, de leugenaar, de hoereerder of ontuchtige ( overspelige , homoseksueel, pedofiel) en alle mensen met hun eigen specifieke neiging tot zondigen, om zich te bekeren en niet verder te gaan in hun zondige praktijken .

En hen die kennis genomen hebben van Gods raadgevingen en geboden vermaant Hij door Paulus om zeker niet de overtreders in hun zondige toestand te steunen of goed te praten.

Immers, hoewel zij de rechtseis van God kenden, namelijk, dat zij, die zulke dingen bedrijven, de dood verdienen, doen zij ze niet alleen zelf, maar schenken ook nog hun bijval aan wie ze bedrijvenRom 1:32

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat God wel doet is iedereen oproepen ;zowel de dief, de moordenaar, de leugenaar, de hoereerder of ontuchtige ( overspelige , homoseksueel, pedofiel) en alle mensen met hun eigen specifieke neiging tot zondigen, om zich te bekeren en niet verder te gaan in hun zondige praktijken .

En daar gaan we weer, bij homoseksualiteit wordt er niemand benadeeld, bij alle overige zaken die je opnoemt worden anderen benadeeld. Homoseksualiteit is gebaseerd op liefde tussen twee mensen waarbij dit toevallig plaats vind met iemand van hetzelfde geslacht. Dit is al vaker opgemerkt en uitgelegd, je kunt gewoon niet mij en anderen homo's hier vergelijken met moordenaars, pedofielen hoereerders, ontuchtige, leugenaars en overspelige, het getuigd van geen enkel respect.

Dit en vooral in combinatie met de pertinente weigering om verder in discussie te gaan door het structureel negeren van vragen is voor mij aanleiding om dit bij de crew aan te kaarten. Je bent hier niet bezig met een discussie, maar doelbewust bezig de homo's een bepaalde hoek in te drukken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Deze posts waren niet ontopic in die zin dat het niet inging op de OP. Als je een discussie over homofilie wil beginnen kun je een nieuwe start maken door een topic te openen of een oude nieuw leven in blazen, maar de verwijderde posts blijven verwijderd.
Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid