Spring naar bijdragen

De grote Credible.nl vleespoll


Vleesconsumptie  

45 leden hebben gestemd

  1. 1. Vleesconsumptie

    • Ik eet 2 - 4x per week vlees
      6
    • Ik eet max 1x per week vlees
      3
    • Ik ben veganist of vegetarier
      1
    • Ik ben pescetarier
      0
    • Ik eet zo veel mogelijk biologisch of Beter Leven 3 sterren vlees
      5
    • Ik probeer af en toe diervriendelijk geproduceerd vlees te eten
      4
    • Het maakt me niet uit wat voor vlees ik eet
      11
    • Ik eet zo veel mogelijk Beter Leven 1 ster vlees
      0
    • Ik eet zo veel mogelijk scharrel of Beter Leven 2 sterren vlees
      0
    • Ik eet meer dan 4x per week vlees
      17


Aanbevolen berichten

Bedoel je bijvoorbeeld het meer duurzame alternatief door ze te kweken?

Voor de tonijn zou een betere oplossing zijn als mensen het wat minder eten (of voedselprocenten wat minder snel voor tonijn kiezen voor hun vis product). En als je persé vis wilt eten zijn er gelukkig nog wel soorten waar het nog best goed mee gaat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 103
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Voor de tonijn zou een betere oplossing zijn als mensen het wat minder eten (of voedselprocenten wat minder snel voor tonijn kiezen voor hun vis product). En als je persé vis wilt eten zijn er gelukkig nog wel soorten waar het nog best goed mee gaat.

Sowieso zou de mens eens wat minder moeten consumeren en wat minder moeten weggooien. Het heeft niet zo veel met mijn geloof te maken, maar ik gruwel van onze consumptiedrang en het kapitalistische systeem waarin hele slimme mensen de wat meer volgzame mensen overtuigen zo veel mogelijk te consumeren en zo veel mogelijk de details van het productiesysteem verborgen houden en zaken zoveel mogelijk te verboemen, zodat deze slimme mensen hun aandeelhouders hun zakken kunnen vullen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Voor de tonijn zou een betere oplossing zijn als mensen het wat minder eten (of voedselprocenten wat minder snel voor tonijn kiezen voor hun vis product). En als je persé vis wilt eten zijn er gelukkig nog wel soorten waar het nog best goed mee gaat.

Sowieso zou de mens eens wat minder moeten consumeren en wat minder moeten weggooien. Het heeft niet zo veel met mijn geloof te maken, maar ik gruwel van onze consumptiedrang en het kapitalistische systeem waarin hele slimme mensen de wat meer volgzame mensen overtuigen zo veel mogelijk te consumeren en zo veel mogelijk de details van het productiesysteem verborgen houden en zaken zoveel mogelijk te verboemen, zodat deze slimme mensen hun aandeelhouders hun zakken kunnen vullen.

Ik denk dat je hier oorzaak en gevolg door elkaar haalt. De meeste mensen willen zoveel mogelijk consumeren. In het kapitalistische systeem betekent dit dat degene die goedkoper produceert meer verkoopt tenzij een duurdere producent een (veronderstelde) meerwaarde levert. Het probleem zit 'm dus niet in slimme mensen maar in hebzuchtige mensen zowel bij de kopers als verkopers. Het enige wat werkt is mensen bijbrengen dat er een eind is aan meer consumeren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Overigens om antwoord te geven op de poll: ik eet vrij frequent vlees en één keer in de week vis. Biologisch heeft dan mijn voorkeur en rundvlees boven varkensvlees. We slaan overigens ook vrij regelmatig een dag over door een ei of vleesvervanger te gebruiken. Biologisch vlees is inderdaad duurder maar door kleinere porties te nemen is dat geen probleem.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb
Bedoel je bijvoorbeeld het meer duurzame alternatief door ze te kweken?

Voor de tonijn zou een betere oplossing zijn als mensen het wat minder eten (of voedselprocenten wat minder snel voor tonijn kiezen voor hun vis product). En als je persé vis wilt eten zijn er gelukkig nog wel soorten waar het nog best goed mee gaat.

Het gaat voor vis en vlees op. Met 8 miljard aasetende primaten is er simpelweg een probleem, met drie oplossinsrichtingen:

- dieronvriendelijk

- duurzaam

- onnatuurlijk dieet

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is natuurlijk niet de volledige oplossing. Maar ik denk dat er al wel wat te verbeteren zou zijn door wat minder vlees te consumeren. Wij aasetende primaten hebben het niet nodig om 7 keer per week vlees te eten en zeker niet in de stukken vlees die we dan meestal eten.

Wat dat betreft is de hedendaagse westerse wereld een beetje een afwijking van veel andere landen en ons eigen verleden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor mij persoonlijk is het feit dat we dode dieren eten eigenlijk niet zo'n probleem, dat vind ik eigenlijk wel natuurlijk. Het probleem ligt voor mij meer in de manier waarop wij hiermee omgaan. Het klopt niet dat dieren louter product zijn geworden. En ook de oneerlijke manier van de verdeling van voedsel in de wereld en het feit dat onze vleesconsumptie de honger in de wereld vergroot vind ik iets waar je, zeker als christen, bij stil moet staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb
Het is natuurlijk niet de volledige oplossing. Maar ik denk dat er al wel wat te verbeteren zou zijn door wat minder vlees te consumeren. Wij aasetende primaten hebben het niet nodig om 7 keer per week vlees te eten en zeker niet in de stukken vlees die we dan meestal eten.

Wat dat betreft is de hedendaagse westerse wereld een beetje een afwijking van veel andere landen en ons eigen verleden.

Precies. Als je werkelijk duurzaamheid wil, its wil dien aan honger in de wereld en aan dierenleed, dan zal je je gedrag moeten aanpassen. En je menu.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Voor de tonijn zou een betere oplossing zijn als mensen het wat minder eten (of voedselprocenten wat minder snel voor tonijn kiezen voor hun vis product). En als je persé vis wilt eten zijn er gelukkig nog wel soorten waar het nog best goed mee gaat.

Sowieso zou de mens eens wat minder moeten consumeren en wat minder moeten weggooien. Het heeft niet zo veel met mijn geloof te maken, maar ik gruwel van onze consumptiedrang en het kapitalistische systeem waarin hele slimme mensen de wat meer volgzame mensen overtuigen zo veel mogelijk te consumeren en zo veel mogelijk de details van het productiesysteem verborgen houden en zaken zoveel mogelijk te verboemen, zodat deze slimme mensen hun aandeelhouders hun zakken kunnen vullen.

Ik denk dat je hier oorzaak en gevolg door elkaar haalt. De meeste mensen willen zoveel mogelijk consumeren. In het kapitalistische systeem betekent dit dat degene die goedkoper produceert meer verkoopt tenzij een duurdere producent een (veronderstelde) meerwaarde levert. Het probleem zit 'm dus niet in slimme mensen maar in hebzuchtige mensen zowel bij de kopers als verkopers. Het enige wat werkt is mensen bijbrengen dat er een eind is aan meer consumeren.

Ik denk

a) dat we hetzelfde zeggen, ongeveer, met dienteverstande dat

B) de oorzaak bij beide ligt (de consumeerdrang van de meute *en* de drang naar geld van producenten)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Het is natuurlijk niet de volledige oplossing. Maar ik denk dat er al wel wat te verbeteren zou zijn door wat minder vlees te consumeren. Wij aasetende primaten hebben het niet nodig om 7 keer per week vlees te eten en zeker niet in de stukken vlees die we dan meestal eten.

Wat dat betreft is de hedendaagse westerse wereld een beetje een afwijking van veel andere landen en ons eigen verleden.

Wijze woorden. Ik persoonlijk denk dat de oplossing (lees: zo weinig mogelijk dierenleed en zo weinig mogelijk vervuiling en uitstoot van broeikasgassen etc) ligt in een sterk gereduceerde (lees: niet zo achterlijk extreme) vleesconsumptie gepaard met ekologisch en diervrindelijke productie, in lokale boerderijen die de omringende gemeenten bedienen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zelf koop ik bijna nooit vlees, ik moet wel ontzettend zin hebben in een hamburger wil ik vlees kopen. Bij anderen eet ik wel, ik ben dus officieel geen vegetariër. Veel mensen nemen het elke dag vlees op je bord hebben voor lief, alsof het gewoon is, 'komt uit de fabriek' ipv 'komt van dat koetje' en zien andere gevolgen niet.

Mijn menu bestaat ook niet uit aardappels, boontjes en vleesvervanger maar ik probeer gerechten te maken die vlees niet nodig hebben om het 'af' te maken.

Overigens zou ik als ik later groot ben graag zelf mijn vlees produceren, kippen slachten bijvoorbeeld. Dat is in mijn ogen de meest ideale manier om toch vlees te eten, zelf opfokken en zelf slachten, op die manier dat je geweten het aankan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zou jou geweten het aankunnen? Zelf je eigen dieren slachten?

Ik vind dat er net nog wat van afstand is als je het vlees gewoon koopt, omdat je geen band hebt gehad met deze dieren...

Dat is wat mij betreft juist wat zo 'verkeerd' is. Je kent het beest niet maar je mag het wel een rotleven laten leiden zodat jij het lekker op je bord kan hebben. Als je zelf je kippen opfokt (of andere dieren), die wél een fijn leven hebben, en je ze kunt slachten, is dat wat mij betreft ideaal.

En ik denk dat ik 'mijn eigen dieren' slachten best aan zou kunnen. Dit is namelijk een heel stuk diervriendelijker dan supermarktvlees.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Om eerlijk te zien wil ik gewoon niet denken aan wat voor dier mijn vlees was. Al het dierenvlees is vreselijk, maar ik ga er niet speciaal biologisch vlees voor kopen.

Ergens vind ik dat weer een beetje hypocriet: 'wat niet weet, wat niet deert'. Als je er echt zo over denkt, moet je denk ik kiezen vegetariër te worden of het niet/minder erg vinden dat je een dood dier eet. Voor mijzelf is dat misschien makkelijk praten, aangezien ik het niet zo erg vind om dieren te eten. Hoort bij al het moois en lekkers in de schepping voor ons om van te genieten. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb
Zelf slachten zou ik ook niet kunnen. Ik ben ook geen chirurg geworden om die reden.

Om eerlijk te zien wil ik gewoon niet denken aan wat voor dier mijn vlees was. Al het dierenvlees is vreselijk, maar ik ga er niet speciaal biologisch vlees voor kopen.

Voor het feitelijke slachten en eerste uitbenen laat je een slachter komen. Die levert je, bijvoorbeeld, twee halve varkens. De rest van de verwerking kan je in een normale keuken zelf doen. Je hebt wel een flinke vriezer nodig.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb
Dat hebben mijn ouders ook wel eens gedaan idd. :Y

Goed voor het varken, goed voor jezelf. Het levert goedkoop en uitstekend vlees op, en je weet dat jouw varken een goed leven gehad heeft. Ook goed tege de verspilling, je leert van ieder eetbaar onderdeel iets te maken. En voor jezelf en bijvoorbeeld kinderen ook leerzaam. Het voorkomt flauwekul over "vlees uit de fabriek". En persoonlijk denk ik dat enig gevoel voor de bron van je voedsel ook helpt om al te stadse fratsen als dierenpartijen e.d. te voorkomen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid