Spring naar bijdragen

De rrrrrrrrrrrrrr.


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 66
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Beter gaan we gewoon allemaal Engels spreken. Net zoals we in de EU met de Euro betalen, gaan we allemaal Engels spreken. Wel met Brits accent, bij voorkeur Manchester-accent.

Niks daarvan, we hoeven niet álles van de Engelsen over te nemen. Nee, we spreken gewoon een grote Europese taal. Dus Duits, Frans of zelfs misschien weer Latijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Sinds ik in België woon valt me pas echt op hoe irritant die Nederlandse rrr is :P

Euh, welke bedoel je nou? De Gooische R of de R zoals die in het Noorden gerold wordt? :?

Vergeleken met de Vlaamse R (en die R die je op tv programma's in de jaren 50 hoort) is onze 'gewone Nederlandse' R al verdacht Goois. Of, de Gooise R is een karikatuur van die lelijke Nederlandse R. Die Gooise mensen doen vermoed ik gewoon stiekem aan satire. ;)

:Y

Link naar bericht
Deel via andere websites

De g weglaten uit woorden... dat lijkt me heel apart klinken. Ik heb het nog nooit echt gehoord...

Vandaag viel me op dat mijn voorganger een gooische r heeft. Tijdens de preken hoor je het niet zo snel, maar toe hij me vanmorgen begroette was zijn r typisch gooisch :P Mijn r is overigens Grunns, dus dat scheelt weer. Al wil ik hem nog weleens niet uitsp'eken...

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 months later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid