Spring naar bijdragen

zondvloed enzo


Aanbevolen berichten

Jezus liep over het water en hief de wet van de zwaartekracht op.

Ik zou kiezen voor "verhoogde zijn drijfvermogen dramatisch". Had Jezus de zwaartekracht opgeheven, dan was hij prematuur ter hemel gevaren. Verder is het opheffen van (de wet van) zwaartekracht wel wat dramatischer dan dat iedereen gaat vliegen. Ik bedoel, de discipelen hadden dan wel een groter probleem gehad dan een storm.

God staat boven zijn schepping, wat wij niet kunnen verklaren betekent nog niet dat het niet waar kan zijn.

Oh, maar zo werkt de wetenschap ook niet hoor, wetenschap is er juist op gefocust om het onverklaarbare te verklaren. Dat betekent dat de wetenschap het bestaan van (vooralsnog) onverklaarbare zaken erkent. Vooralsnog zijn er echter nog geen mensen waargenomen die over water kunnen lopen, dus wat de wetenschap betreft is het niet nodig om dat te gaan verklaren.

Het is juist de arrogantie van de mens iets als onwaar te verklaren als ze het zelf niet kunnen bewijzen.

Het is nog niet verklaard hoe het leven is ontstaan, ik echter maar weinig goddelozen of wetenschappers horen beweren dat het leven nooit is ontstaan. Het probleem is dat de Christelijke wonderen meestal zonder bewijs worden geleverd, en men dan verwacht dat de wetenschap e.e.a. serieus gaat nemen. Het bovennatuurlijke is trouwens wel degelijk wetenschappelijk onderzocht, maar het resultaat is dat er geen bewijs is voor het bestaan van bovennatuurlijke zaken

Noemt de bijbel de wijsheid van de wereld niet dwaasheid in de ogen van God?

De bijbel zegt ook dat de aarde plat is, vleermuizen vogels zijn en pi gelijk is aan 3. Verder is het Christendom natuurlijk een religie die traditioneel graag de concurrentie uitschakelt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 107
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Weinig serieuze antwoorden hier, I’ll give it a try.

SVV Gn 1:1 . In den beginne schiep God den hemel en de aarde.2 De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op den afgrond; en de Geest Gods zweefde op de wateren. Het ‘woest en ledig is dichterlijk in de grondtekst: Tohu en Bohu.’als een lege woestenij. Ht woord ‘was’ van vers 2 kan, net als in het Engels in Hebreeuws gelezen worden als ‘werd’, want dit is wat er gebeurd is

Tussen vers 1 en vers 2 zit een enorme tijd, God heeft de Aarde prachtig geschapen, want de engelen zongen van vreugde (in Job 38:4-7) toen ze Zijn schepping zagen. Er is echter iets gebeurd dat aan ons niet geopenbaard wordt want:

SVV Isa 45:18 Want alzo zegt de HEERE, Die de hemelen geschapen heeft, Die God, Die de aarde geformeerd, en Die ze gemaakt heeft; Hij heeft ze bevestigd, Hij heeft ze niet geschapen, dat zij ledig (Tohu) zijn zou, [maar] heeft ze geformeerd, opdat men daarin wonen zou: Ik ben de HEERE, en niemand meer.

Hier kun je zien dat de aarde niet ‘Tohu en Bohu’ (de woorden voor woest en ledig in Gen.1:2) geschapen was, maar om te bewonen.

God bevestigd ons dat dit waar is: SVV Ps 119:160 . Het begin Uws woords is waarheid,...

Nu de Aarde er zo bijligt, zal God een radicale verandering teweegbrengen, nog voor alle schepsels en Adam deze Aarde gaan bewonen.

Maar hoe komt het dat die prachtige Aarde er nu bij ligt als een onherkenbare plaats van verwoesing en leegte? Satan is nu de heer van deze wereld (o.a 2 Cor. 4:4) Zijn naam was niet altijd satan, want vroeger heete hij Lucifer (Lichtdrager of Lichtbrenger). Eens had deze engel een verheven positie en was Gods gezalfde Cherub (Ezech. 28:14) en God had hem geplaatst als heerser over de engelen die de pre-Adamitische prachtige Aarde bewoonden. Maar hierme was hij heel niet tevreden! Hij verlangde meer macht en authoriteit. Hebzuchtig als hij was verlangde naar meer macht en authoriteit en wilde hij God Zelf vervangen als de Allerhoogste en Enige Machthebber van het universum! (Jes. 14:12-14). Hij zei: SVV Isa 14:14 Ik zal boven de hoogten der wolken klimmen, ik zal den Allerhoogste gelijk worden.

Maar zijn plan mislukte, Hij en z’n demonische maatjes werden ovrwonnen door God n Zijn hemelse legers. Zij werden teruggeworpen op de Aarde en vastgehouden binnen haar atmosfeer. (Jes. 14:12, Jud 1:6, 2Pt.2:4-5)SVV 2Pt 2:4 Want indien God de engelen, die gezondigd hebben, niet gespaard heeft, maar, die in de hel geworpen hebbende, overgegeven heeft aan de ketenen der duisternis, om tot het oordeel bewaard te worden;5 En de oude wereld niet heeft gespaard, maar Noach, den prediker der gerechtigheid, zijn achttal bewaard heeft, als Hij den zondvloed over de wereld der goddelozen heeft gebracht; (Op de vertaling van vers 5 kom ik terug)

Vanzelfsprekend was dit geen lieflijk schouwspel; hier waren machten aan het werk die boven ons bevattingsvermogen gaan!

Enfin, een perfecte creatie wordt compleet venietigd, met alles wat daarop woonde.En wat gebeurt er dan, op die verwoeste door water bedekte Aarde die nu in diepe duisternis is gehuld?

2b: And the Spirit of God moved upon the face of the waters 3 And God said, Let there be light: and there was light.

En hier volgt dan de schepping die de Aarde tot woonplaats zal transformeren voor het Adamitische ras . (ziehier dat de zondvloed niet de 1e keer was dat de aarde door water vernietigd werd, meer kracht gevend aan Gods woorden in Gen. 9:11)

Ivm ruimte ga ik niet te diep in op wetenschappelijke achtergrondn van de overgang tussen deze 2 werelden, maar hoop dat dit (engels) volstaat:

"G.G. Simpson (geen familie van Bart en Homer) has said, that the most dramatic and in many respects 'the most puzzling event in the history of life on the earth, ... is the change from the Mesozoic Age of Reptiles, to the ... Age of Mammals. It is as if the curtain were rung down SUDDENLY on a stage where all the leading roles were taken by reptiles, especially dinosaurs, in great numbers and bewildering variety, and rose again IMMEDIATELY to reveal the same setting but an entirely new cast, a cast in which the dinosaurs do not appear at all. Other reptiles are mere supernumeraries and the leading parts are all played by mammals ...' " (Historic Geology, Carl O. Dunbar, page 426).

(Hirmee is je vraagje 3: waarom heeft Noach niet de dino's meegenomen? Beantwoord)

Deze nieuwe wereld is voor de mens om te bevolken en er heerschappij over te hebben (Gen. 1:26).

Maar de mens was vals en zondigde vreselijk (Gen. 6:5, 12-13) en het spijtte God dat Hij de mens gemaakt had! (allen gingen de weg van Kain) En zo’n 1530 jaren (van 300 dagen per jaar) besluit God dez wereld te beeindigen. 120 jaren later is het zover.

De zognaamde ‘Continental Drift’ is na de zondvloed op gang gekomen: SVV Gn 10:25 En Heber werden twee zonen geboren; des enen naam was Peleg; want in zijn dagen is de aarde verdeeld; en zijns broeders naam was Joktan. (Zie ook 1Ch 1:19)

Hier is dus het antwoord op vraagje 1: De continenten waren nog niet ontstaan noch de wereld verdeeld.

Vraagje 2 dan, beantwoord ik in eerste instantie met een vraag: Hoe kom je erbij dat Noach alleen werkte?

Wij zien noach nogal eens als een soort Catwezel, een mafkees en een zwerver, Maar Noach was heel anders! Hij was een rijk man, met veel macht, zowel spiritueel (hij was 1 der 8 predikers der rechtvaardigheid) als materieel:

SVV 2Pt 2:4 Want indien God de engelen, die gezondigd hebben, niet gespaard heeft, maar, die in de hel geworpen hebbende, overgegeven heeft aan de ketenen der duisternis, om tot het oordeel bewaard te worden; 5 En de oude wereld niet heeft gespaard, maar Noach, den prediker der gerechtigheid, zijn achttal bewaard heeft, als Hij den zondvloed over de wereld der goddelozen heeft gebracht;

AV 2Pt 2:5 And spared not the old world, but saved Noah the eighth [person], a preacher of righteousness, bringing in the flood upon the world of the ungodly;

Noach was de 8e prediker der rechtvaardigheid, in de lijn van Seth en Enos,

seth

Enos

Kenan

Mahala-El

Jered

Henoch

(Methusalach, die in de vloed stierf)

Lamech

Noach

Nee, Noach was echt geen maffe weirdo. Hij stelde alles in het werk om die ark te bouwen. Stel je voor, de hoeveelheid onderaannemers die hij nodig had: Houthakkers, transporteurs, houtbewerkers, structural engineers, timmerlieden, interieurverzorgers, bootbouwers en deskundigen, de hoeveelheden pek, opslag van voedsel,drinkwater, en ga zo maar door. Een onderneming die jij en ik niet 1,2,3 even zouden klaren. En denk je eens in, die 1000-en, nee 10.000-en mensn die aan de ark werkten dachten allemaal “wat een mafkees†(net als nog altijd veel mensen denken) “al die poen en al dat werk vanwege een hersenschim?â€

Ff kijken hoor, vraagje 2 en 3 zijn beantwoord (volgens mij)..

Oke, voor vraagje 1: Heb je wel een gehoord hoe dieren (bv. voor de uitbarsting van de Vesuvius, of onlangs nog net voor die Tsunamie in het verre oosten zich uit de voeten maken voordat er een grote natuurramp zich voltrekt? Nou, dat is niet nieuw hoor...

Hoe ook, Iemand Die veel groter en meer dan jij en ik is, en Die macht heeft waar jij en ik samen onze broekjes vol van zouden poepen wanneer hij ook maar en tipje van de sluier van Zijn macht op zou tillen (Wees niet bevreesd zou Hij ons zeggen hoor, want Zijn Liefde is ZOOOOVEEEEEL meer dan deat wat wij als liefde kunnen opbrengen) gebiedt zijn schepselen, (die toch al weten dat ze weg moeten weten) naar Noach’s ark te gaan. Als ze zowat ‘All Aboard’ zijn, 120 jarn voor het gebod de ark te bouwen (stel je voor, 10000-en mensen bouwen 120 jaar (van 10 maanden van 30 dagen) aan di bark, en nu duurt het nog 7 dagen voor ’t zover is. (refereert Jesaja hieraan in 30:26? as the light of seven days)

Wist je dat we pas sinds het eind van de 20e eeuw als mens in staat zijn botten de bouwen die de omvang van Noach’s ark benaderen? En dacht je dat Noach en die 7 al die tijd op het water lagen te slapen?

Vraagje 1 en 4 beantwoord?

En vraagje 5... Ja. Gelukkig geloven veel mensen de bijbel nog. Jammer dat hun herders zo weinig onderscheid hebben. Kennis op zich is niet van heel veel waarde. Onderscheiding dr geesten is belangrijker, want de herders zullen de schapen moeten bewaken en bewaren.

Ze doen het niet, zelfs onder christenen zijn er geen weigerambtenaren, nee, zei zeggen tot zo’n paar; de Heere heeft gesproken, gij zult vrede hebben, etc (Lees heel Jeremia 23)

vraagje 5; hoe kom het zo dat iedereen in de kerk zo makkelijk over dit soort verhalen doen/;? Ja, hoe zou dat komen? Mensen onderwerpen hun verstand aan Gods Woord. Op zich is dit geen slecht iets, want wij allen behoren dat te doen. Het is echter zo dat vandaag de dag de herders veelal geen herders meer zijn, maar dieven. Het grootste deel van de christenheid is al ingelijfd bij de kerk van de antichrist, die zich in Gods Tempel (SVV Eph 2:22 Op Welken ook gij mede gebouwd wordt tot een woonstede Gods in den Geest), een tempel gemaakt van levende stenen, als ware hij God, laat aanbidden. En dit wordt met de dag erger. (lees opnb. 17) Maar een sterke stem zal roepen (Lees Opnb. 18) SVV Re 18:4 En ik hoorde een andere stem uit den hemel, zeggende: Gaat uit van haar, Mijn volk, opdat gij aan haar zonden geen gemeenschap hebt, en opdat gij van haar plagen niet ontvangt.5 Want haar zonden zijn [de] [ene] [op] [de] [andere] gevolgd tot den hemel toe, en God is harer ongerechtigheden gedachtig geworden.

En dan zal Babylon vallen Halelujah! Meer zal ik niet zeggen, in verband met 'Banville', want de waarheid kan je hier in 't gevang lijden! ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Het is echter zo dat vandaag de dag de herders veelal geen herders meer zijn, maar dieven. Het grootste deel van de christenheid is al ingelijfd bij de kerk van de antichrist, die zich in Gods Tempel (SVV Eph 2:22 Op Welken ook gij mede gebouwd wordt tot een woonstede Gods in den Geest), een tempel gemaakt van levende stenen, als ware hij God, laat aanbidden.

Vertel, vertel.

(bij voorkeur in een nieuw topic natuurlijk)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Je kan pas iets met zekerheid aannemen als het in de Bijbel staat. De mensheid kan zoveel beweren, maar het is pas waar en het ligt pas onomstotelijk vast als God het ook zegt in Zijn woord.
Dus.. De zon stopte met draaien om de aarde toen Jozua dit aan God vroeg?
Link naar bericht
Deel via andere websites
De zognaamde ‘Continental Drift’ is na de zondvloed op gang gekomen:

Dat is dus 4500 jaar geleden? Dat zou betekenen dat vanaf dat moment de aardplaten ,met een gemiddelde snelheid van enkele honderden meters tot enkele kilometers per jaar over de aardbol sjezen. Op dit moment is het een paar centimeter per jaar, dus in het verleden waren er periodes dat er in de orde van grote van 100.000 keer meer aardbevingen en vulkaanuitbarstingen etc, waren? Gelul dunkt me. 4500 jaar geleden lagen de aardplaten rond de honderd meter anders dan tegenwoordig, de aarde zag er vrijwel zo uit als nu.

Meer zal ik niet zeggen, in verband met 'Banville', want de waarheid kan je hier in 't gevang lijden! ;)

M.a.w. je bent een papofobe ketter?

Link naar bericht
Deel via andere websites

vraagje2 : hoe bouwde noach dat schip? want hij moest wel groot zijn voor al die dieren en voer en water etc... en noach was in z'n uppie met zijn zonen... in die tijd hadden ze nog geen hijskranen he ? :?

dit staat er over in de bijbel

Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:14 Maak u een ark van goferhout; met kameren zult gij deze ark maken; en gij zult die bepekken van binnen en van buiten met pek.

15 En aldus is het, dat gij haar maken zult: driehonderd ellen zij de lengte der ark, vijftig ellen haar breedte, en dertig ellen haar hoogte.

16 Gij zult een venster aan de ark maken, en zult haar volmaken tot een elle van boven; en de deur der ark zult gij in haar zijde zetten; gij zult ze met onderste, tweede en derde verdiepingen maken.

ik heb alleen geen idee wat "ellen" in houd

verder vind ik het ook een vreemd verhaal.

er zijn meer dan 6.000.000 dier soorten op de wereld lastig zat om dat op een boot te krijgen en van voedsel te voor zien

ik ben ook benieuwd hoe god dat heb opgelost met zout en zoet water vissen.

Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:Marcus 10

27 Doch Jezus, hen aanziende, zeide: Bij de mensen is het onmogelijk, maar niet bij God; want alle dingen zijn mogelijk bij God.

mooi...geef iedereen dan gelijke kansen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
De zognaamde ‘Continental Drift’ is na de zondvloed op gang gekomen:

Dat is dus 4500 jaar geleden? Dat zou betekenen dat vanaf dat moment de aardplaten ,met een gemiddelde snelheid van enkele honderden meters tot enkele kilometers per jaar over de aardbol sjezen. Op dit moment is het een paar centimeter per jaar, dus in het verleden waren er periodes dat er in de orde van grote van 100.000 keer meer aardbevingen en vulkaanuitbarstingen etc, waren? Gelul dunkt me. 4500 jaar geleden lagen de aardplaten rond de honderd meter anders dan tegenwoordig, de aarde zag er vrijwel zo uit als nu.

?

God hoeft niet binnen de beperkingen van de natuurlijke wetten te blijven, Hij heeft deze namelijk geschapen. Ik heb er geen moeite mee om te geloven dat God dingen kan doen die wij niet kunnen. Lopen op water kunnen wij niet, Jezus wel. Genezing, stormen tot rust brengen, teleporteren etc, allemaal voor ons niet zomaar mogelijk zonder God. Jij probeert alles rationeel te verklaren, terecht uiteraard omdat je niet in God gelooft, maar voor gelovigen niet echt een sluitend weerwoord. God zou niet echt God zijn als Hij gelimiteerd wordt door zijn eigen schepping.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Je kan pas iets met zekerheid aannemen als het in de Bijbel staat. De mensheid kan zoveel beweren, maar het is pas waar en het ligt pas onomstotelijk vast als God het ook zegt in Zijn woord.
Dus.. De zon stopte met draaien om de aarde toen Jozua dit aan God vroeg?

Ik zeg niet dat alles in de Bijbel letterlijk te nemen is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

vraagje2 : hoe bouwde noach dat schip? want hij moest wel groot zijn voor al die dieren en voer en water etc... en noach was in z'n uppie met zijn zonen... in die tijd hadden ze nog geen hijskranen he ? :?

dit staat er over in de bijbel

Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:14 Maak u een ark van goferhout; met kameren zult gij deze ark maken; en gij zult die bepekken van binnen en van buiten met pek.

15 En aldus is het, dat gij haar maken zult: driehonderd ellen zij de lengte der ark, vijftig ellen haar breedte, en dertig ellen haar hoogte.

16 Gij zult een venster aan de ark maken, en zult haar volmaken tot een elle van boven; en de deur der ark zult gij in haar zijde zetten; gij zult ze met onderste, tweede en derde verdiepingen maken.

ik heb alleen geen idee wat "ellen" in houd

verder vind ik het ook een vreemd verhaal.

er zijn meer dan 6.000.000 dier soorten op de wereld lastig zat om dat op een boot te krijgen en van voedsel te voor zien

ik ben ook benieuwd hoe god dat heb opgelost met zout en zoet water vissen.

Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:Marcus 10

27 Doch Jezus, hen aanziende, zeide: Bij de mensen is het onmogelijk, maar niet bij God; want alle dingen zijn mogelijk bij God.

mooi...geef iedereen dan gelijke kansen.

Een el.

Verder hebben alle mensen gelijke kansen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

vraagje2 : hoe bouwde noach dat schip? want hij moest wel groot zijn voor al die dieren en voer en water etc... en noach was in z'n uppie met zijn zonen... in die tijd hadden ze nog geen hijskranen he ? :?

dit staat er over in de bijbel

Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:14 Maak u een ark van goferhout; met kameren zult gij deze ark maken; en gij zult die bepekken van binnen en van buiten met pek.

15 En aldus is het, dat gij haar maken zult: driehonderd ellen zij de lengte der ark, vijftig ellen haar breedte, en dertig ellen haar hoogte.

16 Gij zult een venster aan de ark maken, en zult haar volmaken tot een elle van boven; en de deur der ark zult gij in haar zijde zetten; gij zult ze met onderste, tweede en derde verdiepingen maken.

ik heb alleen geen idee wat "ellen" in houd

http://nl.wikipedia.org/wiki/El_%28lengtemaat%29

Gaan we er van uit dat een Bijbelse el ongeveer 50 cm is dan komen we uit op een breedte van 25 meter en een lengte van 150 m. En dat is dan nog een schatting aan de lage kant.

verder vind ik het ook een vreemd verhaal.

er zijn meer dan 6.000.000 dier soorten op de wereld lastig zat om dat op een boot te krijgen en van voedsel te voor zien

Is dat niet een beetje flauw? We onderscheiden nu 6.000.000 diersoorten. Dat betekent niet dat die er toen ook waren of dat elke soort vertegenwoordigd was.

ik ben ook benieuwd hoe god dat heb opgelost met zout en zoet water vissen.

Geen idee, misschien had Noach een ingebouwd zoetwaterbad?

Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:Marcus 10

27 Doch Jezus, hen aanziende, zeide: Bij de mensen is het onmogelijk, maar niet bij God; want alle dingen zijn mogelijk bij God.

mooi...geef iedereen dan gelijke kansen.

Wat bedoel je met die laatste opmerking?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Is dat niet een beetje flauw? We onderscheiden nu 6.000.000 diersoorten. Dat betekent niet dat die er toen ook waren of dat elke soort vertegenwoordigd was.

Evolutie werkt niet zo snel. Sommige dieren gaan het wel redden in een paar millennia maar dan blijf je nog steeds met miljoenen soorten zitten.

Geen idee, misschien had Noach een ingebouwd zoetwaterbad?

Zoet water aquaria, zoutwater aquaria. Meerdere dus, ook om bijvoorbeeld de tientallen soorten koraalriffen te redden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Nog een grap van god en de zondvloed is dat er nergens op aarde bewijs is gevonden dat de zondvleod ooit heeft plaats gevonden. Hoeveel geloof heeft een persoon wel niet nodig...

Het woord grap en God in deze context is weinig respectvol op een christelijk forum en ik verzoek je daarom om op je taalgebruik te letten.

Buiten dat zijn er een heleboel bewijzen voor een heleboel zondvloeden gevonden dus of daar één grote bij geweest is wordt lastig aan te tonen.

Dan nog zelfs als er een schriftelijk getuigenverslag was zou je het niet geloven maar het een falsificatie noemen of nog weer iets anders. Wat betreft de hoeveelheden water op aarde, een niet-gelovige Japanner heeft een aantal jaren geleden aannemelijk gemaakt dat er grote hoeveelheden water in de aardkorst zitten, ik zal kijken of ik dat artikel nog terug kan vinden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dan blijf je alsnog zitten met het probleem hoe dat water vrij kan komen. Daarvoor lijk je zwaartekracht te moeten opheffen.

Dat water zou vrij kunnen komen door hoge druk van bijvoorbeeld botsende tectonische platen om maar wat te noemen. Ik ben er niet bij geweest en was ik dat wel dan begreep ik het waarschijnlijk nog niet. Maar ik vind het wel opvallend dat er in Genesis staat "In Noachs zeshonderdste levensjaar, in de tweede maand, op de zeventiende dag der maand, op die dag braken alle kolken der grote waterdiepten open en werden de sluizen des hemels geopend." waaruit blijkt dat de auteur er zich van bewust was dat het niet alleen een regenbui van 40 dagen was wat de vloed veroorzaakte.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat klinkt alsof er wel heel veel seismologische activiteit nodig is. Het water moet de Mount Everest bedekken, nietwaar? Of in ieder geval de Ararat, die 5 km hoog is. Als je kijkt naar de Schaal van Richter, dan klinkt het alsof er aardbevingen op meerdere plekken (!!!) op de wereld van veeeel hoger dan 12 op de Schaal van Richter nodig zijn. 12 doet alleen de continenten vervormen, niet onderlopen. Nu, een dergelijke activiteit moet je heel erg duidelijk terug kunnen vinden in je aardlagen, maar dat is nog nooit waargenomen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid