Spring naar bijdragen

Weerwolven II, speltopic


Aanbevolen berichten

Inleiding (grotendeels overgenomen van Ursa)

In deze post nog eens de regels van het spel, verder uitgewerkt. Enkele regels voor het gebruik van dit topic en de deelnemerslijst. Eerst de regels wat betreft dit topic: dit topic is louter bedoeld voor het spel. De GameMaster (GM) is de enige die de mededelingen doet (of daar toestemming voor geeft). Vragen of opmerkingen over de regels of over het spel kunnen via PM of in het andere topic gesteld worden.

Voor de toeschouwers en andere belangstellenden: gelieve niet hier te posten. Alle meta-opmerkingen kunnen desgewenst in het andere topic of in een nieuw topic. Bij offtopic posts vraag ik een mod deze te verwijderen.

Hieronder volgen nogmaals de regels. Voor alles geldt: al doende leert men. Voor de duidelijkheid is het echter handig het één en ander nog eens uit te werken. Nogmaals, vragen en/of opmerkingen kunnen via PM, mail of het andere topic gesteld of gegeven worden.

Definitieve deelnemerslijst

GM: Ilsefecit

Deelnemers:

1. WonderfulStar

2. Machiavelli

3. Pinkeltje

4. MarinusCopy

5. Bonaventura

6. Minifan

7. Ol Moth

8. wees een licht

9. Ursa

10. Archillion

Rollen (met regels):

GameMaster (GM)

Alwetende leider en coördinator van het spel. Via deze persoon worden de stemmingen gedaan en hij/zij bepaalt ook de deadlines voor overleg en stemrondes. De GameMaster verzint ook een leuke aankleding van het spel. Uitslagen en aankondigingen worden ook door deze persoon gedaan.

Weerwolf

Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers zijn er twee à drie weerwolven actief. De weerwolven kiezen elke nacht een slachtoffer uit om die te verorberen.

* Kunnen de weerwolven geen keuze maken, dan wordt er niemand verorberd die nacht.

Burger

In principe zijn alle spelers burgers (hun rollen zijn verborgen). Degenen die burger zijn, zijn onwetende slachtoffers zonder speciale krachten. Sorry.

Ziener

De ziener mag eenmaal per nacht vragen een rol te bekijken. Hij weet dan welke rol iemand heeft en kan dat gebruiken in het spel.

Heks

De heks krijgt éénmaal per nacht te zien wie de weerwolven gaan ombrengen en kan kiezen diegene in leven te houden. Ook kan zij een drankje brouwen waardoor iemand doodgaat. Beide kan zij/hij slechts één keer doen.

* Nadat de heks zijn/haar krachten heeft gebruikt is diegene een gewone burger.

Burgemeester

De burgemeester heeft een openbare rol. De burgemeester is vooral van belang omdat hij/zij een doorslaggevende stem heeft. Zijn er dus op meerdere mensen stemmen uitgebracht en hebben twee of drie mensen hetzelfde aantal stemmen dan bepaalt de burgemeester wie er gelyncht wordt. Oppassen dat de burgemeester geen weerwolf is...

* Als de burgemeester gedood wordt (gelyncht danwel opgegeten, vergiftigd of neergeschoten) dient hij zelf een opvolger te kiezen.

Jager

De jager kan met zijn laatste inspanningen nog één iemand doodschieten. Als hij dus wordt opgegeten of gelyncht kan hij nog eenmaal wraak nemen.

* De jager is niet verplicht iemand te schieten.

O, en Cupido leek me wel leuk om erbij te doen, omdat jullie nu wel een beetje snappen hoe het spel werkt, en hij leuk bij de setting van de plek waar deze ronde zich afspeelt past.

Cupido kiest in de eerste nacht twee spelers uit die daarna een stelletje zijn. Het stelletje vormt een derde partij, wiens doel is als enige over te blijven (bijv. ook als burger en weerwolf).

Deadlines en stemmen

* De GM bepaalt de deadlines en kan altijd kiezen een deadline in te korten of te verlengen indien hij dit nodig acht.

* Binnen de gestelde ruimte hebben de weerwolven, de ziener, de heks etc. de ruimte hun keuze aan te geven. Verneemt de GM niks, dan gebeurt er ook niks.

Stemmen:

* De GM geeft aan wanneer de stemmingsronden zijn en wat de deadlines zijn.

* Iedereen heeft één stem. Uitgezonderd de burgemeester, die een doorslaggevende stem heeft.

* Je kunt niet op jezelf stemmen.

* Er zijn verschillende stemmingsrondes: in de eerste ronde om de burgemeester te kiezen. In de volgende ronden (overdag) om een speler weg te stemmen.

* Niet uitgebrachte stemmen worden geteld als blanco. Stemmen uitgebracht na de deadline worden ongeldig verklaard.

* Mocht een stemming geen uitsluitsel bieden dan vindt er een herstemming plaats, of beslist de burgemeester.

* Burgemeester: iedereen kan zich kandidaat stellen en op iedereen kan gestemd worden. Dus ook op zij die zich niet kandidaat stellen.

* Biedt deze stemming geen uitsluitsel, dan volgt er een herstemming op de kandidaten met de meeste stemmen.

* Over stemmen mag uiteraard gediscussieerd worden, zij het onderling of in het topic. Maak er echter wel wat moois van.

Etiquette

In principe is er via een forum geen tot weinig controle op, maar enkele ongeschreven regels zijn:

* Je rol is geheim. Het is niet leuk voor het spel als je vanaf het begin roept wie je bent (in principe is iedereen natuurlijk een nette burger). Ook is het niet handig in de eerste ronde roepen: 'Ik ben ziener en ik heb gezien dat X een weerwolf is!' Grote kans dat je dan de nacht daarna dood bent. Rollen zijn dus in principe geheim.

* Speel zoveel mogelijk in je karakter.

* Tijdens sommige keuzemomenten is het niet de bedoeling dat spelers met anderen gaan communiceren. Dit geldt voor:

- de heks die beslist over leven en/of dood

- de jager die moet kiezen iemand te schieten (of niet)

- de burgemeester die een opvolger moet kiezen

* De doden houden zich stil. Als je opgegeten, weggestemd, neergeschoten of vergiftigd bent is het verder NIET toegestaan het spel nog te beïnvloeden.

Volgorde van het spel

Eerst is er een introductie. Vanaf dat moment tot 48 u later hebben spelers de mogelijkheid hun karakter te verzinnen en te introduceren. Ook verdeelt de GM de rollen op geheel eerlijke wijze. Daarna volgt de eerste nacht waarin de ziener een eerste rol van iemand mag zien en de weerwolven hun eerste slachtoffer maken. Daarvoor hebben ze 24 u de tijd. Daarna heeft de heks 24 de tijd om te bedenken wat hij/zij gaat doen. Vervolgens wordt het dag en maakt de GM bekend wat er gebeurd is die nacht. Dan is het tijd voor verkiezingscampagnes en de burgemeester te kiezen. Ook hier is 24 uur voor. Vervolgens volgt de stemming die bepaalt wie er geëxecuteerd wordt. Daarna is het avond en spoeden de burgers zich naar bed voor een volgende nacht...

In het kort:

Introductie: 48 u

Eerste nacht: 24 u

Heks: 24 u

(jager, indien nodig: 24 u)

Stemming: burgemeester: 24 u

(herstemming indien nodig)

Stemmingsronde

(beslissing burgemeester indien nodig)

Einde van het spel

Het spel eindigt als:

- de weerwolven er in slagen danwel iedereen op te eten, danwel burgers weg te stemmen.

- de burgers er in slagen alle weerwolven op te sporen en te liquideren.

Bedenk een leuke rol en have fun!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 76
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Het was september en het schooljaar was begonnen. Ouders, leerlingen, leraren, conciërges en kantinemedewerkers kwamen massaal bijeen na een lange vakantie weg te zijn geweest. Wakkerdams middelbare school, een kostschool, had haar deuren weer geopend en de lessen zouden weer beginnen. Nadat koffers in kamers waren gezet en moeders huilend de kersverse brugklassers een laatste knuffel gaven, begon het schooljaar met een barbecue. Herman, de conciërge, keek nors. Hij zag het al aankomen, gelijk op zijn eerste werkdag moest hij een onwijze troep opruimen.

‘Vannacht hebben we een feestje. Buiten.’ Fluisterde een jongen in het oor van een meisje. ‘Ik zal er zijn.’ ‘Het wordt een heldere nacht, en volle maan, dus we hebben licht.’ Het meisje keek hem na terwijl hij terugliep naar zijn vrienden. Hem had ze zeker wel gemist in de vakantie!

De leraar Grieks, een klein mannetje die onwijs goed kon hardlopen en die dol was op zijn vak, bereidde alvast zijn eerste les voor. Dit jaar zouden ze Sophokles wél afkrijgen!

Terwijl iedereen rustig zijn gang ging, was er niemand zich bewust van wat er komen zou…

GM note:Jullie hebben 48 uur de tijd om je karakter te introduceren, anders bedenk ik een rol voor je.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoestend en kuchend kwam Moshe de school binnen. Met moeite sleepte hij een kist vol boeken achter zich aan terwijl hij ondertussen een koffer onder zijn kin geklemd hield. Het was een onmogelijke positie en daarom was het niet verwonderlijk dat de koffer op de grond viel en openklapte waardoor de hele inhoud door de gang vloog. Kleren, boeken, boeken en nog meer boeken. Moshe kreunde het uit van wanhoop.

Het was niet zo dat hij echt zin had in zijn nieuwe baan maar nadat hij van de rabbijnenopleiding was getrapt had hij geen andere keuze dan docent godsdienst en Hebreeuws worden op de kostschool van Wakkerdam. Het feit dat hij weinig op had met jongeren maakte het hem niet bepaald makkelijker. Hij keek verstrooid om zich heen en zag overal kinderen en hun ouders met elkaar praten en zag dat een paar volwassenen bezig waren om grote banieren met het wapen van de school aan te brengen. Blijkbaar zou er vanavond een feest zijn. Dat was wel het laatste dat hij wilde. Het liefst wilde hij vanavond gewoon onder de dekens kruipen om tenminste voor een paar uur te vergeten waar hij nu weer in verzeild was geraakt.

Hij zuchtte diep en begon om zijn kleren en boeken bij elkaar te zoeken en weer in zijn koffer te proppen. Hoe sneller hij zich in zijn nieuwe appartement kon opsluiten hoe beter.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Titus Boxma kwam aangereden in zijn jeepje zonder dak uit de Tweede Wereldoorlog. Hij had hem eens zien staan op een sloopterrein en was meteen verliefd. Hij heeft hem destijds naar school laten slepen en geduwd tezamen met zijn leerlingen op de binnenplaats. Want de Kostschool van Wakkerdam had een hele mooie binnenplaats waar zijn lokaal aan grensde. Hij doceerde techniek en vond het wel een leuk project voor zijn leerlingen. De schoolleiding was niet erg gecharmeerd van deze keuze en de ouders van de leerlingen die met onwasbare kleren thuiskwamen evenmin. In twee schooljaren heeft hij tezamen met zijn meest toegewijde leerlingen dit oude werkpaard opgeknapt. Hij was een docent waar een twee-splitsing over was in de school. Veel ouders en mede docenten vonden zijn leermethoden onorthodox maar mede door zijn enthousiasme en liefde voor het vak zijn er vele leerlingen later uitstekende ingenieurs geworden.

Hij had weer veel zin in een nieuwe lichting leerlingen om te smeden tot liefhebber van techniek. Hij maakte soms wel droge grappen die niet bij iedereen in de smaak vielen en niet iedereen zwaaide terug als hij ze met een verontrustende glimlach begroette buiten de school.

Vanavond was er feest en daar hield hij erg van. Hij danste altijd uitbundig en de jongeren konden dat niet altijd waarderen maar veel vonden het wel hip. Hij zou er in ieder geval van genieten en waarschijnlijk dronken worden aan het einde van de avond en zichzelf voor joker zetten om de volgende morgen in zijn lokaal wakker te worden. Maar hij had niemand om naar huis toe te gaan dus dat vond hij nooit een probleem.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Aan de rand van het schoolplein stond een jong meisje. Ze was mager, bleek en keek een beetje nerveus om zich heen. Ze stond alleen, op een afstandje van de andere kinderen en hun ouders.

Tess zou vandaag voor het eerst naar de brugklas gaan. Ze kwam niet uit Wakkerdam, maar uit een stad hier een eind vandaag. Ze was alleen, haar pleegouders hadden geen tijd gehad om haar zo ver weg te brengen, dus was ze met haar reistas in de trein gestapt en zelf naar Wakkerdam gereisd. Tess was bloednerveus, ze kende de andere kinderen niet, ze kende de school niet, ze kende heel Wakkerdam niet, tot een half uur geleden. De andere scholieren zouden haar toch niet aardig vinden, dacht ze. Op haar vorige school werd ze altijd gepest, niemand had vrienden met haar willen zijn. Die gekke Tess met haar rode haar en rare kleren, die altijd 'raar' deed, domme grapjes maakte en een rare fantasie had.

Daarom ging Tess nu naar Wakkerdam, haar pleegouders hadden van een kostschool in een klein dorp gelezen, en gehoopt dat Tess daar wat meer op haar gemak was.

Ze keek schichtig om zich heen, ze durfde niet zomaar naar iemand toe te lopen. Vanmorgen had ze haar best gedaan om er zo leuk mogelijk uit te zien, misschien zouden mensen haar dan wel aardig vinden....

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ruchanne stond quasi-onverschillig tegen een van de muren van de kostschool te hangen. Ze was een jaar of 16 en zou nu naar de vijfde klas gaan. Na vier jaar Wakkerdam was ze natuurlijk helemaal op de hoogte van de ins en outs van de school. Toch was ze stiekem best onzeker over het komende jaar. Ze zeiden dat wiskunde moeilijk zou worden dit jaar. En ze had al op haar rooster gezien dat ze dinges weer had voor Grieks. En ze gingen Sophokles doen. Bah... Sophokles was zooo ouderwets! Euripides, dat was veel leuker.

Het meisje hoorde een groepje jongens praten over het feest van die avond. Volle maan was het, dus de nacht was van zichzelf licht. Jammer voor de stelletjes. Iedereen zou het meteen merken als ze zich afzonderden van de rest. Handig voor de leraren, want die konden dan beter toezicht houden.

Ruchanne was benieuwd hoe lang het feest zou duren. Zeker zouden de bruggers eerder naar bed moeten dan zij?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Albert keek van boven zijn bezem toe hoe de scholieren de school binnenkwamen. Elk jaar was het weer hetzelfde, nieuwe en ongemakkelijke gezichten, en de ietwat ouderen met hun brutale koppies. In zijn veertien jaar als klusjesman had Albert al veel jongeren voorbij zien komen. Zometeen zou de ellende weer beginnen, een groot feest - en wie mocht er vervolgens opruimen? Juist ja. Albert was een simpele jongen, hij deed gewoon zijn taak en klaar. Tegelijk had hij het wangedrag te verduren van die koters die het waarschijnlijk allemaal verder zouden schoppen dan hijzelf. Nou, hier was hij de baas, en als hij ze 's nachts buiten hun bed vond dan kregen ze een pak rammel..!

Albert zag hoe Titus zijn jeep met een sierlijke zwier op het terrein parkeerde. Ah, Titus. Die mocht hij wel. Net als hem een simpele jongen, geen gedoe en passioneel voor zijn vak. Daarnaast nam Titus nog wel eens een vaatje Beerenburg mee, en Albert wist wel waar je die moest verstoppen. Op z'n tijd hadden ze mooi een glaasje gedeeld, als Titus weer eens een ouderavond of een overleg met het bestuur had gehad... elitaire koekwouzen.

'Wat sta je daar weer te dromen, Albert. Aan de slag maar weer'

Albert schrok op uit zijn overpeinzingen en keek de directeur aan. 'Ja meneer' en hij ging weer aan de slag. Al die meneren die het zo hoog in de bol hadden... hij moest er niks van hebben. 'Laat mij maar gewoon m'n ding doen' dacht hij, 'dan kom't wel goed'. Zo veegde hij de gang, verzonken in zijn eigen gedachten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

met een zucht kwam ze die ochtend vroeg de keuken in gelopen, o jah het schooljaar was weer begonnen en zoals gewoonlijk moest zij de middagmaaltijd voor de kinderen verzorgen. snel begon ze water in de ketel te laten lopen om soep te maken, toen de ketel vol was deed ze de kraan uit, het deksel dicht en zette hem aan,terwijl het water warm begon te worden. Ging ze even het afwasmachine inspecteren gelukkig die deed het nog, toen liep ze naar het magazijn om de aardappels en de groente te halen die die dag gegeten moesten worden. ze legde ze op de band. toen ging ze haar soepje bereiden. snel deed ze de ingrediënten in de pan en maakte heerlijke tomaten groentesoep. toen kon ze beginnen met pap te koken.. zo vloog de ochtend om....

na dat alle maaltijden waren uitgeserveerd kon ze beginnen met afwassen hier moest ze het toch nog even over hebben met de congierge of dat hij niet een paar leerlingen kon sturen die haar konden helpen...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Johan gooide zijn tas op het bed dat hij de komende jaren zou gaan gebruiken. Mistroostig liep hij naar het raam dat uitkeek op een grote speelplaats, echter waren er maar weinig kinderen aan het spelen. Of hij zin had om hier te zijn? Een overbodige vraag. Hij had immers weinig keus, met de thuissituatie die hij had. Een vader die op mysterieuze wijze verdwenen was, vlak voor zijn vijftiende verjaardag, en een moeder die het te druk had met werk. De beslissing was snel gemaakt toen moeder naar Griekenland moest verhuizen voor een grote promotie. Een kans die ze niet kon laten liggen.

Dat Johan niet meer thuis kon wonen maakte hem weinig uit, hij was namelijk veel liever alleen. Dat hij naar een kostschool moest was dan ook een probleem in zijn plan. Alhoewel, misschien kon hij er nog iets van maken. De deur van de kamer ging open en een jongen kwam binnen. Zijn kamergenoot blijkbaar. Johan knikte met zijn hoofd en keek weer uit het raam.

Link naar bericht
Deel via andere websites

[ik liep wat uit met werk, en heb nu ook maar een paar minuten dus een heel korte intro zeg maar]

Behoedzaam hield Hannie Potter zich wat afzijdig van de andere jongeren. Ze was altijd een beetje een outsider geweest. Door dat ze de anderen probeerde te vermijden voerde haar pad haar dicht lans die enge chagrijn van een Albert. Met een subtiel handgebaar liet ze zichzelf wat opgaan in haar omgeving. Onzichtbaarheid was een fabeltje, of tenminste ze had niet gehoord dat dat mogelijk was. Maar je kon ervoor zorgen dat anderen je minder goed opmerkten. Ze had dit vermogen als eerste bij zichzelf opgemerkt, maar via internet was ze erachter gekomen dat er best veel mogelijk was.

[Wordt vervolgt]

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat gehaast ook altijd... Dr. Johannes Alexander Archibald van Onstein tot Saksen IV hield er niet van. Elk jaar hetzelfde gedoe. Leerlingen met een minieme vorm van intelligentie aangemeld door ouders zonder enige status of voorgeslacht dat het noemen waard was, maar rijk door zoiets als zakendoen. Men kwam binnen door een zak met geld, aangetrokken door de reputatie die het Warmerdam Instituut voor de vorming van Jonge Zielen had. Bisschoppen, een enkele kardinaal, ministers, vier minister-presidenten, ambassadeurs, generaals en elke professor die het noemen in dit land waard was, allemaal afkomstig van het Warmerdam College (zoals het sinds dertig jaar heette). Tweehonderd jaar grote namen, tweehonderd invloed, klasse en statuur en hij moest als directeur telefoontjes aannemen van bezorgde ouders die wilden dat hun Sterre's, Ruchana's en al die andere 'prinsesjes' wel genoeg in de watten werden gelegd. Om nog maar niet te spreken van docenten die meenden te moeten verbroederen met hun leerlingen. Walgelijk! Maar helaas, ook iemand wiens voorvaderen koningen hadden gediend en bloed hadden vergoten voor het vaderland ontkwam niet aan de simpele feiten. Proletariërs hebben geen respect voor adel en het gepeupel was aan de macht en als dit de kosten voor het onderhoud van het sterk geslonken landhuis dekte, zo zij het.

Daar stond de conciërge weer. Typische represant van de huidige heersende klasse. Lui, onbekwaam en een drinkeboer. Uiteraard was hij drukker bezig met het bekijken van de leerlingen (vast de jongedames te begluren...) dan met vegen. *Zucht*, daar gaan we weer.

'Wat sta je daar weer te dromen, Albert. Aan de slag maar weer'

Albert keek hem vuil aan, maar ging wel weer aan de slag. Mooi, dacht Dr. Johannes Alexander Archibald van Onstein tot Saksen IV, dan doet hij in ieder geval zijn werk weer, al beviel het toontje en de blik van die schoonmaker hem niet. Wellicht moest er eens gekeken worden of er wellicht wat poolse dames aangenomen konden worden, die toonden nog respect, maar ja, ze spraken geen Nederlands. Iets om naar te kijken als hij weer een vergadering had van het bestuur.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ronald (Minifan) was blij om weer terug op school te zijn. Hij was de vakantie naar een zomercursus Latijn gestuurd, en hij vond het echt verschrikkelijk. Hij werd de hele dag in de gaten gehouden, terwijl hij op school in Wakkerdam altijd heerlijk kon wegdromen. Zijn wiskundeschrift stond vol met gedichten en terug op school kon hij die hobby eindelijk hervatten. Hier waren mensen en dingen die hem inspiratie gaven. Hier kon hij rondwandelen op het landgoed van de school.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het feest was afgelopen. Iedereen was al gaan slapen. Albert had het veld opgeruimd - blikjes in een vuilniszak gedaan en het laatste verliefde stelletje naar bed gestuurd. Hij liep zachtjes de school weer in en kroop in zijn bed. Morgen weer vroeg opstaan.

GM Note

Het is nacht. Alle karakters zijn geïntroduceerd. De ziener mag iemands rol opvragen en de weerwolven mogen beslissen wie ze gaan vermoorden. Hiervoor hebben ze tot morgen (woensdag) avond 20.00 uur. De weerwolven weten als het goed is elkaars rol en kunnen overleggen. Succes!

De wolken verdwenen en de maan was op volle sterkte. Drie wezens kwamen uit het duister te voorschijn en gingen op zoek naar een maaltijd....

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tess zat op haar nieuwe kamer. Haar kleding lag in de kast, haar boeken op het bureau..

Ze had tot Sint Juttemis staan wachten, leek het, tot er een oudere man naar haar toe kwam om te vragen wie ze was en waar ze heen moest. Hij had haar op weg naar haar kamer geholpen.

Ze zat op haar bed, met haar pyjama aan, dagboek, voorzien van een groot slot, op schoot. Een kamergenoot had ze niet. Was ze als laatste over gebleven bij het indelen van de kamers? Of hadden ze het expres gedaan? Eigenlijk vond ze het niet zo erg. Ze was gewend om alleen te zijn. Aan de andere kant was het misschien wel leuk geweest om iemand beter te leren kennen...

Er was een feest geweest de afgelopen avond. Tess was er een tijdje bij geweest, maar vond het niet echt leuk. Iedereen had plezier, leek het, kletsen, lachen, dansen, eten. Tess had zich nogal alleen gevoeld in het feestgedruis en was naar haar kamer gegaan, alsof iemand haar zou missen. En daar zat ze nu nog. Ze had net aan 'Liz', haar vriendin in de vorm van haar dagboek, geschreven hoe de eerste dag was geweest.

Ze voelde zich verdrietig en ellendig. Het begon al weer als altijd. Ze wist wel dat ze zelf op mensen af moest stappen voor een praatje, maar ze durfde het niet. Ze wist niet wat ze moest zeggen, en was bang dat mensen helemaal geen praatje met haar wouden maken. Dus was ze stil weer vertrokken.

Ze legde Liz onder haar kussen en ging liggen. De dekens tot over haar hoofd, dat gaf haar een veilig gevoel, al was het wel wat benauwd. Was ze maar iemand anders...

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

met een snelle blik door de keuken besloot Zina dat het weer mooi was geweest voor vandaag, ze deed de deur op slot en liep naar haar kamer om te gaan slapen... morgen zou ze weer wel verder kijken...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Johan lag in bed maar kon de slaap niet vatten. De regen tikte op het raam en de wind raasde door de gangen van het oude gebouw. Het klonk angstaanjagend, al was het dan normaal voor een stormachtige nacht. Het grauwe weer buiten was niet het enige dat rommelde, zijn maag kon er ook wat van. Hij hoopte maar dat hij zijn kamergenoot er niet wakker van zou worden. In gelukkigere tijden at hij wel eens wentelteefjes voor ontbijt en hij kreeg nog meer honger. Zou de cafetaria ook wentelteefjes serveren? Johan moest denken aan een scene in de film Road Trip en gruwelde. Misschien toch maar geen wentelteefjes.

Hij draaide zich nog eens om en viel in slaap. Die nacht had hij vreemde dromen over weerwolven, de paddestoelen van Yolanthe Kabouter van Kasbergen en een christelijk jongerenforum waar één van de users een bericht poste dat hij wentelteefjes ging maken voor het ontbijt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gisteravond op het feest was er in de feestvreugde iets magisch gebeurd. Ze leerden elkaar die avond (beter) kennen, maar ze wisten zeker dat ze bestemd waren voor elkaar. Had iemand soms wat in hun drankjes gedaan, of was ware liefde? Twee mensen waren beschoten door de gouden pijlen van Cupido en wilden voor altijd samen zijn.

GM note: Cupido heeft zijn slachtoffers uitgezocht en beschoten - hij schiet nooit mis. De twee personen in kwestie zijn persoonlijk op de hoogte gebracht, en zij moeten nu proberen om met zijn tweeën als laatste over te blijven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Moshe slenterde door zijn kamer terwijl hij voorzichtig stappend verschillende kostbare boelen probeerde te ontwijken. Er was hem een volledig gemeubileerd appartement beloofd door Archi de derde, zoals hij het schoolhoofd schertsend bij zichzelf noemde, maar daar bleek niets van te kloppen. Hij moest het doen met een hokje dat niet meer was dan een klein uitgevallen lokaaltje waar op een brits, houten tafeltje en krakkemikkig stoeltje na geen enkel meubilair aanwezig was. Hij had dus al de boeken die hij nodig had om het zijn eerste college voor te bereiden uitgestald op de grond met een paar kostbare die niet op de grond mochten liggen op de miserabele tafel.

Melancholisch staarde Moshe uit het raam en zag hoe de regen met bakken uit de hemel neerviel. Het feest van daarnet was uitbundig geweest. De leraren hadden als surveillant moeten optreden en hij had er zijn handen vol aan om flikflooiende stelletjes vanachter de wandkleden te jagen en te voorkomen dat minderjarigen zich eigenhandig van de tap bedienden. Hij had goed rondgekeken en gezien dat er veel leed schuilging achter de façade van de school. Het Warmerdam College was de broedplaats van de elite en voor een decennium de verblijfplaats van de nieuwste telgen van oude adel en nouveau riche die daar voor belachelijk hoge bedragen werden opgeleid en gevormd om ze klaar te stomen voor de meest prestigieuze universiteiten en daarna de top van het bedrijfsleven, de politiek, het gerechtshof of welk gebied dan ook.

Moshe keek naar zichzelf in de spiegel en zag de wallen onder zijn ogen. Zelf had hij nooit dergelijke luxe gehad als 8de zoon van een arme orthodox-joodse kleermaker in een arme wijk aan de rand van de stad. Hij had zichzelf moeten bewijzen met als enige droom het rabbinaat. Maar dat was hem nu afgenomen.

Toen Moshe zijn gordijn dicht wilde doen werd de school verlicht door een felle bliksemschicht die begeleid werd door een diep gedonder. Door het licht werd het wapen van de school opgelicht en zag Moshe de spreuk die al sinds jaar en dag het motto van het college vormde: Vincit qui se vincit. Moshe wist niet waarom hij ineens kippenvel kreeg.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid