Spring naar bijdragen

Slaapervaringen en dromen


Heb jij vergelijkbare ervaringen?  

13 leden hebben gestemd

  1. 1. Heb jij vergelijkbare ervaringen?

    • Ja
      14
    • Nee
      4


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 320
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Interessant topic.

Ik heb vroeger, toen ik een jaar of 13/14 was, 2 of 3 keer dezelfde droom gehad, en ik weet hem nog zoooooo goed.

Het kwam voor mij over als een nachtmerrie. Ik zou hem proberen toe te lichten:

Ik weet nog dat het iets met blokken was en ronde ballen in heel veel verschillende kleuren. Het was echter heel beangstigend omdat de blokken en ronde vormen snel uitzetten (in grote) maar het voor mijn gevoel op normale snelheid ging.

Heel beangstigend, moeilijk uit te leggen, maar ik vond het verschrikkelijk en heb er een behoorlijke opdonder van gehad.

Ik heb namelijk na deze 2 nachtmerries het gevoel gehad alsof ik afwezig was terwijl ik wakker was. Alles lees aan mij voorbij te gaan, het gevoel alsof je buiten de werkelijkheid staat. Heeeuuullll vervelend.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waaah, vannacht was mijn droom zo geweldadig. Het bestond uit vier delen en het was alsof ik in mijn eigen boek zat. :(

In de eerste droom was ik samen met mijn vader aan het rondrijden in de auto. We stopten ergens en braken in bij een huis. We waren op de bovenste etage en om weer uit het huis te komen moesten we naar beneden. Bij de voordeur gekomen kwam de vrouw die er woonde opeens de hal in gelopen. Ze dacht dat we gewoon op bezoek kwamen en liep weg om thee te halen. Ik stelde voor om heeeel hard weg te rennen. Dus we renden naar de achterdeur en toen de tuin in. Bij de tuindeur zat een hele snelle krab met grote scharen. Bah. Ik sprong er over heen en deed de tuindeur open en daarachter was een gang met nog een deur. Voor de deur was weer een krab. Nog een keer de krab ontwijken, deur open doen, nog een gang. Dit keer stond er een paard voor de deur en ik dacht; "Die gaat zeker achteruit trappen als je er achter langs loopt." en ja hoor, dat beest/dier trapte en ik liep er maar naast. Toen eindigde die droom.]

Toen was ik samen met een credibler en haar kleine broertje en zusje op een donkere plek. We werden aangevallen door kleine wezens. Kaboutertjes of elfjes ofzoiets. Wij renden voor ze weg want ze bleven maar komen, maar aangezien ik de oudste was moest ik toch terug vechten om de anderen te beschermen. Ik had eerst een wapen, maar weet niet meer wat voor... na een tijdje was het wapen op en besloot ik een oude truc uit actiefilms te gebruiken. Namelijk een hoofd vastpakken en zo snel ronddraaien dat de nek breekt. Jammer genoeg was ik niet zo sterk en zat ik continue die beesten tussen mijn benen vast te klemmen om hun hoofden dan net zo lang rond te draaien tot de nek brak. En ik hoorde het kraken. Nasty.

Volgende: Ik was met een team (beter dan drie vluchtende kinderen) in een oud donker huis. Er was een plaag van... grote zwarte wormen/tentakels.

Laatste: Ik was met mijn team op het schoolplein van mijn oude basisschool. We waren op de snelweg aangevallen door een grote groep mannen dus stopten we. Het schoolplein stond dus vol auto's en wagens. Ik stond naast een bestelbusje en ik wist dat er belangrijke spullen in zaten dus ik deed de deur op slot (met een schuursleutel) naast mijn busje stond een sleepwagen waarmee ze mijn busje wilde stelen. Achter mijn busje stond een grote man (hij leek op Flash van de Spider-Man films) die de achterdeuren probeerde open te doen. Ik sloop naar hem toe en gebruikte een pen om hem neer te steken. Poeh. Toen stond er plotseling ook een Flash die de voordeur open probeerde te maken. Hem stak ik neer met een pen in zijn rug. Pen is mightier than the sword...

Toen kwam er een derde man op me af. Ik weet niet meer of ik hem ook vermoorde of neersloeg, maar ik kreeg zijn wapen. Een waardeloos ding dat gas spoot. Daar kwam ik achter toen ik omsingeld werd door twee mannen en ik de eerste wou neerschieten. Toen kreeg ik ze zover om hun wapens neer te leggen. Net toen ik weer naar mijn team toe wilde gaan werd ik wakker gemaakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb het bij wegdromen vrij vaak dat ik mezelf zie touren op een oude Fendt trekker. Gewoon, omdat ik het geluid van de achterbanden over het asfalt en het geluid uit de uitlaat komt zo mooi vind... Alsof ik het ooit een keer ga doen ook... Concept is overigens niet nieuw, ik heb weleens een metterdaadprograma gezien over een vrouw die op die manier Afrikaanse dorpen rondgaat. Dat ben ik dan weer niet van plan, ik blijf gewoon in NL denk ik. Of ik ga dat in Scandinavie doen, lijkt me ook wel leuk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik droomde over een hele grote speelgoedwinkel en daar lagen allemaal Spider-Man producten. Waarom heb ik niks gekocht? :( Daarna had ik opeens een paard en ik gallopeerde door Rotterdam, geen idee waar ik achteraan zat. Toen moest ik met het paard een trein nemen om naar huis te komen. Maar aangekomen in de trein had ik plotseling een fiets aan de hand. Helaas.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik droomde dat Petri, de zanger van Ensiferum uit de band stapte. :(

Daarna een heeele vage droom waarin ik samen met een-personage-die-ik-zelf-bedacht-heb op de vlucht was voor.. ik weet niet precies wat ze waren. Piraten, demonen, vampiers. Afijn, er gebeurde zo ontzettend veel en de helft is al uit mijn geheugen gevlogen. Wel een grappig detail; in het begin van de droom liet ik een albino dwegkonijntje vrij en verderop in de droom kwam ik een heel albinokonijnenvolk tegen. Maar dwergjes waren het niet want sommige waren meer dan twee meter lang. (Volgens mij komt dat doordat ik vannacht HP and the Chamber of Secrets keek. Daarin laat Hagrid een lief spinnetje vrij en vijftig jaar laten... well, yeah know.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn zwager ging vannacht in mijn kerk een liedje zingen. Nou, zingen was het niet echt. Het was een instrumentaal nummer van Adrian Snell met tussendoor een mannenstem die "oeeeeh aaaaaah" zingt. Dat deed mijn zwager dus voorin de kerk, maar halverwege moest hij lachen dus toen lag heel de kerk dubbel. Dat was best vreemd om mee te maken.

Daarna gingen we in de kerk een Harry Potter rollenspel doen. Een vriend van mij was Dolores Umbridge, haaahaha.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Mijn zwager ging vannacht in mijn kerk een liedje zingen. Nou, zingen was het niet echt. Het was een instrumentaal nummer van Adrian Snell met tussendoor een mannenstem die "oeeeeh aaaaaah" zingt. Dat deed mijn zwager dus voorin de kerk, maar halverwege moest hij lachen dus toen lag heel de kerk dubbel. Dat was best vreemd om mee te maken.

Daarna gingen we in de kerk een Harry Potter rollenspel doen. Een vriend van mij was Dolores Umbridge, haaahaha.

Dat klinkt als een gezellige droom. _O-

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn eerste Credible droom gehad..

We gingen met een groep van weet niet hoeveel mensen het forum overnemen :B

EN opeens zei Annzie tegen mij: Ebbeloe, weet je wel dat er een mega hamburger op je hoofd staat?

En toen moesten Gewoon Paultje, Wonderfulstar, Chillie en Propje heel hard lachen :|

EN toen ging ik lekker verder met dromen over dat ik Propje en en en en Annzie en Gewoon Paultje en Wonderfulstar en Chillie een kopje warme chocolademelk met slagroom en bolle biggen gaf |P

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Ebbeloe; dat was geen droom... er zat hele sterke drank in de chocolademelk en aangezien ik geen chocolademelk lust gaf ik mijn beker aan jou. Oh hemel, de dingen die jij gezegd en gedaan hebt. Plaatsvervangende schaamte. :$

Mijn droom. Copyrigthed.© Trademarked.™

My goodness! Waar te beginnen? Dat ik met een deken en kussen door mijn dorp fietste of hoe het eindigde? Volgens mij zat ik in Samurai Sentai Shinkenger. (De Japanse serie waar Power Rangers Samurai op gebaseerd is.) Maar het was niet duf, met een vaag monster en een happy ending. Het was spannend!

Ik kwam met mijn fiets en deken en kussen uit de vliegtuig terminal. Ik fietste door de gangen van een modern Japans vliegveld. In een hele grote ronde hal met duizenden mensen moest ik afstappen om met de trap naar boven te gaan. Halverwege de trap werd het een roltrap. En daarbij, het plafond boven mijn trap was heel laag dus ik moest me met mijn fiets neerleggen op de trap, anders kwam ik er niet onder door. Boven gekomen moest ik door een gang, maar ik realiseerde me dat mijn deken weg was. Ik draaide me om, om terug te lopen maar er stond een Japanner achter me en hij wou niet opzij. Toen werd hij plotseling vriendelijk en gaf mij mijn deken. We begonnen een gesprek en liepen verder.

In een soort hal met winkeltjes kwamen we bij een ruimte met allemaal tafelvoetbaltafels. Maar ze waren raar, de ijzeren stangen waren heel dun en buigbaar. De man waarmee ik was begon op de uiteindes van de buizen te tekenen. Er kwam een bewaker voor hem staan en ik schopte die man tegen z’n been, hou nou op met tekenen. De Japanse man probeerde een excuus te zoeken en ik zei iets, dat het niet uitmaakte, de tafels waren immers “flimsyâ€.

De bewaker bleek Tom Riddle te zijn en hij hoorde ons uit over de ‘Elder Wand’. De man en ik waren beiden bij het gevecht van Hogwarts geweest en wij wisten wat er met de toverstok was gebeurd, maar we konden natuurlijk niet de waarheid vertellen. De man vertelde dus een verhaaltje dat de toverstok er nog steeds was en wie hem had. Zodat wij weg mochten. De bewaker liet ons gaan en we liepen door een deur naar de uitgang van het vliegveld. Ik bleef nog even drentelen en ik zag dat de bewaker een grote man in zwart pak achter ons aan stuurde.

Op dit punt had ik niet meer mijn fiets, deken en kussen bij me. De Japanse man had ook geen rolkoffertje meer, die hij eerst wel had. Ik ging door de deur en vertelde de man dat we gevolgd werden. Meteen sloegen we rechtsaf, een smalle gang in. Het zag eruit als de gang van zo’n Amerikaans kantoorgebouw. We renden verder. Aan het einde van de gang was een deur maar die zat dicht. Achter ons stonden twee ijzeren karretjes waarmee kantoormensen documenten rondbrengen. We pakten er allebei één en renden heel hard op de deur af. BAM! Alas, to no avail. We namen de deur naast de onopenbare deur en kwamen terecht in een klein kantoortje. Opeens waren we met z’n drieën. We gingen door de deur van de mannen WC. Het was klein, met wat simpele WC’s. Wat er precies gebeurde weet ik niet meer… volgens mij probeerde de Japanse man de deur te sluiten en brak hij daarbij zijn hand.

Er zaten ook vrouwen achter ons aan. Geen fans helaas, maar enge Japanse vechtvrouwen. We gingen van de mannen WC naar de vrouwen WC en wow. Die ruimte was echt groot! Er stonden badkuipen en toilethokjes en wasbakken. De vechtvrouwen kwamen eraan en we renden allemaal door de ruimte op zoek naar een verstopplek. De twee mannen waarmee ik was gingen respectievelijk in een douchehokje en een badkuip zitten. Ik rende door, een afsplitsende kamer in. Deze was gevuld met douchehokjes. Maar niet zoals wij ze kennen. Aan de zijkanten waren gordijnen zodat je de buren niet kan zien. Maar de deuropening is gewoon open. Er zit wel een deur in, maar die is zo laag dat je er overheen kunt stappen. Ik was in paniek en ging in een hokje achter het deurtje liggen zodat ze me niet konden zien. Toen zag ik ze binnen komen. Eén van de vrouwen stond precies bij mijn hokje en ik was doodsbang dat ze me zou zien. Het deurtje was zo laag dat ze me wel moest zien. Maar nee, ze ging weer weg en ik was iets opgelucht… maar toen was ze weer terug, stond in de deuropening van mijn hokje en keek recht naar beneden. Ze zag me en schrok. Ze probeerde me te wurgen en ik schopte haar tegen haar gezicht aan. Daarna begon ik te slaan en opeens gebeurde er iets met mij. Het was zo’n Super Sentai/Power Ranger momentje waarin ik mijn “furie ontketendeâ€. Ik ramde maar door en versloeg zo heel de groep vrouwen. Toen stond ik opeens buiten op straat. De twee andere mannen hielpen me overeind en feliciteerde me. Toen werd ik wakker.

YEAH! Ik kan een groep vrouwen verslaan!

Hier wil ik wel verder over dromen. Het was echt spannend!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik droomde dat we met een hele groep mensen gingen kamperen. Allemaal mensen uit mijn richting, maar ook uit mijn vorige richting.

Maar ik had mijn tas klaargemaakt, maar als laatste moesten er nog mijn tandenborstel, shampoo en zeep bij. Natuurlijk vergeet ik dat erin nog in te steken voor het vertrek.

We zaten in de bossen, met een zeer grote uitkijktoren, waar we dan ter snelst naar beneden liepen via de trappen. We liepen dan richting de kampeerplaats. Iedereen was vuil en hard aan het zweten van de warmte. Daar aangekomen, gingen we douchen en dan merkte ik dat ik mijn zeep vergeten was. Maar door mijn eczeem kon ik geen andere lenen en dus heb ik heel harde jeuk gehad gedurende het kamp.

En plots zat ik dan thuis, in bad. En dan merkte ik dat ik in mijn zij, een afdruk van een hand, maar niet zomaar een hand, het hand in \m/vorm (wat velen doen bij metaloptreden) en toen meende ik me te herinneren dat iemand me inderdaad een mep had gegeven.

En mn mama stond daar ook bij, terwijl ik normaal nooit mensen toelaat als ik in bad zit

ik herinner me ook een stuk dat het leek alsof we in de middeleeuwen waren. Allemaal houten huisjes, smalle straten. En met enkele, geen idee wie het was, waren we aan het smokkelen. Wat precies weet ik niet meer, maar ik herinnerde me dat er 3mannen in onze kar waren, die eigenlijk niet mochten gezien worden, en daarnaast heel veel boeken. En we werden telkens tegengehouden en dan controleerden ze enkel de boeken, de mannen merkten ze niet op. En zo gingen we enkele keren heen en weer. Ik denk dat we die boeken afleverden in de uitkijktoren van in het vorige stuk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb een profeterende droom gehad. Ik was in een hoog gebouw in Amerika en opeens storte het in elkaar. De reden weet ik niet meer, er was geen aardbeving, geen vliegtuig dat zich in het gebouw boorde. Het enige dat ik weet is dat ik met een vriend in het gebouw zat. We zagen andere gebouwen instorten en een hoop mensen schreeuwen. Ik keek naar het plafond en zag grote scheuren, het zakte langzaam in. We waren met een groot aantal mensen en terwijl ons gebouw langzaam instorte klommen we omhoog om ons naar veiligheid te brengen. De logica snapte ik niet, maar ik vertrouwde op de anderen. God, wat was ik bang. Onderweg vielen er mensen en lagen er een heleboel lijken.

Boven aangekomen sprongen we naar het dak van een ander gebouw waar een helikopter stond te wachten. Ik dacht, hopelijk zien mijn ouders dit niet op het nieuws, ze zullen denken dat ik dood ben.

Het volgende moment was ik op mijn hotelkamer. Ik keek uit het raam en zag geraamtes van dinosauriërs langs lopen. What. Dat verklaar ik met het feit dat er een Tyrannosaurus Rex fossiel naast mijn bed staat.

Ik was in de kerk. En ik had een piercing in mijn tong. Woehoe. Oftewel, een punaise. Na de kerkdienst sprak ik met mijn zus over de ramp in Amerika. Ze zei dat zij hetzelfde had meegemaakt op vakantie in België. Awesome. Ik liep de kerk uit en naast het gebouw was er opeens een instorting in de grond. Mijn zus en ik balanceerde op een stapel stenen en een houten balk terwijl iemand ons eraf probeerde te trekken. In het gat, waar we door de snelstromende rivier naar onze dood getrokken zouden worden. Het was een spel denk ik, want toen mijn zus viel en kopje onder ging moest ik opnieuw spelen en toen stond ze weer naast me. Maar toen trok de man die ons in het water probeerde te gooien haar weer het water in en toen mocht ik niet herstarten. Ik zocht naar een manier om die man te laten vallen. Naast me stonden dozen taart. Aardbeien kwarktaart en karameltaart. Ik pakte de taarten en begon ze naar de man te gooien. Op dat moment dacht ik; "Dit is waarom ik zo van deze taarten hou" en dan eet ik stukken taart op terwijl ik me kotsmisselijk voel.

Hoe weet ik niet, maar de man valt en glijd door het riool. Daar zit die krokodil van Peter Pan, en die man vind het allemaal maar grappig. Hij zei dat hij twee druppels vers water binnen kreeg terwijl hij door de rioolbuizen naar beneden roetste.

Toen werd ik wakker.

Shit, Amerika word mijn dood.

Link naar bericht
Deel via andere websites

HEt was zo raar...

Ik besefte dat ik aan het dromen was, maar opeens hoorde ik een stem die mijn naam riep. Die stem was van niemand uit mijn droom, het leek echt van in huis te komen, maar niet zo fel aanwezig. Ik ben echt wakker gesprongen.

Het was alsof ik naar mn gsm moest kijken om te weten hoe laat het was: 04u04.

En volgens mijn zus is er zo'n bijgeloofdinkje dat er dan iemand aan je denkt. (dus op 0xu0x).

Echt vreemd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vannacht ging ik terug naar school. De eerste les vroeg de leraar meteen aan mij in welke tijd Napoleon macht had. In jaartallen ben ik niet goed en Napoleon en ik zijn ook nooit vrienden geweest dus ik zei '1870' en het bleek goed te zijn. Toen zei ik dat je nog wel eens wat leert van tv kijken.

(Wikipedia zegt me dat ik er ruim zestig jaar naast zich, maar mijn droomleraar rekende het goed. In yo face geschiedenis!)

De volgende les was Frans -denk ik- en de leraar vroeg me iets in dat vreemde taaltje. Ik zei dat ik mijn boeken niet bij me had.

De derde les, we gingen een Harry Potter film kijken en ik zat naast de lerares -die constant een afstandbediending/toverstok/fallus op de tv gericht hield- voor het scherm. Er was een scene waarin de jonge Tom Riddle samen met zijn zusje(!) aan het spelen was op een hoge klif. Bij een shot waar alleen Tom Riddle in beeld was zei ik "Avada Kedavra!" en toen zei de lerares dat dat echt niet kon. Maar toen dacht ik "problemen moet je bij de bron aanpakken. Dit kleine rotmannetje wordt straks de grootste moordenaar van onze tijd, je zou gek zijn om hem niet als kind al om te leggen."

Tot dusver mijn goede bedoelingen om het heden te redden van He Who Must Not Be Named.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Hahaha Archillion, vooral je Harry Potter stuk LOL nu moet ik elke keer aan jou denken als ik die film zie zeker. Had de film bijna niet bestaan als je alles voor was geweest LOL

:# Ik had een held in de wizarding world kunnen zijn, maar helaas.

Hahaha Chillie!!

* Stiekem ben ik het zusje van Harry.. maar via die vreemde banden in deze wereld vol met Muggles ben ik ook familie van LV ^^

Hmm, ik wist wel dat jij er iets mee te maken had, Ebby. 8-)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Vannacht ging ik kamperen. Mijn favoriete bezigheid. Ik was in zo'n grote vierkante tent in Amerika en er waren insecten binnen. Ze waren echt gigantisch, minstens zo groot als de dikke kop van Maradona. En in plaats van zelf achter ze aan te gaan zette ik twee, eveneens gigantische, spinnen uit om op de insecten te jagen. Ze hadden nog geen pinchers/kaken, dus die moest ik er zelf op zetten. De spinnen gingen achter de insecten aan, maar in plaats van ze op te eten vingen ze de kriebelbeesten in een web. Dus toen zaten er meerdere ingepakte coconnen aan het zeil van van mijn tent geplakt.

Waarom droom ik altijd over die gore beesten?

Daarna ging ik met twee vrienden naar een of ander festival. Ik nam mijn vlammenwerper -die eruit zag als een paraplu en blijkbaar bij de 'Lidl' vandaan kwam - mee. Gewoon, omdat het kan. We gingen bij een vrachtwagen aan de zijkant door plastic doorzichtige flappen naar binnen en waren opeens in een soort klaslokaal. We moesten een instructiefilm kijken, maar tegenover me zat de meest vervelende vrouw. Ik legde mijn vlammenwerper voor me op tafel en zat ondertussen ruzie te maken met die vrouw. Een soort juf gaf ons beiden een chocolaatje en zei dat we de film moesten kijken. Ik vroeg aan een vriend wat ik moest doen als ze erachter kwamen dat ik een vlammenwerper had. Hij zei dat ik moest vertellen dat het voor noodgevallen was. Als de stroom in mijn tent zou uitvallen, dan had ik tenminste vuur om kaarsjes aan te doen.

Na de film kwam die juf naar me toe en begon vragen te stellen over de vlammenwerper. Ze wist nog niet wat het was en pakte hem op om te bestuderen. Op dat moment zag de vlammenwerper eruit als een ijzeren vleugel met een ingebouwd tv-scherm. Ze liet hem per ongeluk vuur spuwen en vroeg wat het te betekenen had. Dus ik vertel onschuldig mijn verhaal, dat de vlammenwerper voor noodgevallen is en ze vond het goed. Ze was bezig om de ijzeren vleugel in te klappen en toen liet ze de vlammenwerper weer per ongeluk afgaan. Een steekvlam recht in haar gezicht. Een vriend grinnikte, maar ik zat met mijn hand voor de mond uit schrik. Ik dacht: "Ze is Amerikaans. Ze gaat me vast aanklagen!" en toen wou ik niet meer kamperen in Amerika, maar snel naar huis. :(

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik droomde dat ik met mijn zus en zwager op één of ander klein vliegveldje was. We gingen ontwikkelingswerk doen in San Marco (Dat in de native tongue San Polo heet). Het was zo last minute dat ik alleen een tas bij me had en geen koffer met kleren. Volgens mij had ik mijn telefoon ook niet bij me, wat erg stom was want ik moest iemand nog vertellen dat ik een week lang weg zou zijn en dus niet af kon spreken.

Ik had echt geen zin in de reis, zeker niet zo snel na Amerika.

Maar het moest maar, ik volgde mijn zus en zwager door de gangen van het vliegveld en ondertussen liet ik per ongeluk een zwart tasje vallen op een roltrap. In het tasje zat al het papierderij voor mijn Amerika reis. Geen idee waarom ik dat bij me had, maar oke. Een belangrijk uitziende man pakte het tasje op en ik durfde hem niet terug te vragen.

Later bekeek ik mijn tickets nog eens goed. Ik kon er maar niet uit opmaken hoe lang ik in totaal weg zou zijn. Zes dagen, negen dagen of dertien dagen. Ik las een informatieblad over het land. Er stond onder andere in dat je altijd in pak gekleed moest gaan. Dat zou moeilijk gaan, want ik had dus geen extra kleren. Ook ging het over de risico's van aids in het land.

Ik ga dus nooit van mijn leven naar San Marco/San Polo, waar het ook moge liggen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid