Spring naar bijdragen

Assepoester

Members
 • Aantal bijdragen

  305
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Assepoester

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Waarom zal je in Nederland niet zo snel gevaar lopen? On topic: als je je in een situatie bevindt waar je je niet veilig voelt, kun je altijd God om hulp vragen.
 2. Valentijn is commerciële troep, maar stiekem toch heel leuk. Ik ben verwend! Ik heb een luchtje & chocolaatjes van m'n lief gehad.. En een lief kaartje van een vriendinnetje. Zelf heb ik hem ook een luchtje gegeven (toevallig!) en een kaartje gestuurd..
 3. Assepoester

  Bijbelse feesten

  Dan heb je mij verkeerd begrepen. Ik gaf namelijk mijn mening over Sel-S-7's vraag of we de joodse feesten zouden moeten vieren. Die joodse feesten draaien vaak om het offeren voor God, en dat hoeven wij niet meer te doen. Bij de christelijke feesten daarentegen, offeren wij - zo ver ik weet - niks, maar vieren juist het Ultieme Offer. Met Kerst omdat Hij toen ter aarde kwam, met Pasen omdat hij waarlijk is opgestaan en met Pinksteren omdat hij weer naar de Hemel terugkeerden en wij de Heilige Geest in ontvangt mochten nemen. Hele andere essentie dan de joodse feesten dus.
 4. Assepoester

  Bijbelse feesten

  Oeps. Zie bericht hieronder.
 5. Assepoester

  Bijbelse feesten

  Wie heeft het over afschaffen?
 6. Assepoester

  Bijbelse feesten

  En om nog even wat dieper op je vraag in te gaan Sel-S-7: Zoals je ziet bij de beschrijvingen van de feesten worden bij veel van de joodse feestdagen zaken (vee, oogst, etc.) geofferd werden. Met de kruisiging van Jezus is het ultieme offer voldoen: wij hoeven niet meer te offeren aan God. Los daarvan denk ik dat er niets mis is om feest te vieren ter ere van God. Maar dat is m.i. niet aan een specifieke (feest)dag gebonden.
 7. Assepoester

  Bijbelse feesten

  Ik wil geen nadruk leggen op het verschil, maar de reden van Sel-S-7 om dit topic te openen was volgens mij omdat zij zich afvroeg welke feesten we moeten vieren. Zij stelt daarna dat Jezus Pasen vierde. Maar Jezus vierde geen Pasen, Jezus vierde Pesach omdat hij - zoals jij, Ursa - al stelde een jood was en zich dus aan de joodse feestdagen hield. Ik benadruk alleen het verschil tussen Pasen & Pesach als link naar de vraag van Sel-S-7. Als je inderdaad Pesach en Pasen gelijkstelt, valt er mee te zeggen voor het idee om alle joodse feestdagen te vieren als christen. Ik zie dit anders, du
 8. Assepoester

  Bijbelse feesten

  Ja, maar als Jezus Pesach vierde betekent dit niet dat hij Pasen vierde.. Al vieren christenen Pasen rond dezelfde tijd als Jezus Pesach vierde, het zijn nog steeds twee wezenlijk verschillende feesten met een hele andere context/achtergrond.
 9. Assepoester

  Bijbelse feesten

  Wat bedoelen jullie (Sel-S-7 en Ursa) met het idee dat Jezus Pasen vierde? Tijdens Pasen vieren we dat Jezus waarlijk is opgestaan. De passage in Johannes 13 beschrijft dat Jezus voor Pasen met zijn leerlingen samenkwam, niet dat hij met hen Pasen vierde, toch?
 10. Inderdaad, een afbeelding kan net zo goed een verhaal bevatten. Denk aan de zondagsschool; daar worden verhalen ook heel vaak uitgelegd middels afbeeldingen (dat was bij in ieder geval zo). Dat hoeft echt niet persé fout te zijn. In de Middeleeuwen werd er heel veel gebruik gemaakt van beeldende verhalen, omdat het gros van de bevolking analfabeet was. Vandaar dat er nu nog heel veel mooie kathedralen en kerken met muurschilderingen e.d. zijn die wij kunnen bezoeken.
 11. Ten eerste: ik vind dit filmpje helemaal geen sprekend voorbeeld van wat speelt onder jongeren op het web. Zijn performance is nauwelijks rap te noemen, eerder de voordracht van een gedicht. Daarnaast zie ik niets terug van vreemde persoonsverheerlijking terug in dit filmpje. En ik vind ook niet dat je het kunt vergelijken met de straattaalbijbel - het is geen gangsterrrap o.i.d., ik weet vrijwel zeker dat Bethe niet alleen 'jongeren' aanspreekt. Sowieso draagt hij m.i. meer zijn mening uit dan dat hij propagandeert.
 12. @ Maran, volgens mij heb jij een heel eenzijdig beeld van wat een 'Jezus-fan' precies is. Ik ben ook een hele grote fan van Jezus, hij is mijn idool (= als in 'een persoon tegen wie men opkijkt'), ik verbid hem en ik vereer hem. Maar ik ben geen lid van een Jezus-facebook of -hyves, ik heb geen poster van een man met lang haar boven mijn bed hangen, etc. etc. etc. Toch vind ik dit filmpje heel mooi en heel waar. En weet jij veel of Bethe lid is van een Jezus-facebookpagina of de hele dag door fictionele filmpjes over Hem aan het kijken is? Je bent wel erg snel in je oordeel.
 13. En wat was er ook al weer precies mis met het aanbidden en vereren van Jezus?
 14. Ehm, hij zegt toch ook juist dat niet God, maar religie die oorlogen en conflicten heeft veroorzaakt? Slecht artikel, maar mooi filmpje. Ik denk dat de mensen die zin hebben om dit met een kritische blik plat te analyseren zich nogal aangesproken voelen.
 15. Assepoester

  Cryptotopic

  Een cool meubelstuk
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid