Spring naar bijdragen

Unknown1

Members
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. @Shevan. Je begint op te vallen ; -) Overal maak je duidelijk dat je niet geloofd in een God. Dat is mijn inziens prima en moet je zelf weten. Het lijkt alleen steeds alsof je nog gigantisch twijfelt in je geloof (of juist, je niet geloof) en je steeds opzoek bent naar bevestiging. Als je zoekende bent, misschien is het dan goed om niet overal te adverteren met het feit dat je niet gelovig bent, maar kun je dat vervangen door zoekende. Je praat namelijk tegenstrijdig en er is geen touw aan vast te knopen. Maar goed. Wie ben ik.... het valt me alleen op : -) Anyway. Ik geloof niet in 2012.
  2. Het is allemaal heel lastig. Uiteindelijk moet je de rode draad volgen waar je je goed bij voelt, wetenschap of religie, en dan maar hopen dat je het juiste kiest. Ik denk alleen niet dat wij, als mens, de kracht-plannen-ideeën-macht enzovoort van god kunnen bevatten. Niet in 100000 jaar. Wat als dit allemaal bij het plan van God hoort. Wat als zijn openbaring zo dicht bij is dat hij nu eindelijk wil zien wie er echt, ondanks wat een andere partij schijnt ontdekt te hebben, aan zijn kant staat? Wij als mensen denken heel slim te zijn. Ik denk dat we als geheel heel dom en klein (bezig) zi
  3. Unknown1

    Slaapervaringen en dromen

    Interessant topic. Ik heb vroeger, toen ik een jaar of 13/14 was, 2 of 3 keer dezelfde droom gehad, en ik weet hem nog zoooooo goed. Het kwam voor mij over als een nachtmerrie. Ik zou hem proberen toe te lichten: Ik weet nog dat het iets met blokken was en ronde ballen in heel veel verschillende kleuren. Het was echter heel beangstigend omdat de blokken en ronde vormen snel uitzetten (in grote) maar het voor mijn gevoel op normale snelheid ging. Heel beangstigend, moeilijk uit te leggen, maar ik vond het verschrikkelijk en heb er een behoorlijke opdonder van gehad. Ik heb namelijk na deze
  4. Unknown1

    Higgs-deeltje en religie

    @ Shevan. Er is inderdaad geen bewijs voor God, echter, 40 jaar geleden was er ook geen bewijs voor het Higgs deeltje. Er werd aangenomen dat het bestond, maar zekerheid was er niet. Tot vandaag, nu de wetenschappers toch wel erg dichtbij komen. God wordt dan wellicht al heel wat meer jaren door christenen aangenomen dat het er is, maar ook die zal komen.
  5. Unknown1

    Higgs-deeltje en religie

    Grappig dat je nu dit topic opent. Als mijn promotor juiste informatie heeft gekregen dan zal dinsdag een verklaring van CERN komen dat ze het Higgsdeeltje hebben gevonden (wel met de nuance dat ze eigenlijk nog wat meer meetdata willen, het bestaan van het Higgsdeeltje kan alleen aangetoond worden aan de hand van zeer veel meetgegevens). Klopt, ik las het al op internet.
  6. Unknown1

    Higgs-deeltje en religie

    Exact weet ik het niet. Ik ben niet wetenschappelijk onderlegd. Het gaat er in grote lijnen om dat het standaardmodel de evolutietheorie ondersteund. Het standaardmodel is compleet op het Higgsdeeltje na, ook wel Gods-deeltje genoemd wat overigens geen relatie heeft met het geloof. Met het Higgsdeeltje zou kunnen worden bewezen dat ieder deeltje in het heelal massa heeft, en zou het Higgsveld daardoor ondersteunen. Maar ook dat de lichtsnelheid niet de snelste snelheid is die er is. Universa zou plaats maken voor Multiversa.
  7. Hallo allemaal, Al een tijdje ben ik het hele CERN gebeuren aan het volgen. Ik moet toegeven dat ik het erg interessant vind, al is het wetenschap. Het Higgs deeltje zou het standaardmodel compleet maken. Veel ongelovigen concluderen hiermee dat het geloof hiermee nutteloos word en de bijbel kan worden gezien als een goed sprookjesboek. Een typisch voorbeeld van werk van de duivel. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Wetenschap blijft wetenschap, en natuurlijk is het zo dat naast het higgsdeeltje een nog kleiner deeltje kan worden gevonden waardoor het standaardmodel weer niet klopt.
  8. Interessant Alfred. Kun je er wat meer over vertellen? Desnoods via PM?
  9. Bedankt voor je bijdrage! Gek genoeg had ik vroeger exact dezelfde insteek als jij hebt. Jouw bericht zou ik exact geplaatst kunnen hebben. Het feit dat je op dit forum bent geregistreerd en 8000 berichten hebt gepost verteld me wel dat je het geloof niet wijkt, en wellicht heb je net dat extra duwtje nodig. Maar dit is niet aan mij, en moet je ook zelf weten. Ik ben het met je eens dat het leven één groot raadsel. Maar als er niet meer is na dit leven, waarom zijn we er dan? Dan zijn we toch één grote mislukking? Dan is alles wat er was, alles wat er is, en alles wat er gaat komen toch
  10. Hallo Forum vrienden, Ik zat even wat topic's door te lezen en opeens kwam er een vraag in mij op waar ik wel benieuwd naar ben. Zoals ik al eerst heb verteld in een topic ben ik sinds 2 jaar tot het christendom bekeerd. Ik heb helaas nog wat twijfels binnen het geloof, maar ik ben druk bezig om in de loop van de jaren mijn puzzel compleet te maken. Voordat ik geloofde in de hoedanigheid dat ik nu geloof was ik altijd vreselijk bang om te sterven. Sinds mijn geloof is dit een beetje veranderd. Sinds klein jongetje (22 jaar nu) weet ik al dat ik niet heel oud word. Uiteraard wil ik hier no
  11. Unknown1

    Hemel op aarde?

    Ik heb het onderwerp nogmaals doorgenomen en volgens mij zegt niemand dat het "ok" is om te lijden en ziek te zijn. Daarnaast wil ik je het volgende vragen. Uiteraard is het niet God's intentie om Christenen (en de ongelovigen) te laten lijden en ziek te zijn. Toch vraag ik mij dan af waarom in het hemelse paradijs Lijden en Ziekte niet meer voorkomt, maar hier op aarde wel. Om nu gelijk te zeggen dat de duivel wordt nagepraat vind ik wel heel erg ver gaan.
  12. Unknown1

    Hemel op aarde?

    Maar wat is dan de motivatie van God om mensen niet gezond te houden? Rijk zijn in deze wereld, zoals de Bijbel ook al zegt, is niet belangrijk. De taak is om op aarde zo dusdanig te leven, om schatten te ontvangen in de Hemel.
  13. Unknown1

    Hemel op aarde?

    Goede vraag. Hier kan een leuke discussie uit voort komen, maar wat is nou direct je vraag? Lijden doen we allemaal. Het verliezen van een familielid, vriend/kennis. Maar dit is menselijk. Iedereen krijgt hiermee te maken, net als dat we zelf een keer komen te overlijden. Het verliezen van een familielid en de pijn die hiermee gepaard gaat is verschrikkelijk groot (stel: verliezen van je ouders). Ik weet zeker dat God mee werkt aan de verwerking en verlichting ervan. Zonder God zou zo'n verlies onmogelijk te verwerken zijn! (Let maar eens op dat ook de Niet-gelovigen altijd met het argument
  14. Unknown1

    Het geloof..?

    Hoi Dingo, Ik zeg het niet goed. Ik hoop dat ik God mag ervaren. Dat het geloof mij ondersteund in mijn dagelijks leven, en dat het een nog grotere rol gaat spelen in mijn leven dan dat het nu al doet.
  15. Unknown1

    Het geloof..?

    Bedankt Ik ga zeker verder op dit forum. Het is erg bevredigend om ervaringen van anderen te lezen, en om meer stabiliteit te krijgen binnen het geloof. Ik ben er ook van overtuigd dat God invloed heeft gehad op bepaalde momenten in mijn leven. Ik vraag me dan altijd wel af waarom God energie in mij zal steken, en waarom God mijn gebeden in behandeling zal nemen. Ik hoop dat ik God z'n kracht mag ervaren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid