Ol Moth 0 Geplaatst 5 april 2011 Rapport Share Geplaatst 5 april 2011 Ik denk dat ik me binnenkort maar eens ga wagen aan een biergerecht. Mijn ouders zagen het wel zitten toen ik het gekscherend terloops opmerkte dat dat te maken was met een bier wat ik in huis heb: http://www.smulweb.nl/1040466/koken/rec ... arbar-bier Link naar bericht Deel via andere websites
Chealder 1 Geplaatst 6 april 2011 Rapport Share Geplaatst 6 april 2011 Ik vind het wel prettig om vroeg te eten. Wat mij betreft mag half zes ook. Maar ja, ik lig dan ook graag vroeg in mijn bed en dan vind ik het prettig om niet te laat te eten. (Overigens vind ik het nu wel welletjes, morgen wel weer een dag ) Ja, dan kan ik me wel voorstellen dat het goed in je ritme past. Ik ben meer zo eentje van lang uitslapen 's ochtends, lekker laat ontbijten, en dan gaan de rest van je maaltijden automatisch wat later vallen. Ik ben ook best een nachtbraker, dat trek je niet als je om half zes eet. Hoewel ik wel moet zeggen dat het tegenwoordig aardig meevalt, ik sta vaak al op rond negen uur en ga rond middernacht naar bed, dat is best vroeg in vergelijking met vroeger. Ik had best wel periodes waarin ik niet voor 12 uur uit mijn nest kwam, ja, dan stond ik dus om een uur of 9 avondeten te koken en ging ik weer naar bed rond drie uur 's nachts. Op zich vond ik dat nog wel tof ook. Ik zou om vijf uur eten ook nog best wel prima vinden. Enige probleem dat ik soms tot half vijf moet studeren, dan ben ik ook pas om zes uur thuis. Ook als ik om half vijf ontbijt dan heb ik om 9 of 10 uur alweer trek (en nu ook, maar ik heb alles al opgegeten... misschien even een broodje kopen later) en dan heb je dus ook weer eerder je lunch. En sowieso eet ik meer op een dag dat ik studeer dan op een vrije dag. Maar goed, ik moet binnenkort maar even tijd maken om mijn pastasaus te maken. En even bedenken of ik alleen een vegetarische maken of ook een andere saus met vlees er in. Ik denk dat ik me binnenkort maar eens ga wagen aan een biergerecht. Mijn broer heeft een hekel aan bloemkool. Toen had hij het ook eens met bier bereid en toen vond hij het wel te eten Tja, mannen en bier gaan toch altijd goed samen. Link naar bericht Deel via andere websites
Sfkaatje 0 Geplaatst 6 april 2011 Rapport Share Geplaatst 6 april 2011 Mijn nasi is weer ´als-vanouds' heerlijk Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 8 april 2011 Rapport Share Geplaatst 8 april 2011 Ik wilde lekker ei met mayo op mijn brood doen, maar we hebben geen mayo meer! Wat kan ik nu erbij doen zodat het lekker smeuïg wordt maar wel de ei-smaak overheerst? Boter is geen optie trouwens, ei en boter vind ik echt één van de de vieste combi's die er bestaan. Edit: voor Iria http://www.hoedoe.nl/eten-drinken/basis ... amse-friet kun je zelf je vlaamse frieten bakken! Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 8 april 2011 Rapport Share Geplaatst 8 april 2011 Zelf mayo maken? Ik maakte deze week bloemkooltaart. Springvorm bekleden met bladerdeeg, vervolgens vullen met voorgekookte bloemkool (niet té gaar!) en blokjes ham. Overgieten met een mengsel van 2 eieren, p&z, verse bieslook en een potje crème fraîche (even samen luchtig kloppen). Zakje kaas er op als deksel en aan de zijkant nog even een randje bladerdeeg. Vervolgens 45 min op 225 graden in de oven. Was echt heel lekker! En als toetje Iria's moelleux in een cakeblik. Was na 20 min (!) nog niet helemaal dicht aan de bovenkant, maar we hebben 'm lekker opgegeten samen met slagroomijs. Heul, heul lekker! (laatste keer koken voor ik verhuis, even 'uitgepakt' ) Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 8 april 2011 Rapport Share Geplaatst 8 april 2011 Zelf maken ben je ook al gauw 20 minuten mee bezig, en ik heb het nog nooit gemaakt dus het zal gegarandeerd gaan schiften de eerste keer want ik ben altijd te ongeduldig met dingen langzaam toevoegen Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 8 april 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 8 april 2011 Ik moet volgende week voor een buffet een toetje maken. Nou moet dat ding helemaal mee naar Apeldoorn, dus ik dacht dat het misschien handig zou zijn om een taart of iets dergelijks te bakken. Alleen ik ben niet zo goed in taarten bakken (mijn oven is ook niet zo goed, gasoven). Nog suggesties? Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 8 april 2011 Rapport Share Geplaatst 8 april 2011 Iets kopen is geen optie zeker? Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 8 april 2011 Rapport Share Geplaatst 8 april 2011 Tiramisu? Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 8 april 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 8 april 2011 Iets kopen is geen optie zeker? Haha, nee. Tiramisu is een beetje link. Rauw ei in de trein, ik weet niet hoor. Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 8 april 2011 Rapport Share Geplaatst 8 april 2011 Als je het in een koeltas zou doen, zou het misschien wel gaan, maar rauw ei brengt natuurlijk altijd een risico met zich mee... Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 8 april 2011 Rapport Share Geplaatst 8 april 2011 Ik moet volgende week voor een buffet een toetje maken. Nou moet dat ding helemaal mee naar Apeldoorn, dus ik dacht dat het misschien handig zou zijn om een taart of iets dergelijks te bakken. Alleen ik ben niet zo goed in taarten bakken (mijn oven is ook niet zo goed, gasoven). Nog suggesties? Een vruchtensalade maken? Of zelfgebakken wafels met vers fruit (of een compote) en slagroom? Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 9 april 2011 Rapport Share Geplaatst 9 april 2011 Ik wilde lekker ei met mayo op mijn brood doen, maar we hebben geen mayo meer! Wat kan ik nu erbij doen zodat het lekker smeuïg wordt maar wel de ei-smaak overheerst? Boter is geen optie trouwens, ei en boter vind ik echt één van de de vieste combi's die er bestaan.Edit: voor Iria http://www.hoedoe.nl/eten-drinken/basis ... amse-friet kun je zelf je vlaamse frieten bakken! Haha, dat is echt exact hoe mijn oma ze vroeger maakte. Geweldig. Link naar bericht Deel via andere websites
Holla 0 Geplaatst 11 april 2011 Rapport Share Geplaatst 11 april 2011 Ik moet volgende week voor een buffet een toetje maken. Nou moet dat ding helemaal mee naar Apeldoorn, dus ik dacht dat het misschien handig zou zijn om een taart of iets dergelijks te bakken. Alleen ik ben niet zo goed in taarten bakken (mijn oven is ook niet zo goed, gasoven). Nog suggesties? Pudding Kun je in de vorm meemaken dus dan blijftie wel heel Link naar bericht Deel via andere websites
Sfkaatje 0 Geplaatst 11 april 2011 Rapport Share Geplaatst 11 april 2011 Iets kopen is geen optie zeker? Haha, nee. Tiramisu is een beetje link. Rauw ei in de trein, ik weet niet hoor. Je kan het ook zonder ei maken Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 11 april 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 april 2011 Hoe dan? Link naar bericht Deel via andere websites
Archillion 0 Geplaatst 11 april 2011 Rapport Share Geplaatst 11 april 2011 Vandaag op mijn werk hamburgers gebakken op een oud los kookplaatje en in het zonnetje opgegeten. Good times. Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 11 april 2011 Rapport Share Geplaatst 11 april 2011 Gisteren probeerde ik de pizza's extra luchtig te krijgen door de hoeveelheid gist te verdubbelen. Er is alleen iets fout gegaan, óf manlief heeft er te veel water in gedaan (hij beweert van niet, duh) óf de hoeveelheid gist verdubbelen zorgt voor kleffe zooi wat meer beslag dan deeg is. De pizza's waren wel lekker trouwens. Verder heb ik de coleslaw van HW van bladzijde twee gemaakt, maar omdat mijn man het verschil tussen witte kool en spitskool niet weet dus met spitskool. Was ook lekker trouwens Maar ik ben blij dat ik weer beter ben en weer kan koken Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 11 april 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 april 2011 Ik heb net gele rijst gemaakt (pandanrijst, kurkuma, limoenbladeren), broccoli in de wok met ui, knoflook, ketjap, vissaus, groenteburgers (ik had geen eieren meer) en pindasaus. Off-topic: Dagmar, wat had je dan? Ik vroeg me al af waar je zat. Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 11 april 2011 Rapport Share Geplaatst 11 april 2011 Vooral een kapot internet maar de laatste week ook nog een fikse verkoudheid. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 11 april 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 april 2011 Oké, vandaar! Gistdeeg kan trouwens inderdaad doorslaan, en dan krijg je een kleffe boel. Maar of dat hier aan de orde was weet ik natuurlijk niet, kan ook zijn dat manlief gewoon lult. Link naar bericht Deel via andere websites
Sfkaatje 0 Geplaatst 12 april 2011 Rapport Share Geplaatst 12 april 2011 Hoe dan? http://www.receptenrecepten.nl/recept-t ... er-ei.html (lang leve google ) Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 12 april 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 12 april 2011 Dat je kan googelen begrijp ik, maar ik was eigenlijk vooral benieuwd naar jouw eigen ervaringen. Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 12 april 2011 Rapport Share Geplaatst 12 april 2011 Ik heb vorig jaar het ei gegaard door het au bain marie te kloppen. Komt wel nauw met de temperatuur maar smaakte gewoon prima Link naar bericht Deel via andere websites
peaches 0 Geplaatst 12 april 2011 Rapport Share Geplaatst 12 april 2011 Gegoogled en gevonden casave soep, dat ga ik dus maken vandaag. Hoop dat het lekker is... casaven blijken een soort aardappelen te zijn, wel ik ben benieuwd Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten