Spring naar bijdragen

Keukenprins(ess)entopic [3]


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 996
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik vind het wel prettig om vroeg te eten. Wat mij betreft mag half zes ook. Maar ja, ik lig dan ook graag vroeg in mijn bed en dan vind ik het prettig om niet te laat te eten. (Overigens vind ik het nu wel welletjes, morgen wel weer een dag :))

Ja, dan kan ik me wel voorstellen dat het goed in je ritme past. Ik ben meer zo eentje van lang uitslapen 's ochtends, lekker laat ontbijten, en dan gaan de rest van je maaltijden automatisch wat later vallen. Ik ben ook best een nachtbraker, dat trek je niet als je om half zes eet. Hoewel ik wel moet zeggen dat het tegenwoordig aardig meevalt, ik sta vaak al op rond negen uur en ga rond middernacht naar bed, dat is best vroeg in vergelijking met vroeger. Ik had best wel periodes waarin ik niet voor 12 uur uit mijn nest kwam, ja, dan stond ik dus om een uur of 9 avondeten te koken en ging ik weer naar bed rond drie uur 's nachts. Op zich vond ik dat nog wel tof ook.

Ik zou om vijf uur eten ook nog best wel prima vinden. Enige probleem dat ik soms tot half vijf moet studeren, dan ben ik ook pas om zes uur thuis. Ook als ik om half vijf ontbijt dan heb ik om 9 of 10 uur alweer trek (en nu ook, maar ik heb alles al opgegeten... misschien even een broodje kopen later) en dan heb je dus ook weer eerder je lunch. En sowieso eet ik meer op een dag dat ik studeer dan op een vrije dag.

Maar goed, ik moet binnenkort maar even tijd maken om mijn pastasaus te maken. En even bedenken of ik alleen een vegetarische maken of ook een andere saus met vlees er in.

Ik denk dat ik me binnenkort maar eens ga wagen aan een biergerecht.

Mijn broer heeft een hekel aan bloemkool. Toen had hij het ook eens met bier bereid en toen vond hij het wel te eten :P Tja, mannen en bier gaan toch altijd goed samen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik wilde lekker ei met mayo op mijn brood doen, maar we hebben geen mayo meer! :o Wat kan ik nu erbij doen zodat het lekker smeuïg wordt maar wel de ei-smaak overheerst? Boter is geen optie trouwens, ei en boter vind ik echt één van de de vieste combi's die er bestaan.

Edit: voor Iria http://www.hoedoe.nl/eten-drinken/basis ... amse-friet kun je zelf je vlaamse frieten bakken! :D

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zelf mayo maken? :P

Ik maakte deze week bloemkooltaart. Springvorm bekleden met bladerdeeg, vervolgens vullen met voorgekookte bloemkool (niet té gaar!) en blokjes ham. Overgieten met een mengsel van 2 eieren, p&z, verse bieslook en een potje crème fraîche (even samen luchtig kloppen). Zakje kaas er op als deksel en aan de zijkant nog even een randje bladerdeeg. Vervolgens 45 min op 225 graden in de oven. Was echt heel lekker!

En als toetje Iria's moelleux in een cakeblik. Was na 20 min (!) nog niet helemaal dicht aan de bovenkant, maar we hebben 'm lekker opgegeten samen met slagroomijs. Heul, heul lekker!

(laatste keer koken voor ik verhuis, even 'uitgepakt' :P)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik moet volgende week voor een buffet een toetje maken. Nou moet dat ding helemaal mee naar Apeldoorn, dus ik dacht dat het misschien handig zou zijn om een taart of iets dergelijks te bakken. Alleen ik ben niet zo goed in taarten bakken (mijn oven is ook niet zo goed, gasoven). Nog suggesties?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik moet volgende week voor een buffet een toetje maken. Nou moet dat ding helemaal mee naar Apeldoorn, dus ik dacht dat het misschien handig zou zijn om een taart of iets dergelijks te bakken. Alleen ik ben niet zo goed in taarten bakken (mijn oven is ook niet zo goed, gasoven). Nog suggesties?

Een vruchtensalade maken? Of zelfgebakken wafels met vers fruit (of een compote) en slagroom?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik wilde lekker ei met mayo op mijn brood doen, maar we hebben geen mayo meer! :o Wat kan ik nu erbij doen zodat het lekker smeuïg wordt maar wel de ei-smaak overheerst? Boter is geen optie trouwens, ei en boter vind ik echt één van de de vieste combi's die er bestaan.

Edit: voor Iria http://www.hoedoe.nl/eten-drinken/basis ... amse-friet kun je zelf je vlaamse frieten bakken! :D

Haha, dat is echt exact hoe mijn oma ze vroeger maakte. Geweldig. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik moet volgende week voor een buffet een toetje maken. Nou moet dat ding helemaal mee naar Apeldoorn, dus ik dacht dat het misschien handig zou zijn om een taart of iets dergelijks te bakken. Alleen ik ben niet zo goed in taarten bakken (mijn oven is ook niet zo goed, gasoven). Nog suggesties?

Pudding :) Kun je in de vorm meemaken dus dan blijftie wel heel :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gisteren probeerde ik de pizza's extra luchtig te krijgen door de hoeveelheid gist te verdubbelen. Er is alleen iets fout gegaan, óf manlief heeft er te veel water in gedaan (hij beweert van niet, duh) óf de hoeveelheid gist verdubbelen zorgt voor kleffe zooi wat meer beslag dan deeg is.

De pizza's waren wel lekker trouwens.

Verder heb ik de coleslaw van HW van bladzijde twee gemaakt, maar omdat mijn man het verschil tussen witte kool en spitskool niet weet dus met spitskool. Was ook lekker trouwens :) Maar ik ben blij dat ik weer beter ben en weer kan koken :P

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid