Spring naar bijdragen

Trouwen met iemand van hetzelfde geslacht


Aanbevolen berichten

In de PKN kerk kun je tegenwoordig trouwen met iemand van het gelijke geslacht. Dus man met man of vrouw met vrouw. De dominee zegent dit huwelijk in. Kan iemand mij vertellen waar in de Bijbel dit mag en kan? Ik vind het bijzonder dat dit mogelijk is in de PKN kerk. En op welke grond kan de PKN dit doen?

Zelf ben ik homoseksueel en ben hier erg benieuwd naar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 142
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik heb gevoelens voor jongens. Met name het geslacht. Maar een mooie vrouw vind ik ook wel wat hebben. Wat maakt je precies homoseksueel? Ik vind de omgang met vrouwen prettiger dan weer met jongens in gesprekken. De ene houdt van paars ander van rood. Is dat ook niet zo wat betreft je seksualiteit?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Kan iemand mij vertellen waar in de Bijbel dit mag en kan?

De Bijbel zegt niet: gij sterveling moogt trouwen met iemand van hetzelfde geslacht, of zoiets. Als je dat bedoelt. Afhankelijk van de kijk die je als individu hebt op de Bijbel kun je er wel positief tegenover staan natuurlijk. Het hangt er maar net vanaf.

Quote:
Ik vind het bijzonder dat dit mogelijk is in de PKN kerk.

Ik vind het vooral goed dat gemeenten niet gedwongen worden het ene of het andere standpunten te aanvaarden. Zie hier onder.

Quote:
En op welke grond kan de PKN dit doen?

Het is een synodaal kerkgenootschap dus als een meerderheid in de synode (= landelijk bestuur) beslist dat het oké is, dan is het oké. Maar dat wil niet zeggen dat het verplicht is. Besloten is dat de plaatselijke gemeenten het zelf mogen beslissen; er zijn dus gemeenten waar het wel kan, maar ook gemeenten waar het niet kan.

Quote:
Zelf ben ik homoseksueel

Ik ook.

Hou je er wel rekening mee dat er over dit onderwerp al heeeeel veel topics zijn? Kijk voor de zekerheid maar even in de bestaande topics.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De termen

homoseksueel = iemand die (vrijwel) uitsluitend seks heeft met mensen van hetzelfde geslacht.

homofiel = iemand die (vrijwel) uitsluitend gevoelens heeft voor mensen van hetzelfde geslacht.

biseksueel = iemand die seks heeft met mensen van beide geslachten.

bifiel is een nietbestaande term.

in de praktijk worden de termen nogal eens door elkaar gebruikt omdat de meeste homoseksuelen ook homofielen zijn. Dat hoeft niet, een man die zichzelf aan mannen prostitueert is homoseksueel, maar kan tegelijkertijd heterofiel zijn.

Heterofiel is dus iemand die uitsluitend op mensen van het andere geslacht valt. De term wordt echter zelden of nooit gebruikt. Hetero is gangbaarder.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

In de PKN kerk kun je tegenwoordig trouwen met iemand van het gelijke geslacht. Dus man met man of vrouw met vrouw. De dominee zegent dit huwelijk in. Kan iemand mij vertellen waar in de Bijbel dit mag en kan?

Nergens.

Quote:

Ik vind het bijzonder dat dit mogelijk is in de PKN kerk. En op welke grond kan de PKN dit doen?

Voornamelijk vanwege relativering van die paar teksten over homoseksualiteit en een groot geloof in de tijdsgeest.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

heeft het niet
smile.gif
was puur interesse in hoever haar 'goedkeuring' ging..

Nou, in mijn geval is het niet perse goedkeuring, het is meer dat je dat mi moeilijk kunt tegenhouden. Je kunt het denk ik vrij makkelijk verbieden, maar het is praktisch gezien niet mogelijk om dit verbod na te leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Nou, in mijn geval is het niet perse goedkeuring, het is meer dat je dat mi moeilijk kunt tegenhouden. Je kunt het denk ik vrij makkelijk verbieden, maar het is praktisch gezien niet mogelijk om dit verbod na te leven.

daar om stond 'goedkeuring' ook tussen aanhalingstekens..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Veelal noemt men David en Jonathan. Maar dat vind ik geen goed argument. Hoewel de liefde groter was dan die voor vrouwen staat er niet bij dat David seksuele omgang had met Jonathan.

En op basis van deze tekst:

      Ps 133,1

      

Een pelgrimslied van David. Hoe goed is het, hoe heerlijk als broeders bijeen te wonen!

Kom ik wel verder dat broeders kunnen samenwonen.

In 1 Kor 1:6:9 doet staan:

9 Weet u niet dat zij die onrecht plegen, geen deel zullen hebben aan het koninkrijk van God? Maak uzelf niets wijs! Hoerenlopers, afgodendienaren, echtbrekers, schandknapen, knapenschenders, 10 dieven, uitbuiters, dronkaards, lasteraars, oplichters, zij zullen geen deel hebben aan het koninkrijk van God.

Als ik bovenstaande tekst goed begrijp en een schandknaap doet verstaan onder iemand die homoseksueel is dan kom ik dus in de HEL! Maar de PKN zegent zo een huwelijk wel in. Wat moet ik nu? Kan ik gewoon toch kiezen voor een leuke jongen? Of toch voor een vrouw kiezen? Ik kreeg van iemand een tekst Mat. 19:12

Er zijn immers gesnedenen, die zo uit de moederschoot geboren zijn, en er zijn gesnedenen, die door de mensen gesneden zijn, en er zijn gesnedenen, die zichzelf gesneden hebben, ter wille van het Koninkrijk der hemelen. Die het vatten kan, die vatte het.

Ja ik vat het niet dus.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat vooral vroeger homoseksuelen erg was, vanwege de praktijken die men voerden. Verkrachtingen deed men, en andere dingen, die zowel hetero als homo niet goed te praten is. En daarom was het een gruwel in Gods ogen.

Maar tegenwoordig kan het allemaal wel, vanwege de liefde. Als je als homo geboren wordt kun je er niks aan doen.

Valt me wel mee, dat er hier niet negatief over gepraat wordt. Bij mij in de kerk wordt het wel als een gruwel gezien, en zo heb ik dat ook heel lang gezien. Proficiat met het open minded kijken!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat van die verkrachtingen weet ik niet. Waarschijnlijk bedoel je het verhaal van Lot. Dat is daar eigenlijk redelijk vaag over. Er word wel gesuggereert dat de mannen van Sodom sex zouden willen met de engelen die Lot op bezoek had.

Sowieso staat er niet gek veel in de bijbel over homoseksualiteit en wat erin staat is vrij sumier, maar er wordt nergens echt een verband gelegd tussen homoseksualiteit en verkrachting. of tempelcultussen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid