Spring naar bijdragen

De aow-gerechtigde leeftijd moet...  

  1. 1. De aow-gerechtigde leeftijd moet...

    • 65 blijven
      2
    • in 24 jaar verhoogd worden naar 67
      7
    • per direct naar 67
      1
    • langzamerhand naar de 70
      5
    • per direct naar de 70
      0
    • wat nou aow? afschaffen, meteen!
      3
    • anders namelijk..
      0


Aanbevolen berichten

Net had ik een discussie met een vriendin over de AOW-leeftijd. Zij is van mening dat deze niet verhoogd moet worden en voert actief actie om deze leeftijd te houden op 65.

Persoonlijk denk ik dat de leeftijd verhogen helemaal zo'n gek idee nog niet is, bij de invoering van de AOW was de levensverwachting 71,4 jaar voor jongetjes en 74,6 jaar voor meisjes. Die levensverwachting is gestegen naar 78 jaar voor jongetjes voor meisjes naar 82.3 jaar (gegevens van 2007).

Daarnaast is de verhouding van 65+er : werkende personen momenteel 1:5. In 2040 wordt verwacht dat deze verhouding 1:2.2 is. In 2040 ben ik van plan nog steeds te werken, ik ben dan 49, maar ik zie het niet zitten dat ik me dan blauw moet betalen aan belastingen omdat men het nu vertikt om langer door te werken.

Nu ben ik sowieso al van mening dat een verhoging van deze leeftijd al veel te laat wordt ingevoerd, als dat gebeurt, maar daar is niets aan te doen. Maar het is toch niet zo raar om door te moeten werken tot ons 70e, als men deze levensverwachting heeft??

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Punten om rekening mee te houden zijn wellicht dat mensen wel langer leven, maar dat de kwaliteit van leven van een 65-jarige tegenwoordig niet groter is dan vroeger (dat hoorde ik ooit).

Ik hoorde trouwens wel van een arts wel dat mensen ook langer gezond blijven dan vroeger, door de toegenomen medische kennis en welvaartsniveau.

Link naar bericht
Deel via andere websites

voor mij maakt het eigenlijk niet zoveel uit, maar opkrikken naar 70 vind ik wel erg overdreven. zelf heb ik toch een uitkering en de kans is erg klein dat ik ooit zal kunnen werken, dus of ik nu op mn 65ste, 67ste of 70ste in de aow word gepleurt, daar merk ik weinig van wsch.

maar het gaat hier niet om mij.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ongetwijfeld niet bij de charismatische christenen die kerngezond en welvarend blijven tot hun 90ste, maar bij de rest van Nederland wel.

Tot hun 120e sjoerule.gif

Ik zelf heb gekozen voor optie 2, een geleidelijke verlenging. Het lijkt me wel goed als de leeftijd wat wordt verlengd.

Zelf ben ik overigens van plan mijn hele leven te blijven werken en trek ik me weinig van de overheid en de rest van Nederland aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op de eerste plaats vind ik dat mensen zelf moeten weten wanneer ze stoppen met werken, maar dat je wel aanspraak mag maken op de AOW op het moment dat je 65 geweest bent.

Typisch de mensen die nog volop werken boven hun 60ste zijn mensen die binnen een bedrijf onmisbaar zijn (directeur, specialist) of die een bijzondere positie hebben. (politicus, schrijver, kunstenaar).

En omdat van de mensen die 63 zijn nog geloof ik maar 18% werkt, en van 64 jaar maar 13%, schiet het volgens mij niet op om de AOW leeftijd te verhogen. (de uitkeringen van de overige 87% moeten dat ook 2 jaar langer betaald worden)

Zorg eerst maar eens dat arbeid zo ge-organiseerd word dat iig alle 50-plussers werk hebben, dat levert veel meer op.

Voor zware beroepen moet een uitzondering gemaakt worden. Het zou verstandig zijn als men dit goed formuleerd, en je dan binnen die groep gewoon na 40 jaar werk ermee mag stoppen. Als het goed is zit je dan rond de 60, en dan is het echt wel mooi geweest.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik stem voor oplopen naar de 70 (met een extra regeling voor fysieke beroepen) De wereld zal er over 40 jaar heel anders uit zien dan nu, we zullen wel moeten.

Ik heb een opa en oma gehad, die hadden hun aow nodig.

Ik heb een andere opa en oma, die leven nog. Die opa had uit pensioen en rente vorig jaar een inkomen dat meer dan 2x modaal was. Hij zegt zelf ook dat het van de gekke is dat hij nog aow krijgt. Hij is bijna 90 en geeft sowieso al een groot gedeelte van zijn geld weg aan behoeftige familieleden en aan goede doelen. Behalve medische kosten (die flink kunnen oplopen, maar ook grotendeels door verzekering worden gedekt) heb je op die leeftijd ook weinig uitgaven.

Dus miljonairs met pensioen geen aow? Of is dat oneerlijk? Er zijn natuurlijk veel rijke ouderen die op eigen houtje al flink doen aan welvaart herverdeling, naar (klein)kinderen en charity, mijn grootouders zijn geen heiligen ofzo, het is denk ik heel normaal gedrag. Misschien een aflopende schaal, hoe rijker, hoe minder?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ja, je lichaam verslijt gewoon met de loop der jaren. Ongetwijfeld niet bij de charismatische christenen die kerngezond en welvarend blijven tot hun 90ste, maar bij de rest van Nederland wel.

En zure refo's takelen nog iets sneller af, want van zeuren ga je ook vroeg dood.

Quote:

[...]Tot hun 120e
sjoerule.gif

Ach, ik wordt ook minstens 120. Ik weet alleen niet of mijn hart dan nog klopt.

Die twee jaar extra werken lukt vast nog wel. De vraag is wat "extra" is. De grens ligt nu op 65. Wie heeft ooit gezegd dat dit altijd zo zou blijven? Dat idee lijkt me niet realistisch.

Voor ik 65 of 67 ben is de grens misschien alweer verlegd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]En zure refo's takelen nog iets sneller af, want van zeuren ga je ook vroeg dood.

Je kon nog wel eens gelijk hebben ook knipoog_dicht.gif

Spr 17,22

Een vrolijk hart bevordert de genezing, maar een verslagen geest doet het gebeente verdorren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Evagelischen zijn altijd blij. Maar daardoor hebben ze niet door dat ze ziek zijn of in gevaar verkeren en gaan dan vervolgens dus dood.


Samengevoegd:

Quote:

Voor ik 65 of 67 ben is de grens misschien alweer verlegd.

Dat zullen ze vast niet doen. We kunnen immers áltijd de overheid vertrouwen. yes.gifparty.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Om jouw laatste 2 posts ben ik blij dat ik niet evangelisch ben
smile.gif

Bijzondere uitspraak. Doorgaans laat ik me bij een geloofskeuze leiden door de inhoud van het geloof en niet door een paar posts van een willekeurige iemand op een willekeurig forum.

Maar zo maakt ieder z'n afwegingen. Ik voel me wel gevleid dat jij mij zoveel macht geeft op je eigen geloof. Heel erg onverstandig, maar wel vleiend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid