Spring naar bijdragen

Een ontroerend moment voor Jezus...


Aanbevolen berichten

Een ontroerend moment voor Jezus was toen hij moest huilen...

John 11

32 Zodra Maria op de plek kwam waar Jezus was en hem zag, viel ze aan zijn voeten neer. Ze zei: ‘Als u hier was geweest, Heer, zou mijn broer niet gestorven zijn!’

33 Jezus zag hoe zij en de Joden die bij haar waren weeklaagden, en dat ergerde hem. Diep bewogen 34 vroeg hij: ‘Waar hebben jullie hem neergelegd?’ Ze zeiden: ‘Kom maar kijken, Heer.’ 35 Jezus begon ook te huilen.

36 En de Joden zeiden: ‘Wat heeft hij veel van hem gehouden!’ 37 Maar er werd ook gezegd: ‘Hij heeft de ogen van een blinde geopend, hij had nu toch ook de dood van Lazarus kunnen voorkomen?’ 38 Ook dit ergerde Jezus.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 93
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Dit is een hele interessant stukje. Ik denk dat Jezus (vzmh) op dat moment hardop tot God aan het bidden was. En dat de mensen dit zagen als wenen, want als verder lezen, komen we achter dat hij express hardop bad, zodat de mensen weten dat het God is die de doden opwekt en niet hem (vzmh). We zien ook dat hij (vzmh) vraagt om de steen te verwijderen pas als hij zeker van is dat zijn gebed door God is verhoord:

Johannes 11:41 Zij namen dan de steen weg. En Jezus sloeg de ogen opwaarts en zeide: Vader, Ik dank U, dat Gij Mij verhoord hebt. 42 Zelf wist Ik, dat Gij Mij altijd verhoort, maar ter wille van de schare, die rondom Mij staat, heb Ik gesproken, opdat zij geloven, dat Gij Mij gezonden hebt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op woensdag 25 juli 2007 08:41:56 schreef Michiel het volgende: (bron)

Quote:

Waar lees je dat dit uit Zijn eigen macht en autoriteit was?

Zullen we even de tekst uit Johannes 11 bekijken?

Quote:
Weet je dit zeker?

Jezus zei tegen haar: ?"Ik heb je toch gezegd dat je Gods grootheid zult zien als je gelooft??" Toen haalden ze de steen weg. Daarop keek hij omhoog en zei: "Vader, ik dank u dat u mij hebt verhoord. U verhoort mij altijd, dat weet ik, maar ik zeg dit ter wille van al die mensen hier, opdat ze zullen geloven dat u mij gezonden hebt." Daarna riep hij: "?Lazarus, kom naar buiten!" De dode kwam te voorschijn, zijn handen en voeten in linnen gewikkeld, en zijn gezicht bedekt door een doek. Jezus zei tegen de omstanders: "Maak de doeken los, en laat hem gaan.?:

Jezus sprak tot de Vader, Hij bad.

Als we lezen in vers 4 van Johannes 11 dan staat daar: Toen Jezus dit hoorde zei hij: "Deze ziekte loopt niet uit op de dood, maar op de eer van God, zodat de Zoon van God geëerd zal worden."

De dood van Lazarus dient een duidelijk doel, namelijk dat de Zoon van God geëerd zal worden. Deze dood van Lazarus is dus in lijn met de latere gevolgen van wonderen en tekenen, zoals ik hierboven uiteen heb gezet. Dit punt wordt extra onderstreept door vers 6: Maar toen hij gehoord had dat Lazarus ziek was, bleef hij toch nog twee dagen waar hij was. Niet alleen heeft de dood een extra doel, maar om het nog meer kracht bij te zetten blijft Jezus twee dagen waar Hij was. Niet op stel en sprong erheen, nee Hij wacht nog twee dagen zelfs. Onderweg naar Judea legt Jezus nogmaals uit wat het doel is van de dood van Lazarus: 14 Toen zei hij hun ronduit: "Lazarus is gestorven, 15 en om jullie ben ik blij dat ik er niet bij was: nu kunnen jullie tot geloof komen. Laten we dan nu naar hem toe gaan.?"

Vervolgens gaat Jezus naar het graf en laat hij de steen wegnemen om het graf te openen. Marta zegt in vers 39: 'Maar Heer, de stank! Hij ligt er al vier dagen!' Lazarus was al dood en in een lichte staat van ontbinding, maar dit kan voor Jezus niet deren, immers Hij heeft al gezegd dat de dood van Lazarus een doel diende, namelijk ter ere van Hem. Om dit nogmaals te onderstrepen, spreekt Jezus tot God, niet om Lazarus op te laten staan, maar om God te danken dat God deze gelegenheid gegeven heeft om zijn macht te tonen.

U verhoort mij altijd, dat weet ik, maar ik zeg dit ter wille van al die mensen hier, opdat ze zullen geloven dat u mij gezonden hebt.

Jezus spreekt een gebed uit hardop, ten overstaan van de mensen om Hem heen om duidelijk te laten zien waarom Lazarus dood is. Vers 4 maakt al duidelijk in welke rol Jezus hier optreed, namelijk als God. Dit laat Hij ook zien in vers 25-26 Maar Jezus zei: 'Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, 26 en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat?'

Jezus bid niet om Lazarus op te laten staan, maar om de mensen tot geloof te laten komen. Op Zijn autoriteit en met de woorden: Lazarus, kom naar buiten! wekt Jezus Lazarus uit de dood op. Na deze opwekking komt het gevolg van deze opwekking naar voren: 45 Veel Joden die naar Maria toe gekomen waren en gezien hadden wat Jezus deed, kwamen tot geloof in hem.

Vers 47-48 laat vervolgens de wanhoop van de Farieeën zien en toont aan dat ze de dood op Jezus beramen.

Jezus is God en heeft op geen een moment nodig gehad om 1) naar het graf te gaan, 2) de steen laten weghalen, 3) te bidden voor opstanding van Lazarus. Dit toont Jezus in zijn menselijke gedaante, wat we ook terug zien in vers 33 Jezus zag hoe zij en de Joden die bij haar waren weeklaagden, en dat ergerde hem. Diep bewogen. Johannes 11 geeft duidelijk de twee-naturen van Jezus weer 100% God en 100% mens.

Jezus deed verschillende dingen die helemaal niet nodig waren, juist omdat Hij zoveel macht en autoriteit heeft, maar deed dit alles om omstanders te overtuigen, om hen tot geloof te laten komen. In Mattheus 8 geneest Jezus toch ook de slaaf van de Centurio zonder bij de Centurio in huis geweest te zijn en in Mattheus 15 wordt de dochter van de Kanaanitische vrouw genezen zonder dat deze dochter bij haar is.

Vergelijken we deze opwekking van Lazarus met de opwekking die Elia en Petrus deden, dan kunnen we daarin een aantal verschillen zien:

1) Jezus doet het te midden van een schare mensen om hen te overtuigen;

2) Elia en Petrus gaan in gebed zonder dat mensen om hen heen staan (beiden sturen iedereen duidelijk weg om alleen te zijn);

3) Bij Elia en Petrus lezen we niet dat mensen als gevolg van de opstanding tot geloof komen. (Handelingen spreekt alleen dat het verhaal gekend werd in de omgeving);

4) Jezus spreekt op basis van Zijn macht over levenden en de doden om Lazarus op te wekken.

Quote:
Ik heb het niet over christen zijn of niet als je iets niet doet of juist wel, ik stel mezelf ook absoluut niet gelijk aan Jezus. Ik zeg alleen dat de Heilige Geest hetzelfde door ons kan doen als Hij door Jezus kon doen. Twee teksten die dat ondersteunen en die niemand heeft weerlegd zijn:

Jezus reageerde hierop met de volgende woorden:"Waarachtig, ik verzeker u: de Zoon kan niets uit zichzelf doen, hij kan alleen doen wat hij de Vader ziet doen; en wat de Vader doet, dat doet de Zoon op dezelfde manier.
(Johannes 5:19)

In Johannes 5 positioneert Jezus zich expliciet als God zijnde. Dat is ook de reden dat de Farieëen Hem wilde doden. Dit wordt in vers 18 aangegeven. In de verzen 20-21 wordt dit nog eens onderstreept: 20 De Vader heeft de Zoon immers lief en laat hem alles zien wat hij doet. Hij zal hem nog grotere dingen laten zien, u zult verbaasd staan! 21 Want zoals de Vader doden opwekt en levend maakt, zo maakt ook de Zoon levend wie hij wil.

Jezus kan niet anders doen dan wat de Vader wil dat Hij doet, ze zijn immers één.

Quote:
Want als de Geest van hem die Jezus uit de dood heeft opgewekt in u woont, zal hij die Christus heeft opgewekt ook u die sterfelijk bent, levend maken door zijn Geest, die in u leeft.
(Romeinen 8:11)

Dit vers gaat niet over het opwekken van doden door mensen, maar dat God ons mensen zal opwekken tot een leven zonder zonde en dood indien wij de Geest hebben van Degene die Jezus uit de dood heeft laten opstaan.

Quote:
God kan al deze dingen zonder onze tussenkomst. Hij zou de hele wereld in één klap ziektevrij kunnen maken, en alle doden opwekken. De reden dat Hij dat niet doet is omdat Hij zoveel van ons houdt. God wil ons het plezier niet ontnemen om Hem te dienen. Wij vinden onze volle bestemming in het dienen van God, dat is de manier waarop Hij ons gemaakt heeft, en waarop wij het meest gelukkig zijn. Als God alles zou doen zou Hij ons dus van onze bestemming weerhouden, beetje vreemd niet?

Dus God laat de mensen leiden en de duivel vrij rondwaren om God ter eer een heerlijkheid te zijn?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Mischiel, Ik heb het hoofdstuk nogmaals gelezen en kwam nergens achter Jezus (vzmh) die beweerde dat het wonder diende om hem te eren. Ik lees uit de woorden van Jezus (vzmh) dat het diende om mensen te laten geloven dat Jezus een boodschapper van God was:
'opdat ze zullen geloven dat u
mij gezonden hebt.

Dat klopt, alle eer gaat naar de Vader.

smile.gif

worshippy.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Mischiel, Ik heb het hoofdstuk nogmaals gelezen en kwam nergens achter Jezus (vzmh) die beweerde dat het wonder diende om hem te eren. Ik lees uit de woorden van Jezus (vzmh) dat het diende om mensen te laten geloven dat Jezus een boodschapper van God was:
'opdat ze zullen geloven dat u
mij gezonden hebt.

Als je vers 4 niet leest, dan staat het er niet in inderdaad... hamer.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooi hè? God (want let wel: Jezus was en is ook God) die huilt om de dood van een geliefde. Natuurlijk was dat huilen echt, was het verdriet werkelijk. Net zoals Gods doodsangst, twijfel, kwetsbaarheid, wanhoop, maar uiteindelijk ook overgave, daar in Getsenamé. God op zijn allergrootst, God op zijn machtigst.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Als je vers 4 niet leest, dan staat het er niet in inderdaad...
hamer.gif

Die eer is de erkenning dat hij een boodschapper van God. Veel Joden die naar Maria toe gekomen waren en gezien hadden wat Jezus deed, kwamen tot geloof in hem. Wat geloofden ze?

'opdat ze zullen geloven dat u mij gezonden hebt'

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik weet niet toe te passen hoe jij het toepast. Hemel en aarde zijn bij hemel en aarde en niet Juda en Jeruzalem, of iets anders.

Ja dat weten vele evangelische christenen met je en ook allen die zich nooit in de joodse cultuur en hun manier van uitdrukken verdiept hebben, maar daarom hoeft het nog niet waar te zijn!

De Israëlieten werden ook met sterren vergeleken.

Deut 1,10       

De HEERE, uw God, heeft u vermenigvuldigd, en ziet, gij zijt heden als de sterren des hemels in menigte.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Die eer is de erkenning dat hij een boodschapper van God. Veel Joden die naar Maria toe gekomen waren en gezien hadden wat Jezus deed, kwamen tot geloof in hem. Wat geloofden ze?

'opdat ze zullen
geloven
dat u mij
gezonden hebt
'

Lees je nu echt niet wat ik in de eerdere post allemaal uiteen gezet heb? Even speciaal voor jou integraal heel Johannes 11:

Quote:
11

1 Er was iemand ziek, een zekere Lazarus uit Betanië, het dorp waar Maria en haar zuster Marta woonden ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>“ 2 dat was de Maria die Jezus met olie gezalfd heeft en zijn voeten met haar haar heeft afgedroogd; de zieke Lazarus was haar broer. 3 De zusters stuurden iemand naar Jezus met de boodschap: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Heer, uw vriend is ziek.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™
4 Toen Jezus dit hoorde zei hij: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœDeze ziekte loopt niet uit op de dood, maar op de eer van God,
zodat de Zoon van God geëerd zal worden.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™
5 Jezus hield veel van Marta en haar zuster, en van Lazarus. 6 Maar toen hij gehoord had dat Lazarus ziek was, bleef hij toch nog twee dagen waar hij was. 7 Daarna zei hij tegen zijn leerlingen: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœLaten we teruggaan naar Judea.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 8 ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœMaar rabbi,?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ protesteerden de leerlingen, ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>Ëœde Joden wilden u stenigen, en nu wilt u daar toch weer naartoe??mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 9 Jezus zei: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœTelt een dag niet twaalf uren? Wie overdag loopt, struikelt niet, want hij ziet het licht van deze wereld, 10 maar wie ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢s nachts loopt, struikelt doordat hij geen licht heeft.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 11 Nadat hij dat gezegd had zei hij: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœOnze vriend Lazarus is ingeslapen, ik ga hem wakker maken.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 12 De leerlingen zeiden: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœAls hij slaapt, zal hij wel beter worden, Heer.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 13 Zij dachten dat hij het over slapen had, terwijl Jezus bedoelde dat hij gestorven was. 14 Toen zei hij hun ronduit: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœLazarus is gestorven, 15 en om jullie ben ik blij dat ik er niet bij was: nu kunnen jullie tot geloof komen. Laten we dan nu naar hem toe gaan.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 16 Tomas (dat betekent ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>Ëœtweeling' ) zei tegen de anderen: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœLaten ook wij maar gaan, om met hem te sterven.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢

17 Toen Jezus daar aankwam, hoorde hij dat Lazarus al vier dagen in het graf lag. 18 Betanië lag dicht bij Jeruzalem, op een afstand van ongeveer vijftien stadie, 19 en er waren dan ook veel Joden naar Marta en Maria gekomen om hen te troosten nu hun broer gestorven was. 20 Toen Marta hoorde dat Jezus onderweg was ging ze hem tegemoet, terwijl Maria thuisbleef. 21 Marta zei tegen Jezus: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Als u hier was geweest, Heer, zou mijn broer niet gestorven zijn. 22 Maar zelfs nu weet ik dat God u alles zal geven wat u vraagt.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ 23 Jezus zei: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Je broer zal uit de dood opstaan.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ 24 ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Ja,?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ zei Marta, ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜ik weet dat hij bij de opstanding op de laatste dag zal opstaan.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ 25 Maar Jezus zei: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, 26 en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat??mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ 27 ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Ja Heer,?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ zei ze, ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜ik geloof dat u de messias bent, de Zoon van God die naar de wereld zou komen.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™

28 Na deze woorden ging ze terug, ze nam haar zuster Maria apart en zei: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœDe meester is er, en hij vraagt naar je.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 29 Zodra Maria dit hoorde ging ze naar Jezus toe, 30 die nog niet in het dorp was, maar op de plek waar Marta hem tegemoet was gekomen. 31 Toen de Joden die bij haar in huis waren om haar te troosten, Maria zo haastig zagen weggaan, liepen ze achter haar aan, want ze dachten dat ze naar het graf ging om daar te weeklagen.

32 Zodra Maria op de plek kwam waar Jezus was en hem zag, viel ze aan zijn voeten neer. Ze zei: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœAls u hier was geweest, Heer, zou mijn broer niet gestorven zijn!?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 33 Jezus zag hoe zij en de Joden die bij haar waren weeklaagden, en dat ergerde hem. Diep bewogen 34 vroeg hij: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœWaar hebben jullie hem neergelegd??mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ Ze zeiden: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœKom maar kijken, Heer.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 35 Jezus begon ook te huilen, 36 en de Joden zeiden: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœWat heeft hij veel van hem gehouden!?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 37 Maar er werd ook gezegd: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœHij heeft de ogen van een blinde geopend, hij had nu toch ook de dood van Lazarus kunnen voorkomen??mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 38 Ook dit ergerde Jezus. Hij liep naar het graf, een spelonk met een steen voor de opening. 39 Hij zei: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœHaal de steen weg.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ Marta, de zuster van de dode, zei: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœMaar Heer, de stank! Hij ligt er al vier dagen!?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 40 Jezus zei tegen haar: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœIk heb je toch gezegd dat je Gods grootheid zult zien als je gelooft??mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 41 Toen haalden ze de steen weg. Daarop keek hij omhoog en zei: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœVader, ik dank u dat u mij hebt verhoord. 42 U verhoort mij altijd, dat weet ik, maar ik zeg dit ter wille van al die mensen hier, opdat ze zullen geloven dat u mij gezonden hebt.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 43 Daarna riep hij: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœLazarus, kom naar buiten!?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ 44 De dode kwam tevoorschijn, zijn handen en voeten in linnen gewikkeld, en zijn gezicht bedekt door een doek. Jezus zei tegen de omstanders: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>ËœMaak de doeken los, en laat hem gaan.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢

45 Veel Joden die naar Maria toe gekomen waren en gezien hadden wat Jezus deed, kwamen tot geloof in hem. 46 Maar enkelen gingen naar de farizeeën om hun te vertellen wat Jezus gedaan had. 47 Daarop riepen de hogepriesters en de farizeeën het Sanhedrin bijeen: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Wat moeten we doen? Deze man doet veel wondertekenen, 48 en als we hem zijn gang laten gaan, zal iedereen in hem gaan geloven. Straks grijpen de Romeinen in; dan zullen ze onze tempel en ons volk vernietigen.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ 49 Een van hen, Kajafas, die dat jaar hogepriester was, zei tegen de anderen: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Jullie begrijpen het niet! 50 Besef toch dat het in jullie eigen belang is dat één man sterft voor het hele volk, zodat niet het hele volk verloren gaat.?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ 51 Dat zei hij niet uit zichzelf: als hogepriester in dat jaar sprak hij de profetie dat Jezus zou sterven voor het volk, 52 en niet alleen voor het volk, maar ook om de verstrooide kinderen van God bijeen te brengen. 53 Vanaf die dag overlegden ze hoe ze hem zouden doden.

54 Jezus trad onder de Joden niet meer in het openbaar op, maar vertrok naar de omgeving van de woestijn, naar de stad Efraïm. Daar bleef hij met zijn leerlingen.

Maria zalft Jezus

55 Het was kort voor Pesach, het Joodse paasfeest, en veel mensen uit de omgeving gingen al vóór het feest naar Jeruzalem om zich te reinigen. 56 Daar keken ze uit naar Jezus; ze stonden in de tempel en zeiden tegen elkaar: ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Wat denk je? Zou hij niet meer naar het feest komen??mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ 57 De hogepriesters en de farizeeën hadden opdracht gegeven hem aan te geven als men wist waar hij was, zodat ze hem konden arresteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Lees je nu echt niet wat ik in de eerdere post allemaal uiteen gezet heb? Even speciaal voor jou integraal heel Johannes 11:[...]

Zoals ik al eerder zei, ik heb heel Johannes 11 gelezen. En jou conclusie kan ik niet bevatten. Jij zegt bijvoorbeeld:

Quote:
Jezus spreekt een gebed uit hardop, ten overstaan van de mensen om Hem heen om duidelijk te laten zien waarom Lazarus dood is. Vers 4 maakt al duidelijk in welke rol Jezus hier optreed, namelijk als God. Dit laat Hij ook zien in vers 25-26
Maar Jezus zei: 'Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, 26 en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat?'
’

Als Jezus (vzmh) het gebed harop spreekt om te laten zien waarom Lazarus dood is, waarom eindigt hij het dan met volgende woorden: ‘Vader, ik dank u dat u mij hebt verhoord.’. Het is toch duidelijk dat hij (vzmh) een gebed tot God richte en dat God zijn gebed verhoorde. Waarom moet Jezus (vzmh) bidden en kijkt omhoog tijdens bidden, als hij zijn macht aan de mensen wil tonen. Waarom eer je hem (vzmh) niet als boodschapper van God zoals hij zelf wou en verheerlijk je niet God die zulk macht aan de mensen had gegeven, zoals deze mensen deden:

‘Toen de scharen dit zagen, vreesden zij en zij verheerlijkten God, die zulk een macht aan de mensen gegeven had. ( Mat 9,8)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Ik zie weer een oneliner die nergens opslaat. Van iemand die weinig verstand heeft van Islam en christendom.

Ad hominem, ad hominem, ad hominem. Nee ik weet het ik zal het nooit kunnen begrijpen tot ik een bul arabisch hebt, maar ik zie wel de vruchten van de islam. De islam is een grotesque karikatuur van religie. De apotheosis van het kwaad dat een religie kan zijn.

Nu dat uit de weg is: Het christendom ken ik wel vrij aardig. Beter als jij wss. Kennis van het christendom behelst iets meer dan dom te copy pasten van islamreclame sites. maar goed ik moet de tweede hier nog tegenkomen die dat snapt. De eerste was TM meen ik.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Heb Johannes zo vaak gelezen, maar dit viel me eigenlijk nooit eerder op? Bij jullie wel?

Sorry hoor maar ik moest dit gewoon ff met jullie kwijt. Ik heb dit eigenlijk ook van iemand anders, ik ken de opwekking van Lazarus wel, maar dat Jezus moest huilen heb ik altijd over het hoofd gezien.

Maar dit is eigenlijk de enige keren dat Jezus moest huilen toch?

Vond het toch wel bijzonder wetende wat onze Christus hart vurig raakt. Mooi toch?

Dit is nou 1 van de mooiste reden waarom ik echt trots mag zijn als Christen het is ook een belangrijk fundament in het geloof. Om elkaar te geven en God daarbij te beminnnen ondanks dat men tegenslagen heeft in zijn leven, dit is zo speciaal want dan kan God juist het best uit iemand te halen ook al zit alles in het leven tegen.

Zie de profeten, Job en Jeremia ook hun zijn vervolgd gehaat vanwege hun boodschap en geloof.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nu dat uit de weg is: Het christendom ken ik wel vrij aardig. Beter als jij wss. Kennis van het christendom behelst iets meer dan dom te copy pasten van islamreclame sites. maar goed ik moet de tweede hier nog tegenkomen die dat snapt. De eerste was TM meen ik.

Om heel correct te wezen TM was de tweede, AbdulWahid de eerste (erg spijtig dat hij niet meer meepost). knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Als Jezus (vzmh) het gebed harop spreekt om te laten zien waarom Lazarus dood is, waarom eindigt hij het dan met volgende woorden:
‘Vader, ik dank u dat u mij
hebt verhoord
.’
. Het is toch duidelijk dat hij (vzmh) een gebed tot God richte en dat God zijn gebed verhoorde.

yes.gif

Quote:
Waarom moet Jezus (vzmh) bidden en kijkt omhoog tijdens bidden, als hij zijn macht aan de mensen wil tonen. Waarom eer je hem (vzmh) niet als boodschapper van God zoals hij zelf wou en verheerlijk je niet God die zulk macht aan de mensen had gegeven, zoals deze mensen deden:

‘Toen de scharen dit zagen, vreesden zij en zij verheerlijkten God, die zulk een macht aan de mensen gegeven had.
( Mat 9,8)

Maar dat is nu juist de essentie van het christelijk geloof! Natuurlijk eren we Hem als degene die naar God verwijst. Alleen, je moet je, juist als moslim, goed realiseren dat christenen de zaak exact omdraaien tov de Islam (of de Islam draait de zaak om, dat is een kwestie van perspectief). Waar de Islam leert dat God een boodschapper heeft (Mohammed) die het woord van God voor de geslachten bewaard heeft (de Koran), leert het christendom dat God een "boodschapper" heeft (de Bijbel) die het woord van God voor de geslachten bewaard heeft (Jezus).

Jezus is niet de boodschapper, maar de boodschap. Hij is het gesproken Woord van God.

de Zoon is niet de Vader, het is dus niet zo gek dat de Zoon bidt tot de Vader en dankt dat de Vader hem verhoort.

Je kan beweren dat je iets van het christendom snapt, maar als je dit niet snapt, snap je eerlijk gezegd vrij weinig van het christendom.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Jezus deed niet altijd een gebed tot de Vader. Soms sprak Hij gewoon zelf vanuit de autoriteit die Hij van de Vader had gekregen.

Luc. 13

11 En zie, er was een vrouw, die reeds achttien jaren een geest van zwakheid had en verkromd was en zich in het geheel niet kon oprichten. 12 Toen Jezus haar zag, sprak Hij haar toe en zeide tot haar: Vrouw, gij zijt verlost van uw zwakheid; 13 en Hij legde haar de handen op, en terstond richtte zij zich op en zij verheerlijkte God.

Quote:

(bron)

1) Jezus doet het te midden van een schare mensen om hen te overtuigen;

Een mooi stukje dat je geschreven hebt. Ik wil er alleen een kanttekening bijzetten om aan te geven dat het niet altijd zo was dat Jezus een dodenopwekking deed te midden van een schare. Bij de opwekking van de dochter van Jairus, mag er alleen een selecte groep bij zijn.

Luc. 8

51 Toen Hij aan het huis gekomen was, stond Hij niemand toe met Hem naar binnen te gaan dan Petrus, Johannes en Jakobus en de vader van het kind en de moeder.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Jezus deed niet altijd een gebed tot de Vader. Soms sprak Hij gewoon zelf vanuit de autoriteit die Hij van de Vader had gekregen.

Luc. 13

11 En zie, er was een vrouw, die reeds achttien jaren een geest van zwakheid had en verkromd was en zich in het geheel niet kon oprichten. 12 Toen Jezus haar zag, sprak Hij haar toe en zeide tot haar: Vrouw, gij zijt verlost van uw zwakheid; 13 en Hij legde haar de handen op, en terstond richtte zij zich op en zij verheerlijkte God.

Wat deed de vrouw daarna: 'zij verheerlijkte God'

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid