Spring naar bijdragen

Knipoog van God


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 559
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Gisteren, een vriendin van mij uit Taize kwam langs omdat ze in een behoorlijke dip zat. Ze was 2 weken geleden in Taize. Het is best zwaar als je daar bent en je komt weer terug in deze maatschappij, om God toch dichtbij je te voelen, zoals je dat daar voelde.

Heel herkenbaar voor mij omdat ik daar ook altijd mee worstel. We hebben samen met nog een vriendin een Taize dienst gedaan en de hele avond gepraat over dat God wat met jouw leven wil, als je maar blijft openstaan voor Hem. Hij wil in je werken, in Taize, maar ook hier, in deze harde individualistische maatschappij...

Het was zo fijn om daar zo open over te praten, dat geeft je hoop en je voelt gewoon dat God je vast houd en niet meer los laat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Uit het boekje 'Kauwgom' lees ik af en toe een stukje. Ik ben wel voorin het boekje begonnen. De afgelopen dagen had ik weer het gevoel dat ik een stukje moest lezen voor ik ging slapen. Meestal is het zo, dat dat gevoel niet voor niks was, want vaak kom ik dan een stukje tegen wat ik net nodig had. Zo ook gister, toen had ik echt het gevoel dat God tegen me sprak door de woorden die ik in het bijbelstuk tegenkwam. Het was 1 Timotheüs 4:12-16 (GNB):

12 Niemand mag op je neerkijken omdat je zo jong bent. Wees een voorbeeld voor de gelovigen door je woorden en je gedrag, door je liefde, je geloof en je zuiverheid. 13 Leg je in afwachting van mijn komst toe op de voorlezing van de Schrift, en op het aansporen en het onderrichten van de medegelovigen. 14 De gave die je bezit, mag je niet verwaarlozen. Je hebt die gekregen krachtens een profetisch woord, waarbij de leiders van de gemeente je de handen oplegden. 15 Breng dit alles in praktijk en zet je ervoor in. Dan zal iedereen zien hoe je vorderingen maakt. 16 Draag zorg voor jezelf en voor het onderricht, en volhard daarin. Door dat te doen red je jezelf en hen die naar je luisteren.

En dat dan horen terwijl je denkt niet zo heel veel te kunnen betekenen voor je kerk, igg niet bij de wat ouderen, omdat je nog zo jong bent en zij vast beter weten hoe het zit. Echt gaaf dat God zo een bijbeltekst op me wil betrekken, dat Hij mij duidelijk wil maken dat ik iets kan betekenen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een fijne knipoog_dicht.gif die bewijst dat gebeden worden beantwoord big-smile.gif

Ik had vanavond voordat ik naar de bijbelstudie ging iets geleend van een vriend. Iets dat ik beter had kunnen laten liggen. Tijdens de bijbelstudie kreeg ik berouw engel.gif. Dus bad ik God of Hij ervoor wilde zorgen dat die persoon wakker was wanneer ik m na de bijbelstudie zou bellen. En jawel smile.gif Wakker! Result: Teruggebracht + uitgelegd waarom ik ut terugbracht smile.gif

En nu nie de slimmerik gaan uithangen en vragen wat ut was want dat zeg ik nie puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zal even een knipoogje van mij vertellen, gisteren had ik examen Latijn, ben het al maanden aan het voorbereiden, en toen ik gisterochtend wakker werd was ik heel erg zenuwachtig, had over dat examen gedroomd enzo.. In elk geval kwam alle spanning van het leren er uit, heel hard huilen enzo smile.gif Toen heeft mn moeder met me gebeden, dat God bij me was tijdens het examen, ik heb er zelf ook voor gebeden. Het examen is supergoed gegaan, alle vragen waren voor mij echt een makkie, het leek wel of God naast me zat en bij elke vraag het antwoord aanwees. Ben God hier heel dankbaar voor, ook op deze manier laat Hij zien dat Hij bij me is.. big-smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb sinds december NS maandkaarten om naar mijn werk in Amsterdam te reizen. Nu ik een aanstelling daar heb ligt mijn jaarkaart al op het bureau, deze gaat a.s. dinsdag in. In de overgang een paar 5 retouren kaarten gekocht, maar stempelen vergeet je snel als je normaal gewoon je kaart laat zien. Is me deze week twee keer gebeurd en allebei de keren hebben de conducteurs zonder te veel morren gewoon 'geknipt'

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooie knipoog: had vandaag cursus, en de docent was de directeur van de opleiding, trouwens ook nog een Belg.

De priester van hier had ons al gewaarschuwd voor deze man, hij was een grote theoreticus, een doctorandes in de theologie met lesmethoden uit zijn eigen geschreven boek. Beloofde een hele leuke dag te worden!

Vanmorgen toen we gingen, kwam deze docent een paar minuten te laat. Maar toen we het lokaal inkwamen, stond de deur naar een binnenplein (een groot grasveld helemaal ommuurd, binnen in het centrum van de stad zonder dat je íets van het drukke stads-leven hoorde!). Wij meteen naar buiten, even genieten van het mooie weer.

En daar kwam de docent...hij was nog enkele dingen vergeten, en was zijn hemd nog goed in zijn broek aant duwen (leuk gezicht, de directeur die zich voor de studenten nog aan het aankleden is puh2.gif)

Maar goed, de les begon, en idd, hij had zijn boek voor zich liggen. Maar zijn les was alles behalve theoretisch! Een echte Belgische grappenmaker! (Vooral Nederlandse vrouwen hadden het te verduren knipoog_dicht.gif)

Op een moment zei deze docent 'Nu even in de praktijk brengen, anders wordt het te theoretisch' - ik schoot bijna in de lach! En wat ik een nog leukere knipoog aan deze cursus vond: als wij op 5 korte vragen een persoonlijk antwoord geven, hoeven we geen werkstuk van 3-5 pagina's te maken! En dat is dus de directeur van de opleiding die werkstuk wegwuift puh2.gif

Die middag hadden we nog een andere cursus, spiritualiteit. En het was zo'n lekker weer, we hebben de hele middag buiten les gehad! MOOI en LEKKER!

Dank U God, dat U overal bent, dat U overal de hand in hebt en ons overal U wilt leren kennen! Dank U voor vandaag en dank voor alle dagen!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Elke dag krijg ik de laatste tijd een knipoog voordat ik ga slapen. En als ik wakker word krijg ik er weer een smile.gif Het kan niet op de laatste tijd big-smile.gif

Dank U God, dat U overal bent, dat U overal de hand in hebt en ons overal U wilt leren kennen! Dank U voor vandaag en dank voor alle dagen!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben net terug van een maand studeren in Londen en het was gewoon één vette knipoog van God!

De eerste dag ben ik in huilen uitgebarsten en vroeg me af waar ik aan begonnen was. Daarna is het alleen maar beter gegaan! Heb veel geleerd over vriendschap, liefde, geduld, stille tijd (5 weken lang geen tv!).

Toen ik halverwege weer in een dip raakte, omdat ik me eenzaam voelde, gaf God mij weer een teken dat hij bij mij is. Ik raakte bevriend met een meisje uit Korea en ze was nog christen ook. Echt super hoe God werkt met en door mensen!

Soms baal ik dat ik weer terug ben, omdat ik hier meteen weer achter de tv zit. Probeer het nu wel serieus te minderen, want ik mis de tijd die ik in Engeland had met God.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een nog steeds groeiende knipoog, ik ben benieuwd wat het volgende is...

Op Pinksterzondag was ik met een stel vrienden in het dorp van mijn ouders bij elkaar, een soort bijbelstudie/praatgroepje. Op dat moment hadden we niet echt een onderwerp, we hadden elkaar al lang niet gezien en ieder had wel een eigen ervaring met God die hij/zij vertelde, een erg mooie avond.

Aan het eind van de avond zegt één van ons, dat hij het eigenlijk te laat bedacht, maar het ook wel leuk had gevonden om het over de Heilige Geest te hebben. We vonden het allemaal een leuk idee en spraken af het daar de volgende keer over te gaan hebben. Hoe wisten we alleen nog helemaal niet.

Nu kreeg ik een weekje later een boekje thuisgestuurd (kwartaalblad waar ik een abonnement op heb) over de Heilige Geest. Kwam leuk uit, maar niet heel vreemd, vlak na Pinksteren. Vond het wel cool.

De afgelopen dagen heb ik 'Het kruis in de asfaltjungle' gelezen en daar ging het vaak over het werk van de Heilige Geest, heeft me wel aan het denken gezet.

Spreek ik vanavond een vriendin uit dat groepje, zegt ze dat ze een soort van cursus gaat doen over de Heilige Geest. Een vriendin van haar had haar daar zijdelings iets over verteld en ze vond het meteen leuk om ook mee te doen. Hoewel het niet bij haar eigen kerk is en ze daar nog wel een beetje moeilijk deden, kon ze komen. Ben eigenlijk heel benieuwd wat degene die om dit onderwerp vroeg overkomen is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Knipoog:

Sinds 3 weken is er een nieuw pleegkind in huis. Hij is 13 en komt van ma t/m vr...

Het gaat onwijs goed, het klikt goed! We kunnen samen veel lachen en mijn vader vindt het leuk om met hem om te gaan. Ze hebben de elektrische trein onder het stof vandaan getoverd en zijn met hout al een dorp aan het maken! Echt super tof vind ik dat!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 17 juni 2004 15:53:01 schreef diejana het volgende:

Knipoog:

Sinds 3 weken is er een nieuw pleegkind in huis. Hij is 13 en komt van ma t/m vr...

Het gaat onwijs goed, het klikt goed! We kunnen samen veel lachen en mijn vader vindt het leuk om met hem om te gaan. Ze hebben de elektrische trein onder het stof vandaan getoverd en zijn met hout al een dorp aan het maken! Echt super tof vind ik dat!

SUPER Diaan widegrin.gif .. dat het zo klikt

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Van de week had ik een hele mooie knipoog.

Ik probeerde een Taizeavond voor te bereiden, maar ik kwam er maar niet uit. Ik had eerst wel een mooie bijbeltekst in gedachten, maar ik kon er niks mee.

Ruim 3 maanden ervoor had ik iemand hier van credible toegevoegd aan mijn msn lijst, maar nooit gesproken. Precies op dat moment spreek diegene mij dus aan en wanhopig als ik ben vraag ik gelijk of hij een goeie bijbeltekst voor me weet om te gebruiken.

Nou zegt ie, dat weet ik ook niet zo 1 2 3, maar weet je wat, ga ff ontspannen en luister ff mee naar het liedje wat ik net zit te luisteren.

Dus hij stuurt mij dat liedje door, en dat sluit dus helemaal perfect aan bij de bijbeltekst die ik eerst in mijn gedachten had...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vanmorgen kreeg ik een mooie knipoog big-smile.gif (in twee)

Een opdracht voor afstuderen die helemaal mijn toekomstige functie inhoud en dus volledig aansluit bij mijn opleiding puh2.gif Het andere mooie aan deze knipoog is, dat ik lekker thuis kan gaan werken en op z'n tijd naar de klant moet gaan om interviews af te nemen big-smile.gif.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid