Spring naar bijdragen

Ben je tegen inentingen?  

  1. 1. Ben je tegen inentingen?

    • Nee, integendeel het is een zegen voor de mensheid
      19
    • Nee
      5
    • Kweenie
      0
    • Ja
      0
    • Ja, het gaat direct in tegen de bijbel
      1


Aanbevolen berichten

Vaak wel inderdaad ja. Zo hebben wij tijdens de zwangerschap ook geen echo's ondergaan op de momenten dat ze medisch gezien niet noodzakelijk waren. Ook daar denk je normaal nooit over na, je ondergaat het gewoon, omdat iedereen het doet. We kwamen daar toevallig op door een 9 maanden boekje waarin dat vermeld stond dat je eigenlijk de echo's alleen zou moeten doen als dat om medische redenen zou zijn.

Op het moment dat je daarvoor kiest, verklaart iedereen je bij wijze van spreken voor gek. Ook bij de verloskundige, die hebben daar nog nooit van gehoord. Het is voor hun de normaalste zaak van de wereld.

Ook bij inenten, op het moment dat je zegt dat je ervoor kiest om het niet te doen, worden de mensen die de prikken toedienen bijna boos op je. Ze reageren heel erg verontwaardigd en nog meer wanneer je zegt dat je dat doet vanuit een weloverwogen keus, en nog niet eens zozeer vanuit religieuze redenen. Men is het niet gewend dat mensen zelf nadenken en eens niet doen wat de maatschappij doet.

Wat je keus daarna ook is, dat is om het even, want het is dan jou keus geworden. Je hebt er zelf voor gekozen om het wel of niet te doen. En daar zit het verschil, het is geen keus meer van de overheid, maar jou keus. Jij staat achter hetgeen je doet, omdat je er over nagedacht hebt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 60
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Daarnaast, je bron is verre van objectief

Erger, die bron is suggestief. Onder het kopje zware metalen staat bijvoorbeeld geen enkel zwaar metaal genoemd en ook sucrose word een aantal keer genoemd; klinkt ongezond, maar is gewoon suiker. Een heleboel andere "chemicalien" zijn ook onschuldige stoffen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik had vermeld dat dit één van de bronnen is. Laten we zeggen dat ik mijn huiswerk heb gedaan en mijn beslissing voor mij persoonlijk goed kan verantwoorden. Ik zeg ook niet dat inenten per definitie verkeerd is. Ook zeg ik niet dat er geen positieve kanten aan zitten. Daarnaast is een objectieve bron in dit soort situaties ook bijna niet te vinden. Ook het rijksvacinatieprogramma is geen objectieve bron. Daar wordt te weinig ingegaan op de mogelijke risico's.

Dat we iets blijven doen, terwijl de risico's nog onderzocht worden, betekend niet dat het daarmee ook risicoloos is. Het betekend alleen dat het nog onderzocht wordt en nog geen overduidelijke uitslag bekend is. Daarnaast is het gewoon zeer moeilijk te onderzoeken wat de effecten op lange termijn zijn.

En een van de beste manieren om je kind te beschermen en zijn imuumsysteem te laten ontwikkelen is het geven van volledige borstvoeding de eerste 6 maanden.

@MarinusCopy

Ik begrijp je weerstand tegen niet inenten, ik kan me dat ook zeer goed voorstellen in jouw situatie. Daarnaast kun je ook te bevooroordeeld reageren. Niet alle chemicalien zijn goed die in de inentingen zitten, en al zeker niet nodig.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Heb jij wel eens onderzoek gedaan naar inentingen. Nou, voordat ik een zoon kreeg had ik dat nooit gedaan. Ik heb nooit problemen gehad met inenten, nog steeds niet trouwens. Maar nu ik me er meer in verdiept heb, heb ik voor mezelf besloten om het even niet te doen. Straks, als zijn immuumsysteem beter ontwikkeld is krijgt hij een aantal inentingen. Maar nu vind ik het niet nodig om zijn nog zo prille systeempje een oplawaai te laten geven.

En verder ben ik benieuwd wat jij denkt dat ik zeg, want volgens mij hoor jij iets dat ik niet bedoel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Straks, als zijn immuumsysteem beter ontwikkeld is krijgt hij een aantal inentingen. Maar nu vind ik het niet nodig om zijn nog zo prille systeempje een oplawaai te laten geven.

Hopen dan maar dat hij tot die tijd geen ziekte krijgt waaraan hij dood gaat of blijvend verminkt aan raakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Hopen dan maar dat hij tot die tijd geen ziekte krijgt waaraan hij dood gaat of blijvend verminkt aan raakt.

Daar moet je dan inderdaad beter op letten. Op het moment dat je er voor kiest om niet in te enten moet je wel degelijk oppassen voor bepaalde dingen. Mijn vrouw is gestopt met werken zodat ze voor het kind kan zorgen, ons kind zal dus niet bij een kinderdagverblijf komen waar de kans op besmetting groter is. Je kiest er dus voor om je kind weg te houden bij grote menigte mensen waar de kans om iets op te lopen groter is.

Daarnaast zijn er weinig ziekten die dusdanig ernstig zijn dat ze eraan kunnen sterven of blijvend iets aan over houden. Juist door het inenten in het verleden zijn de gevaarlijke ziektes de laatste decenia niet meer voorgekomen. Maar je hebt gelijk, het blijft een risico die je neemt. En als ik daar niet volledig achter stond en niet voldoende onderzoek zou hebben gedaan zou ik het voor mezelf niet kunnen verantwoorden. Maar het risico blijft, aan beide kanten van de medaille.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat ik hoor is dat een van jouw redenen om niet inteënten zware chemicaliën zijn. Je weet blijkbaar ook dat mensen de neiging hebben om die op te slaan. Wel vrouwen kunnen ze ook doorgeven via de borstvoeding. Dus dat zou je dan ook niet moeten doen. Maar ja vrouwen geven ook afweerstoffen, dus dan is je zoon helemaal hulpeloos.

Tjah, het ligt er maar aan wat je gevaarlijk noemt, en daarnaast wil je je kind ook niet meenemen naar de kerk enzo (ga ervoor het gemak maar van uit dat jullie Christelijk zijn), naar familie en dat soort dingen? Je kan de kans nl niet uitroeien, behalve door inteënten.

En die oplawaai van het afweersysteem valt best wel mee, zeker bij een gezond kindje.

Link naar bericht
Deel via andere websites

En ik denk dus dat dat niet best wel mee valt.

Verder kan ik best op veel plaatsen komen, maar je moet er kieskeurig mee zijn. Als iemand ziek is, niet in de buurt komen. Niet iedereen je kind laten vasthouden of even aanraken en dergelijke. En nu niet direct zeggen dat ie geen aandacht zou krijgen, want de beperkingen vallen in de praktijk reuze mee.

Wij zijn inderdaad christelijk en de kans dat iets gebeurd willen we ook helemaal niet uitroeien. We proberen zo veel mogelijk te voorkomen, maar ik denk dat dat wel iedere ouder geldt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid